Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 23 Juni 2013

81 reacties

 1. Windkaartje van maandagochtend 5 uur AM:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/maandag 5 u10mm17022039.jpg[/img]

  En tevens de verwachte wind voor woensdag. Zoek de verschillen!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm37022040.jpg[/img]

 2. Wat is er gebeurt met die zandbanken in Scheveningen? Of ze liggen te diep, of te dicht bij de kust.. Al vaker gehad afgelopen maanden dat het gewoon steeds nèt niet breekt.. erg frustrerend.

  Iemand anders oogbal op andere locaties in Zuid-Holland? Ik ga ff op de zuid kijken, i’ll keep you posted 😉

 3. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-66.jpg[/img]

  Zuid is niet veel soeps.. Rommelig en geen lijn

 4. Scheef noord van 10:00 – 14:00. Golven werden steeds beter gedurende de dag! Prima gesurft, jammer dat ik geen puf meer had op het laatst

 5. Ff iets anders,net na het douchen,kom ik erachter dat ik heel erg naar olie ruik,extreem!
  Heeft iemand anders dat nou ook of ligt het aan mij? Was bij schevenoord haven hoofd..
  Word er bijna misselijk van..kan niet goed zijn.

 6. Scheef Noord van 15 tot 17 leek meer dan het was. Hoogte zat er wel aardig in, maar echt nul kracht. Was iig een goede peddeltraining, meeste brak toch echt helemaal aan het einde van havenhoofd.
  @frans sjudorans: zelf niks gemerkt van olie(lucht) maar misschien nog een stroompje van Baltic Ace wrak?

 7. @frans
  Lag ook op noord en merk niks van olie.

  WINDSURFERS VS SURFERS
  Harde zuid west en mooi weer. Ideaal voor surfers,windsurfers en kitsurfers.
  Iedereen op het water en plezier maken. Maar dit gaat een keer mis!
  Ik laag meer richting eerste golfbreker. Voor mij en rechts daarvan windsurfers en kitsurfers.
  Bij het uitpadellen 2 mal afgevraagd of die windsurfer weest dat ik achter de golf lag. Maar hopen dat hij op tijd ging draaien of dat hij over me heen ging springen.
  Beseffen zij zich hoe we ons voelen, wat voor risico’s er genomen worden of is de zee hun rijk?

  @ tobias & hsa & jump team
  Wat is hier aan te doen voordat het mis gaat. Zoals bij surfen zijn er ook windsurfers die het nog niet 100% onder de knie hebben.
  Overleg hsa, jump team bv? Zeg het maar… Ik heb een windsurfer erover aangesproken, en ja, hij zag het probleem niet!!!
  ik gezient van iedereen die de Noordzee als zn speeltuin gebruikt en respecteert

 8. Vorige week losse cap van Bodyglove op Scheef Noord gevonden, wie o wie is em verloren?

 9. Zow, dat was een flinke paddle training tussen Bloemendaal en Zandvoort; achterin komen met een 9’2 viel niet meer, maar toch enkele keren daar wat golven gereden. En zo hoort ’t ook… Op International Surfing Day!

 10. BE was echt fun op de beschutte spot. Was super leuk surfen van 14.00 tot 17.15 uur !!! Zeer mooie cleane lijnen en met afgaand werd de hoogte ook nog eens hoger. Super voldaan !!!!

 11. Ter Heijde was ook volle bak stroming. Gelukkig ook af en toe een mooi setje. Wel weer een beetje veel close outs maargoed, toch een paar mooie ritten kunnen maken.

  Morgenochtend tot een uurtje of 13.00 nog ergens de laatste restjes pakken voordat de werkweek weer begint.

 12. Het zal vast vermoeiend zijn voor sommige mensen om WEER die Surfers VS Windsurfers discussie te starten maar het was vandaag op Scheveningen echt heel gevaarlijk.. Op een gegeven moment pakt een gozer een golf naast me en word op 1 meter afstand afgesneden door een windsurfer die met een tering snelheid tussen ons door vliegt. Na een tijdje was het net een mijnen veld en het enige waar ik mee bezig was (precies het zelfde wat Frank zei), was “straks zien ze me niet”. Het heeft geen nut om ze hierop aan te spreken of te wijzen waar ze heen moeten gaan want je word uitgescholden of vies aangekeken. De mentaliteit van windsurfers is zo anders dan die van golfsurfers, wereld van verschil.
  vroeger met het strek dammetje was het misschien overzichtelijker.. nu staat er een klein geel bord.

