Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Dinsdag 4 Februari 2014

57 reacties

 1. De pluim voor Zeeland de komende dagen. De eerste windpiek zit nog in de avond/nacht van woensdag op donderdag. De tweede zit midden op de dag op vrijdag. De operationele run van het model (rode lijn) gaat zelfs bijna tot de roze stippellijn = 100 km/u. Zaterdag iets minder heftig met een gemiddelde net onder de 75 km/u. Zondag echter weer veel oplossingen daarboven en een stijgende lijn. Wil je dit weekend niet van het strand geblazen worden, dan lijkt zaterdag de minst ruige dag te gaan worden.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02040546.jpg[/img]

 2. @the bodhi, zou het wat worden daar van het weekend? Er komt een dikke zwarte blob het kanaal inbeuken, haalt ie het helemaal tot calais denk je? MSW vind het maar niks…

 3. @ Tobias: misschien dat jij ons in je weekend surfweer iets meer over deze regio kan vertellen

 4. @Tobias; blijft er maandag (wanneer de wind eruit gaat) nog een mooie cleane longboardgolf staan, of zakt het door de wind uit het westen meteen in?

 5. Hello Tobias,

  since I do not speak Dutch I am addressing you in English. Hope that is alright. First of all, thank you very much for this great site. I have already had some great sessions because of it. One question concerning this weekend: if the wind will be as strong as predicted, will it be possible to surf in Scheveningen at all? Won´t it be all blown out, at least on Sunday? What do you think?

  Best, Michael

 6. @surf scheveningen: Pardon my understanding of english (PS this is not Michael) but what do you mean with ‘jetty’?
  The ‘havenhoofd’?
  Or maybe the ‘pier’?

  Inquiring minds would like to surf on sunday! 😉

 7. @Michael

  He probably meant the Havenhoofd. It offers a bit of wind protection with sw winds!

 8. @ Sabastian Potthoff
  Denk het beste surftrip filmpje dat ik tot nu gezien heb!
  Goeie beelden, leuke edit, en dikke ritten ..
  super!

 9. @ Sebastian: Erg lekker filmpje en natuurlijk te gekke omstandigheden. Waar specifiek in Marocco was dit?

 10. Ben 2 jaar afwezig geweest (lees Australia) en merk nu ineens dat pipodekloon offline is! Wat is er gebeurd? Was het beste forum van de benelux!!

 11. Ik verblijf van 12 t/m 14 maart in Tamraght (rest van de Marokkoweek city/roadtrip met m’n vriendin). Volgens mij is dat in de buurt van de spots in jouw gave filmpje. Had al zin in die drie dagen surf in m’n zomerpakkie, maar nu kan ik helemaal niet meer wachten tot het zover is. Het zal tegen die tijd waarschijnlijk wel wat minder hoog zijn, maar dat mag de pret vast niet drukken 🙂

 12. Dat gaat weer leuk worden dit weekend. Op de atlantische oceaan weer iets van 45 foot swell. Weinig kans dat er in Wimmereux te surfen valt tenzij je gaat windsurfen. Ook daar straffe zuidwest, zondagochtend mogelijk zelfs storm.
  Hercules part III :
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02054040.jpg[/img]

 13. Wike at Sea (Wijk aan Zee) has indeed the best surf of the Netherlands!! You best be surfing there this weekend near the jetty; or better you always should surf there! The locals are great, the waves always are always rippable,no crowds too and the sun is always shining there. It simply is GREAT at Wike!!
  Haha

 14. Een actioncam van 30 euro kan niets anders zijn dan een miskoop. Heb ooit hetzelfde plan gehad met een Rollei actioncam van 70 euro. Na twee surfsessies zat er een laag water in de housing, toen terug gebracht en een nieuwe gekregen. Na drie keer dit geintje uitgehaald te hebben m’n geld terug gehad en een Gopro aangeschaft. 10 keer beter beeldkwaliteit, is te editten en geen druppel water in casing.

 15. beetje off topic;
  er zijn best wel golfjes op de noord,sta nu te kijken,longboard halen zo..

