Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Dinsdag 11 December 2012

75 reacties

 1. Ik zie op de webcam van Noordwijk al wat mooie lijntjes hier en daar, al is het nog wel wat laag. Dat zou rond 13.00 u met hoogwater beter moeten worden. Overigens voorspeld Windguru vanmiddag al een draai naar westenwind maar dat zet vandaag nog geen zoden aan de dijk met een knoop of 10, morgen kan de westenwind wel wat roet in het eten gooien.
  Is mijn gedachtegang zo ongeveer correct?

 2. Het is even een peddel naar achter, maar met dit weer prima te doen. En hoe verder van het strand, hoe warmer het wordt 😉

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm31017805.jpg[/img]

 3. Scheef Noord ziet er nog een beetje rommelig uit. Wind is ondertussen wel NO. Ik hoop dat het vanmiddag beter wordt, want dan kan ik vrijenemen en mezelf trakteren op een leuke surfsessie op mijn verjaardag.
  PS is er iemand die in staat is te gaan kijken op Scheef Zuid en/of Noord zo rond het middaguur?

 4. op Terschelling is het niet zo veel.. breekt wel op de 2de bank maar zijn allemaal hele korte golven! jammer!!

 5. Surf Report Vendée (bud)longeville,la tranche sur mer
  11 Décembre 2012
  Envoyer Imprimer PDF

  IMGP2037

  Houle : Houle longue de WSW en légère hausse
  Temps : beau
  Vague : 50cm à 90cm lisse
  Vent : de ENE faible 2B

  Air : 5 °c
  Eau : 11 °c
  Conseil OSR : Sympa !

  Pleine mer : 02h38 15h07
  Basse mer : 08h26 20h58
  Coefficients : 76 83

  Commentaires :
  petite session longboard ce matin
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMGP2355.JPG[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMGP2341.JPG[/img]

 6. Net lekker een uurtje in petten gesurft met minimal. Cleane golven van een metertje. Bijna geen wind. En lekker zonnetje erbij! Stoked voor deze week….:)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-13.jpg[/img]

 7. Noordwijk 9.00
  Wat een heeerlijke sessie. Gezellig met Tuboz.
  Redelijk clean en richting 11.30 kwam er nog wat hoogte bij.
  Een goeie meter, zonnetje, zeehond en genieten maar!

 8. Vanaf 1100 tot 1200 bij Noordwijk erin gelegen, was dus blijkbaar toch iets te vroeg, voor mij moeilijke golfjes( werd beter toen ik eruit moest helaas) heb ook btje een ‘offday’ vandaag, better next time:) wel lekker zonnetje, niet koud gehad alleen wel koude tenen, wollen sokken helpen bij mij jammergenoeg niet, dus toch maar dikkere booties… En voor wie nog gaat vandaag ENJOY!!

 9. Vanmorgen van 08.00 tot 09.30 bij Wijk gelegen, redelijke klotsbak nog, wel paar mooie bakkies gescoord!

 10. Heerlijke sessie gehad @ Fox Spot aan de Belgische kust met de SUP, kon af en toe van heel ver lekker een golfje af rijden. Hopelijk nog van dit.

  gr
  isup

 11. Swell kwam goed door in Cadzand. Mooie timing ook met het getij en zonnetje erbij. Stoked!!

 12. schevezuid,11.30 tot 14.30uur, walhalla!!! Baal ervan dat ik al 4weken werkeloos ben,maar op een dag als vandaag kan ik het echt iedereen aanraden…LOL

 13. Heerlijke sessie gehad van 11 tot 1330u
  1ste uur 2de bank, daarna shorebreak gehad.
  Geen wind, clean 1 a 1,5m op de setten.
  Al met al genoten!

 14. ik baal nu als een stekker! ik hoorde ook al van iemand anders dat het ok was op de zuid. ik ben nu te laat om nog te gaan…

 15. Wijk aan Zee tussen bunkers en dorp was sweet. Half uur voor en half uur na hoog water waren perfect, daarna steeds kleiner. Super glassy metertje met barreltjes, witte stranden en een zonnetje gegarneerd met een donkere sneeuwbui op zee. Stoked!

