Nuttige surfweer info:

Het surfweer voor vrijdag de 13e, 2012.

60 reacties

 1. Petten vanmorgen eerste licht gecheckt…hoogte was oke maar brak voor geen meter (gisteravond ook al niet) door het aanlandige windje dat net voldoende kracht heeft/had om de golven te vroeg te doen omslaan/kruimelen. Jammer want de potentie is er.

  Ik zie nu op de webcams van Scheef en Petten de vlaggen trouwens best strak staan hetgeen duidt op een redelijke onshore.

  Hopelijk morgen meer hoogte en minder windeffect door de meer NW richting en korte periode.

  Cheers,
  L@rs

 2. dat zijn mooie voorspellingen, hoop uren maken tot het einde van de maand. gisteravond als enige bij ter heijde erin gelegen ( niet raar gezien dat er weinig binnen kwam rollen) toch aardig leuk voor een beginner nog ,wel heel erg klein en dicht tegen het strand. vanavond proberen we het gewoon weer:)

 3. klein maar verdomd fijn vanochtend in domburg!

  [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/548352_358940707492225_172278912825073_1150859_1988709252_n.jpg[/img]

 4. Vanmorgen op Scheveningen kwam de surf leuk in setjes aan. Heuphoog tot uitschieters met misschien schouderhoog. Niet super clean en niet helemaal wat verwacht/gehoopt maar zeker goed surfbaar en fun voor long- en shortboard. Pret gehad!

 5. Tobias,
  In je sms geef je tijdvensters aan, maar het tijdvenster voor Z’motor snap ik niet. HvH en Scheveningen lijken mij duidelijk, maar waarom wijkt Z’motor hiervan af? Kan je dit toelichten?

  De motor is een laagwaterspot

 6. 7 uur egmond verdomd weinig,wijk ging wel los,druk ook! met hoog weer in egmond gesmurft longboardje was ok .pffff wat een verschil toch wijkii of egmond,het dillema is homebreak of rijden en delen frustatie enz enz luxe problemen,of toch petten camperduin?aii

 7. Scheveningen “De noord” was top. om 07:00 uur kniehoog en toen kwam tie eindelijk binnen.Binnen een uur naar schouderhoog en soms hoger.

 8. Beste marf,

  Foto’s graag. Kan me absoluut niet voorstellen dat scheef schouderhoog is geweest. Valt tot nu toe allemaal zwaar tegen.

 9. Wijk was heerlijk vanochtend, bijna wimereutje, van mij mag het hele jaar april heten..

 10. Ik ken Scheef niet van voor het opspuiten en heb het dus ’s ochtends vroeg goed naar mijn zin gehad. Onverwachts lekker rustig in het water. Ik was overigens erg blij met mijn 7 mm schoentjes. Maar de cap kan volgens mij snel af. @ Danny Bastiaanse, het blijkt wel weer: in zeeland schijnt altijd de zon 🙂

 11. Grappig, was ook op Scheef om 6:45 uur van ochtend. Ik vond het vies tegen vallen.Twijfelde zelfs om er in te gaan Te veel onshore en slap. Niet te vergelijken met gisteravond laatste twee uur tot donker. Was aardig Epic toen.

 12. Wijk heerlijk van 8:30 tot de middag uren!

  Wie was die fotograaf op wijk strand rond 14:00 – 15:00 u?

 13. Heerlijke ochtend sessie op scheef gehad. Gezellig met een kleine groep de golven gedeeld.
  Leerzame ochtend ook werd er op een nette manier op gewezen mijn longboard in het vervolg vast te houden en te turtelrollen.

 14. de wind gooit roet in ons eten @ terschelling
  maybe dat vanavond die wind eruit gaat hopelijk dan betere condities

 15. Domburg vanochtend 7:30 was te laag, er even een uurtje ingelegen, maar er kwam eigenlijk niets fatsoenlijks door.

 16. Loont het qua golfhoogte om morgen in het noord-holland te gaan surfen of gaat zuid-holland net zoveel ontvangen?

 17. morgen neemt in de loop van de dag de deiningshoogte af maar de golfhoogte op, wat zal dit betekenen voor de golfhoogte voor het surfen en dit in samenwerking met de aantrekkenden noorderwind?

