Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 9 Februari 2014

56 reacties

 1. Windverloop deze week. Maandag een dag zonder wind en meteen ook geen enkele golf meer. Dat is het nadeel van zuid..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02094446.jpg[/img]

 2. Net even bij HvH gekeken. Had mn board bij maar ben er uiteindelijk niet in gegaan: snoeiharde schuin aflandige wind, geen andere surfers, en flinke close outs. Leek me geen ideale combinatie voor de 3e keer surfen dit jaar…

  Waarschijnlijk lig ik er morgenochtend op Scheef N in

 3. tobias, echt helemaal niks te surfen morgenochtend eerste licht? kyk me te scheel op de guru, wat er qua golfhoogte positief uit ziet.

 4. Heftig op Wijk nu:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG-20140209-WA0007.jpg[/img]

 5. Lekker hoor. Paar foto’s van https://www.facebook.com/65things.nl :

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02094400.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02094420.jpg[/img]

  Lijkt me niet dat er ma-ochtend meer valt te surfen dan suppen of met een erg lang board. Ga misschien zelf wel een kijkje nemen, want vandaag helaas verhinderd.

 6. Scheef was idd lekker. Sessie hoort bij de top 2 van 2014 tot nu toe:-) voor mij dan. Stoked

 7. Wijk 08:30 tot 10:30 de storm getrotseerd. In het begin met twee man, vanaf ongeveer 10:00 werd het ineens behoorlijk druk nog. Door aardig wat schuim ploeteren om achterin te komen, al kwamen de golven aardig in sets waardoor het met een beetje timing en stevig doorpeddelen best te doen was. En het havenhoofd trok ook behoorlijk naar buiten. Wel letten op afdrijven in de line up dus. De bakken hadden mooie hoogte en kracht, en waren soms verbazingwekkend clean. Met afstand mijn lekkerste en langste shortboardrit tot nog toe gemaakt. Uberstoked!

 8. 1 paar handschoentjes gevonden nabij het carlton beach hotel.
  Als je ze kwijt bent, stuur dan even een mailtje naar jeroen apenstaartje strandhotel-scheveningen.nl met het merk en de maat, en je kunt ze komen ophalen

 9. Domburg gaat goed los volgens mij!

  Hopelijk is er iemand die fotos kan plaatsen straks.

 10. jammer, ben zo ziek als een (zee)hond. Scheveningen ziet er best mooi uit op de cam! breekt aardigen vrij clean allemaal…

 11. Voor de 1 ste keer vanuit BE naar cadzand gereden!!!! Wa een heerlijke cleane golfjes !!! Super sessie en met afgaand werden ze zoals gewoonlijk ook nog es een stuk holler !!!! De golven waren vanaf zuid Holland precies een stuk hoger maar toch super sessie met lekkere ritjes

 12. 14:30 – 16:30 Wijkoski twas te gek, enorm knokken om mt 8,2 door branding te komen maar dan, wat een golven Nirvanahahaha, van die mooie donkere schuivers.

  Op zicht, 5 man in het water, met afstand bijna mijn langste mooiste mini-longboard rit gemaakt maar kukelde halverwege eraf.

  Stöki -Böki

 13. Alweer een goeie sessie met laagwater op danger beach 🙂 met zijn 8-en, zonnetje uit, stevige offshore en lekkere ritjes gescoord ! H a p p y !!!

 14. Dinsdagmiddag moet wel lukken met ZZW 6-7 op zee. Eind v/d middag gaat het weer richting laagwater dus stroming valt waarschijnlijk wel mee.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02090539.jpg[/img]

 15. Top! bedankt man, kijk elke dag op de site of het wat is mooie berichten steeds en duidelijk!!

 16. Een paar surfhandschoenen gevonden in Scheveningen.

  mail merk type en maat naar avanswinderen apestaart gmail punt com

 17. @ anonymous Golfhoogte was prima en met een golf periode van 8 seconden weet ik niet wat je onder echte swell verstaat? Maar goed ik heb een prima sessie gehad ondanks de stevige wind van uurtje of 10 tot 12! Aangezien het een winter is van zuidwesters tot nu toe zullen we het hiermee moeten doen.

 18. Hallow
  Cadzand van 15u tot 17 was goed te doen.
  Met 4 in het water.
  Werd vanaf 16u wel al wat minder.
  Ook eerste keer Cadzand danger beschikbaar.

  Happy, mag nog zo zijn.,

  BTW, wie hadden die helm met gopro op?
  Toffe filmpjes?

