Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 29 maart 2015

30 reacties

 1. De wind zal tussen twee gebieden met veel wind even moeten afnemen vanmiddag. Kleine window om een nat pak te halen dus.

 2. Aan het eind van de middag kun je het wel vergeten. Het nieuwe model van het KNMI berekent zelfs windkracht 9 voor Zeeland.

 3. @ Tobias: Ik heb vorig jaar eens uitgebreid de wetteksten onderzocht en gebeld naar de zeevaartpolitie. Het is in België verboden te windsurfen en te kitesurfen bij windkracht 7, maar voor golfsurfers is er geen wet, dus in principe mag je wel surfen bij windkracht 7. Natuurlijk moet je altijd opletten en als de politie je eruit haalt, dan moet je gehoorzamen. Mij hebben ze er zo een keer uitgehaald. Ik moest mijn identiteitskaart afgeven, maar heb nooit een boete gekregen.

 4. Ah ok, dat scheelt. Golfsurfen wordt gelukkig gezien als aparte discipline.
  Maar op dit moment is er geen beginnen aan meer bij jullie. Windkracht 9 op de metingen!

 5. nu het toch te hard waaid om te surfen. weet iemand wanner de wetsuit sale in gaat? winterwetsuits of herfst/lentewetsuits. tnx!!!!!!!!!!!

 6. Niet veel van verwacht, toch gegaan, rond 13:00 in Wijk, heel veel kracht, later meer en meer stroming. Geweldig, tot dat de hagel in mijn snoetje begon te snijden.

 7. Wijk (pier) 12:00-14:00 – Toen ik vanmorgen 2 meter op de boei van IJ-geul zag staan en een behoorlijke wind uit het zuidwesten dacht ik dat het een flinke paddel-sessie zou worden. Maar dat viel heel erg mee, ik was verrast door heuphoge golves met zelf lijn erin… niet de klotsbak die ik had verwacht.
  Op de helft van mijn sessie zakte het even in, maar rond 13:30 ging het weer aardig lopen (iets verder van de pier vandaan). Eigenlijk best stoked over vandaag… wel blij ik niet gekozen heb voor een sessie in Domburg (als ik die windkracht 9 nu zie staan).

 8. Wijko 12.30-14.30 heup hoog, met net voldoende push en kracht, goeie peddle en take off training….omkleden was zuure sessie…

 9. Har,

  Je vraag is hier niet surfweer gerelateerd. Maar om er toch antwoord op te geven;

  Je zult je moeten verdiepen in surfplanken in relatie tot je niveau en wat je er mee wilt. Lees je eens in in bijvoorbeeld Guild Factor. Een formule/tool om je optimale surfboard volume te berekenen. Daarbij dient natuurlijk ook rekening gehouden te worden met waar je voornamelijk surft. Pipeline vraagt een ander board dan schouderhoge noordzeegolven. Daarnaast zijn verschillende shapes natuurlijk heel anders en van groot belang.

  Een H-bomb heeft erg veel volume. Gemaakt om slappe surf te shortboarden of voor de zwaardere surfer. Superbrand heeft heel veel modellen. Gezien de lengte denk ik dat je doelt op de Vapors die nu op marktplaats staat. Is een wat breder shortboard. Prima shape voor NL maar in die lengte (de grootste die standaard gemaakt wordt) wel heel veel volume.

  Verdiep je eerst in wat je wil en wees vooral eerlijk over je eigen niveau om tot de beste keuze te komen.

 10. Ik surf nu dikke 2 jaar, gaat redelijk goed laatste tijd front – back side.
  Wil graag wat radicaler leren surfen, turns enzo.
  surf nu een 6’8 torq.
  Als ik wat radicaler wil leren maakt het niet veel uit qua board of wel?

  ben zelf 193 en weeg 93 kg, redelijk groot dus 😉

  Thanks man

 11. @Har, klinkt alsof je dezelfde persoon bent die een tijdje geleden ook al advies vroeg over surfboards (“HT”?). Heb toen ook al een heel verhaal voor je getypt (beetje wat Bram ook aangeeft). Ben je nou ondertussen al eens bij een surfshop gaan kijken/praten?! Of blijf je gewoon elke keer surfboards posten totdat we met zn allen zeggen: “JA! Die moet je nemen!”
  Denk dat je daarvoor beter een ander forum kan gebruiken. Surfholland.nl misschien?!

  [sorry voor de off-topic…laatste wat ik er over ga zeggen…just trying to help…]

  Ziet er verder heftig uit op de cam van scheef…
  Respect voor de (2) surfers die er in liggen!

 12. IJmuiden kleine strand 15:00 – 17:30;

  Lekker uit de wind met best wat lijnen. Heup/schouderhoog maar wel een zieke shorebreak. Pal naast de pier wilde die regelmatig wel lekker lopen.
  Aangenaam met het zonnetje de stijle drops geoeffend

 13. Beste golven mogelijk nu op scheef, en bijna niemand erin…en ik kan niet!

 14. Scheveningen eindigde met een schuinaflandige wind. Wat een traktatie:) super schuivers

 15. @Har,
  klinkt eerder dat je les moet nemen zodat je progressiever met je huidige board kan gaan leren surfen ipv een nieuw board gaan kopen 😉

 16. Cadzand ging aardig af.
  De Swell brak perfect met laag water doordat de wind even off ging staan.
  Offshore spray en barreltjes, stoked!

 17. Valt er daar een btje te surfen dan? En liggen daar ook zandbanken of is het pure shorebrake?