Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Donderdag 26 September 2013

103 reacties

 1. EPS geeft een paar members dus er is nog kans / hoop…

  Verder staan de surf-reports tijdens deze periode van flatness open voor andere surfgerelateerde vragen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/16mm42023931.jpg[/img]

 2. Laatste Hirlam (12utc) is net binnen. Toch al iets meer wind dan in de vorige run. Een goede 6bft op de hele lengte achter het koufront donderdag om 02:00AM.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/hir17mm39023939.jpg[/img]

 3. Thanks voor je info Tobias. Ander vraagje dan: om zo’n flatspell als deze te overbruggen lijkt het me interessant om een keer naar een spot te rijden in Noord-Frankrijk. Welke spot is relatief dichtbij (minste uren in de auto) en staat in verbinding met ground swells van de atlantische oceaan, ergens in het kanaal bijvoorbeeld? Iemand tips? Alvast bedankt!

 4. iemand tips voor goeie spots in regio NW frankrijk? voor een surftrip van een kleine week in oktober. Grt Jeroen

 5. Niet echt swell de komende week in hossegor voor de quik pro. @tom zou het laatste weekend mss gaan van de wachtperiode. Afwachten naar de forecast.

 6. Wimereux, pointe aux oies. ca 3,5 uur rijden maar pakt deze week nix op denk ik.
  Le Rozel. ca 7 uur rijden. 0,5 meter 10 sec. volgens seaweed. Alleen van midtij tot midtij rond hoogwater

  Een week NW Frankrijk? Waarom niet ZW Frankrijk?

 7. Ja hopen op betere tijden en in tussentijd maar spelen met de zeehondjes…speaking of zeehondjes…zijn die nou echt zo gevaarlijk? Moet ik echt wegwezen als ik er 1 tegenkom net als vanmiddag? Bijten ze hard? Iemand antwoord/ervaring? Anders houd ik mijn volgende paddlepowersessie wel in de grachten van Leiden vlgnd x…;-)

 8. Beste tobias hoelaat verwacht je de n swell morgen op de wadden aankomt ? Vroeg of juist later ik snap de anasuria boei niet helemaal alvast bedankt mvg

 9. Op Ameland en Terschelling? Daar in de vroege ochtend zeker al, tussen 8 en 11 uur lekker langplanken op cleane kleine deining door de offshore wind!

 10. @ Rachel: Zeehonden ben ik al zo vaak tegengekomen en de gewone zeehond kan indrukwekkend groot zijn, een soort zee-rotweiler, heel wat anders dan die Eco-mare schatjes. Als je ze met rust laat doen ze je volgens mij niets. Ze hebben jou al veel eerder gespot dan dat dat jij ze ziet, en misschien zelfs al even aan je voeten gesnuffeld. Als ze bijten kunnen ze flink bijten, bovendien poetsen ze nooit hun tanden dus infecties lijken me dan ook nog een risico.
  Op het strand moet je daarom altijd afstand houden, daar is ie niet zo bewegelijk en voelt ie zich eerder bedreigt. In het water zijn ze heer en meester en zijn ze niet gauw bang. Ik zou wel goed je handen wassen als je net een haring of een makreel hebt gegeten.

 11. Meestal doen ze niks.
  Op Schev ben ik een aantal jaren terug door een flink dier met grote massa onderwater (zat op mn shortboard) aangebeukt. Enkele dagen later bleek het hier om een flinke zeehond te gaan.
  Michael Smitz is geloof ik nog door dat beest uit het water gejaagd toen ie m achter na zat.. dus hij kan wel vervelend zijn soms.

  Vorig jaar zwom er bij Den Haag ook een reusachtige zeehond. Hij leek echt op een kleine walvis, no kidding! Ze kunnen las ik later 500kg worden(!!).. je kan nagaan hoe enorm dat is aangzien er ook veel vet in zo’n beest zit (ziet er ogenschijnlijk nog groter uit doordat vet veel ruimte inneemt tov spier).
  In amerika en zuid afrika surf ik altijd met zeeleeuwen en die zwemmen tot aan je voeten. Ook die doen vrijwel nooit kwaad; maar kunnen in enkele gevalllen behoorlijk bijten..

  Dus no worries!

