Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Woensdag 29 Augustus 2012

34 reacties

 1. Zouden de pieren bij Wijk en Scheveningen vrijdagavond wat beschutting geven tegen die stroming tot de derde macht? Of ben je daar verzekerd van een enkeltje Engeland?

 2. Afgelopen week 2 keer het water in geweest in Scheveningen en 2 keer een dik ontstoken ooglid de volgende dag. Maatje van me heeft hetzelfde.. iemand tips?

 3. Yep, dat is daar juist het probleem. Zie voorbeeld dit voorjaar:

  http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/scheveningen/reddingrapporten/?contentID=69AAB5AE

  “Eén van hen was reeds een uur aan het proberen om het strand te bereiken. Toen hem dat, door de sterke stroming rond het havenhoofd, niet lukte was hij uitgeput geraakt en had om hulp geroepen. Hierop waren twee andere surfers naar hem toe gekomen om te trachten te helpen, helaas was de stroming ook voor hen te sterk.”

 4. @Ontstoken oog
  Ik had maandag avond en dinsdag de hele dag last van prikkende ogen. Maandag bij Wijk erin geweest. Ik zag nog een dude met zwembrilletje op aan ’t surfen en vond dat er erg grappig uit zien, maar nu snap ik het.

 5. Nog even in reactie op de discussie over maandag…
  Ik lag er in bij Wijk. Wilde inpeddelen voor een golf waarna ik van achter mij een gemor hoorde. Ik keek achter mij en kennelijk bleek er net links-achter uit mijn zicht al een longboarder in te peddelen (stond nog niet) welke ik dus keihard bleek af te snijden.
  Toen ik het gemor hoorde vroeg ik wat er was. De betreffende persoon herhaalde “nee niks…” en peddelde geirriteerd weg. Uiteindelijk riep ik naar hem dat ik van hem verwachtte dat hij vertelde wat er was. Hij vertelde dat ik hem met inpeddelen had afgesneden. Goed om te weten, volgende keer let ik daar op… hij aanvaarde mijn excuses en we hadden nog even een goed kort gesprek over dat mensen in het water gewoon wat vaker moeten uitleggen wat er fout gaat en waar men de volgende keer beter op moet letten.

 6. @zo kan het ook: vergelijkbaar met wat ik op Hvh heb meegemaakt. Ik denk/ hoop/ verwacht dat als je niet met te veel ego en/ of attitude in het water ligt en bereid bent toe te geven dat je mogelijk fout zat, een en ander wel losloopt.

 7. Britta en Christine….nice.

  2 Depressieve chicks die ’t met elkaar gaan doen, daar ben ik bij!

  @ Stroming.
  dan zit je in een mui. beste is even stoppen en vooral niet in paniek raken, kort observeren wat er gebeurt en zijwaarts (dus parallel aan de kust) uit de mui peddelen totdat je eruit bent. dit kan soms betekenen meer schuin naar buiten peddelen als ’t meer circuleert. je herkent dit vaak aan ’trekkend water’ in je omgeving als je in een mui zit.
  Nooit in paniek raken en tegen de stroming gaan vechten, dat gaat slecht aflopen…
  laat je even meedrijven. onthoud goed dat je op een drijvend object ligt dus je bent in principe veilig en veel sneller weg dan je denkt.

 8. Dat krijg je ook met die toenemende crowd:
  steeds meer kletskousjes in het water….
  lekker surfen jongens en probeer anders eens een andere spot.
  of komen jullie om te kletsen over goed en fout en hoe we er samen wel uitkomen?

 9. Ik ga in de tweede week van september voor een weekje naar bretagne en vraag me eigenlijk af waar het een beetje goed is. De afgelopen 3 jaar in australasia gezeten en eigenlijk nooit zo in europa aan het surfen geweest. Iemand die tips heeft voor mooie plekken rondom bretagne? Mijn voorkeur zijn point/reef breaks en uiteraard zo min mogelijk mensen =).

  Cheers!

