Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Donderdag 6 Maart 2014

33 reacties

 1. Hoelaat zou domburg het beste zijn zaterdag , eerste licht ? Of pas in de middag ?

 2. Eindelijk! Weet dat dit soort vragen een beetje ongewenst zijn, maar wordt er al zonder cap gesurft?

 3. @Tobias e.a.: volgende week zit ik van woensdag t/m vrijdag in Taghazout (in Tamraght om precies te zijn, met autootje). Weten jullie hoe betrouwbaar MSW voorspellingen zijn voor midden Marokko bij zo’n long range forecast? Het lijkt er nu namelijk op dat het die dagen niet veel hoger dan 0,5 tot 1 m gaat worden, met onshore windje (+/- 12 kph) en een periode van ongeveer 11-13. Niet echt top dus. Ik had gehoopt te kunnen shortboarden, maar het wordt waarschijnlijk hooguit longboarden? Iemand ervaring met deze condities rondom Taghazout? Wil graag weten wat zo’n beetje ik kan verwachten. Ben nog niet eerder in Marokko geweest en heb sowieso nog weinig ervaring met surfen ergens anders dan onze Hollandsche westkust.

 4. @maroc Er is in die buurt wel een beach break genaamd Tamri dat veel swell pakt en met die omstandigheden wel te shortboarden is. De points kan je vergeten als de voorspellingen uitkomen

 5. Thanx voor de tip. Voor de points heb je meer hoogte nodig voor ze gaan werken? Of meer periode? Of allebei?

 6. @Maroc: (disclaimer) ik weet niet zo veel van surf voorspellingen.

  Wel kan ik je vertellen dat het weer moeilijk zo ver vooruit te voorspellen is. Als ik de spaghettiplots* voor de komende tijd bekijk (http://www.wetterzentrale.de/pics/enspanel2.html) dan zie ik dat vanaf woensdag 12maart er weinig eenduidigheid te bekennen is en er dus ook weinig waarde gehecht moet worden aan welke weersvoorspellingen dan ook dat iets probeert te zeggen over het weer verder in de toekomst. Dat heeft (lijkt me) direct invloed op surfvoorspellingen van na die datum…

  PS de spaghettiplots hebben vooral betrekking op waar de straalstroom komt te liggen en daarmee hoe/ waar de lagedrukgebieden (de motoren van de golven) komen te liggen.

 7. @maroc Vooral meer hoogte. Hebt toch wel een metertje of twee nodig willen ze goed werken

 8. @Maroc:
  Ik zou niet te veel op MSW vertrouwen voor Marokko. Net ten zuiden van Tamri (voor het grote paleis) heb je enkele spots waar de locals gaan wanneer het klein is. Je herkent ze aan de km aanduiding (paaltjes die de afstand naar 1gadir aanduiden) KM 11 en KM12 zijn opties.

  Verder is Tamri inderdaad een valabele optie al is dat na de stormen van deze winter een middelmatige beach break geworden. Veel beter is Boilers. Moet je wel best met mid tij surfen maar is de enige break die swell op pikt in de regio als Taghazout min of meer flat is. Het is 20 min rijden vanuit Taghazout (richting Tamri) en net voor de grote vuurtoren moet je links nemen.

  Veel plezier!
  Filip

 9. @ Gerrit de Gek,

  Surfer Maroc heeft niet zoveel Surfervaring en dan tip jij hem voor een Beachbreak genaamd Tamri????

  Volgens mij breken er daar straks 2 dingen van hem………

 10. Flyball Egmond aan zee.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140307_070226-2.jpg[/img]

 11. maroc huur lekker een autotje en geniet van de ervaring. beetje zoeken = vinden = genieten. er loopt van alles daar.

 12. Fijne tips, zin in! :-). @Poseidon: ik surf al wel een tijdje regelmatig in Nederland dus heb al wel wat ervaring op de golven, alleen nog niet zoveel in het buitenland. En echt gevorderd zou ik me ook weer niet willen noemen. Zal goed kijken of Tamri en nabijgelegen spots doable zijn voor een intermediate. Wat maakt Tamri trouwens zo heftig?

 13. Niks maakt Tamri heftig, is gewoon een beachbreak die net wat meer swell oppikt dan veel andere spots in de omgeving.

 14. tamri is helemaal niet zo heftig joh.. Zeker niet omdat je er alleen heen gaat als het in de buurt van Tagha weinig is.

  Boilers kan wel van een ander niveau zijn…

  Overigens ben ik zelf niet zo wild van Tagha. Er zijn veel leukere plekken te vinden, maar zoals snes als zegt… zoek en gij zult vinden…

 15. Morgen middag helaas werken..
  Is er morgen ochtend al een kans op een golfje op Wijk?

 16. @Maroc

  Nee hoor Dude! Ik maak maar wat grappen hier op de Site!
  Dat doe ik wel vaker, beetje sarcasme haha!

  Weet ik veel waar Tamri ligt haha!

  Maar als je veel over SECRETSPOTS wilt weten vraag het “rimpelrijder!

  HIJ WEET ALLES OVER SECRETSSPOTS!

 17. Pas als de vvd een noord swell machine zou gaan maken zou ik op ze stemmen.
  Ofwel nooit!

 18. Ok, check. Toch altijd goed om te weten wat de hazards op bepaalde spots zijn als je vrijwel alleen de Noordzee gewend bent. Een beachbreak klonk al niet zo gevaarlijk… Surfrider app is intussen ook geïnstalleerd dus moet goedkomen. En misschien nog ff bij het autoverhuurbedrijf in Marrakech checken of ze dakdragers hebben, mocht een longboard toch de way to go zijn.