Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Vrijdag 25 Mei 2012

40 reacties

 1. Hoge druk rond IJsland v.a. tweede pinksterdag. Ten westen daarvan een noordelijke stroming. Bij ons maandag een hogedrukgebied zonder drukverschillen. Er ligt een klein hoog. De enige wind die er dan staat is wind door het temperatuurverschil tussen land en water.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm13014292.jpg[/img]
  Grote kaart via https://surfweer.nl/ukmo.html

 2. water 14 graden, lucht lekker warm dus vermoed dat een 3/2 wetsuit met 3mm schoentjes nu wel warm genoeg is?

 3. Schoentjes kunnen nog wel comfortabel zijn hoor, buitentemperatuur van 25 graden heeft daar nix mee te maken; ’t gaat om de watertemperatuur. Zat in Zuid Afrika met 30 graden ook met gevoelloze voeten omdat ik geen booties aan had – gasten waren daar zelfs met 5/3, boots, handschoenen en cap aan het surfen!

 4. Tobias,
  van zaterdag tot en met maandag zit ik in frankrijk en ik vroeg mij af of jij een spot zou kunnen aanbevelen die volgens jou het beste zal lopen. Er is de komende dagen niet heel veel swell, dus ik heb eigenlijk geen idee naar welke spot ik moet gaan.. Alvast bedankt!

 5. Wat is het leven toch gemakkelijk hè, met die Tobias,en mama smeert je broodjes. 😉

 6. Noordwijk begint de lijntjes al te komen. Nu de hoogte en kracht er in.

 7. op de cam van wijk zie ik heel af en toe een klein lijntje, zal het te doen zijn om een mini ritje te maken met een langeplank?

 8. kijk wel uit, ik ben woensdag gevallen en op mijn hoofd geklapt in t ondiepe water…

 9. een surftripje met @nl (ondiep water) en @eyeball (waar is precies, ik bedoel precies, de surf?) met geweldig zijn. Een soort Thea en Theo 🙂

 10. Jeetje bijna 3 uur gewacht op een golf en er komt maar niks. Nou ik hoop morgenochtend om 5r uur sochtens! 🙂 Want misschien is er dan wat.

 11. Maasvlakte 2, open vanaf vandaag. Geen golf te bekennen aan de zuidkant, maar dat zal aan de noordkant wel anders zijn. Echter is dat gedeelte niet bereikbaar en ws. ook niet surfbaar vanwege de vele betonblokken.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm18014294.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm02014293.jpg[/img]

 12. hoop dat de tweede maasvlakte weer net zo plezier zal leveren als de eerste deed. Wat verwacht jij tobias?

 13. Het beste is al geweest… en voorbij de punt is ver lopen. Toch verwacht ik dat het er wel eens mooi kan worden. Zie je op deze foto die 10cm rechtse golf? Als dat nou eens 150cm is…

 14. domburg was teen-kniehoog, brak ruk…. paar lache golfjes gehad met de 9’6…maar het hoogtepunt was achteraf het aperitief in het zonnetje

 15. Ik was ook op Domburg, en hoewel het klein en slap was, was het alsnog meer dan ik had verwacht 🙂 was toch nog even fijn 🙂

 16. Ik heb graag schoentjes aan met suppen, mijn plank is er glad met schoentjes heb ik goede grip, iemad eventueel nog oplossingen voor gladde voetjes ?

 17. taco ik zou je sup net als een skateboard met griptape bedekken, of anders kan je hem natuurlijk insmeren met reuzel en en er kapot geslagen jampotjes overheen verspreiden. een lekkere eeltlaag is dan wel vereist. maar je kan natuurlijk ook echt ff gek doen en een blokje surfwax ( ik weet t , het is gek) over je plank uit kunnen smeren!! word ie wel een beetje vies van he

 18. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/mooiman.jpg[/img]

  @Glurie, ik hoop… wel dat na de diepe geul bij N swell daar wat op kant breekt…

 19. Volgend weekend WaddenTournooi op Terschelling
  Kite, wind en golf surf wedstrijden voor de bewoners van de waddeneilanden.

  Locatie: Terschelling, Midsland aan Zee, de Branding of Formerum aan Zee, de Zandzeebar
  Tijd: 08.00 opbouw tenten en jurytoren, start wedstrijden rond 10.00.

 20. @@eyeball[quote]
  @eyeball, zei op 25 mei 2012 om 14:06
  Wat is het leven toch gemakkelijk hè, met die Tobias,en mama smeert je broodjes. ;)[/quote]

  Als iemand nou gewoon om een tip vraagt dan kan je toch normaal antwoord geven?….

  Tobias wordt zovaak om tips gevraagd, het enige wat ik dan zou doen als tipvrager is dat je een sms abonnementje afsluit of bijv. een gefelicitaard opsturen als dank.

  😉 🙂 😀

 21. Inderdaad!

  Vrij vermoeiend wanneer je op een surfsite, waar je verwacht kennis vandaan te kunnen halen, op deze manier repliek krijgt op vragen die je stelt!

  Laat die jonge jongens, of nieuwe surfers gewoon lekker de vragen stellen en wees zo volwassen om er OFWEL serieus op te reageren of zet je tanden in een stuk wax en houd lekker je mond. Dit is de Plek waar je vragen moet kunnen stellen toch?

  En ja… Vroeger moest je zelf naar het strand om te checken of er swell was, moest je zelf tien keer voor niets rijden, waren de spots rustiger en de muziek waarschijnlijk beter.

  We vergeten de essentie van het surfen bijna, have fun!

 22. Hoop dat er volgende week weer golven zijn want ik wordt dat suppen gaat nu wel vervelen na 3 dagen….:( wel mooi weer en lekker in mijn boardshort gesupt….:)

 23. @westsidelocal

  Beste, ik snap natturlijk ook wel dat er board wax bestaat, maar op mijn sup plank zit aleen anti sliplaag en die werkt voor geen meter, met blote voeten is hij nog steeds spek glad, en ik weet niet of je zo een anti sliplaag ook nog met wax kunt insmeren.

  Greetz

 24. Dit is geen forum, maar een eye ball en surfweer site. Dus niks gewoon antwoorden. Geen vragen en geen antwoorden. Dat doe je maar bij forumsites!