Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Dinsdag 12 Juni 2012

76 reacties

 1. Wil vanavond ook naar wijk.
  zo clean als gister zal het niet worden. als er maar wat meer hoogte in zit vind ik t prima.

 2. Iemand misschien m’n horloge gevonden op de parkeerplaats in Wijk?
  Seiko duikhorloge met groen stoffen bandje.
  Alvast bedankt!
  06-28 56 41 93

 3. Vanmorgen van 9.30 tot 11.30 een super sessie gehad op Scheveningen Zuid.
  Samen met nog 7 andere surfers. Top, niet voor niets eerder terug gekomen uit Biscarosse, France.

 4. Als de zon had geschenen, dan was vanmorgen mijn beste sessie dit jaar. Nu twijfel ik 😉

  Maar @Katwijk was er een continue aanvoer van cleane, gemiddeld heuphoge golven. Makkelijk te pakken en heerlijk te berijden!

 5. @Mathilde Wat een topsessie was dat hè? Erg van genoten, lekker lange ritten. Komen de beelden ook nog?

 6. tobias, komt de swell morgen al toe in belgie, of is nederland betere optie, zou een avondsessie worden, cheeers

 7. Op iedereen die vraagt wordt het daar of daar wat, gewoon zelf even kijken. Ook al moet je uit utrecht komen, de cams geven vaak een vertekenend beeld. zowel positief al negatief.

 8. @ gewoon ff kijken: te veel luie mensen hier. Vermoeiend wel om die vragen telkens te lezen..

 9. Wie weet er een leuk surfkamp waar je logeert in een appartement in frankrijk?

 10. Belgie was ruk, ben er zelfs niet ingegaan ( wat veel zegt aangezien ik eigenlijk altijd inga als ik naar het strand afzak )

 11. Morgen maar eens kijken in wijk…kan alleen sochtends/middag.
  woonde ik maar wat dichterbij de kust…aja je moet er wat voor over hebben he 🙂 moet ook niet zeuren is maar drie kwartier

 12. @ mathilde

  tot een uurtje of half twee werd het steeds beter en beter..
  ik heb nog echte hollandse barrels gezien.. Tim avis zou zeggen dat het dubbel overhead was.. maar volgens mij vergeet hij nog om op te staan… 😛

  lang leve crowd control en spots schrappen uit posts… we lagen een behoorlijk lang met zijn tweeen…

 13. wie het trouwens verdacht stil vind over de tweede maasvlakte moet er misschien eens gaan kijken.. de point break is wel serieus goed…….

  ver lopen

 14. Zuid was lekker ’s avonds vanaf 9! En het zonnetje kwam ook nog even (kort) kijken

 15. @Silversurfer

  Heeft niks met luiheid te maken, dit is toch juist een site waar info gedeeld kan worden. Voor sommige kost het veel geld en tijd om naar de kust te komen, dan is het bij twijfel wel handig om anderen te raadplegen..

  Ik word net zo moe van dat gezeur dat jij er moe van wordt om die vragen te lezen. Maar met deze info schiet ook niemand op. Laten we elkaar gewoon een beetje helpen en als je dat niet doet, ook prima

 16. @Silversurfer

  Wat ben jij een arrogante ….. zeg. Er komen mensen hier met vragen en om kennis op te doen.
  Jij komt hier de mooi booy spelen of zo?
  Of ben je verdomd slecht in weer lezen en dan stiekem lezen wat onze lieve Tobias ons het weer toe rijkt.
  En dan hobbel je snel naar de zee en dan grote priet praat hier gaat houden.
  Dus stel je een beetje bescheiden op jaah. Want echt er zitten soms echt ongelikte beren op het internet.

  Vriendelijke groet en surf ze =)

  ps Silversurfer niet te persoonlijk opvatte. Maar probeer effen je houding effen wat sportiever neer te zetten.
  Dan komt alles goed. Voor de rest ben je een beste man/vrouw . Want dat mag ook gezegd worden.

 17. @ Robbert. Ja dit is idd een site om info te delen. Maar vragen in de trant van: Tobias, is het morgen om 14.35 in Wijk aan Zee goed genoeg om met mn 6.2x 18.5 een barrel te rijden, zijn echt onzin. Kijk ook op andere sites, gebruik je verstand en lees de info die Tobias geeft goed. Of neem anders een sms abbonnement.
  Ps: ik moet ook een uur rijden om te surfen.

