Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Vrijdag 10 Mei 2013

46 reacties

 1.  
  Scheef was vanochtend heel goed te doen. Ontbrak een beetje aan kracht maar op een fish zeer goed te doen. have fun!

 2. Windkrachtje storm vanmorgen op scheef! Idee om toch weer effe dat capje op te doen want kreeg brainfreeze. Hard werken dus, wel aardige hoogte! Benieuwd naar vanmiddag als de wind iets gaat liggen

 3. WaZ was een tegenvaller vanochtend. Wel aardig hoogte vroeg om 8, maar de pret was snel over. En sowieso was het niet krachtig en er was windchop op de golven omdat het naast de pier niet liep. Was de golfrichting te zuid misschien???

 4. gaat de wind er nog een beetje uit ? er zijn weer erg veel kite/windsurfers op wijk hopelijk letten ze een beetje op de golfsurfers zag net al dat het bijna mis ging

 5. Eyeball hvh: knetterende sideshore, beetje choppy maar te woning golven om er in te gaan (zei de beginner!). Had gehoopt op wat pier effect maar die lijkt iig niet heel positief. Misschien morgen elders.

 6. Ben zowel golf- als kitesurfer.
  Ik ben het helemaal eens met de surfers die zeggen dat kiters rechts van de surfers moeten varen. Echter…als ik aan het kiten ben wens ik niet uitgescholden te worden door een beginner op een popout die niet tegen de stroming in kan peddelen en in het ‘kite gebied’ uitkomt.
  Sorry was een kleine frustratie. Zo, dat lucht op.

 7. ik ben zowel wind-als golfsurfer en was ook kitesurfer dus alle begrip voor deze sporters..maarrrr
  kitesurfers en windies kunnen met gemak in Schev (en waarschijnlijk vast ook in Wijk ) RECHTS van de golfbreker de betere golven bij ZW nota bene pakken. Ook daar staat (meer)wind en daar hoef je niet tussen de (golf-)surfers te slalommen.(!!!)
  even een regelmatig terugkerende frustratie. Geen excuses en het lucht idd op 😉

 8. Was op Wijk en halverwegen de pier en bunker.
  Dan zit je echt niet meer in surf gebied.

 9. Scheef noord vanmorgen tussen 10 en 12 erg lekker. maar ik vrees dat een van de vissers op het havenhoofd nu een wel erg hoge bloeddruk heeft.

 10. bergen aan zee was een wild waterbaan rond 12. Was serieus in 10-15 minuten dik een kilometer afgedreven, echt niet te doen.

 11. Langevelderslag was om half 11 zeer goed te doen, alleen begon het na 12 uur hard te stromen.. Voldoende lijntjes om een paar goede turns te zetten. Zondag ochtend hopelijk een herhaling. Stoked

 12. België was van 13-16u een kolkende rivier richting NL en golven waren erg choppy. Niet echt een supersessie, maar choppy golven zijn beter dan geen golven denk ik dan.

 13. Sch. Nrd slap en futloos. Geen SUP-ers, dat dan weer wel.

  slap en futloos zoals smelly skater die waarschijnlijk zijn hele sessie de break heeft liggen te blokkeren voor anderen zonder een golf te pakken en denkt dat ie goed kan surfen haha

  ik heb altijd wel een goed gevoel als ik gesurft heb en zal voortaan alleen nuttige post plaatsen 🙂

 14. @ blow out

  Van 18 tot 20u30 was het vele beter!! Gedurende een half uurke was het zelf super met holle steile bakken die doorkwamen!! Stoked!!

 15. Lees hier regelmatig frustraties van medesurfers dat wind- en kitesurfers in ‘het golfsurfgebied’ komen.
  Behalve dat het me vandaag opviel dat enkele van mijn medesurfers zelfmoordneigingen hebben (tussen 100 man aan wind- en kitesurfers en op een paar honderd meter van de Noordpier gaan liggen met windje 6 is op zijn minst vragen om problemen), ontdekte ik ook dat ik even een voorrangsregel niet ken.

  Wie heeft voorrang: een wind of kitesurfer die naar buiten vaart (in de branding) of een golfsurfer die inpeddelt?

 16. op het schuim staan op je bic is niet hetzelfde als surfen hoor, maar wat reuze toppie joppie voor je dat je er een goed gevoel van krijgt, ga zo door met je nuttige post.

