Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Woensdag 2 Mei 2012

30 reacties

 1. Dat ligt helemaal aan het merk, type wetsuit en slijtage. Hier in ieder geval de actuele watertemperaturen. Gaat al richting de 10 graden in Zeeland!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm46013806.jpg[/img]

 2. Hi Tobias..met de voorspellingen voor het weekend is het dan beter om richting noorden of zuiden te gaan?

 3. De noordelijke wadden zijn misschien niet zo’n goed idee. Een groot verschil tussen N-H en het zuid-westen zal er niet zijn. Dus alleen even kijken hoe het getij valt en of je precies op het midden van de dag wilt surfen of in de vroege ochtend / late avond. Maar dat is persoonlijk.

 4. @Bart gebruik het hele jaar al een 4/3 Quiksilver Chyper no problemo !

 5. wordt het nog wat deze vakantie? wnt heb wel weer zin!
  wie weet een goeie longboard spot in zeeland?

 6. @surferd – Domburg strandtent Noorduine of 500 m naar links van noordduine kan je parkeren op de dijk. Of strandtent de 7 golven.

 7. @Bart
  Brrr ik red het nog net met een 5/4 en (hand) schoenen. 3 x ducken achter elkaar en ik heb een brain-freeze. Maar ik zag al mensen in het water zonder handschoenen.

 8. Zvoort/wijk, niet echt behorend bij het zw-en. Maar het getij is gunstig dus zal wel een halve meter kunnen pakken. Als het clean is de moeite, zeker met de sup.

 9. Dat temperatuurkaartje van tobias klopt, maar aan de kust is het water toch gauw een graad warmer naar mijn idee. Deze site is bruikbaar om het temperatuurverloop aan de kust goed te volgen: http://home.hccnet.nl/v.d.horn/meteopagina/zeewatertemperatuur.htm

  Vanaf 11 graden is het voor de meeste mensen wel te doen zonder schoentjes/handschoentjes, 5/3 is wel relaxt dan. Kan me vorig jaar een sessie herinneren rond 20 april (11 graden watertemp.) dat ik alleen in mn 3/2 lag.. maar dat was een beetje koud.

 10. Het koudste voorjaar in ieder geval sinds 2007 als ik die grafiek bekijk. Surfen met of zonder, het is allemaal afhankelijk van de windchill en zonneschijn. Dit weekend werken die niet echt mee dus 3/2 nog go en 4/3 alleen als die echt supergoed is.

 11. Welke cameraman (met lang lang lang en vooral lang donker haar) heeft foto’s geschoten op de memorabele zondagmiddag te domburg (bij de strandtent brooklyn beach)..memorabele dag surfen met mn vriendin..het liefst om in te lijsten!!!-)

 12. de laatste 2 jaar de winter door gesurfed in een 4/3, top of the range pakken moeten dat prima trekken tegenwoordig. verder gewoon zorgen voorgoed warme handen en voeten.. booties en gloves uit bij 11 graden is wel fris hoor!

 13. Ralph heeft gelijk. 4/3 gesurfd in de winter, alleen in feb 6/4 aangehad.

 14. Afgelopen zondagmiddag zonder handschoentjes en keppie het water in gedoken. Was heerlijk, mede door het zonnetje op de bol. Morgen laat ik de handschoentjes lekker uit, ben er klaar mee!

 15. Kom op mannen, prima te surfen zonder cap en handschoenen! Gewoon 5/4, lycra en schoentjes 😉 de meisjes doen het ook.

 16. Thnx voor de input allemaal! Wil het surfen in NL een beetje oppakken en ben natuurlijk zo’n cheape hollander die het liefst in 1 pak zo’n wijd mogelijke range heeft qua surfcondities. Zal waarschijnlijk een 4/3 worden met boots en cap…

 17. wij varen gewoon in 3/2 met boots en handschoenen, met een goed pak prima te doen