Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor woensdag 22 – 08 – 2012

66 reacties

 1. Voor de actuele spectra metingen, klik hier links in de balk op het linkje Golfspectra. Hieronder de meting van 8:50 vanochtend.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm14015272.jpg[/img]

  Voor de meest recente weerkaarten, zie het linkje links met de naam UK-Model Bracknell. Hieronder die van vandaag verwacht voor aanstaande zondag:
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm33015273.jpg[/img]

 2. Er zijn weer wat golven maar nu met laag tij en de wind er overheen nog niet erg krachtig. Voor de lessen prima verder nog even afwachten denk ik hier in Ouddorp!

 3. Op de Aloca cam is weer eens mooi te zien hoe weinig respect kiters voor de golfsurfers daar hebben…

 4. belgië was zowel ’s morgens als ’s middags noppes… flauwe windgolven!

  vanavond nog is proberen maar verwacht niet veel

 5. @ Jasper :

  Springtij was het 1 of 2 dagen geleden, en dus nu nog steeds een met springtij vergelijkbaar getij.

 6. was weer een leuke ritjesdag vandaag veel ritjes maar ook veel wind. de pier gaf weinig beschutting

 7. morgenmiddag Ouddorp zou wel aardig kunnen worden maar vast niet heel erg bijzonder. Wat minder wind maar het swelletje is nog wel heel erg West.

  Maakt niet uit, na de absolute flatness van vorige week wordt elke golf gevierd!

 8. Wijk was vrij oke van 18.00 – 21.00.

  Wel jammer dat het vrij druk was en er veel mensen “de ongeschreven surf regels” compleet aan hun laars lapte .. zonde!

 9. Was net op Hoek v Holland (vooral eigenlijk om die W stroming een beetje te ontduiken achter de strekdam van de haveningang. We lagen daar met zn 4-en in het water. Was niet erg bijzonder. Nou kan ik niet surfen en heb dus nauwelijks golven gepakt. Maar de anderen pakten er niet veel meer…

  Hopelijk morgen beter. Maar waar?

 10. in belgië onverwacht goeie sessie gehad.. tot volledig donker kwamen er af en toe een paar lijntjes binnen en geen stroming

 11. bij katwijk erin gegaan vanavond om 6uur, leuke golven met shortboard heuphoog ongeveer maar zeker krachtig genoeg.

  tussen katwijk en noordwijk lag nog een visnet denk ik, 2 boeien met daartussen iets onbekends (gok op een visnet)
  golven waren bij katwijk boulevard duidelijk veel beter als tussen katwijk en noordwijk, vanaf noordwijk weer redelijk leuke golven

 12. Vanochtend aardig wat golfjes gepakt in Hoek weinig kracht maar toch wat lijn goed te doen met longboard en naast de pier weinig stroming

 13. Wrong time& place dudes.. Gisteravond tegen sunset steeds meer schouderhoge golven met enige power; rond opkkmend tij kan t zomaar ineens verbeteren!..
  En wat die locatie betreft; vraag maar andere 250(?) surfers in die stad achter de duinen

 14. Geen verandering wat betreft het verwachte lagedrukgebied voor zondag. En als dit de kaart voor maandag wordt………

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm30015277.jpg[/img]

 15. Hehe, ik twijfel niet aan ‘wrong place, wrong time’… maar zoals de naam al impliceert: ik begin nu ‘zelfstandig’ met surfen. Ik huurde ondertussen al een paar keer per jaar een board maar net een plakje aangeschaft. Dus hopelijk nu wat vaker en iig niet gebonden aan verhuurlocaties!

  Ik kom net ten zuiden van Rotterdam dus wil graag een beetje in de buurt blijven. Scheveningen is nog wel te doen (wel een beetje beginners gene om naast de pier daar in het water te plonzen tussen zo’n bak ervaren gasten…) maar blijf graag op een beetje doenbare rijafstand (<1uur).

  Omdat ik voorheen huurde heb ik nooit in de situatie gestaan dat ik de locatie kon uitkiezen. Meestal sprak ik een of twee keer per jaar bij de Langervelderslag af. Heb dus totaal geen ervaring met kiezen van een sport.