 16. Domburg om 14 uur clean heup tot borst, mooie lijntjes
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_0020.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_0021.jpg[/img]

 17. Verloren op het zwarte pad (Scheef) rond 15:30:
  – GoPro incl Floaty backdoor
  – 4wfs vin

  Waarschijnlijk richting de Noord gedreven. Mocht je een van de twee gevonden hebben, graag mailen op 4wfsgopro@gmail.com voor een toepasselijke beloning…

  Voor de rest wel een lekkere sessie gehad vandaag 🙂

 18. wijk tussen 10.00 en 15.00 vanaf 11.00 echt clean en vanaf de achterste bak lekkere ritten tot op het strand van de een naar de andere golf /wand ,super lekker mooi clean geen wind zon wat wil je nog meer ik heb een top dag gehad STOKED!!!!!!!!!!!

  ook grappig hoe al die 100 miljoen meeuwen dobberde op de swell en als ze plotseling opvlogen je bekogeld werd met meeuwen poep waar kwamen die beesten opeens vandaan in die hoeveelheden??lag er iets in het water ?? buiten dat vieze schuim dan

 19. WaZ was supervet. Echt genieten. Alsof het zomer was, alleen dan in een wat dikker pak. Heerlijke ritten gehad en significant aan de surfskills kunnen werken. Lovely:-)

 20. Volgens mij komen al die meeuwen af op grote hoeveelheden aangespoelde en in de vloedlijn liggende Amerikaanse zwaardscheden. Het heeft flink gewaaid, dus waarschijnlijk een dikke fresh supply.

 21. Jaja waz was goed te doen off topic in waz zag ik iemand met een quiver surf board was een egg of ugly betty of guilty pleasure wil die persoon mij laten weten hoe t board surft in de condities van vandaag en welke board t nou precies was? Thnx! Btw sneeuwbui die langzaam over zee aan kwam drijven zag er super mooi uit.

 22. @Penguino

  Is een Quiver Egg 6’ 4” x 20 1/4” x 2 5/8 in EPS in 2+1 set up (40 liter). Gebruik zelf na jaren van alles geprobeerd te hebben bijna altijd Quiver Eggs. Kort gezegd: aanrader!

  Om off topic te vermijden, meer info als je wilt: timpebe op jahoe meel.

 23. Tip voor Kleine kans:
  als je je GoPRo verloren bent in het water, moet je gaan kijken bij eb. Dat heb ik zelf nl. ook een keer meegemaakt en de GoPro weer teruggevonden!

 24. Dit was gisteren rond 12 uur op Zuid. Kleine cleane golven!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_3275.jpg[/img]

 25. @ KJ: kun je dat soort berichten niet eerder geven? Dat zou ik enorm op prijs stellen! Ik wilde gisteren vrij nemen, maar had geen idee hoe de golven waren op de Zuid. Achteraf dus heel leuk….

 26. Domburg net met hoogwater, had eigenlijk niet veel verwacht van vandaag maar met een longboard was het heerlijk

  [img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/184411_473979255988369_2067975259_n.jpg[/img]

 27. Nog maar zo’n mooi achteraf berichtje, omdat we nu toch niet veel meer kunnen doen dan terug kijken gisteren 😉

  In Noordwijk rond 12.30u, mooi glazig achterin
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Naamloos-1-1.jpg[/img]

  En voor de leuk nog een scenery foto van scheveningen
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Naamloos-2.jpg[/img]

 28. @ Touchwood: das nou net het probleem: ik zit op mijn werk in Schiedam en kan niet ff de Zuid uitchecken, maar als ik nou op tijd had geweten of er leuke golven waren, had ik kunnen vrijnemen die middag; dat kan niet meer om 16:oou smiddags als de zon om 16:30 ondergaat …

 29. KJ heb je nog meer foto’s? Lag er rond die tijd in, zou het leuk vinden mezelf terug te zien, ook al waren het niet erg spectaculaire golfjes

 30. @sonic surfer: Is toch niet heel moeilijk om te bedenken dat er mooie golfjes zijn met een swell van 1+meter en een noord-oosten wind?

 31. @ KJ
  heb je nog meer plaatjes? ik lag er toen ook in en zou het leuk vinden als er misschien een plaatje van mij tussen zit!

