Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 30 Juni 2013

27 reacties

 1. Pluim met de max. wind in m/s.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm08022271.jpg[/img]

  Twee van de groene lijntjes voor zondag in beeld:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm15022272.jpg[/img]

 2. Screenprints van facebook. Volgorde Domburg, Hoek van Holland, Zandvoort nu:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm20022274.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm43022275.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm32022273.jpg[/img]

 3. Dank u Neptunes voor de waanzinnige golven de afgelopen dagen. Alle elementen kwamen mooi samen. Gisteravond afgesloten met een prachtig cleane sessie. Stoked!

 4. was nog prima longboarden einde middag, lange krachtige kniehoge lijnen…en lekker leeg

 5. Vanochtend er rond 7.30 op MV2 er in, rond 14.00 er weer eens uit. Niet dat het nu de hele tijd super sick was maar lekker genoeg om me gemotiveerd te houden (wat mss wel veel over mij zegt, maargoed).

  Rond 11.00 was het op zn mooist met af en toe heel prima surfbare lijntjes (heup hoog oid?). Wel een beetje rommelig.

  Maar met een zonnetje erbij, af en toe een paar mede-surfers en nog af-er en toe-er een zeehond was het heel prima genieten van deze zondagochtend!

  (Daarna longboard (skateboard) sessie met mn zoontje van 5. Ook genieten.)

 6. Uh, ja. Toegegeven het was niet de meest intensieve sessie ooit maar wel een tikkeltje lang…

 7. La nord was in het staartje van de swell zat toch een kleine verassing na 20.00

 8. Lvs was scheiss met opkomend vanavond. stroming als een malle en met mazzel een lokaal chest high piekje pakken

 9. Wijk was inderdaad heerlijk in de namiddag. Heb prachtig strakke lijntjes op de boogie gesurft! Met 4 man in het water was het eigenlijk perfect voor mij als toch nog geblesseerde surfer.

 10. Idd mee EENS Silversurfer! Vorige week Zat avond, zondag, maandag, dinsdag, donderdag en weer zaterdagavond gezellig met mn lieve surfvriendinnetjes(chickieieieieiesss!!!) super mooie sunsetsessie(minder hoog maar nog steeds goed) EN door al die dagen snelle progressie geboekt, vorige week backside en zaterdag frontside bottomturn!! YESSS Dus helemaal stoked en spagettiearmen 🙂
  XX

  P.s. En Tobias, jij ook bedankt voor de goeie voorspellingen, klopte prima!

 11. Nu we een periode van flatness ingaan zijn off topic onderwerpen vast toegestaan:

  Ik ga eind Augustus naar Fuerteventura en ik verblijf in het zuiden, onder Jandia aan de oostkant van het eiland. Nu is de vraag natuurlijk of daar (in de buurt) een beetje gesurft kan worden. En dan bedoel ik geen beginnersgolven, maar gewoon gewoon lekkere golven voor mijn shortboard. Ik heb nog niet besloten of mijn board meegaat en ik kan niet veel informatie vinden over de kwaliteit van de golven op Fuerte in augustus. Het lijkt wel of er minder golven die kant op gaan dan richting Frankrijk in de zomermaanden.

  Dan nog een vraag. Ik heb net mijn 5 maanden oude board terug van een Transavia vlucht waar die een flinke scheur heeft opgelopen. Ik heb een reisverzekering, maar liever stel ik de vervoerder aansprakelijk. Wie heeft er ervaring met beschadigingen in het vliegtuig en claims?