  Als je me of direct op weg kunt helpen of een site weet waar ik wat info vanaf kan grasduinen: graag! Een tip voor vanavond is ook ZEER van harte welkom 😉

  PS Hoe is Ouddorp trouwens als golfsurf spot? Ken het (bij de vuurtoren) wel als windsurf spot maar daar stond destijds (20+ jaar geleden) vaak een puist stroming.

 16. Tip voor vanavond: 150 push-ups op je plank in het dichtstbijzijnde sloot/water. Golven worden namelijk niet verwacht…

 17. Tobias, je had ’t in een vorige reply over de meting die gedaan wordt door WindGuru..Toen ging er ong. een meter vanaf en bleef er dus nog een meter over van de aangegeven 1.5m..

  Daar de metingstechniek bij WG niet op een dag zal veranderen…Kun je dat altijd dan zo’n beetje aanhouden als maatstaaf, dus ong. 1 tot 0.5m eraf halen?

  De zaterdag lijkt nu namelijk erg spectaculair met bijna 3m..

 18. Domburg gister, stoked voor het weekend!

  [img]http://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/484454_429957573723871_1099688366_n.jpg[/img]

  [img]http://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/292942_429957400390555_1791296969_n.jpg[/img]

  [img]http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/292445_429957463723882_423293463_n.jpg[/img]

 19. Wederom mooie foto’s ziet er ook nog best clean uit,.. zelf lag ik er gister rond 16:00 in maar het was meer een klotsbak met stroming dan dat het goed surfen was…

 20. Tobias,
  je zegt in je Surfweer verhaal dat de donderdag ook meetelt als Surfdag!

  Nu zeg je in de Reports weer dat er vanavond geen Golven verwacht worden!
  Kun je wat wat duidelijker zijn voor Vanavond! want ik wil graag vanavond even Surfen!
  ik heb op basis van Surfweer/ donderdag afspraken gemaakt!

  Ik vraag geen garantie maar moet wel naar het strand rijden!

 21. Zo sommige mensen kunnen ook wel heel weinig! Kijk op de cam en trek je conclusies…

  Jullie zijn beide beginners er staat wit water op de cam, wat wil je nog meer. Zodra het iets hoger heb je waarschijnlijk al genoeg moeite met uitpeddelen.
  Dus zou ik vandaag nog maar even meepakken voordat het dit weekend los gaat…

 22. Hmmm volgens mij is het niet zo dat we RECHT hebben op een altijd kloppende voorstelling van Tobias, zoals hier lijkt te worden gesuggereerd. Alleen al omdat het hier gratis info betreft, maar ook omdat het zelfs voor een expert als Tobias niet altijd mogelijk is om vooraf precies te weten wat het weer en daarmee de golven gaan doen (kijk maar naar de hooggeleerde weermannen en vrouwen van de NOS en consorten, die hebben ook een flinke foutmarge).

  Voor de surfsms betaal ik wel, en die is doorgaans dan ook behoorlijk on the spot (want meer specifiek en minder ver van te voren verstuurd). Die smsvoorspellingen zijn natuurlijk ook niet altijd perfect, maar ja het blijft de natuur en die is in zijn complexiteit en dynamiek nu eenmaal niet altijd 100% te doorgronden. Ik ben al lang blij dat we hier in Nederland iemand hebben die ons hier van informatie voorziet die veel en veel accurater is dan Windguru en Magic Sea Weed, zeker in de smsjes. Mijn afgelopen eerste surfjaar was zonder Tobias een stuk minder ‘efficient’ geweest, te meer omdat ik ook een eindje moet rijden naar de kust (vanuit Utrecht).

 23. Nou moe, moet Tobias al golven leveren op bestelling?
  Was wel een feest gisteren in WaZ. Maar wil bestwel een dagje wachten tot het volgende setje binnenrolt.. 😉

 24. Ik hoop dat er vanavond nog iets aan golven binnenkomt, maar ben wel benieuwd hoe het zit met de stroming?
  Vanaf een uur of 8 afgaand tij, dat is toch tegengesteld aan de wind en stroming door de wind? (klopt dit, of zit ik helemaal fout?)