 32. @ KJ, Ik was op een fluo-oranje met blauw ‘dreams’ longboard. Kan niet missen
  ( : Maar misschien maak je wel helemaal geen foto’s van longboardende surfers : )

 33. Zaterdag en zondag zien er op de kaarten uit als een dikke zuidwester. Kon nog wel eens goed gaan werken op enkele spots…
  Bij de kaartjes van het UK model valt me trouwens op dat de vermelding van de dag niet klopt vanaf 96 uur vooruit. Is dat een fout, of zijn die kaartjes gewoon nog niet geupdate?

 34. Sonic zeurfer, in het leven draait het allemaal om ZELF keuzes maken.
  Jij koos ervoor dat de info die je had niet genoeg zekerheid gaf om te gaan surfen… hee en dan blijkt dat het een verkeerde keuze was… tja niemand anders fout dan helemaal alleen die van JOU!
  ’t Mooie is dat je van je fouten kunt leren…en de les is: ….euh de les is…..? eh oh ja: neem een sms abonnement oid ofzo en stop met zeuren. Ja das de les… dacht ik zo… Anyway, gister TOP golven man je had er bij moeten zijn! Glazig geen wind echt, topperdetop kon niet beter, man je hebt wat gemist echt niet normaal!! jezus wat heb ik lekkert gesurft, nog nooit zooooooooo lekker gesurft, waar was je man? miste je echt….damn lekker gesurft (had ik dat al gezegd?)

 35. Rokus, dat zag ik vanmiddag ook. Ik denk dat de update server van wetterzentrale.de ze niet goed meer pakt. Tijdelijk maar even deze gebruiken http://www2.wetter3.de/fax.html Voor de meest recente kaart van 120 uur vooruit moet je eerst de 12u run aanklikken.

  Ik zal morgen proberen een andere bron te vinden voor de kaarten. Of als iemand een goede heeft?

  De surf was vanmiddag nog best ok na 15:30. Steeds cleaner en lekker hol en voldoende hoog. Echt lange ritten zaten er alleen niet bij. Lag er wel alleen in op Scheveningen. Vind ik geen probleem 😉

 36. Hoop ook dat de richting zaterdag meer ZW dan Z zal worden, dan kan er idd een leuke middag uit volgen….

 37. Shit! Ik heb gister (11 dec) mijn surfhandschoenen laten liggen in het surfdorp. Buiten op een tafel in de hoek bij de Ding Doctor. Het zijn 5 mm Xcel 3 finger gloves maat XS. Als je ze hebt gevonden, zou je me willen bellen op 06-16662657? Ik ben je eeuwig dankbaar!

  En niet off-topic: was vanmiddag best leuk op de noord en inderdaad: hoe later het werd, hoe cleaner.

 38. Tobias, da’s apart, beetje last van zout water in je lenzen gehad 😉 Tussen vier en vijf waren we toch met een stuk of zes nog in het water. Het wordt tijd voor kerstvakantie!

 39. @ KJ, (: Maar misschien maak je wel helemaal geen foto’s van longboardende surfers : )
  ook niet van boyboarder?!

 40. Wanneer is het trouwens tijd om Tobias te bedanken voor al zijn goede werk van afgelopen jaar? Nog iets te vroeg, toch? ;-))

 41. Wat gaat dit ons brengen Tobias? *tromgeroffel*

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Storm Alert.JPG[/img]

 42. Zeg Tobias, ff 1 heel klein vraagje, hoorde dat je ook cursussen geeft over stromingen en getijden enz, waar kan ik daar info over vinden? Snap er namelijk nog niet veel van…
  Thanx!

 43. Toevallig..?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Langplankr_1.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Langplankr_2.jpg[/img]

 44. @Vitamine Zee.. keeps the doctor away,

  Thanks voor het posten van de foto’s! Altijd leuk om jezelf terug te zien. leerzaam ook trouwens ( :

  Toevallig..? Met een longboard was het wel erg makkelijk en veel golven pakken. Was een lekker middaggie! Sfeer in het water was ook goed!

  Jammer dat de Zuid niet meer zo mooi loopt als van de zomer…als dat maar weer goed komt…..