  Anyway, er gaat binnenkort iemand z’n nek breken of verdrinken omdat hij knock out word geslagen door een windsurf board die met 40kmpu tegen z’n kop vliegt. I’m not kidding. Er liggen verdomme kinderen te surfen.

  Is het geen optie om een rij aan kleine oranje boeien op de plek waar het strek dammetje was te ankeren? Borden op het strand met waarschuwingen? Ik ga binnenkort wat footage opnemen met m’n gopro.

 13. ..al zo vaak wind -en kitesurfers hierover aangesproken..
  blijft irritant.. soms ontwijken ze de een en zien ze de ander (achter een golf liggend)niet en gaat het maar net goed..
  ..of niet; moest laatst ducken en kite recht op mij neergestort. lijnen in mn leash verstrikt, bijna onthoofd.

  echt, op een dag gaat het echt mis..

 14. Ik ga denk ik niet meer op scheveningen noord surfen (jammer dat die kiters het verpesten)

 15. “De mentaliteit van windsurfers is zo anders dan die van golfsurfers, wereld van verschil”

  Hahahahahaha…….klopt als een bus!! Ik doe beide en ik heb nooit begrepen waarom er tussen windsurfers of kiters onderling NOOIT ruzie of agressie is maar onder golfsurfers hangt er vaak een spanning die soms in aggressie kan omslaan? Met name in spots in het buitenland kom ik dat toch elke keer weer tegen ( heb echt op veel plaatsen op deze aardkloot gesurfd en gewindsurfd), kom je als windsurfer op goeie spots is er nooit onderlinge spanning en geniet iedereen van de sport.
  Gelukkig is op wijk de sfeer meestal erg goed maar toch is het anders dan tussen windsurfers onderling.

  Ik ben een fanatiek windsurfer en golfsurfer dus ik weet goed hoe je je voelt als er een windsurfer of kiter langs je heen vliegt en bij ons op wijk is het gewoon een ongeschreven regel dat je dicht bij de pier niet als en malloot langs golfsurfers knalt…..maar mocht het toch eens gebeuren dan kan ik je meegeven dat wij windsurfers heel goed in de gaten hebben dat golfsurfers er liggen en in de 20jaar dat ik op wijk windsurf/surf is er nog nooit iets ernstigs gebeurd. Heb vetrouwen in de windsurfer want wij hebben echt heel veel controle en kunnen snel stoppen/uitwijken/afspringen.
  Maar ik ben het met je eens dat je je als golfsurfer heel klein en onveilig voelt als iemand echt dicht langs je heen gaat.

  Gisteren zelf gegolfsurfd op wijk ver van de pier en dan schieten er ook kiters langs me op 2m…..ze varen gewoon uit of naar binnen en zien mij echt wel liggen dus ik maak me er niet echt druk om.

 16. Ik golfsurf al15 jaar. 6 jaar geleden ben ik beginnen kiten omdat je dan eenmaal vaker op het water bent in onze contreien.
  Als kitesurfer kan ik beamen wat Michiel zegt. Je staat recht en hebt dus steeds een zeer goed overzicht van wat er op het water gebeurd.
  Als je dan ook nog voldoende ervaring hebt, heb je volledige controle.
  Verder is het zo dat de dagen wanneer het voldoende ZW waait om surfbare golven te vormen, de meeste beginnende kitesurfers niet al te ver geraken door de hoge golfslag.
  Bij golfsurfen is het nu eenmaal vaak ‘ik tegen de rest’. Dat is gewoon eigen aan de sport. De mentaliteit van steeds kankeren dat de condities niet goed zijn, kom ik bij kitesurfers niet zo vaak tegen. Gewoon genieten van het moment en dankbaar zijn dat je in het water kan liggen. Een beetje respect voor elkaar en de natuur en we zijn er.

 17. @Casarca

  De mensen zijn in essentie hetzelfde. Het is schaarste (take off point) bij golfsurfers die het competitief maakt. Kite en wind surfers hebben dat probleem minder.

  Hoe graag mensen ook uniciteit aan hun eigen groep geven (beter!). We zijn overwegend enorm hetzelfde. Jij ook.

 18. Ik denk dat het niet mis zal gaan bij de goed geoefende kiter/windsurfer. Die zien je wel liggen. Anders is als men minder ervaren is.

  Aangezien het zeker bij wijk bij ZW de afgelopen jaren retedruk is geworden, is het wachten tot het een keer misgaat en dan is het waarschijnlijk ernstig.