 25. Ziet er maandag dan enorm goed uit voor het noorden, en iets minder voor belgie en zeeland, klopt dat?

 26. En laat ik nou maandag tussen 9.00 en 14.00 vrij hebben… 🙂

  Ook voor de maandag houd ik me aanbevolen voor tips. Vandaag mss richting Kijkduin of Ter Heijden (ik kom nu direct uit mn werk in Delft). Op de webcams ziet Egmond er nog het beste uit maar dat is me nou echt te ver rijden…

 27. @Bear

  Ik ben 10 jaar geleden begonnen en surf nu op plekken waar jij alleen maar van kan dromen Dude!

  Lees je wel?

 28. Hi, ik wil, als beginner zijnde, vanavond weer de zee in duiken. Doe dit tot nu toe alleen maar in Scheveningen, maar welke plekken hier in de buurt zijn, met name vanavond, ook goed te surfen?

  Thanks!

 29. nog een fototje van wijk gister
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wijk 22-08-2012.jpg[/img]

 30. aii, die foto mag er zijn. Van mij kunnen er niet vaak genoeg GoPro foto’s en filmpjes gepost worden. Niets ten nadele van de haarscherpe telelens platen van Danny overigens.

 31. Nou, dus op aanraden van Bear de webcams zo lang mogelijk in de gaten gehouden en ondanks de waarschuwing van Tobias toch naar zee gereden. Net ten N van de zandmotor in het water geplonst en zo waar er stonden af en toe nog golfjes. Sterker nog, ik heb een barreltje voor een kleine smurf waargenomen. In ieder geval kon ik als beginner heerlijk mn starts oefenen. Was dat gisteren op mn nieuw boardje nog heel erg wennen, vandaag heb ik heel wat golfjes gepakt! Rond 20:00 was alles wel klaar en dus naar huis gegaan.

  Was klein maar toch blij dat ik in het water gelegen.

 32. Kijk, die les heb je in ieder geval geleerd. Bij twijfel altijd gaan! En nooit echt 100% varen op het opgegeven surfweer, helemaal als je weinig nodig hebt.

 33. Wijk was Toppie vanavond tussen 18.00/20.30 uur!

  Met mijn zoon heerlijk gesurft!

  Mooie Sets van af en toe een meter met veel kracht bij opkomend Tij!

  Toen om half acht de wind weg viel werd het met bijna hoog water veel cleaner!

  Zon erbij en het plaatje was kompleet!

  Een van mijn betere sessies toch wel!

  Weinig surfers gezien!

  3 sterren Tobias!!

  Greetzz
  Bertski!

 34. als je zoals gisten bij grote drukte op wijk met zn allen op een hoop gaat liggen moet je niet achter me gaan inpeddelen. ik met een long board 9.6 wordt nog wel eens naar achter geduwt door een golf die breekt en de gast die vaak achter me ook naar buiten peddeld kreeg toen de achterkant van mn board op zijn kop maar begint me vervolgens verrot te schelden?? dus mischien nog een tip voor de surf regels? niet dicht achter een ander uitpeddelen!
  en soms drop je tegelijk in dat hoeft geen probleem te zijn, let dan op elkaar en geef aan dat je naar links /recht gaat als je dat niet kan ga dat niet in de drukke lijnup liggen maar zoek een rustigerplek iets verder op
  maar wel nog steeds stoked van gisteren wat een lekkere bakken

 35. Daar ging je Bert (links?) :

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22mm06015293.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22mm59015294.jpg[/img]

 36. @mak..
  nou wordt ie mooi… hier een beetje gaan roepen dat anderen beter een stuk verderop kunnen gaan liggen en niet achter je aan moeten peddelen terwijl je zelf je board niet in bedwang kan houden in die relatief slappe meuk van gisterenavond??? Leer gewoon zelf eens een turtle roll of ga voor de veiligheid van anderen gewoon zelf ergens in je eentje liggen, man!
  Zelfreflectie is lastig voor je of niet..
  Ik was er zelf ook gisteren en heb meerdere keren een minimal/longboard van een, mag ik het woord zeggen: kook vlak langs me heen zien schieten, omdat ze zelf de techniek niet beheersen van ducken of rollen. Zo te merken ben je er zelf ook zo eentje, dus ga hier alsjeblieft geen verzoekjes schrijven terwijl je zelf tekortschiet, man

