Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Dinsdag 15 Januari 2013

138 reacties

 1. Laatste keer was ergens rond 7 december en ben toen al gestopt omwille van de kou… In vergelijking hiermee was dat tropisch… Hopelijk vanaf midden februari snel weer warmer!

 2. Tomos homestay, moet je als je naar pedang pedang rijdt stukje doorrijden richting Uluwatu en dan zit jij aan de rechtkant van de weg, daar staat het aangegeven. Stukje ofroaden en je hebt de mooiste plek waar je kunt slapen> goekoop!

 3. Dat laag ziet er inderdaad grootschalig uit. Jammer dat de wind overal in Frankrijk westelijk wordt volgende week. Noord-Spanje is the place to be. Zullen wel een paar mooie filmpjes van Mundaka volgen!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm36018209.jpg[/img]

 4. Dat filmpje…..krijg er koude rillingen van. Goed om ook een keer te zien waarom er zo’n ophef over het houden aan de regels wordt gemaakt.

 5. Hier valt zeker nog wat van te maken!

  Eerst hoop schuren (met de hand kan het prima hoor) even je schuurpapier om een balk heen vouwen en je kan hele mooie even rondingen maken.

  Daarna gewoon glassen joh, ducttape is ff leuk, maar daarna heb je geen board meer. Glassen opzich is niet moeilijk, het netjes en correct glassen dat is pittig. Maar dat board gewoon waterdicht maken moet wel lukken hoor als eerste keer. Wel binnen glassen buiten veel te koud! (wat ik doe is opstoken voordat ik begin en warmte uit als je klaar bent, werkt voor mij goed)

  succes en veel plezier.

 6. Nieuwste UKMO kaart voor woensdag ziet er al veel minder uit. Weinig wind over de Noordzee van Denemarken naar de Wadden. Dus ook weinig swell aanmaak. Dat gaat dan alleen schaatsen worden vrees ik…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm11018211.jpg[/img]

 7. wat nou koud he niet zo miepen over de kou zolang de zee nog niet bevroren is kan je er op surfen
  vorige winter -7 met mooie cleane golven en een mooi wit strand dat was echt top hopelijk deze winter weer

 8. Zodra die swell binnenkomt na het weekend zit je ws. met net iets te veel aanlandige wind voor Normandie. Kan natuurlijk nog ten positieve keren. Ik verwacht echter eerder dat de wind zelfs iets meer wordt. Hieronder ECMWF. Vergelijk deze maar eens met GFS en neem hier het gemiddelde van.

  Wat betreft die Mega Swell van dat laag op de Oceaan verwacht ik dat deze bij ons alleen maar voor een MegaStedentocht gaat zorgen… Er zit teveel energie in het laag. Volgende week zakt het naar het zuiden af waardoor het in ZW Nederland even dooit, maar in Friesland gewoon blijft vriezen. Tja, het heet daar niet voor niets Friesland..

  De pluim is nog onzeker, maar ik heb zo’n vermoeden dat dit nog wel eens een wintertje kan worden…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm25018212.jpg[/img]

 9. Nou ja, zo onzeker is die pluim ook niet (en dan heb ik het over het noorden van het land).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07mm19018216.jpg[/img]

 10. Wie weet mij te vertellen welke ( bewoonbare ) plek op deze aardbol de meest consistente swell heeft ? liefst met een lekker weertje erbij …

 11. GFS kaart, ook voor maandag 21 januari. Goed te zien is de harde zuidwester in het kanaal en voor Zeeland terwijl het in Friesland uit het oosten waait. Dat lagedrukgebied op de Oceaan duikt gewoon richting het zuiden waardoor wij volgende week een periode winter gaan krijgen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07mm24018217.jpg[/img]

 12. @why not me

  Bali is the place to be….:) hele jaar door golven. In het droge seizoen van april – okt goed aan de westkust en van nov- maart goed aan de osstkust….:)

 13. wat ’n triestige winter tot nu toe in vergelijking met voorgaande jaren. Ben ook al aantal weekendjes Bretignolles en dergelijke aan het volgen om enkele daagjes naar de 85 streek af te reizen. !!!!

 14. @why not me: Kijk eens op surfline.com naar “best bet”. Kan jer per maand zien waar de grootse kans is op goed golven.