  Moet niet zo moeilijk zijn om op te lossen. Gewoon zones instellen.
  Jammer dat het alleen eerst mis moet gaan, voordat men bereid is er iets aan te gaan doen. Nu maar duimen dat het misgaan niet mij overkomt…., want ook ik ga er tussen liggen. Nooit alleen altijd samen met een maatje, zodat ik ook ogen in mijn rug heb…

 19. Ik surf en windsurf ook beide.
  Windsurfers en kite-ers moeten volgens mij gewoon beide op hun eigen plekkie blijven.

  Als golfsurfer vind ik een verdwaalde kite-er/windsurfer irritant op de plek waar alle golfsurfers liggen. En omgekeerd, als windsurfer vind ik een verdwaalde golfsurfer irritant die midden tussen de windsurfers ligt.

  Het lijkt me inderdaad helemaal niet ingewikkeld om het gescheiden te houden.
  Dus waarom doen we dat dan niet gewoon met zijn allen.

  Er zijn inderdaad windsurfers/kite-ers die totale controle hebben maar er zijn er ook een hoop die dat niet hebben. (iedereen is een keer begonnen met surfen op zee en dat is gewoon anders dan op een plas).

  Dat wijzen naar elkaar over mentaliteit is zoals Fausto ook al opmerkt gewoon onzin en generaliserend. Dus laten we dat gewoon niet doen.

  Hou elkaar op de hoogte over wie waar surft en doe het gewoon vriendelijk.
  Er zitten altijd eikels tussen, bij alle groepen, maar die laten we de sfeer toch niet verpesten!

 20. Zaterdagmiddag Zandmotor, heel veel (9000) kitesurfers, en 1 golfsurfer (ik),
  nix aan het handje, zorg ervoor bij peddelen dat ik zichtbaar ben, iets vaker opzitten, tijdens peddelen onderbeentje/voet ff omhoog, kiters, /surfers gaan vaak op een relatieve vaste lijn heen en weren, de meeste hebben je dan wel gezien, en houden ook rekening met je, verders bij duikeling eerst arm uit het water, en ja gewoon om je heen kijken.

  Verders gewoon ook genieten van hun keihoge jumps, betere vieuw krijg je niet, en hier en daar een praatje maken. Sommige zoals hier ook, golfsurfen ook, nah gespreksstof zat.

  zit ook vaak bij Wijk, de sfeer=meer&meer gespannen, dat komt omdat het geen Hagenezen zijn.

  Heisenberg says relaxxxxx.

 21. Windsurfers zien ons golfsurfers misschien wel, maar ik weet niet altijd zeker of iemand me ziet of niet. Vaak wijkt een windsurfer dan een paar meter naast me uit. Hij weet dat dat goed gaat en daar ben ik blij om, maar ik weet niet waar ik heen moet dus het is toch eng..Wndsurfers hebben wel controle, maar dat maakt het voor mij in ieder geval niet minder eng als ze vlak langs me gaan…Kunnen kite en windsurfers anders gewoon ten noorden van de vuurtoren/ Hart Beach blijven ofzo??

 22. @ Frans Sjudorans,
  It wasn’t me!

  Ik post nooit onder andere namen trouwens. Gewoon Girus. Houdt het simpel!

  vanavond weer een surfje doen?

 23. ik heb daar nooit last van ga altijd naar plekken waar ik nooit last heb van kiteboarders zijn bij wijk aan zee genoeg plekken nog ik hoef niet zo nodig bij zhon boel surfers te liggen komt aleen maar ruzie van golfsurf ook al 10 jaar nu zoek die spots ook nooit op heb zo mijn eigen surfspots nergens ooit last van maar ik hoef geen kite vlieger op mij te krijgen klopt wat een gast hier verteld in buitenland vaak nog erger bali moet je zelfs betalen locals in line uo te liggen golfsurfen gaat alang niet meer om fun helaas

 24. …wat heb jij meegemaakt in Bali dan? Ennuh gemiddelde Balinees is ruim een kop kleiner dan de gemiddelde Nederlander..Niet erg intimiderend als ’t erop aankomt.

 25. Ga gewoon in bergen aan zee, petten, etc. surfen altijd relaxed, iedereen is aardig voor elkaar en helpt elkaar.(In scheveningen is de sfeer altijd een beetje gespannen want iedereen denkt dat hij de nieuwe kelly slater wordt). Kijk ik snap wel dat je het niet chill vindt dat er een kitesurfen/ windsurfer langs je vaart met een rotgang, kan gebeuren toch. Hou het relaxed want anders is de sfeer er af. Het is geen voetbal!!!!!!!! Daar slaan ze elkaar het hoofd in als ze het niet eens zijn, surfen is niet zo´n sport. En laat dat ook niet zo worden!!!