  Grtz Brecht

 19. Van 12-2 gesurft in wijk aan zee, lang wachten op de sets. Zat soms wel wat leuks tussen met aardig wat hoogte (schouder) al met al een leuke sessie gehad! En er werden foto’s gemaakt. Weet niet of daar nog iets op te zien was qua condities?

 20. Nice! In het noorden idd nog wel wat leftovers. In het zuiden niets.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02105501.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02105436.jpg[/img]

 21. Gisteren mooie golven gezien in Scheveningen. Zal wel goed koud zijn geweest voor de surfers die het er op hebben gewaagd tijdens deze stormachtige en koude dag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surfing scheveningen-feb2014-photo 3.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surfing scheveningen-feb2014-photo 6.jpg[/img]

 22. Webcam wijk zag er niet brandingerig genoeg uit, anders was ik ook wel gegaan vanmorgen. Zandvoort pakt natuurlijk altijd wel meer op bij zuidswells.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02101224.jpg[/img]

 23. Het was veel gister maar imho niet koud. Zelfs met een enigszins lek backzip Tikipak (5/4) heb ik het gisterochtend 2 uur lang in het water op Wijk geen moment koud gehad. Veel wind wel natuurlijk, maar die wind was zeker voor winterse begrippen erg zacht. En er moest stevig gepeddeld worden om door de branding te komen en niet af te drijven dus daar bleef je ook wel warm van.

 24. @jip gewoon proberen; de ene is de andere niet qua koude-ervaring. Internet is leuk, maar hoe kunnen wij dat nou voor jou bepalen? Ik lees dat sommigen hier in een 3/4 surfen, ik zie soms zelf surfers zonder cap in de line-up… da’s mij dan toch wel te fris.

 25. Artikel in nrc next vandaag over Webber Wavepools die misschien in Zoetermeer gebouwd gaat worden!

 26. @Gekke Gerrit

  Ja als alles volgens plan verloopt gaan ze in 2015 al zo’n baan bouwen in Zoetermeer. Begrijpelijk gezien het Dutch Water Dreams complex daar, maar ook wel een beetje vreemd met de kust zo dichtbij. Je zou zeggen dat dit financieel haalbaarder is in bv Gelderland of Limburg, waar je veel verder moet rijden naar de kust en de Duitsers in de achtertuin hebt. Maar ja daar wonen dan misschien weer minder surfers.

  Ben in elk geval erg benieuwd wat dit ‘ons’ gaat brengen. Ploeteren in de Noordzee en wachten op die perfecte golf die nooit komt (en daarom genieten van de onvoorspelbare maar soms heerlijke Hollandsche bakken) blijft natuurlijk de ‘real thing’, maar af en toe rippen op een gegarandeerd spiegelgladde holle face zonder naar Hawai of Bali te hoeven lijkt me toch ook niet gek. Als aanvulling. Op dagen dat het toch flat is.

  Maar goed, eerst zien dan geloven.

 27. @Dizzy79
  Gaaf filmpje he?!
  Als je Bonzai Pipeline zo van boven bekijkt dan blijkt maar weer hoe lastig het daar moet zijn om een golf te pakken. De hoeveelheid surfers op die spot is enorm. En dan nog de fotografen, het rif en een behoorlijk snelle golf.

  Trouwens de nieuwe film van Dane Reynolds: “Loaded” is ook een echte aanrader! De hele film is online te bekijken via: http://www.marinelayerproductions.com/

  Veel kijkplezier!

 28. Ik kon het niet laten… Het hele weekeind was het niet gelukt om het water in te gaan dus nu moesten de laatste restjes uitgeperst worden. De webcam van WaZ zag er nog het beste uit, dus maar de stoute schoenen aan getrokken met het idee hordes agressieve locals van me af te moeten slaan.

  Dat viel gelukkig mee. Niet zo gek want veel meer dan knie-hoog stond er niet rond 11.30. Desalniettemin een paar heerlijke, relaxte ritjes gemaakt en toen de boel aan de 3 of 4 SUP-ers overgelaten.

  Jammer dat ik er zaterdag of gistermiddag niet in kon. Maar het jaar is nog jong, komt vast nog goed.

 29. hoi, ik vroeg me af of iemand toevallig een cap en handschoenen thuis had liggen die niet meer in gebruik zijn? Ik neem ze graag over! laat maar weten wat je er voor wil.

 30. Is er een link naar het artikel over de wave pool in Zoetermeer, ben erg benieuwd. Ik vind het erg begrijpelijk alser zo’n ding in Zoetermeer vlakbij de kust gebouwd word. Er is een grote surfpopulatie, maar nergens echt goede golven.