 18. Klopt wel een beetje. Praten is zilver, zwijgen is goud.

  Van de meeste vragen die gesteld worden, vind je het antwoord in de surfweer sms. Die hoef je hier dus niet te verwachten. Neem voor 5 euro een abonnement en eet een Big Mac per maand minder mocht deze 5 euro te veel zijn voor je budget. Voor surfen moet je iets over hebben en met die sms is het al makkelijk genoeg. Overigens heet deze reactie-box niet voor niets surf-reports. Dus bedoeld om te laten weten hoe het was of op dit moment is eventueel aangevuld met een of meer foto’s.

 19. k heb andere sporten vanavond (niet freestyle-beerdrinking, en voetbal :), dan morgen maar erin! sta er nou al om te stuiteren!

 20. haha ik eet liever die bigmac
  heb het en gratis maandje gehad de sms vond het weinig kwam ik helemaal uit amsterdam rijden omdat het goed bleek te zijn helemaal niks hup 40 euro benzine weg’
  top

 21. Goddorie, vanmiddag sluit ik een sms bericht service af. Ben benieuwd hoe accuraat de bericht gevingen zijn voor Domburg! 😉

  Als de info correct is, is een sms-service goud waard!

 22. Tobias, over sms gesproken…is er toevallig gisteren nog een uitgegaan? Ik heb namelijk niets ontvangen en zou het o zo jammer vinden om een epische sessie te missen 😉

 23. De surfsms rules. Kan het iedereen aanraden daar 5 euro per maand voor opzij te zetten. Scheelt vermoeiende discussies zoals die hierboven en zorgt ervoor dat je reis uit Utrecht of Lutjebroek maximaal de moeite en kosten waard is.

  Ben erg benieuwd naar de sms over de condities morgen. Wel of niet inzet vereist van mijn flexibele werktijden???

  Tot slot nog iemand tips voor oordopjes tegen oorontsteking/irritaties? Mijn oren vinden al dat zeewater kennelijk niet zo fijn.

 24. @Japser (=Jasper?) Dank voor reactie. Neem aan dat die doppen met gaatjes andere doppen zijn dan de doppen waar je link naar verwijst?

 25. @ Dizzy79 .. Net zo duur als de sms, bij perry sport zwemmers oordoppen. Die gebruik ik al meer dan een jaar en het werkt goed tegen dat water diep in het oor.. geen oor problemen..

 26. @dizzy79, pas op met gehoorgangirritatie! Door surfen en zwemmen heb ik daar nu ook min of meer chronisch last van, kan een hoop ellende opleveren. Als je nu last hebt van pijn en/of jeuk sowieso morgen naar de huisarts voor oordruppels en niet langer mee blijven rondlopen. Daarnaast is het zaak goeie oordoppen te hebben, je kan tegenwoordig bij BeterHoren al voor 25e op maat gemaakte doppen kopen. Deze hebben geen filter dus je hoort er weinig mee, voor iets van 90e heb je ze ook met filter. Ander optie is de zwemdop van Pluggers, deze sluiten je gehoorgang ook goed af, ze zuigen vacuum dus je moet ze wel met pincetje uithalen. Kosten ook iets van 25e. Deze gebruik ik zelf ook, moet van de KNO-arts eerst even paar zure oordruppels erin doen voor het surfen en dan de doppen. Je hoort geen fuck maar je gehoor is wel beschermd!

 27. Ja ja oorproblemen zijn mij ook niet bekend.

  Snel handelen is mijn advies… Wordt echt niet vanzelf beter. Eigenlijk alleen maar slechter. Heb ook oordoppen op maat laten maken en sindsdien gaat het een stuk beter met de klachten…..

 28. @ Mister X, ook niet persoonlijk. Maar waarom ben ik arrogant? Omdat ik zeg wat vele mensen denken? Omdat ik iemand die dat zeg ondersteun? Waarom kom ik hier de mooi boy uithangen en priet praat houden?
  De vraag om op te houden met dat soort vragen te stellen is hier al vele malen gesteld. Waarom: omdat dezelfde vraag telkens terug komt. En kennis opdoen is goed. Maar gebruik die kennis dan en stel niet telkens die vraag.
  heeft niets te maken met arrogant.
  Ik surf 20 jaar. Toen hadden we die info allemaal niet en stond je minimaal 5 van de 10 keer (na een uur rijden) voor niets op het strand. Nu is het al zo makkelijk om informatie te verzamelen van verschillende sites dat het nu naar 1 op de 10 keer pech hebben is, gegaan. Dus geniet daar gewoon van inplaats van telkens eers bevestiging nodig te hebben van ieman of het wel of niet goed zal zijn. Er zijn genoeg indicaties of het totaal niet, misschien, of echt de moeite is om te gaan.
  En met terug kijken in de reports, je geheugen gebruiken en andere sites hoeft dezelfde vraag niet elke dag gesteld te worden.
  Cheers & hang loose.
  Ps: als je wilt surfen: vanavond loopt er best wel een golfje. En het zal wel rustig zijn.