 10. HOLY MOTHER OF GOD 3 tot 5 meter hhahahha nu was het met die waterhoos spectaculair maar 5 meter!!!

  Heb nog steeds een blauwe reet van zondag…

  Ik ga me niet wagen aan zulke golven… kom wel kieken 😉

 11. @ah: ben net terug van 2 weken Bretagne tussen Audierne en La Torche in. Beste spots zijn daar naar mijn idee de Baie des Trespasses en St Tugen, maar bij hoog water loopt er bij Penhors ook een mooie rechtse. La Torche heb je een soort van havenhoofd waarlangs je makkelijk uit kan peddelen als het echt hoog wordt maar dat is wat drukte betreft te vergelijken met Scheveningen. Je kan ook nog op Crozon kijken en mocht er swell meer uit het noorden komen zijn aan de noordkant ook zat spots met heel weinig mensen.

 12. @AH als je een weekje later gaat is de ASP world tour aan de gang. Iets verder door rijden maar wel vet

 13. @Willem

  Thanks! zal er zeker naar kijken, filmpjes van Baie des Trespasses zien er in ieder geval goed uit !

  @Mike
  Yup ik weet het, zeker vet! maar ben er al naar een paar geweest, en om eerlijk te zijn. ik vind het maar niks als ik niet mag surfen op een goede spot omdat er een competitie is 🙂 Ook al zijn de feestjes er omheen natuurlijk wel super 😀

 14. @ AH: Quiberon! Is zuidelijker en vaak lekkerder weer. Zijn een paar goede stranden aan de cote sauvage en genoeg campings. Succes!

 15. Dat word vrijdag met hoogwater maar van langervelderslag naar Nwijk surfen! Kom maar op met die dikke bakken.

  Maybe dat 2de maasvlakte werkt??

 16. Hey Wouter , hoe gaat met je oog, kan je het nog allemaal zien .
  had geen duikbril op maar een zonnenbril van het merk seaspecs , werkt prima voor zonnige
  Condities!! Ik had verder geen last van prikkende ogen .
  Gr. En misschien tot volgende surfsessie

 17. Ik ben ook goed ziek (misselijk en last van veel slijm) geworden gister na aan avondje op noord afgelopen maandag. De zee had al een eigenaardig geurtje toen ik aan kwam ..

 18. Ik heb de laatste twee weken ook last van veel slijmontwikkeling tijdens het surfen (en enkel dan eigenlijk) en prikkelende ogen. Vreemd toch…

 19. Hoe los je het probleem op:

  1 Ogen = Doe een duikbril op.

  2 Oren = Koop oordoppen.

  3 Verbrand = Koop zonnebrand

  4 Schrale nek surfpak = Insmeren met vaseline.

  5 Bacterie doden in je pak = In je pak pissen. Dood de bacteriën.

  6 Ziek = Nah het surfen een thermoskan warme thee mee nemen. Gaat de verkoudheid sneller over.

  7 En anders gewoon effen niet surfen. Zelf kijk ik heel goed hoe de stromingsstaat. Als het pas waait ga ik snel surfen. Dan is de stroming nog niet zo hard. En dan komt het vieze water niet zo snel nog naar het land toe. Dus dan surf je nog in vrij schoon water. En als het goed heeft gestormd en het begint goed rustig te worden. Dan is de zee goed door gespoeld. En vaak heb ik geen lichamelijke problemen. En ik probeer alle maatregelen te nemen.

 20. Nergens last van gehad maandag, maar ik was dan ook niet gaan surfen vlak naast een haven. Havens zijn leuk, omdat het daar meestal minder stroomt. Maar daardoor is het water ook minder schoon dan op een plek waar het wel goed doorstroomt.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/27aug2012tobias.jpg[/img]
  Foto: Douwe van den Ende

  Meer foto’s van maandag van alle spots zijn absoluut nog welkom!

 21. Zat nog aardige hoogte in de waves met laag water @ Cadzand.
  Ben benieuwd naar komende dagen

 22. Hoop dat Domburg morgenmiddag rond hoog een beetje te doen is al geeft de berichtgeving van Tobias weinig hoop….

 23. scheveningen ziet er aardig leuk uit op de cam, jammer dat ik na me werk gelijk tot een uur of 11 aan het klussen ben, met morgen een herhaling , en zaterdagochtend tot smiddags uur of 3… is er zaterdag eind van de middag misschien nog iets leuks over? tnx!

 24. @AH Nog even een tip. Check ook http://www.surfhouse.fr/.

  Erg relaxt en perfecte ligging. Op een paar kilometer grote diversiteit aan breaks. En Alex weet je precies te vertellen waar en wanneer je er moet zijn. Reken maar dat je alleen in het water ligt. Was daar hartje zomer. En lagen continu met max 5 mensen in het water.