 12. @Hans

  Ik ben vorig jaar begin augustus in Fuerteventura geweest. Ik zat in het noordelijke deel en heb alleen in het noorden gesurft (Corralejo en Cotillo). Ik kan niet echt zeggen dat de golven van super kwaliteit waren, maar het was mogelijk af en toe. Misschien komt het ook wel omdat ik het jaar ervoor in Bali zat en het nu dus erg tegenviel. Over het zuiden van Fuerteventura weet ik niet veel, maar ik kan je wel zeggen dat de kwaliteit van de golven ook sterk afhankelijk is van de wind op het eiland. Elke dag is er wel een beetje swell, alleen gooit de wind vaak roet in het eten. Ik denk dat het voornamelijk aan jezelf is of je je board meeneemt. Verwacht geen kwaliteit, maar wel de mogelijkheid of een golfje te pakken.

 13. >> Geen golven in Gandia, wel wind in Augustus. Voor surf moet je naar het westen en noorden.

  >> Schadeclaim wordt een lange weg. Als het goed is heb je extra betaald. Dan geldt Stap 1: direct op airport bij luggage claim een klacht indienen (zogenaamd PIR Formulier). 2. Verzoek om schade vergoeding + bewijs van claim indienen + factuur voor kosten extra bagage indienen 3. Vergeet niet te verwijzen naar: verdrag van Warschau en Montreal

  Hier vind je een voorbeeldbrief: http://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/reizen/voorbeeldbrief-schade-aan-bagage-bij-een-vliegreis

  Let op:
  Bij beschadigde bagage moet je binnen zeven dagen nadat je je bagage hebt ontvangen de luchtvaartmaatschappij schriftelijk (dus per brief) aansprakelijk hebben gesteld. Let op: dit moet nadat je het PIR-formulier hebt ingevuld.

  Waarschijnlijk gaan ze afwijzen: http://www.transavia.com/hv/main/service?id=beschadigdebagage

  Meer info:
  http://www.consuwijzer.nl/vakantie-vrije-tijd/vliegreizen/mijn-bagage-te-laat-kapot-kwijt-wat-moet-ik-doen

 14. Je kan beter via je reisverzekering claimen…Stuk makkelijker!

  Weet niet hoe je je surfboards inpakt maar die van mij gaan altijd nog in bubbelwrap in de bag met daaromheen nog mijn kleding. Misschien een tip voor een volgende keer;-)

 15. @Hans

  Fuertaventura:
  Beste periode in winter, zomers iets minder.
  noord/oostkust beste spots waarbij je (met de juiste wind) een paar leuke rifs heb. Bijvoorbeeld voor het hotel gran Hotel Atlantis (Coralejo) of op het noordelijkste puntje Caleta de Maria Hernandez..
  Vraag bij elke surfshop/school naar Boneyard ligt nabij Caletilla Negra oid.. Ze geven allemaal eigen namen aan de spots, dus het kan verschillen… verder heb je:
  – Flag Beach altijd golven, maar beachbreak op korte afstand van het strand
  – Step beach nabij El Cotillo
  – Majanicho

  het meest zuidelijke wat ik ga is tussen het vliegveld en Puerto Del Rosario in… maar ik weet dat je in het zuiden van Fuerteventura, op het schiereiland Jandia populaire plaatsen heb zoals Tarajalejo en Costa Calma.

 16. Dear Tobias zo een samenvatting bij het begin is ideaal. ‘ik heb vaak te veel stoke om een heel stuk te lezen als ik bij de eerst zin al lees dat het goed gaat worden. dus prima zo!

 17. Bedankt voor de Fuerte tips. Ik denk dat ik mijn boardje toch thuis laat of ik kijk lastminute even wat de voorspellingen zijn.

  Mijn board zat in de beste boardbag die ik heb kunnen vinden met om de neus en tail een surfpak. Hoe zwaarder de bag hoe lomper ze er mee omgaan. Ik heb al veel gevlogen met board, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik schat in dat ze vanaf minimaal 1m hoogte een hoekige koffer van 20 kg erop hebben gedropt. Daar helpt volgens mij geen enkele bescherming tegen.

 18. In Corallejo kan je voor 50 euro/week een plank huren, en je kan ze elke dag wisselen als je er niet tevreden over bent.