 29. man man man wat is die silversurfer weer irritant zeg!! Ik ken hem persoonlijk en geloof me…. daar wordt het niet beter op. Altijd wat te zeuren…. En hij moet een uur rijden om te surfen??? De man woont in de vuurtoren op scheef! Echt….. hij is die gozer die met dat licht rondjes moet lopen…. hondenbaan natuurlijk dus misschien is hij daarom zo gefrustreerd…

  rest mij nog te vragen… Weet er iemand of het bij strandpaal 12 ter hoogte van kijkduin-aan-zee morgen om 10 over 3 een beetje lekker naar rechts gaat breken op 24 meter uit de kust? Heb zin om mn kayak weer eens lekker uit de schuur te halen…

 30. Even je nummer mailen naar info@surfweer.nl en 15, 30 of 60 euro overmaken naar rek nr. 155226568 op naam van Waves Unlimited, te De Bilt. Je mag je nummer ook in de overschrijving zetten, maar dan duurt het langer voor je aangesloten wordt, tenzij je vanuit een Rabobank rekening overschrijft.

  Kosten zijn 5 euro per maand. Elke andere variatie is uiteraard ook mogelijk als het bedrag maar minstens 15 euro is wat je overmaakt.

 31. Doc’s pro plugs. Surf er al een tijdje mee. Heel goed en redelijk goedkoop.
  Je hebt de vented en non-vented. Deze worden in de meeste surfshops verkocht.
  Check de website.

 32. @de behulpzame mede-surfers,

  Dank voor alle reacties! Ze zijn niet aan dovemansoren gericht. Vooral die Doc’s pro plugs klinken me goed in de oren. Ga ze meteen checken, en zeker deze of volgende week ff bij de huisarts langs.

 33. Bij Action water plugs voor 3 euro. Ze sluiten zich goed in je gehoorgangen af. Top prestatie voor
  een lage prijs. De stof is zacht en goed herbruikbaar. 1 nadeel is. Als ze los laten dan ben je 1 zo
  een buisje kwijt. Oplossing. Naald en draad. Door het achterkant van het buisje met je naald er doorheen. En dan voorzichtig op je pak monteren. Dus bij losschieten van je oor plugs blijven ze aan je pak zitten.

 34. Ouddorp vanmiddag van half een tot half drie heuphoog, goed lopend en niet teveel onshore. Shortboardable. Nu erg klein ( het getij?)

 35. Iemand vanmiddag domburg gesurft? Was het wat?

  Denk eraan vanavond te checken maar vrees wat voor de hoogte..

 36. Die sms service is erg goed maar heeft me ook erg lui gemaakt. vroeger checkte ik dagelijks weerkaarten, boeien etc. Nu check ik ze alleen als de sms zegt dat er wat aankomt. Scheelt me een heleboel uur per week, is die 5 euri echt waard dus.

 37. Noord ziet er nog leuk uit. Helaas heb ik vanavond de auto niet. En voetbal wil ik niet meer kijken. Dan maar jaloers naar de webcam staren…

 38. Wie vanavond voetbal aan het kijken was is zo dom geweest.. liep echt lekker op Ouddorp

 39. Vanavond met hoogwater leuke sessie shortboard in Oostende: kleine, maar mooie lijntjes uit de Noord.

 40. Het was leuk leuk leuk op domburg vanavond! 😀 lekker rustig ook! 😉 Verder voornamelijk vlamingen 🙂

 41. Zuid 20:30-22:40 was aardig clean, metertje swell, af en toe borsthoge setjes, mooie zonsondergang, zeehond in erbij enne….slechts 6 man in het water.

  Kortom ik heb me vermaakt.

 42. Idd Wieske, domburg was leuk. Denk dat ik nog ga surfen als Oranje moet spelen.

 43. @dizzy79 (en iedereen die ook buiten de zomer surft).

  Gebruik earplugs en/of een cap zolang het water fris (koud) is, zeker als ook de wind koud aanvoelt. Het voorkomt problemen die je echt niet wilt krijgen. Op deze site wordt het vrij goed uitgelegd: http://hansjess.home.xs4all.nl/surfoor.html

  Mogelijk weet Tobias nog een plekje op zijn site te vinden voor dit soort thema’s die met enige regelmaat langskomen. Hoewel het natuurlijk niks met de surfcondities te maken heeft 😉

 44. zeevonk gespot in domburg op 13 juni omstreeks 23u! Overal blauwe schittering in het water. wat een prachtig natuurverschijnsel was dat seg! zeer bijzondere avondsurf.