 15. Golfjes waren wat matig vandaag maar hier was iemand duidelijk veel plezier aan het maken
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/snow kite.jpg[/img]

 16. Helemaal geen potentie de komende 2 weken ?
  Ben namelijk wanhopig opzoek naar golven voor mijn toelatingsopdracht aan de HKU.

 17. Zarautz, mundaka, hossegor enz. Volgende week de 22ste rond de 8 meter @ 17sec. Bizar die storm

 18. marokkooo paar dagen geleden.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/marocansurf-1klein.jpg[/img]

 19. @ seb Ziet er vet uit, wij gaan in februari ook een weekje. We hebben alleen een ticket voor Agadir, heb je nog tips waar te verblijven?

 20. Ik ben zelf in agadir geweest maar daar geen ene reet te doen en je zal een auto moeten huren om in taghazout te komen..In taghazout heb je verschillende spots..
  Als je meer info wil moet je het maar laten weten

 21. Thanks Jeroen, was die ook al tegengekomen, inderdaad aan de hoge kant qua prijs, maar een aanrader dus.. Vanavond hakken we de knoop door, even kijken of dit binnen budget valt 🙂

 22. Wanneer is er weer hoop op iets van golven? Of gaat Januari 2013 de boeken in als complete flatness

 23. Deze kan je ook proberen ( http://www.adventurekeys.com )

  Goedkoper, niet heel strak geregeld. niet de mooiste of de beste, maar gemoedelijk, genoeg te eten, lounge en balkon.

  Je kan er ook gewoon heen gaan, als je roept dat je opzoek bent naar een appartement springen ze bijna bovenop je.

  Als er swell is en je zit in taghazout, heb je geen auto nodig. panaoramapoint en hash point liggen voor de deur. Anchor en Mysteries kwartiertje lopen, KIllers vijf verder.

  maar het allerbelangrijkste: TOP GOLVEN!

 24. Gewoon een auto huren in Marokko en naar Thagazout rijden en daar een appartement regelen. Kost je waarschijnlijk 8€ per nacht. Auto is wel noodzakelijk in Marokko.

 25. Of wat dachten jullie van Lanzarote huisjes vanaf 250 per week auto vanaf 100 per week en tickets vanaf 250 retourtje zat er met kerst en zag er zo uit in la Santa kun je nagaan wat die superstorm daar gaat doen
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Lanzarote (1).jpg[/img]

 26. Zaterdag staat er oost 6 bft boven de wadden. Dat zou op zondag wel een golfje moeten geven in Zuid-Holland, Zeeland en Belgie.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm40018233.jpg[/img]

  Wat er eerste helft volgende week gaat gebeuren ziet er wat spectaculairder uit. Vanaf woensdag echt meer hoogte. Donderdag en vrijdag goede surf in het Zuid-westen van NL en Belgie, wel ijs en ijskoud!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm16018234.jpg[/img]

 27. @Luca,
  Ben zelf bij surfstar maroc geweest. Prijs weet ik niet meer. Maar was erg goed. Iets ten zuiden van taghazout, tamraght, eventueel te lopen naar drie goed surfbare spots. Maar ze bieden ook surfguidance aan. Je gaat dan spots af om te kijken wat er het beste uit ziet voor dat moment voor jou niveau Zeer veel kennis in huis. En ze gaan met je het water in. Echt een aanrader. Buiten het surfhouse weinig te beleven, maar dat heb je denk ik overal in die regio. Succes!

 28. ik zit momenteel in peniche portugal…wat gaat die superstorm hier doen?? weet iemand of nazara ook gaat breken?? wel cool om te zien namelijk en supertubes te knallen als het dubbel overhead word..!!

 29. D- frost zou ik niet doen, dat is een echte oplichter en heeft nog wel wat rekeningen te vereffenen van toen hij dat winkeltje in Zandvoort had en plots naar Marokko verdween zonder leveranciers te betalen. Als je toch gaat doe die dikzak dan de groeten, mij heeft hij net niet kunnen naaien.

 30. Ben nu bij Dfrost.. Super goed geregeld.. Ik kwam spontaan langs zonder booking en kreeg een last minute: 199,- euro, zit je pal aan zee, surfguiding, board rental, goede organisatie en ontbijt, lunch en dinner… en ontbijt is goed! Hadden tonijn, vlees , salade, pasta, etc.
  Ik heb prijzen vergeleken met die van surfstar en overige ook langs geweest en gekeken voordat ik ging boeken en Dfrost is zeker de goedkoopste zelfs met de normale prijzen en wat ze verder nog aanbieden staat niet in verhouding vind ik tot anderen. Daarbij is het altijd druk bij hun en is je social life ook nog gezellig en anders kan je altijd nog het dorp in. Daar is altijd wat te doen. Als je beetje mazzel hebt kan je nog pal voor het huis nog een after sessie doen.. Aanrader! Stoked!

