Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Pasen 2013

65 reacties

 1. Aan de windrichtingpluim van deze morgen is goed te zien dat de oostelijke stroming er tijdens het eerste weekend van April waarschijnlijk wel uit zal gaan. Dooi over de noord noemen ze dit wel eens, want de meeste lijntjes laten dan eerst een noordelijke aanvoer zien. Later (2e/3e week April) kan de stroming nog verder krimpen naar west, maar ook net zo goed weer terug naar oost gaan. We wachten het af.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm34020232.jpg[/img]

 2. Koudste ter wereld, denk ik niet. Zag enkele maanden terug op Surfer magazine wat dingen over een wedstrijd in Noorwegen als ik me niet vergis. Lijkt me logisch dat het daar nog net wat kouder was.

  Laat die koude swell alleszins maar komen!

 3. Het is allemaal niet veel maar de maasvlakte ligt wel midden in zee. Op het meest noordelijke puntje loopt altijd we een golfje maar dat stuk is echt mega stroming en wind gevoelig.

  @brownie, Noorwegen profiteert van de warme Atlantische golfstroom. Het water is daar twee keer zo warm dan bij ons! Momenteel 2.6 graden voor de kust van Zeeland!

 4. Hmmz, ziet er ook nog s zomers uit op de webcam! (van domburg) 🙂
  Als het nu er leuk uitziet, dan is het morgenochtend wellicht ook nog wel te doen 🙂

 5. het sneeuwt gewoon als een gek terwijl er een paar lekker longboard/sup golfjes door komen!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2013-03-29 at 4.20.20 PM.png[/img]

 6. scheef, rond 17.00 kwamen een paar goede sets heup+ hoge ijskoude noordzee klatsers binnen….

 7. Dat was inderdaad even een welkom momentje vanmiddag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm52020247.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm22020246.jpg[/img]

 8. Ik ben zo blij dat die berekeningen van vanmorgen ook weer in de avondkaarten tevoorschijn komen. Ende easter nabij! Hoe toepasselijk..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm21020245.jpg[/img]

 9. Dit is praktisch onsurfbaar op die spot die jij laat zien. Te veel whitewash door de onshore. Te hoge branding om überhaupt buiten te geraken. Wellicht op andere plaatsen wel goed (als de wind uit de juiste richting waait).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm20020248.jpg[/img]

 10. Biscarosse e.d. lopen nu totaal niet. Het minste zuchtje onshore ruineert daar alles, en met een swell boven de 6ft doet het daar vaak close-out boem op je neus, viel spass!

 11. MSW 5 star betekend in les landes vaak close out helaas…vooral bij lacanau etc.

 12. Surfers, waar moet ik vannacht heen rijden? Wil toch echt een nat pak halen in Frankrijk. Geen hoge bakken / beetje mellow, maar golven van 1.5 m? Hoor wat over Les Sables D’olonne? Zaterdag (nu) gaat het los, zondag beetje te doen? Maandag blaas ik weer naar huis na een ochtend sessie.. Iemand goede tips. Waar zal het goed te doen zijn? Oh ja en slaapplek moet ik ook nog roggelen.. 😉

 13. Morgen overal offshore in La France dus zou mooi naar Hourtin, Carcans / Lacanau rijden of zoiets. Wat betreft slaapplekken, bij http://boardnbreakfast.com/ zitten ze nu vol, maar dat is ook weer een paar honderd kilometer zuidelijker. Bij de stranden van Bordeaux is vast wel iets te vinden in het laagseizoen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/18mm08020265.jpg[/img]

 14. @Tobias, Landes surfbaar of niet, wel fantastisch om te aanschouwen ! Vast wel wat Locals te water…….

 15. @frans sjudorans

  Ik ben vanmiddag even langs de zuid gereden om 15.00, kniehoog en rommelig. Morgenochtend hopelijk wat beter.

 16. @ Roodbaard : daar is het morgen zeer surfbaar. ongeveer 3 meter swell van 15 seconden en heel weinig wind.

