Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Maandag 10 September 2012

28 reacties

 1. Dinsdag gaat het bijbehorende lagedrukgebied Grainne, ”down to the drain”. Zie hieronder de gunstige ligging van dit laag tussen IJsland en Noorwegen. De bijbehorende noordelijke wind zorgt voor een flinke noordelijke swell onze kant op.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm06015663.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm55015664.jpg[/img]

  In de swell-forecast kaartjes staat er woensdag en donderdag deining met een periode van 21 seconden zo de Noordzee in!

 2. Oh oh Wat een Zomer!

  Kan voor mij nu al niet meer stuk!
  En het beste moet nog komen dit jaar!

  Stoked

 3. He Tobias,

  als jij kijkt naar de MSW voorspelling voor Schotland (Thurso East) morgen dan geeft die een periode van 28 seconden, dat heb ik nog nooit gezien. Is dat een record? En wat betekent zo’n periode voor de golfhoogte?

  Grtz.

 4. Iemand hier vroeg nog of ik een nat pak ging haln voor mn operatie v vandaag. Ik dacht eerst niet tot ik de webcam zag. Dus toch nog even snel nr mv2 om een paar golven te pakken. Heerlijke klotsbak met heup hoge brekers! Daarna gelijk door nr het zkh. Lig nu bij te komen. Helaas wrs season end. Geniet v de dikke swell die er aan komt.

 5. wijk tussen 15.00 en 19.30 was lekker maar 5 andere surfers en 1000000000kiters maar er waren echt lekkere lijnen twas op de cam slecht te zien maar in het water was het echt niet verkeert op een enkele kiter na, die het leuk vond een meter naast me te landen en volgas op me af stormde zonder voor zich uit te kijken waar die heen ging maar goed ik heb het overleeft en heerlijke wantjes gereden er waren setjes golven bij die echt prachtig en laang waren .stoked

 6. Het is maandag en we hebben het nu al over surf in het weekend. Zelfs de verkiezingsuitslag is zekerder. Speculeren is leuk maar verder vooruit kijken dan 3 dagen is in NL iig grote onzin. Ok, er komen golven. Punt thats it…

 7. Ha ha, we zullen het zien Ronald. Dit is wat ik er van verwacht en de kans is vrij zeker dat het zo gaat uitkomen. Tekst is Copy / Paste van deze morgen.

  “Tot en met zaterdag blijft het dan waaien en de richting van de wind wordt steeds gunstiger voor de opbouw van nieuwe swell uit het noorden. Er is een vrij grote kans op een wederopbouw van de hogedruk laag boven onze omgeving zaterdag, maar vooral zondag. Begin van het weekend zijn er de hoogste golven, het einde van het weekend de meest cleane.”

 8. Ik was gister aan het kiten bij de bunker WAZ , maar ik had beter op mijn surfboardje kunnen staan. Super mooie cleane golven, regelmatig headhigh. Ik was er rond 18:00, dus bij laag water, maar dat maakt bij de bunker dus niet uit. Wel stroming..

 9. Goedemiddag allen,

  Is het de moeite waard om om 5 uur weg te rijden vanuit Tilburg om in wijkiki te surfen morgen?
  Msw is wat vaag…

  Groet,

 10. ja @zoef had je inderdaad beter kunnen doen twas super gisteren nog steeds stoked wat een mooie bakke he

 11. wijk ziet er op de cam net uit als gisteren maar de wind komt nu uit west dus zal het iets rommeliger zijn maar nog steeds zie ik mooie lijnen en @mo ben jaloers moet werken nu anders was ik er ook weer

 12. maandag in wijk van 16:00 tot 18:30 echt heerlijk gesurft. was onvoorstelbaar veel beter in het echie dan op de cam! alleen bij de pier was ruk… paar 100 meter verderop was het prachtig. lagen er met z’n 3-en in en uiteindelijk nog 1 longboarder gespot naast ons. heerlijke sessie!