 17. Off topic: wie heeft er ooit schoentjes/handschoentjes gekocht voor zn vriendinnetje,maar ze doet er niets mee? Ik help je ervanaf,als ze rond de maatje 38 zijn…een vriendinnetjevan mij heeft een pakkie maar de rest niet.en ze wil een keertje mee,geef er tot 50euri voor…straks koopt ik het nieuw en doet ze er ook niets mee.eerst proberen toch? 06 24204650

 18. @Bijna WaZ, ik weet niet hoor..maar ik was vandaag zelf degene die tussen de windsurfers ging liggen..was hartstikke flat naast de pier (wijk)..In het windsurfgebied echter mooie bakken..
  Wat betreft voorrang, gewoon kijken welke lijn ze varen en oogcontact zoeken, meeste zijn echt niet te beroerd om iets uit te wijken..

 19. wind surfers en kiters vinden het fijn als golfsurfers een geel of opvallende kleur vestje over hun wetsuit dragen zodat ze meer opvallen….

 20. Volgende keer plant ik ook wel een vlag op me surfboard wat kinderen hebben op hun fiets. En een gas hoorn als ze me niet zien. 🙂

 21. Of je je nu voortbeweegt op Land of Water,

  Snelverkeer moet altijd voorrang geven op langzaam verkeer!

  Het is ondenkbaar dat een Golfsurfer net zoveel schade veroorzaakt als een
  Wind/kite surfer! De klap komt van de snellere Surfer!

  Daarbij de zeer scherpe vinnen onder het 2 richtingen Board, en die zijn echt scherp dudes!, maakt de Kitesurfer tot een levensgevaarlijk projectiel!

 22. Twee Duitse toeristen die mij dat ook zeiden, maar aangezien het toen laagtij aan het worden was, geloofde ik daar niet veel van. Toch beter raad opgevolgd dan. Vandaag opnieuw hopen!

 23. Volgens mij heeft beroepsvaart voorrang op windsurfers. De laatste zijn toch echt stukken sneller…

  Daarnaast komt het regelmatig voor dat windsurfers naar buiten toe niet zo’n snelheid hebben op het bankje waar de golfsurfers liggen. Dat is ook het moment dat windsurfers op waveboardjes niet zo gek veel kunnen sturen of uitwijken. Daarom geldt de voorrangsregel bij windsurfen dat naar buiten varen voorrang heeft op golfrijden, ongeacht over welke boeg het zeil hangt.

 24. Snelverkeer moet voorang geven aan Langzaam verkeer!

  Dat is een Basisregel!

  Uitgezondert Snelwegen!

  Ook Vaarroutes hebben eigen regels!

  Aan de kustlijn zitten geen vaarroutes!

  Dus Kite/wind Surfers geven met hun ongeleide Projectiel voorrang aan de Langzame surfers!

  Punt.

 25. deze discussie over voorrang enzo duurt al jaren , en alle surfregels zijn ongeschreven en dat blijft hopelijk ook zo, het heeft meer te maken met een beetje respect voor elkaar en elkaar ruimte geven in/op het water en op het land .
  we zijn allemaal surfers !!!

  amen 😉

 26. Eens, maar net als in het verkeer (rechts heeft voorrang is bedoeld om ervoor te zorgen dat verkeersdeelnemers zich kunnen concentreren op een beperkt deel van het verkeer) geldt dat je op het water soms niet alles kunt waarnemen. Dan is het wel goed te weten waar je blik primair op moet zijn gericht.
  Het is ook voorrang geven, niet voorrang nemen…

 27. Net terug van Monster. Stond eerst rond 8.30 tussen Kijkduin en Scheef Z. Dat was echt niets.

  Monster (ZM) een uurtje later was beter maar nauwelijks kracht. Rond 10.30 begon er wat meer lijn in te komen maar nog steeds futloos. Een uurtje later moest ik er toch echt uit voor een sanitaire stop (daar moeten ze toch nog eens iets op verzinnen…) . Er leek daarna vanaf de kant net iets meer kracht in te komen en zeker nog meer lijn.

  Maar alles bij elkaar niet veel meer dan beginners golfjes. Ik heb me dus nog best vermaakt! 😉

 28. Waarom moet kiters en windies die golfen overnemen?
  Misschien door die webcam-spectacle voor hun fans?
  Misschien te bang om terug te jiben tegen ZW?Oh je- terug lopen
  Weg blijven-richting bunker-goed plek