 31. Joo Jan was een lekker weekie of wat!! Super mooie golven en weer gehad en heerlijk gegeten bij Dfrost deze afgelopen week 🙂 Super coole gasten en ze hebben me goed uit de shit geholpen door voor te schieten bij het total loss rijden van een auto. Anders had ik moeten blijven.. Mmm ze hadden me toch beter niet moeten helpen dan zat ik daar nu nog haha. Transavia heeft tickets voor 79 euro tegenwoordig dus als je tijd hebt lekker gaan 🙂 Hier wordt het weinig komende week zo te zien… Schaatsen maar uit het vet halen dan.

 32. Wat de aangroei van natuurijsbetreft is dit nogal de omgekeerde wereld..!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/17jan13.20.jpg[/img]

 33. als je wat meer budget wil reizen zijn er tussen surf berbere en dfrost ook nog oneindig veel appartementjes te huur die beginnen rond 20-25 ekkies per nacht (wel beetje afdingelen) eigen keukentje en tweepersoons bed met soms nog meer slaap mogelijkheden op altijd aanwezige banken in de woonkamer.. en om dat alles nog even af te romen een balkon met uitzicht op hash point (lekker funky hoogwater rechts golfje)… als je geluk hebt komen de eigenaren je zelfs elke ochtend nog vers fruit brengen…. have fun!

 34. Ja en als je pech hebt stinkt het er naar stront…

  Nee doe mij maar een autootje en dan iets buiten Tagha gaan zitten…

  Had zelf echt een super huisje in Aurir..dorpje vanaf Aga maar voor Tagha.

  maar als je dan toch voor Tagha gaat kiezen dan zou ik zeker voor Dfrost gaan…

 35. Er zijn langs de hele kust van Marokko mooie spots te vinden die veel minder crowded zijn, en bovendien goedkopere overnachtingsopties hebben…Ook een auto is niet noodzakelijk, de gedeelde taxi is te gek en brengt je overal (ook weer een stuk goedkoper dan die georganiseerde ritjes). Succes

 36. @ luca

  check bij surf ‘n’ stay, wij hebben daar een appartement gehuurd voor 14 dagen voor 400 euro, appartement is op het strand rechts van hashpoint, er loopt een golf vlak voor het appartement en rechts heb je killers, supper mmoie ppartementjes en zeer viendelijke mensen, zij is ierse en regelt alles voor jou, taghazout is de max

  waar blijven die golven nou

  cheerio

 37. Ben ik de enige die Marokko vies en smerig vind? Was daar met vrouw & kids maar bah wat een smerig land… wel goeie golven als ze lopen.

  Om de flatspell door te komen: A.S zondag Mavericks live en Kelly doet mee.

 38. Thanks iedereen! lijkt wel of wij de enige zijn die nog niet geweest zijn! Met deze tips komen we er zeker uit. Foto’s volgen begin maart uiteraard 🙂

 39. Golfen zijn te gek in Marokko maar qua hygiëne is het bar slecht. Ik lap liever wat meer en ga voor een maand naar indo. Heerlijk eten worldclass waves en te gekke mensen.

 40. @mike, Indo is uiteraard te gek, maar qua hygiëne nou ook niet echt een schoolvoorbeeld. Als het daar flink geregend heeft kan j maar beter geen slok van het zeewater nemen… Daarnaast daar van de twee maanden dat ik er geweest ben, minstens een maand aan de dunne gezeten door het eten daar. Desalniettemin top tijd gehad daar.

 41. @ Robert m, ik ben nu zo’n 12x in indo geweest. En de regenval is inderdaad er slecht voor de water condities. In de mentawais en Aceh heb je er niet zon last van. De dunne is een bekend probleem.
  2x in Marokko geweest. 2 x voedsel vergiftiging. Dat is toch een paar stappies verder dan dunne kak 🙂

 42. In marokko leggen ze ‘la vache qui rit’ vaak niet in de koelkast,maar gewoon in de schappen,met een graadje of 25binnen in de winkel….de meeste hollanders smeren dit daar op hun brood,en hebben schijterij zolang ze dit eten..wij kwamen er pas na een maand achter wat de oorzaak was van de shitters,die we allemaal continu hadden.

