Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zaterdag 14 Juni 2014

44 reacties

 1. Stoked voor het weekend. Ik hoop dat iedereen lekkere golfjes en wind zal vinden!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06130422-1.jpg[/img]

  Weerkaart van vanochtend 8:00 uur met windkracht 6 tot 7 net linksonder Noorwegen. Dat kan niet anders dat daar golven van bij ons zullen afkomen. Hogedruk zit boven de Britse eilanden en de lagedruk boven Scandinavië.

 2. Wind voor zondag lijkt voor de lunch iets minder hard te zijn dan zaterdag en ook iets minder uit zee te komen:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06130917.jpg[/img]

 3. Kan er in IJmuiden gesurft worden? Ik ben daar zondag op strand. Of moet ik dan een stukje wandellen naar Parnassia? Misschien is het daar tussenin ook ergens surfbaar?

 4. is het morgen beter te doen s”ochtends of tussen de middag denk je?
  of beter rond 6, 7 uur savonds?

 5. @hans Tussen IJmuiden en Parnassia liggen hele interessante banken zowel met laag opkomend als met hoog water. Alleen moet de swell wel noordwestelijk genoeg zijn en de wind liefst ten minste NO

 6. Thnx Tobias voor dit surfreport. Ziet r goed uit voor dit weekend!
  let’s rock n roll.

 7. @pepe,

  nieuwe 3/2? Kan best; dan maar wat korter surfen anders. Als je wel ook schoentjes hebt kan je die aandoen en ook zo warmte vasthouden.

  iemand eyeball van Wijk?

 8. Wijk en Noord is standaard kut, dus uitgeweken naar Bloemendaal.
  Het was lastig (sup en wind is niet echt fijn), maar toen ik er net in ging rond een uur of 13:30 viel de wind nog enigszins mee en zat er nog lijn in de achterste bank.
  Paar lekkere ritjes gescoord op lekkere dikke pushy bakken. Uur/anderhalf uur later was dat ineens helemaal weg en bleef er een klotsbak over. Dit in combinatie met ondertussen een kleine 6 bft maakte het bijna niet meer te doen.
  Uur of 16:00 er weer af gegaan. Toch wel weer erg lekker 🙂

 9. Mateloos geirriteerd aan de kite en windsurfers vandaag op scheveningen. Leren die gasten dan nooit dat tot de eerste golfbreker golfsurfgebied is en dat de rest van de zee voor hun is. Niet zo heel ingewikkeld toch. Ik lag 30 meter van de golfbreker en werd aan alle kanten gepasseerd. Toen een medesurfer er iets van zei, schreeude schreeuwde een van hen zelfs terug dat wij dan maar ergens anders moesten gaan liggen. Domheid en arrogantie ten top! De kustwacht heeft een aantal vam hen op een gegeven moment weggestuurd (waarvoor mijn dank) maar dat hielp slechts tien minuten. Wind en kite surfers: besef nou eens dat het gevaarlijk en bijzonder irritant is wat jullie doen en blijf weg uit het golfsurfgebied.

  Overigens nog best een paar leuke golven gepakt vandaag dus de stoke overheerst gelukkig

 10. belgie was kut , net te doen maar niet meer.

  weet er iemand wat ze aan het oosterstaketsel aan het doen zijn ? mooi verkloot dunkt mij

 11. Top voorspelling Tobias, Thanks
  eind vd middag lekkere downwinder Egmond Castricum gedaan. Niet veel golven maar dat wordt morgen beter. 🙂

 12. Toch maar naar wijk gegaan voor een nat pak. Er zaten nog best wat leuke ritjes tussen rond 1700 tot 1800. Wat raden jullie aan voor morgen? Zou Parnassia wat kunnen zijn? Of teveel stroming?

  Thanks!

 13. hoe komt het dat wijk niet loopt met wind uit het noorden? komt dat door de ligging?

 14. niet zo janken.. als je golfsurfd kun je ook overal gaan liggen, zelf vind ik het namelijk irritant om met zn alle op een kluitje te liggen. kijk hoe groot de zee is! overal kun je liggen, maar de k(n)udde dieren zoeken elkaar altijd op 😉 de zee is van iedereen! behalve van shell..

  geef elkaar de ruimte en gun elkander het plesier.