 17. Vandaag is de dag in Frankrijk. Cap Ferret – Perfection Landaise..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm59020276.jpg[/img]

 18. Hoi tobias, zal het vanmiddag rond een uurtje of 4/5 met opkomend tij nog wat worden op scheveningen?

 19. Ff voelenhoe koud t water is.. @ scheveningen noord en hopen dat t wat beter wordt!

 20. Frankrijk is zo lekker nu! Heerlijk na al die weken klote surf in Nederland met die tyfus kou! En we doen de groeten aan Soepstengel! Ook van de zwager!!

 21. Vanmorgen Maasvlakte leuke golven met uitschieters naar borsthoogte. Lang geleden dat ik op de Maasvlakte ben geweest. Is gek als je de oude situatie kent en nu de nieuwe ziet. Maar heeft nog steeds potentie:-)

 22. Van 11-13.30 op De Zuid, beetje choppy maar onder de pier wat cleaner en goed te suppen, knie tot heuphoog, leuker dan verwacht.

 23. Dit was Wijk om vier uur. Daar slechts enkelhoog (of ook?)..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm04020284.jpg[/img]

 24. Vooruit surfbaar golfje op Scheveningen, maar dan vooral einde middag en in de avond bij het vallen van de wind. Zoals verwacht 😉

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm39020288.jpg[/img]

 25. Van 16.00 tot 17.30 op Domburg. Beter dan niets. Kniehoog met af en toe een uitschietertje naar bijna heuphoog. Was toch even lekker (en prima te doen met longboard)

 26. dus als ik het goed begrijp kunnen we in de loop van de week , woensdag ,donderdag vrijdag weer een beetje lekker surfen ?

 27. @bejaarde 😉 hoelaat was dat op de vlakte ? en waar ?? ik was achter op bij de blokken , maar kheb dat niet voorbij zien komen …

 28. Herbie, misschien moet je heel ff zelf rond kijken op de charts?

  als je de webcam van wijk opstart zegt dat volgens mij genoeg.

 29. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-40.jpg[/img]
  Is dit een build up wat vanmiddag wat gaat worden?

 30. Dat zou een leuke verassing zijn. Die boei ligt alleen wel erg ver weg en de swell heeft eigenlijk nog tot vannacht nodig om hier aan te komen. Wellicht dat het in het noorden (noord-holland) nog net gaat lukken voor het donker. Dan is de noordoostelijke wind hopelijk ook iets gaan liggen, want die zou het overdag sowieso hebben verpest. Deze boei maar in de gaten houden:

  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/spec_mun1.jpg[/img]

 31. Ben aan het twijfelen: zonnetje en golfjes zullen er misschien wel zijn in België, maar o zo koud…

 32. Noordwijk, Katwijk en Scheveningen gezien vandaag… Het was een uitdaging, resultaat: kleine ritjes

 33. Net terug van pasen surf tripje Landes (Woensdag – maandag). Zaterdag met de dikke Onshore richting Hendaye gereden. Daar zorgde de Baai voor dikke bakken van +/- 2 meter. Super golven. Zaterdagavond vanuit Rock Food een 10 tal Locals kunnen bewonderen die La Graviere aan het temperen waren. Beetje te hoog gegrepen !!! Die afgrond na de barrel shorebreak blijft wel heftig.
  Zondag was het nog prijs op La Gravieren terwijl op La Sud het HEEEEEEERLIJK surfen was met Super cleane golven van 1.5 a 2M. Iets drukker maar toch MEER dan voldoende golven kunnen scoren. Hoorde paar Fransen onder elkaar zeggen. Bonne athmosphere en eau. Zaaaalig toch. en dit met 22 graden op je hoofdje zonder cap en handschoenen Kortom zalig tripje !!!!

 34. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_DSC41291.jpg[/img]

  Zag aan het eind van de dag wel iets kleins binnen komen, zag er slapjes uit, maar wel surfbaar qua hoogte..

 35. belgie was lastig , veel wind en stroming en niet wat je noemt klassebakken. Maar het was het toch waard om er in te gaan 🙂