Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 8 maart 2015

60 reacties

 1. Dat lijkt toch aardig surfbaar op de webcams in het noorden.
  Iemand eyeball vanaf Texel, Ameland of Terschelling?

 2. In Zuid-Holland is het voorlopig alleen goed voor sparteltraining. Wellicht later op de dag, maar ik vrees dat het net onvoldoende is.

 3. Mijn ogen zijn meer gericht op wat er vanaf dinsdag gaat gebeuren. Dit laag ziet er in ieder geval indrukwekkend uit. Vreemd dat de golfmodellen bijna niets van swell hiervan in de forcast laten zien. #fail

 4. Ik zie dinsdag/woensdag toch gewoon wel een metertje op de kaarten hoor….
  Eigenlijk precies zoals je aangeeft in je verhaal.

 5. En voor nu een klein longboardgolfje in het midden/noorden. Zal wel snel weg zijn, want op K13 zit niets.

 6. to festi jammer hoor dat altijd afzeikerige gedrag van menig surfer over de waveski die in dit filmpje niet eens voortkomt als je mij nou ziet in het water mag je altijd eens proberen om te waveski varen. ik vind zelf kano surfen ook je van het niet! keep up the good vibes yihaaaa

 7. Toch vreemd dat die WindGuru het nog steeds niet door lijkt te hebben…
  Heeft dat dan met dat overtrekkende hogedrukgebied en bijbehorende windrichting te maken waardoor die modellen in de war raken ofzo?

 8. Terschelling was vandaag mooi longboardeble. Zonnetje erbij heerlijk. Belooft woensdag nog wat

 9. Clean, 2m+ pure swell, geen/offshore wind, zonnig, pealing lefhanders.

  …Alerts!

 10. Hey Tobias, gaat die swell van woensdag en donderdag ook bij IJmuiderslag door komen?

 11. Als je bereid bent een stukje naar links te lopen richting Bloemendaal / Camping de Lakens, dan wel..

 12. Overigens verwacht ik voor donderdag niet veel, of er moet van een tweede depressie swell onze kant op komen. Die arriveert echter pas vrij laat, misschien pas in de nacht naar vrijdag.

 13. Morgenochtend met zonsopgang al goed op de noord? Of gaat er vanavond nog een alertje uit met alle info? Thnx

 14. wat een stel achterlijken hangen hier
  bestudeer zelf eens een weerkaart, kijk eens naar het getij en de wind.. Dan kunnen hier gewoon relevante posts worden getoond

 15. even een vraag wat is een golf? en wat moet je er mee doen?
  alvast bedankt voor de geweldige reacties.

 16. @appel en Ruud: Idd, maar klagen heeft geen zin het is net als de golven, het blijft maar doorgaan. Gelukkig is Tobias doorgaans zo wijs er niet al te veel op in te gaan…Aaii, nou zitten wij ook allemaal niet relevante posts te plaatsen. Dus om het goed te maken, lees ik voor uit de weer-sites:
  Morgenochtend wordt toppie met een mooie NNW deining en een aflandig briesje, clean dus. De Waddeneilanden pakken de meeste swell maar zijn iets minder clean (eerlijk zullen we alles delen). Denk dat de ochtend het beste is, in de middag zijn de golven op, helaas valt HW in het zuiden erg vroeg dus zullen de meeste spots het met hoog>afgaand moeten doen. Vanavond komt er ook al iets binnen maar staat er nog NNW 4bft bij, dus klots.

 17. Als er van de 9 m op Anasuria slechts 2.5 m overblijft op A12 dan ben ik bang dat er voor ZH ca. 50 cm overblijft. Ik denk dat er onvoldoende zuidelijke component in zit.

  @appel,
  Jij weet waarschijnlijk wel hoe dit gaat uitpakken?

 18. Deze beginner (doe al wel aan kiten) wil graag voor de eerste keer in Nederland surfen. Ik heb lesjes gehad in Portugal en vond het zo leuk dat ik een 7”6 heb gekocht van NSP, een beginnersboardje. De voorspellingen zien er dus goed uit om het water in te gaan in NH, kan ik toevallig met iemand meerijden vanuit Amsterdam West morgen?

 19. Hej,
  Vraagje!
  Surf nu een 6’8 Torq.
  Maar wil graag kleiner, is een 6’4 – 20 1/2 – 2 3/4e goeie volgende stap?
  Surfen gaat redelijk goed! zowel front als backsid. (surf dik 2 jaar)

 20. Waarom nemen de mensen met vragen over spots en tijden niet gewoon een surfweer sms/app abbo’tje?!?!
  Krijg je haarfijn voorgekauwd waar je moet zijn en hoe laat je er het beste kan zijn.
  Hoef je nooit een kaart te bekijken en hoef je zelfs je vraag hier niet meer neer te zetten. Beter (makkelijker) wordt het niet.

  @HT
  Van een 6.8 naar een 6.4 lijkt mij nou niet echt een wereld van verschil. Als je per se kleiner wil, ga dan ook echt kleiner. Anders heb je straks 2 boards die wel erg op elkaar lijken (zou ik in het begin (“dik 2 jaar”…) in ieder geval niet willen…Zou eerder voor een paar echt verschillende boards gaan om eventueel later aan vullen met tussenmaatjes). Loop anders gewoon eens een surfshop binnen. Hartbeach bijvoorbeeld… Die mensen kunnen je vrij goed van advies voorzien. Een goede volgende stap wat board betreft ligt namelijk helemaal aan jezelf. (hoe groot/zwaar ben je? Hoe wil je surfen? Waar wil je surfen? etc.etc.etc.)

  Zo, dat was dat.

  Verder fingers crossed voor morgen…
  Hopelijk komt die swell een beetje door tot ZH…

  Vind dit kaartje er toch nog steeds wel hoopvol uitzien.
  Clean metertje is fine with me.

 21. Niet te somber, De A12 boei geeft volgens mij aan wat er aan zuidelijke component door is gekomen, daar zal nog wel wat vanaf gaan, maar met een beetje mazzel zijn er morgenochtend retecleane setjes van 1 meter. Daar word ik in ieder geval vrolijk van

 22. ben 193, 90 kilo.. wat denk jij qua afmetingen? moet goedkomen toch 😉 en wil graag wat radicaler leren surfen

 23. He Festivado Dude!

  http://youtu.be/KcIqmxj0jXk

  Dit is toch wel andere koek he!

  Wat een Prachtsport is het toch!

  Als je niet meeloopt aan de leiband van de Massa dan ben je verdoemt in Nederland!

  SurfsUp iedereen morgen! Ook op Opblaaskrokodillen!

  Bertski!

 24. morgen …. gewoon gaan dus… en als je nu iets over een board wil weten dan vraag je dat toch gewoon aan iemand die naast je ligt in het water , wordt het ook gezelliger van en vergeet je opblaaskrokodil niet en NEE een Bear is geen nsp
  have fun morgen in t Water!!!!