 15. Spreek je wel als je een vlieger om je nek hebt shrimpie.
  Ook op de zuid kwamen ze vervelend dichtbij vandaag.
  Desondanks golven en zon, dat dan weer wel. Op nr mañana

 16. Beter lezen, als golfsurfer kan je inderdaad overal gaan liggen, maar het gaat hier om wind en kite surfers die door het golfsurf gebied heen surfen. Als de wind en kite surders aan de rechter kant van het havenhoofd blijven heeft iedereen de ruimte en blijft het veilig.
  Helaas blijven er mensen die het nodig vinden om tussen het havenhoofd en de golfbreker te kiten etc… hoeveel golfsurfers heb je geteld in het windsurf gebied?

 17. Iedereen wil goede cleane golven, niet alleen golfsurfers, dus het is maar waar de pot met honing staat (juist naast de pier). Probeer de bijen maar eens weg te sturen met als argument dat alles voor bassie is of dat er een bordje staat: hier geen bijen, alleen voor bassies!

 18. Had gisteren op de zuid aanvaarding met mooie vrouwelijke kiter, dat mag wat mij betreft vaker gebeuren!

 19. Het strand wordt vanaf het oosterstaketsel tot voorbij de Twins(Bredene) verhoogd.
  maw de goeie spot aan het oosterstaketsel is er niet meer……Spijtig
  Het is trouwens echt gevaarlijk om er nu toch te gaan surfen. Er zitten verschillende paaltjes in het water, en ze steken afhankelijk van het getij juist wel/niet boven het water uit. Echt gevaarlijk

  We zullen andere spots moeten zoeken, want het Ooster is dood…

 20. totdat haar kite op je nek stort…..
  hoe mooi ze ook is, waarschijnlijk kan je er dan niks meer mee!

 21. Jongens. Een kite is maar een vlieger. Zo’n ding waarmee je in je jeugd veel plezier had. Blaffende honden zijn een groter gevaar op het strand.

  On topic:
  Zandvoort was cleane lijntjes vanmorgen zonder wind (dus ook geen last van vliegers).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06155208.jpg[/img]

  En die kitesurfers leren onze voetballers wel even mooi hoe ze moeten vliegen! http://www.nu.nl/sport/3798071/van-persie-en-janmaat-met-schrik-vrij-botsing-met-kitesurfer.html

 22. Op zich wel met je eens alleen als er dan een mokkeltje op de zuid haar overigens ontzettende gay kite tricks gaat oefenen, dan haar kite tussen de surfers laat neer storten dan zit ik liever niet in de lijnen van die theezakjes. Zeker gezien het gelul van de kiters over veiligheid snap ik niet dat ze zich zelf niet een beetje reguleren.

 23. 7:30-8:30 IJmuiderslag; niet echt de moeite. Het was inderdaad vrij clean maar slechts kniehoog en het brak dicht op de kant. Daarbij stond er flink wat stroming… één mui heeft me nog ff wat (angst)zweet gekost.

  Waarschijnlijk dus de verkeerde spot gekozen.

 24. Ik surf en windsurf nu 25 jaar op scheef. de laatste tijd wordt het met de kiters een ongecontroleerde boel. Vroegah was er een mooie scheiding tussen wind-en golfsurfgebied. Dit wordt mede door de ophoging van het strand en de nieuwe boulevard niet meer gerespecteerd. De parkeerplaatsen liggen namelijk allemaal voor het golfsurfgebied en de golfbrekers zie je ook niet meer. @Tobias: kiters die 10 meter hoog springen en 50 meter met de wind mee worden genomen, zijn levensgevaarlijk. Als je die in je nek krijgt, heb je een dwarslaesie en zit je verstrikt in die lijnen. Hier zijn al genoeg voorbeelden. Ik pleit ervoor dat de oude scheiding die wettelijk is vastgesteld wordt gerespecteerd en gehandhaafd door jumpteam, reddingsbrigades, etc.. Hieraan is in het verleden toegevoegd dat het rechtergedeelte van het windsurfgebied voor kiters is. Indien kiters zich hier niet aan houden kunnen ze een boete krijgen en wellicht kan daar een verbod aan worden toegevoegd. Dit is beter dan te wachten op het eerste echt fatale ongeluk! Jumpteam heeft overigens gisteren in een nieuwsbrief ook aangegeven dat het de verkeerde kant op.

 25. Iemand zonnebrilletje verloren bij scheef zuid gisteren?
  Hij zit best lekker maar je mag hem ook terug. Let me know met reactie.