 16. Wordt er nog niet echt vrolijk van. Morgen…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02053038.jpg[/img]

 17. Daar gaat mijn favoriete surfspot in Frankrijk. Schip in tweeën gebroken op een strekdam! Op de webcam te volgen op: http://www.webcam-hd.fr/webcams-surf/webcam-cavaliers-live-hd.html

  Bizarre foto’s http://www.angletsurfinfo.com/galerie-43-44-2627/naufrage-luno-cavalier-la-barre-anglet-05-02-2014.html

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02054214.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02054144.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02054256.jpg[/img]

 18. I think scheefie (yes indeed scheveningen) is the best place of all
  YES DUDE REALLY…!!!
  ONLY GO THERE!!!

 19. Wie heeft er ervaring met surfen in Cornwall (Engeland) in de maand mei. Is het dan ook qua weer goed te doen i.v.m. gezin en kinderen?

  Graag ontvang ik bruikbare tips…Alvast bedankt!

 20. @ tobias

  denk je dat vanagt die meer (z) westelijke richting behoorlijke grote golven morgenochtend gaat geven?

 21. Zo stoked voor de week!!! 5e dag surfen nu…;) heerlijk gelongboard op supercleane golven van kleine meter, van de dijk zag t lager uit dan toen ik erin lag…:) golven van vlak lang de strekdam gepakt tot bijna op t strand….,:) gister ook suprt gesurft met shortboard…:) oyeah last die zomer maar komen!!!!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-166.jpg[/img]

 22. @ the bodhi

  wij zijn vorig weekend richting Wimereux/ le touquet/ berck geweest.
  dit was met condities zoals ze volgend weekend uitgeven maar met 4-5ft onmogelijk te surfen. het waren gewoon bakken schuim.
  toen we eindelijk ver genoeg in zee geraakt waren merkten we dat we 500m en meer afgedreven waren richting waar de rivier uitmond in wimereux zodat het op de koop toe nog eens lastig werd om uit de zee te peddelen.

  misschien zijn wij op een verkeerd moment geweest of het verkeerde getij
  misschien kun je ons iets meer vertellen van die locaties?

  de windsurfers en kite surfers hadden wel hun plezier die dag.

  greetz brecht

 23. Pak even windguru en google maps erbij, kijk waar de wind wel offshore is, en rij daarheen. Op ~1.5 tot 2 uur extra rijden zijn er spots te vinden die met ZW offshore zijn. Altijd met opkomend/hoogwater gaan, anders komt de swell het kanaal niet door. Misschien een idee om de Stormrider Guide te kopen? Succes de volgende keer!

 24. @Brecht
  In wimereux surf je best juist na hoogwater. Als het helemaal hoogwater is kun je er niet in, maar een half uurtje later is het op z’n best.
  Wimereux is beter bij ZZW en Z, bij ZW is het beter surfen in Wissant.
  In Wissant begint het ongeveer 2 uur na hoogwater goed te lopen.
  De stroming is dan ook minder.

 25. @surfriderfoundation owwwjeee echt heel erg! Al die olie in zee…:(
  Wij wilden idd deze week boeken daar in de buurt voor de zomervakantie…enig id waar ik (eerlijke) info kan krijgen over of dat verstandig is? Kheb ook nog 3 kids die graag willen zwemmen… Thanks !!
  Mag ook mailen naar mail4coco76@gmail.com

 26. Met die vervuiling zal het wel meevallen. Het is zo te zien een klein schip en het is geschikt voor droge bulk (zand, houtsnippers, erts, etc.) en het was leeg. En op de foto’s in de link van Tobias is te zien dat het deel met het stuurhuis en brandstoftanks nog gewoon intact is. Als er al olie gelekt is, dan zal het om lichtere olie gaan dan de ruwe olie.

 27. @ reprisal:

  je moet daar van hoog naar laag gaan, dan is de stroming in de tegenovergestelde richting dan de wind, dan is de stroming richting frankrijk en de wind richting belgie, altijd veiliger 🙂

 28. @Sabine
  @@ Sabine

  Er is wel een risico op het lekken van ruwe olie… helemaal intact is de boel niet gebleven.

  Zal voor de zomer waarschijnlijk niet zo’n probleem zijn. Voor nu mogelijk wel voor strand, dier en surfers…

  [img]http://blog.surfrider.eu/wp-content/uploads/2014/02/20140206-cargo-luno-13-1000×662.jpg[/img]