 12. Die op de maasvlakt komt af en toe van 3 meter naar je kjiken.
  Hij doet niks en is ook helemaal niet bang van je.

  500 kg? max 1,95 meter en 130 kg. (Mannetjes)

 13. ik moet die gevaarlijke zeehonden nog tegenkomen:O nieuwsgierig zijn ze zeker maar ze houden eigenlijk altijd wel afstand

 14. Thanks voor de info @Marf

  Echt een goede spot op 3-4 rijden is er dus helaas niet… En 7,5 uur naar la roche is ook niet echt meer dichtbij te noemen, dan is het verschil met bretange en zelfs landes al niet zo groot meer…

  Dan maar de surf in NL koesteren en af en toe een sicke trip maken en dan goed uitpakken.

 15. Wakker worden. Er gebeurd weer wat.
  ’t is niet veel, maar je kunt weer peddelen met of zonder paddle.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/17mm30023985.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surfers15mm36023965.jpg[/img]

 16. @Gekke Gerrit Hoever vanaf Sydney wil je gaan? Een uur ten zuiden van Sydney heb je een camping ground met 2 hele mooie spots: Mystics & the Farm. Verder in de Eastern Suburbs heb je Maroubra, Cronulla die erg goed zijn. Maar de mooiste en minst crowded spots in Sydney zelf zijn in the Northern Beaches: Curl Curl, Dee Why Point, Avalon, Little Avalon, Palm Beach, North Steyne and more…

 17. @Roon, surepuc, marf en @@rachel: Thanks voor jullie ervaringen, ben een beetje gerust gesteld…die zeehond heeft gister waarschijnlijk idd aan mn tenen gesnuffeld want ik hoorde een enorme plons achter me(en dat was geen baksteen) twas gelukkig niet die hele grote zeehond(die ook al een paar keer redelijk dichtbij heb gezien) maar hij kwam me wel achterna. Wel weer een ervaring haha

 18. @ Rachel grappig je leest hier toch vaak dezelfde ervaringen met deze zeehonden, heb het zelf ook op de Zandmotor meegemaakt, op basis van de vermelde gegevens kunnen het dezelfde zeeLabradors zijn een grote en een kleine, ruwweg actief vanaf de maasvlakte tot en met Katwijk.

 19. Nog een leuk zeehondjes verhaal:
  Er worden veel vaker surfers aangevallen door zeehonden dan door haaien,en het is wel eens gebeurd dat een zeehond een pitbull van het strand plukte,dus vergis je niet!!
  Ook oren,neuzen,en vingers gaan regelmatig verloren.
  Lekker spannend hè,surfen!!

 20. Wel is op een Pieterman getrapt, dat kan ook zeer pijnlijk en gevaarlijk zijn. Of in je eigen vinnen vallen, leash om je nek in een flinke spoelpartij, head-first op de zandbank knallen, board tegen je kop. Of met een been van je sup af glijden waardoor het board kantelt en je vervolgens met je ballen op de rail knalt. Je kan maar beter op dammen gaan ofzo.

 21. Van de zeehonden op MV heb ik nog nooit last gehad. Wel heel nieuwsgierig en volgens mij schrikken ze zich ook wel eens rot als ze bovenkomen en er blijkt ineens zo’n raar surfbeest vlakbij te liggen!

 22. Zaterdag ook geen enkelhoge golfjes om te suppen/waveskimboarden?Ik hoop het wel gezien het mooie weer..

 23. “Michael Smitz is geloof ik nog door dat beest uit het water gejaagd toen ie m achter na zat.. dus hij kan wel vervelend zijn soms.”

  De zeehond daarentegen is over het algemeen vrij relaxed…

 24. Lvs voor zonsondergang toch verassend lekker op de sup!

  @ ROON
  haha die laatste komt me inderdaad bekend voor

 25. Die zeehonden worden steeds relaxter joh! No worries!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/seabert.jpg[/img]

 26. @in petten zijn er herhaaldelijk surfers aangerand door een enorme zeehond met een leren pet…. Maar ik wil geen paniek zaaien.