 18. Ouddorp lekker rustig nu. Golven heuphoogte. Nog wel een kleine aanlandige wind. Ik ga een na pak halen.

 19. hoe loopt camperduin eigenlijk?vroeger wel leuke sessies gehad goeie tijd was dat cheers .heb goed gevoel over april

 20. Camperduin is ruk. of je heb nog ergens een kano/jetski in je tuin staan/liggen…
  Was er vanaf 18.00 tot nu. loopt voor geen meter.

 21. Ik vond de banken daar best wel lekker ondiep liggen laatst. Bij een hogere swell van dichterbij breekt het echt wel. Deze is van die magische 26 september daar:

  [img]http://www.surfabc.nl/wp-content/uploads/2010/09/petten.jpg[/img]

 22. iemand op Ouddorp het trapmechanisme van mijn kayak gevonden? ben ik verloren in zee

 23. Camperduin is ruk ruk ruk , er is gewoon teveel zand op de buitenste banken , het zelfde geld voor Petten! en………. het wordt er niet beter op, er komt nog véééééééél meer zand.
  Let’s face it surf daar is gewoon voorbij.
  Al wat rest is wat classic foto’s. en over 10 jaar weet niemand meer dat daar ooit gesurft is.
  snik 🙁

 24. Scheveningen halverwege boulevard liep super van 19:30 tot donker, cleane schouderhoge lijnen, genoten!

 25. Domburg was klein en brak een beetje anders dan anders. Meestal braken ze erg dicht bij de kant en kakte de golven in. Aan de andere kant ook wel lekker met het zonnetje erbij en mijn nieuwe mccoy een beetje uitproberen.

  Afijn op naar morgen!!

 26. Superdruk op Wijk, maar tegen donker werd het steeds leger en de golven steeds beter. Heb genoten

 27. scheveningen was super , wel druk maar so be it … nu ff verbijten op de spierpijn na een sessie van 3 uur . Morgen weer een dag . Alienlike cameraheli boven ons hoofd in het water heeft waarschijnlijk leuke beelden geschoten . Zou tof zijn hier wat van te zien …

 28. Ik wilde in mijn enthousiasme ff een rating doorgeven, maar mijn spot staat er niet bij. Eigenlijk maar beter ook. Was super vandaag met opkomend, wat een condities. In tijden niet zo lekker gesurft.

 29. Scheveningen was super chill wel druk maar kon genoeg golven scoren!! En die helli go pro ken ik….die heeft zwaar nice pics en movie’s gemaakt…..!!! @stay stoked

 30. hoe goed of slecht was zandmotor?
  er gingen geloof ik nogal wat rippertjes heen?
  Tobias – jij was er ook hoorde ik?

 31. Wijk was heerlijk van 12 tot 3. Ik heb me wel verbaasd over hoelekkker het liep ondanks laag water. Beetje jammer dat ik met de laatste golf mijn Fin +box der uit trap

 32. Gisterenmorgend om 0500 u vertrokken naar katwijk aan zee vanuit belgie, daar aangekomen en beginnen schreeuwen, geen 2 knopen wind maar zeker 10 knopen onshore, en dikke klotsbak! Er toch maar ingegaan en na 2 uur besloten om naar scheef te rijden……….

  MOOOOOOOOOOEEHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA scheef was stoked, hoe meer het laag water werd, hoe meer EEEPPPIIIICCCCCC

  SUPERSTOKED !

 33. Eyeball de Zuid: beach break hoog genoeg voor kids (lucky you), ik hoop dat het over een paar uur wat meer surfbaar wordt. cheers.

 34. Hvh mushy onshore kniehoog Niet te vergelijken met vrijdagochtend.wel een lekker zonnetje

 35. Vrijdagmiddag Ouddorp bij de zandbank geweest.
  Het viel mee met de drukte, was er alleen…
  Leek vanaf het strand mooi, maar eenmaal daar was het erg slap.
  Het lijkt erop dat er verder in zee nog meer zandbanken liggen, want aan de horizon was het verre van vlak!

 36. noordwijk gister was zwaar lekker, van 7 – 8 was die mooie hoogte, 8-9 was die minder, 9-10 werd die hol en hoog super!