 43. Taghazout is helemaal geen secrect spot. Het staat in alle surfboeken, maar meeste mensen gaan naar een europees land om te surfen omdat je daar niet wordt lastig gevallen op straat.
  De surfers en golven zijn wel relax..Gouden tip. Eet geen vis. Ik ben in die vissershaven geweest en als je ziet hoe dat gaat qua hygiene..nou bedankt..

 44. Tip voor tagazout
  eet daar geen eieren deed ik ook niet en de rest wel hun allemaal ziek ik niet tien dagen vet gesurft maar heb elkedag voor mij zelf gekookt gewoon uit blikken pasta met yonijn enzo had nergens last van

 45. Ik ben op mijn beurt nog nooit ziek in Marokko geweest, Mike dus je oordeel erover is net zoveel waard als die over indo. Niks..

  Tip voor jullie algemeen die geen cent willen uitgeven en daarom naar dit soort landen gaan en daar ook vervolgens geen cent willen uitgeven, en vervolgens gaan klagen over de slechte hygiene als ze bij een standje aan de straat met duidelijk geen koelkast een groot broodje krijgen voor amper 1 euro. Dan vervolgens ziek worden… :
  Blijf thuis en denk eens na over wat je nu zegt..

  Marokko is een derde wereld land, zelfde als indo. Net zo vies of wat dan ook, hoe je het wil noemen.. de reden dat het vies omdat er geen geld is , de reden waarom het goedkoop is, de reden waarom jullie ernaartoe willen omdat je alles wil maar niks wil uitgeven… Wil je hygeniene dan betaal je ervoor, simple as that.. Mercedes wordt ook niet gemaakt voor 10.000 euro een dacia wel… Je krijgt naar wat je betaald maar ik kan je talloze plekjes in indo en marokko aanwijzen waar je goed kan eten maar ik zie dat er genoeg alles overeen kam experts zijn hier op dit forum..

  Good luck in de Noordzee Boys! 😀

 46. Ik zeg niet dat taghazoute secret is…..
  Er zijn zat plekken die geen secret zijn en toch uncrowded zijn omdat niemand erover praat…

  Ik kom al zo’n 20 jaar in marokko….en blijf allemaal maar lekker in tagha-san

 47. Tobias,

  Zie dat de swell dinsdag 6-10 ft het kanaal inpompt en de wind is redelijk gunstig voor een sessie in Wimereux toch? of de swell niet ZW genoeg? en vanaf 14.00 weer opkomend dus misschien sessie eind van de middag?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/000609.gif[/img]

  of heb ik het gruwelijk fout 😀

  Jasper

 48. Ik ben het met een hoop eens met wat je zegt, alleen:

  Ik zelf, en ik denk vele anderen, gaan niet naar Marokko omdat het goedkoop is, maar omdat de golven vaak goed zijn.

 49. Marokko is geen derde wereld land.

  Je moet wel een beetje opletten waar en wat je eet. Verder supervriendelijke mensen en heerlijk surfen. Aanrader!

 50. veel plezier goos, ik surf de hele winter op schev (noord of zuid) maar morgen mag jij m voor jezelf
  😉

 51. Zekers met een golfje van 40 centimeter neem ik genoeg.. En dan lig ik in het water. Alleen al het gevoel van de zee maakt me blij. Echt ik ben bijna depressief aan het worden. 🙁 Golven kom in NEDERLAND NU !!! En laat het sneeuw maar weg.

 52. Tja, wil zoooooo graag leren surfen maar het wil niet echt lukken zonder golfjes…surfboardje staat al te lang zielig en alleen in de schuur…Ik hoop op iets surfbaars morgen, en idd GEEN sneeuw!

 53. Gaan er mensen surfen op domburg nu? periode van 5 s, hoogte van iets meer dan een meter (volgens de boeien) en een flinke offshore bries.

 54. ja vele zeggen hier noord afrika smerig is als surfer moet je maar aanpassen vind ik is toch ook de leef stijl oude bus ben nog nooit ziek geweest in china geweest gewoon alles gegeten tot room broodjes aan toe denk eten beter is dan in europa met al dat gif wat we naar binnen werken maar meste surfers zijn wel wat gewend

 55. Net erin geweest bij scheef noord. Het was zeker de moeite waard. Wel stroming richting het havenhoofd. De kou viel reuze mee. Heerlijk!!