 27. Hahaha jaja Ingmar, waarschijnlijk een stelletje die 2…
  Kheb wel wat teweeg gebracht zie ik hier, ik lach me gek! Maarreh, leuk hoor al die ervaringen en verhalen, kheb zelf ook al een aardig lijstje met ‘pijnlijke surfakties’ maar daar staat ‘gebeten door een zeehond’ nog niet bij..wie weet…ach, een vingertje minder maakt ook niet uit;)

 28. Ff of topic ga volgend jaar augustus 4 weken naar Indonesië, Ben nog op zoek naar accommodatie op Bali. Iemand suggesties. Gaan met 6 personen waarvan ik de enige ben die surft. Zijn ook twee kinderen bij dus moet wel e.e.a te beleven zijn. Ombak Bagus heb ik al een bericht gestuurd. Iemand nog tips? O ja en niet te duur:-)

 29. @ Frans Sjudorans,

  Hahahahahahaha!!! Klessik!!! Ik dacht precies hetzelfde toen ik die post las…zie ik daarna de grap die ik dacht bedacht te hebben al staan!!! Klessik dus!!!

  Heb je je 4’10 carver al???? En zullen we binnenkort weer ‘ns ouwerwets surfen? In sepia of zwart-wit desnoods?

 30. @ Bruce,

  Surfen genoeg mensen daar dus de enige zal je denk ik niet zijn……Kinderen zijn over het algemeen met weinig gelukkig wanneer ze niet door hun ouders verpest zijn. Palmboompie/strandje/warm zeetje zou i.p. wel genoeg moeten zijn. De efteling is niet op Bali maar wel mooie tempels die je kan verkopen aan kinders als voormalige pretparken die failliet zijn gegaan omdat surfen nou gewoon eenmaal veel leuker is.

 31. Ja ja, voor de liefhebber. Komt nu naar het zuiden afzakken.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/stream08mm33023994.jpg[/img]

 32. Tobias. Windguru geeft voor zondag 0.9 mrt met maar 4 sec periode. Kan dat iets zijn voor een surflesje van m’n neefje? Of wordt t stiekem helemaal flat?

 33. Laatst zag ik dat het (bijna) was gelukt om een linker- of rechtervin te scoren via deze site. Ik heb een fcs middenvin nodig, is er iemand omgeving Amsterdam die mij daaraan kan helpen toevallig?
  email: wouter_stoops@yahoo.com

 34. (kleine) golfjes rollen binnen in Oostende . nu nog laagwater mr denk dat het wat wordt met hoogwater ?

 35. Als we het dan toch over vinnen hebben, heeft iemand een future middenvin leggen? En wouter, ik heb nog wel plastic fantastic FSC-vinnetje liggen, weet niet of je daar warm van wordt?

 36. Of een shortboard!

  Of naar de andere kant. Zandvoort / bloemendaal is vaak veel beter te suppen dan wijk met dit soort condities (wind en swell). Gelukkig gaat straks de wind er nog wat uit en kan het overal leuk worden.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/15mm56024005.jpg[/img]

 37. Of verder naar het noorden. Daar met deze wind ook minder klotserig. Zeker op dit moment:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/15mm33024009.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/15mm56024010.jpg[/img]

 38. @bruce

  Kijk eens op one2surfbali.com. Dit is van een vriendin van mij die daar accommodaties verhuurd. Super chill, niet duur! Boeken zou ik zeggen 😉

 39. Net van 2 tot 3 op Zandvoort gesurft met fish 5’9 en ging als de brandweer. Zaten heerlijke setjes steile golven tussen. Na 3 uur kwamen de golven niet meer lekker over de bank. Is vnv nog een goede optie ?

 40. Noordwijk was top van half 2 tot half 4
  Mooie heup hoge rechtse.
  Helemaal clean, nu stuk minder hoogte door laagwater
  Maar straks rond 6e weer opkomend.!

 41. @ Bruce,
  Ik zat dit jaar in Kos168, redelijk centraal t.o.v. de surfspots. Als je voor een maand huurt is het erg goedkoop, wij betaalden voor een tweepersoonskamer met warm water en airco 180 euro voor een maand. En een zwembad voor de deur! Leuk voor de kids 😉
  Ze hebben ook family rooms volgens mij, dit is hun fb pagina https://www.facebook.com/Kos168atjimbaran

 42. @Floris en Rood, Thanks voor de tips zal eens kijken. @ girus dat ik niet de enige ben op Bali die surft, begrijp ik ook wel;-) Ik ben de enige van het reisgezelschap die surft. Ik zal me niet vervelen, maar de rest moet het ook leuk hebben. Vandaar mijn vraag.

