Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Maandag 21 Juli 2014

18 reacties

 1. Maandag 6 uur GMT al windkracht 6 uit NW in de Zuidwesthoek.
  Mocht het uitkomen, dan zit een dikke onshore klotssessie in the pocket!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07205238.jpg[/img]

 2. Off topic, er zit een vakantie op Corsica aan te komen, iemand een idee waar ik dan de meeste kans heb op golven? En weet iemand daar misschien een leuke camping in de buurt? Ik hoor het graag.

  Cheers.

 3. Swell in Corsica kan snel komen maar is ook snel weer weg, ook stek afhankelijk van de richting waaruit het waait. Meeste kans in het zuid-oosten volgens enkele locals die ik het vroeg. In het noord oosten fijne mini camping bij wijnboer domaine de catarelli, daar heel even golfjes gehad (niets spectaculair) korte ritjes met het een rem omdat de vinnen in het wier kwamen te zitten.

 4. Jo, weet iemand een goedkope camping in frankrijk? 4 a 5 uurtjes rijden max en in buurt van strand en golven? 😉

  Thanks

 5. Thanks for the responds!

  Had wel al het idee dat het niet veel goeds zal zijn, maarja, als je dan googled komen er soms toch wel mooie plaatjes tevoorschijn. Wil nog ergens heen wat dichtbij is en waar niet veel mensen zijn, lekker weer, boardshorts surfen en genoeg te doen voor vriendin die niet surft Kwam toen bij corsica aangezien we al bij Italie zijn dan. Maarja. Zie er dan denk ik wel vanaf.. Tenzij iemand nog iets weet??

  Alvast bedankt

 6. @ Mike.
  Een surfer met afkickverschijnselen ala GHB ?

  (ongecontroleerde spiertremoren, vulgaire taal: Fuk MI Fuk MI! ,3x 360 graden draaiend hoofd en schuim rond de mond)

 7. Van horen zeggen is Corsica niet verkeerd. Sterker nog tot een week geleden stond het hoog op mn lijstje. Echter ik heb me enigzins af laten schrikken door hoge temperaturen en drukte in juli/ augustus. Mocht je toch die kant op gaan dan hoor ik je ervaringen heel graag!

  Wie weet gaan we nog die kant op rond de herfst vakantie (met vliegtuig)?

 8. Wordt het dinsdag ochtend wat? En zoja, waar zal het dan zijn, zandvoort/wijk aan zee/noordwijk?

 9. @bart,

  Ik heb zelf eens in Ruppione (ten zuiden van Ajaccio) op camping la sud gestaan toen er aardige golven kwamen binnen rollen in de baai waar de camping op uit kijkt. Jammer dat ik toen geen plank bij me had. Verder denk ik dat je veel geluk moet hebben om in de zomer goede golven te vinden. Als er al wat is in de zomer dan is vaak het met onshore wind, maar je kan dus geluk hebben. Zie verder voor spots MagicSeaweed en Wannasurf.

 10. Off topic:

  WE WANT WAVES! ‘movement against flatness’ is geboren uit de onweerstaanbare drang altijd de beste golven te kunnen surfen. Om die golven in Nederland te krijgen, kunnen we 2 dingen doen… Optie 1 is een bom op Engeland. Dat vinden wij persoonlijk wat ver gaan, dus we gaan liever voor optie 2: een Wavegarden!

  Samen met Instant Sport uit Spanje zijn we bezig met de realisatie van een Wavegarden in Midden-Nederland. Daar is heel(!) veel geld voor nodig. Dat hebben wij niet zelf, maar we kennen wel mensen die ons daar aan kunnen helpen. Voordat deze mensen besluiten daadwerkelijk te investeren, willen ze graag weten hoe enthousiast de Nederlandse surfers eigenlijk zijn… 

  Dus… wil jij ook iedere dag kunnen surfen op perfecte golven?! Vul de surfers poll in (kost je maar een minuutje) en vergroot de kans op de komst van een Wavegarden in Nederland!

  Surfers poll: https://apps.facebook.com/my-polls/zfmhcz

  Meer info: http://www.wewantwaves.nl

 11. Neem de surfweer sms en je weet precies waar wanneer het beste is…..

 12. Ik heb eerlijk gezegd een bloedhekel aan zwembaden, zelfs al zouden er golven staan.. en daarbij is het onvoorspelbare van de zee/natuur juist het mooie van het surfen.

 13. Ik ben voor, voor de countryboys, maar mogen er ook strekdammen in Zandvoort komen? ter verbreding van strand, voorkoming van zandbanken, verbetering van golven en direct een besparing op kosten voor zandsuppletie? Levert de investering nog meer op dan ie kost.