Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 9 Juni 2013

31 reacties

 1. Net tussen 6.45 en 8.15 op MV2 wat golven geprobeerd te pakken. Het begon nog redelijk OK maar wel slap maar dat werd eigenlijk al gauw nauwelijks surfbaar. Raar want toen ik er enigzins gefrustreerd (ik was per slot van rekening om 5.30 op mn vrije zondag opgestaan) uit kwam, leek het op het oog nog niet eens zo slecht…

  Helemaal rechts tegen de blokken liep het nog het krachtigst maar daar was bijna niet door te komen (overal brekers en tegen de stroming in). Verderop was het mushy slappe hap.

  Hmmm, nu maar hopen op wat positieve berichten van vanmiddag: dan trek ik er misschien nog op uit. (De scheef cam ziet er nog niet eens zo slecht uit…)

 2. In België was het een wasbak, er naar een half uurtje uit geweest door de stroming. Een paar spots afgereden maar niets echt goed tegen gevonden

 3. Windveld vanavond tegen de westkust van Noorwegen. Altijd even afwachten wat er exact voor swell vanaf komt, maar in ieder geval is het niet 100 % flat na vandaag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm48021808.jpg[/img]

 4. Toch heerlijke ritjes kunnen maken vanmorgen op de zuid! Van 9 tot 12 er in gelegen met mooie setjes. Heel de ochtend met z’n 3en er in gelegen en rond 11 werd het wat drukker.. 6 man heerlijk dus!

 5. Westland van morgen vanaf half 10 tot 12.15 best ok. Vanaf de kant leek het niet veel maar eenmaal erin brak het best aardig. Al met al 2 mooie durfdagen:-) stoked

 6. OK. Was het ’s ochtends nog butt op MV2, ’s middags met opkomend heb ik heerlijk gesurft.

  Begon rond 14.45 en ging rechts richting blokken. Dat was weliswaar hoog maar moeilijk inpeddelen omdat het te ‘mushy’ was.

  Rond 16.00 links een beetje richting P2 gelopen en daar waren de golven stukken beter. Zowel hoogte als kracht. Echt een paar vette ritten gemaakt. Ik gok (obv de fotos) vergelijkbaar met Scheef Zuid. Heerlijk.

  Oftewel 3x is echt wel scheepsrecht! 😀

 7. Scheef noord; ontzettend stoked ondanks superrommelig megastroming en whipeouts!

 8. Scheef Zuid was inderdaad zeer de moeite vanmiddag. Sessie begon wat later dan gepland door dikke file tussen Utrecht en Woerden (op zondag!). Maar er bleef gelukkig nog zo’n 2,5 uur over voor een paar fijne ritjes met mijn 9″2′. Aan het begin van de sessie (16:00) vooral de achterste bank gepakt. Toen die niet meer brak tweede deel van de sessie in de shorebreak doorgebracht. Werd aardig geript om me heen (zie de strakke foto’s van Danny, ik sta er zelf helaas niet op…). Soms beetje hots klots door de straffe (en in een 3/2 best frisse) wind maar er was zeker ook de nodige lijn te ontdekken. Druk was het wel, wat me weer een ritje naar de Dingdoctor heeft opgeleverd. De tegemoet peddelende surfer was voor mij niet meer te ontwijken. Met zo’n 9″2′ slalom je toch net wat minder makkelijk door de crowds heen.

 9. Zondag rond 16:00uur kwamen er met vlagen mooie longboard ‘lijntjes’ binnenrollen bij Zandvoort (t.h.v. Rapa Nui). Paar lekkere ritjes gemaakt; het was eigenlijk beter dan ik had gedacht! Stoked dus.

 10. Internet zegt: “Mushy waves. Mushy or slow-rolling waves are more desirable for beginners. Mushy waves occur when a swell approaches a more gradual bottom contour. Because mushy waves are softer and more forgiving, they allow for the fastest learning curve possible.”
  Dus meer schuine ‘schuivers’ dan hol brekende golven.

 11. Zou het vanmiddag of morgenochtend de moeite zijn? Restjes van windswell en kleine noordswell?

 12. @Surfkaravaan,

  Robert wil je eens een keer wat foto’s plaatsen vanuit Ouddorp ben wel benieuwd?

 13. Zijn geen foto’s van Ouddorp, daar staan nooit golven.

  Ligt verkeerd, is altijd een spiegel

 14. Vraagje!
  Ik ben sinds 3mnd vader, maar wil deze zomer ( 1e week juli) toch nog even een weekje naar frankrijk om en te surfen en te chillen met de kleine. Ik wil eigenlijk niet verder rijden dan Le Havre. Mijn vraag is daar ergens een goede spot te vinden, die in de zomer ook werkt. Weet dat het een “long shot” is maar Bordeaux is dit jaar echt te ver om naar toe te rijden. Thanks voor de reacties

 15. @Sjoerd. Ik ben zelf vader van 2 kids. Die hoor je niet of nauwelijks piepen als we bv naar de alpen rijden… omdat ze het gewend zijn! Rekening houden met je kleine is natuurlijk prima maar andersom ook, hè!? Persoonlijk vond ik JUIST als ze nog heel erg klein zijn het reizen prima gaan. Knip de reis desnoods op in 2 dagen…

  Sorry, verder geen tips voor een goede spot in de genoemde omgeving.

 16. vroeger was het voor mij ook altijd een tripje van 2 dagen. En mij hebben ze nooit horen klagen.

 17. ik zet de kinderen op het vliegtuig naar bordeau en ik rij via de kust er naar toe in een dag of 5 en duik er in waar golven zij,:iemand nog een tip waar je je tentje kan planten om te pitte? of houden die fransen niet zo van wildkamperen?

  en oja was nog op wijk vanochtend 9.30 maar zag er niet surfbaar uit ben maar weer terug naar huis gegaan 🙁

 18. Domburg nu is clean met 6.8 s periode (61 cm golfhoogte). Webcam hoteldomburg laat perfectie zien. Ik kan niet nu 🙁

 19. @Sjoerd: gewoon in twee dagen rijden met veel pauzes onderweg. Gaat prima. En de kleine kan vast wennen aan reizen in de auto.

 20. Ik rij naar Portugal met de kleine (5 maanden). Wel in een camper dus dat telt misschien niet…