 43. @bruce. Legian, tussen salmiak en kuta in, enigsinds rustig, goed voor kinderen. Natuurlijk wel alleen een beachbreak voor de deur.

  Nusa Lembongan is ook chill, paar gave breaks, o.a. shipwrecks en ook idillische plekkies voor niet surfers.

 44. BAM Scheveningen kwam er lekker in van half 6 tot 8. Na 7u zwakte het wat af ivm hoog water. Top avond

 45. Ik verwachtte niet veel hoogte in de golven vanavond. Toch waren de heuveltjes goed fishbaar en dus wat lekkere surf gescoord in Cadzand.
  Nog even genieten van het boot, glove, cap less surfen.

 46. You bet!!.. Noord had veel barreltjes en bij vlagen zelfs holle neembare!!… lekkere wandjes, power,super fun!!

 47. check je bronnen maar eens; ik zeg je,500kg zeehonden ja, ze bestaan ook in NL!! tot ik m zag geloofde ik ook alleen in sprookjes 😉

 48. Ja @barto ik zag je ploeteren en hoorde je schelde eht was behoorlijkedikke klots op wijk zeker bij de pier, ik lag wat verder met een longboard zie foto, maaar als je meer richting wijkdorp was gegaan (mischien wat ver lopen met een sup) daar was het een stuk beter alleen stroomde het als een gek dus lag je zo weer bij de pier.
  twas een soort wandel/surf dag dus maar toch nog wel wat golven gepakt het werd wel minder hoog rond 16.00

 49. was zeker weer een lekkere sessie@Cadzand van 6 till dark….( dat is niet zo lang meer dus) mooie sunset ik kan weer ff tegen de flatness, stoked het weekend in

 50. Was fantastisch, happy faces all around!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/1292207_726794710669363_1378453581_o.jpg[/img]

 51. Oh ja joh Die supper achter je zal niet al te blij geweest zijn tenzij jullie altijd golven samen surfen natuurlijk… 😉

  Vandaag was niet normaal, Sinterklaas was vroeg dit jaar. Westland ging los op de Magic bank 🙂

 52. 18;00-19:32

  Wijkie was sessie lekkâh, af en toe wachten dan setje lekkere lijnen, hoogte tja 0.80 1.m soms hoger NO wind gaf onseptemberachtige setting, stroming vrij sterk vlak naast de Pierre.

 53. @ degene die me wel wil verbeteren maar te lui is om ze naam te typen, maar je hebt gelijk, de grijze zeehond max. 350 kg. Komen we al een stuk dichter bij die 500.

 54. Zandvoort (@rapa nui) was gezellig druk in de line-up gisteren tussen 18:00 en 19:30. Leuk golven voor het oefenen van wat cross-steppen; heuphoge lijntjes met enkele uitschieters ertussen en een licht offshore briesje.
  Op het eind werd ’t wel fris in m’n 3mm wetsuit.

 55. Katwijk was ook super mooi tussen 6 en 7, toen kwam het tij in en ging het hard stromen, weg golven. Iemand verklaring?

 56. Omdat de golven gister uit noordelijke richting kwamen en de stroming rond die tijd naar het noorden stond word de energie die er in de golven zit ook als het ware mee genomen (als je een steentje in een rivier gooit zie je de golf ook minder snel tegen de stroon in reizen dan wanneer hij met de stroom mee gaat, soort doppler effect) wat in dit geval tot resultaat heeft dat de golven minder worden, in jou geval weg waren. Het verandert als de golven uit het noordwesten hadden gekomen, dan was er geen(minder) reflactie geweest maar waren de golven recht op de kust gekomen en had je vooral de piekje zien verplaatsen omdat dan de hele energielijn van de golf met de stroom mee gaat waardoor het wel goed te surfen is.

  Het windveld waar de golven vandaan kwamen was relatief klein, daarom was er ook in een tijdsspan van +- vier uur goede surf en nam de golfhoogte in de avond zo ie zo al iets af.

 57. Jezus wat was het goed gisteren avond ….LVS rockt!…
  Heup tot schouderhoogte en glassy en power… Super lekker gesurfd!

 58. hellow,

  zijn er al concrete modellen voor zondag?
  (op allosurf lijkt er wat binnen te komen)

  greetz