Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Dinsdag 8 Juli 2014

22 reacties

 1. Vol hoog water geeft langs de westkust momenteel weinig branding. Met afgaand tij vanmiddag misschien iets betere beginnersgolven. Overigens zijn er met vol hoogwater ten zuiden en ten Noorden van deze webcam in Noordwijk wel wat meer zandbanken waar het iets meer dan dit loopt nu.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07075843.jpg[/img]

  Kaart voor woensdag met waarschijnlijk (te) veel wind in het zuiden. In het noorden bij de kern een meer variabele wind 🙂

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07071653.jpg[/img]

 2. Thijmen, neem een abonnementje op https://surfweer.nl/sms/
  Dan weet je het vanavond.

  Overigens een mededeling hieromtrent:

  Vanaf 1 augustus zal na vier jaar zonder prijsverhoging het bedrag van de sms dienst per maand van 5,– naar 6,50 euro gaan. Alle reeds betaalde bedragen worden nog verwerkt voor 5 euro per maand tot een jaar vooruit, alsmede alle betalingen die nog binnenkomen tot en met 31 juli 2014. Daarna gaat pas het nieuwe tarief van 6,50 per maand in. Het loont dus behoorlijk om nog deze maand voor langere tijd lid te worden!

 3. Nog eentje voor de liefhebber! Het is een zeer uitdagende sport! Én de beloning !is dáárdoor ook waanzinnig als je eens wilt proberen láát het mij weten!?
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_107260083414508.jpeg[/img]

 4. Hey tobias, bedoel je morgen met kleine beginnersgolven ook een kans op fun met een longboard of dat niet? 🙂 thanks!

 5. @Tobias, Is het niet een idee om i.p.v sms een Whats app groep in het leven te roepen (scheelt jou denk ik Tobias € en een aantal handelingen). Tegen betaling voor een x bedrag per maand uiteraard.

  —– edit ——

  Die is er al! Zie 0653477587

 6. Mijn ervaringen met de aangekondigde condities voor woensdag zijn, op Wijk, over het algemeen een grote klotsbak, zeker met deze windrichting…
  Dus ik dacht eraan om uit te wijken naar IJmuiden (of -slag) waar deze richting vaak veel beter werkt, maar dat is dan normaal na een paar dagen wind.

  Zou daar iets zinnigs over te zeggen zijn?

 7. Ik ga een abbonent op je sms nemen, momenteel sta ik op WAZ en het is ongeveer 40cm hoog, heeft het zin nog op een golfje te wachten voor vanavond?

 8. @ Thijmen : De zuidkant van Walcheren is waarschijnlijk een betere optie rond hoog water !

  Daar werkt het juist goed bij harde of stormachtige noord westers /noord-noord westers.

 9. Ooooooooooh ik heb er zo’n zin in!! Donderdag tot 14:00 vrij dus lekker chill surfen

 10. Vrijdagochtend a.s. vertrekken wij (2 gasten van 28) voor 9 dagen met een VW T3 busje naar Spanje om daar de waves te chasen. We hebben nog 2 plekken vrij en zijn op zoek naar mensen om the good life mee te delen. Stuur een mail naar jpversluijs@gmail.com als je interesse hebt!

 11. De noordwesters bewaren we wel voor het najaar. Woensdagmiddag is de wind meer west dan noordwest in Zeeland, wat overigens elders in onze regio niet minder mogelijkheden geeft met de kern van het laag zo dichtbij 🙂

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07075217.jpg[/img]

 12. windguru geeft wel weer een meer noord-noord-westelijke windrichting voor woensdag in zeeland, maar hoog water valt ook te vroeg waarschijnlijk, dus te weinig golfenergie nog.

  De rest van het land is interessanter , hoe de kern zich precies zal gaan gedragen.

 13. Joo, is de stap van een NSP 7’2 naar een BIC 6’10 een goede keuze ? Op me., 7’2 ben ik een eind uitgekeken.

  Thanks!

 14. @overstap:

  Hey ik ben destijds ook begonnen op een 7.2 ik zou niet voor de bic kiezen maar eerder voor iets als een nsp fish 6.0 of evt 6.8 (das wel weinig verschil die 7.2 en 6.8). Ik ben zelf van 7.2 naar fish 6.0 gegaan en rijd nu een shortboard 5.11 en fish 5.8 helemaal top 🙂

 15. @ Overstap, ik heb nog wel een torq 6’3 fish liggen, het nieuwe merk van NSP, lichter, sneller en mooier.

  Mocht je interesse hebben contact me even op j.hoogkamer @ g mail. com

 16. Een 7’2 is al een kleine maat minimal, overstap naar idd een fish tussen 6’0 en 6’4 is in mijn opzich een logischere keuze 😉 Heb zelf ook een torq 6’4 naast mn shortboard en is een erg lekker allround boardje

 17. @overstap, als je me een berichtje stuurt met zoveel mogelijk details over je ervaring, surfjaren, frequentie, lengte/gewicht en doelstellingen qua surf kan ik je vrijblijvend van wat adviezen voorzien.
  On topic: woensdag eindelijk weer normale golven!! In redelijk warm water!!

 18. Ben misschien van plan de Hurley fusion 202 te kopen met korte mouwen en lange benen. zou dit niet te koud zijn?

 19. Waar ga je het gebruiken dan? beter stel je deze vraag in een van de vele surfshops die ons land inmiddels rijk is. Daar kunnen ze je het advies wel geven!
  wat voor de een te koud is laat een ander weer koud…