 37. jij hebt namelijk als je in het water ligt ook rekening te houden met degenen die achter je in peddelen. Ik hoop dat je je beseft dat jij zelf het gevaar vormt.
  als je dan toch om een surfregel vraagt: als je een turtleroll niet beheerst ofwel niet zonder terugglijden door golven heen kan komen, ga dan zelf niet in de crowd liggen, omdat je dan een gevaar vormt voor anderen die binnen een beperkt gebied golven proberen te pakken en daar in de buurt terug uitpeddelen

 38. Wat ik lees .. of mak een beginner is of niet …vlak achter elkaar uit peddelen is niet zo slim! ook al duckt je voorganger goed, een kleine misser is al snel een fin in je voorhoofd. dusz

 39. @mak Als jij een rode Bear hebt, was ik die gozer die de achterkant van je board op z’n kop kreeg. Meer specifiek: ik kreeg je vin in m’n schouder…

  Zonder mijn gevloek goed te praten, zou een ‘sorry’ van jouw kant ook op zijn plaats zijn geweest. Zeker aangezien we daarna nog een aantal keer naast elkaar in de line-up lagen 😉

  Grtz, Robin

 40. Wijk aan Zee was gisteravond prima! Vooral na half 8 rolden er prima sets binnen met veel kracht. Gesurft tot het echt te donker werd. Heerlijk!

 41. Hoe kan je als ervaren surfer nou vlak achter iemand aan uitpeddelen?
  Je weet dat er altijd iets mis kan gaan, hoe dat komt maakt volgens mij niet zoveel uit.

 42. het is niet handig om vlak achter iemand uit te peddelen omdat iemand wellicht zn board niet onder controle houdt of kan houden. neemt niet weg dat diegene die zn board laat schieten of met board en al naar achter wordt geslingerd verantwoordelijk is bij schade die daarvan het gevolg is.
  maar gewoon even lief zijn voor elkaar is het beste joh. schikken is beter dan juridisch geneuzel. wijk was top woensdagavond maar idd druk. keuzes!

 43. Tja, ik mag dan wel een beginner zijn maar het lijkt me een beetje als bumper kleven: als alles goed gaat is er niets aan de hand. Maar het gaat niet altijd goed en dan zit een ongeluk in een klein hoekkje. Vervolgens kun je wel op de ander gaan zitten schelden maar een stukkie eigen schuld lijkt me wel van toepassing.

  Dat gezegd hebbende, mocht je een keer bovenop een ander zitten dan lijkt me een ‘sorry, gaat het?’ wel het minste. Surfen kent dan wel haar eigen regels en etiquette maar met gezond verstand en ditto omgangsnormen kom je al een heel eind.

  Maargoed, ik ben maar beginner, dus wat weet ik ervan…

 44. Al die mannen die zitten te zeiken over regeltjes en ‘beginners die in de weg liggen’, de zee is van iedereen dus relax en geniet van het surfen en als er dan een keer iemand in de weg ligt kan je best naar die persoon toegaan van joh kijk het is handiger als je misschien iets naar links gaat, bedankt! er blijven natuurlijk altijd van die ego’s die denken dat de zee van hun is maar die moet je dan maar een keer goed omver surfen…
  take it easyyyy

 45. @ robin mijn excuss hopelijk geen letsel opgelopen? volgende keer spreek ik je wel aan als ik je herken ok maar ik heb je niet gezien na de botsing er lagen wel erg veel mensen met een kaal hoofd erin 😉 en die gast die lult over kook en zo kan niet lezen en blijkbaar voelt hij zicherg aangesproken ..twas meer een tip en bovendien hou ik heel vaak in om niet een aanvaring te voorkomen en check altijd bij een bijna aanvaring of er niemand gewondt is of iets , zo heb is de afgelopen 9 jaar maar 1 keer mn board beschadigt notabene door een duitser die op iedereen indropte.maar goed ik respecteer ieders mening en ben verder een hele relaxde gast en @robin als je me maandag op wijk ziet spreek me even aan dan kunnen we het even rechtzetten ok