 56. @ zeikerd,
  Wat sla jij door zeg. De essentie van een surf vakantie is de surf en volgens mij is een tripje naar de mentawais 10x zo duur als een tripje naar portugal. Verder is het belangrijk dat als je de eerste x naar noord afrika gaat je moet begrijpen dat je moet oppassen waar je eet!

  En volgens mij was de vraag, heeft er iemand tips over marokko?
  Volgende x wat beter lezen voor je begint met flamen.

 57. was die voor mij mike ja nederlanders hebben altijd wat te zieken is nooit goed ook nou surfers zijn wel chill die ik kan dan marocco meeste zijn homos geloof ik

 58. jullie kunnen lekker lullen en dit forum vullen.
  heb altijd lang in indo gezeten tot een jaar achereen en eigenlijk nooit ziek geweest.
  denk eerst na wat je besteld.
  geen stroom ook geen koelkast dus bestel je geen…………
  2de tip eet veel sambal doen ze daar ook en dat is niet voor niks

 59. Yo allemaal, wegens 2 afzeggingen zijn we opzoek naar 1 a 2 gasten/chicks die mee willen rijden richting het zuiden van frankrijk om daar het water te verkennen! Auto is geregeld, benzine kosten worden gesplit. Vertrek is flexibel maar bij voorkeur 31 jan/ 1 feb en dan voor een goede week. Interesse. stuur even een sms naar 0619187018! Gr Ivo

 60. Net uit Wijjk gepeddeld. Toch een paar mooie golven, alleen de insneeuw op je gezicht met kracht 7 Oost was wat minder. Al met al, stoked, just stoked…

 61. K vond het serieus koud en kou en kou in België. Zeker de wind en de sneeuwval erbij. Hierdoor moeilijkere concetratie maar gelukkig wel wat golfjes kunnen scoren. Want ze waren er wel in België.

 62. Hey Kanoindiaan! 😉 was idd een snelle sessie, maar had geen koude voetjes gelukkig…en onze vingers zitten er nog aan hahaha!!!

 63. @tobias en de rest,

  de swell zit volgens mij goed voor morgen wimereux, jersey geven ze 8 feet en 15 seconde, en de wind is cross offshore bij wimereuxen zo goed als windstil,hoogwater om 08.16, wat ik me afvraag is of het veilig surfen is aan de mosselbank, heb verhalen gelezen van betonijzers die uit het water steken enzo, of is dit relatief……..

  alle info welkom of mensen die mee willen….

  cheerio

 64. gewoon gaan. er zijn genoeg strandjes dus onveilig is het niet met hoog water. met laagwater wel en dat is jammer genoeg al in de loop vd ochtend. oftewel nu alvast rijden. sswell op de boeien is nu stijgende. moet voldoende zijn. wel een end rijden voor een paar uur plezier. wellicht wo-ochtend weer. ik ga niet mee kunnen. zit met 39,5 graden volop in de griep. wel lekker warm 😉

 65. Wimereux mosselbank valt mee qua obstakels. de golf niet te lang uitrijden…meer rotzooi richting kant.
  Wel mooie break als ie werkt! Anders rechts van de mosselbank ook prima te doen.
  Veel plezier

 66. THE STARFISH
  Typically during wipeouts, most surfers extend arms or legs forward along the line of fall — partly as an instinctive form of protection from the impact, partly in order to penetrate the water and drive clear of the wave itself. The Starfish requires you to break this habit. During the wipeout, don’t try to break your fall with arms or legs extended forward. Instead, fall flat and roll face up, with arms and legs spread-eagled wide and held parallel to the body. This will keep you as close to the surface — and thus as far from the reef — as possible.

 67. Die betonijzers liggen ter hoogte van surfclub, dat is niet aan de mosselbanken. Heb zelf met hoog aan surfclub gesurft, en met afgaand tij op mosselbank. Was fun.

 68. @ Jasper
  Top dat je aan me denkt! Ik heb werk voor morgen, dus nogo.
  Heel veel plezier!
  En maak wat foto’s zodat we kunnen zien wat we missen…

 69. hoor net dat er op de canarische eilanden hele dikke bakken binnen rollen sorry foto is genomen vanaf 300m
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/playa santiago la gomera.jpg[/img]

 70. Vanaf zondag draait de wind weer iets richting het zuiden/westen, kan dit voor een golfje zorgen?