 26. Vraag me ook altijd af of ik wel gezien wordt door de kiters. Het geeft gewoon een onveilig gevoel als je niet zo veel kan doen. Zij gaan zo veel sneller en het is eeen kwestie van vertrouwen in anderen. Wat dat betreft zit het wel goed ik vind ze altijd heel chil en heb nooit gezeur gehad. Soms gaat er een wel vlak langs me maar dat vind ik eerder mooi om te zien dan lastig. Wel ga ik op zoek naar een gekleurd pak als mijn oude is weg gerot. Heb je toch het gevoel dat je er alles aan doet om gezien te worden.

  Misschien moeten we is wat handgebaren gaan afspreken voor de kiter als bevestiging dat je de surfer hebt gezien.

 27. Haha ben jij ff flink op z’n balinees genaaid als je hebt betaald om ergens te mogen surfen 😉

 28. Gister (zondag) was super in Noordwijk van 2-6.
  Mooie borst hoge golven op de backside. Door de wind zat er meer
  Lijn in de golven dan met onshore wind.

  Vandaag alerts, maar helemaal flat…

 29. Ik lag afgelopen zondag ook weer (enigszins gedwongen…) op scheef noord en vond het juist (weer) dat men het vrij goed gescheiden hield….
  Tuurlijk mengt de boel soms een beetje, maar nooit het idee gehad dat het mis ging. Ik ga er ook wel een beetje van uit dat zij ook opletten en mij hopelijk gewoon zien liggen spartellen. Denk eerder dat de wind- kitesurfers meer last hadden van afgedreven golfsurfers…. Je kan het namelijk vanuit meerdere oogpunten bekijken.
  En ook ik vind het mooi om te zien hoe anderen op hun manier van de zee genieten.
  Wederzijds respect lijkt me dan ook gewoon op zn plek.
  En waar al die mensen die aggressieve sfeer vandaan halen???…mij nooit echt opgevallen iig. Mensen die zich op zitten te fokken in het water vind ik altijd maar een beetje treurig eerlijk gezegd. Misschien neem je het dan allemaal nèt even iets te serieus…
  Chill, smile en geniet gewoon.
  🙂

 30. Wat mij betreft is het heel simpel. Kite- en windsurfers hebben de hele zee ter beschikking. Geen enkele reden om dan bij bv Wijk dicht langs de pier te gaan waar de golfsurfers liggen, behalve omdat je er blijkbaar een kick van krijgt om daar vlak langs te gaan en ze de stuipen op het lijf te jagen. Ik heb er ook vaak iets van gezegd maar hier wordt altijd behoorlijk vijandig op gereageerd. Het is gewoon ontzettend aso, gun de golfsurfers gewoon hun stukje zee en ga lekker een stukje verderop. Zo moeilijk is het toch niet?

 31. Gaat t nog wat worden vandaag rond 4 in Noordwijk? Tis nu zowat flat nl…

  Thanks!!
  Kusjes!!

 32. Ff kappen met het gelul over die kite- en windsurfers 😉 Hoe staat het met de golven vandaag?

 33. Waarom was vandaag eigenlijk “alert-waardig”? Vanwege de Nswell die er aan komt? Is morgen dan niet beter? Vanwege de wind. Of eerder, het gebrek aan…

 34. Ging vol goede moed naar MV2 maar ben er niet in gegaan (en dat zegt veel). Beetje rommeling maar vooral erg slap. Wel schuim op het water maar weinig opbouw in de golven: heel effe een half puntje omhoog, gelijk bovenkantje omklappen en dan trok de golf weer weg…

 35. Valt er nog wat te golfsurfen vandaag??…. Wil er straks nog ff in op lvs….. Altijd lekker rustig daar hagaha

 36. Zo, dat was knap irritant al die afgedreven surfers gisteren op Scheveningen Noord. Als windsurfer zijnde kom ik normaal gesproken niet voorbij de lijn Vissershavenweg maar omdat ze gisteren zowat tot het eerste piertje lagen moest ik er wel doorheen. De zee is van iedereen toch, opperen de golfsurfers? Het waait ongeveer maar 5x per jaar mooi dus laat een windsurfer ook een golfje pakken als de condities beter zijn om te windsurfen dan om te golfsurfen.

  En scheer a.u.b. de windurfers en kiters ook niet over 1 lijn, want de week ervoor kwam ik nog in aanvaring met een kiter die even zijn 25 meter lijnen in de branding over de zee heen had gelegd en schreeuwde dat ik uit moest kijken. Ook niet erg plezierig om dan tussen die lijnen te belanden met je kop.

  Daarnaast, Jump Team ligt ten zuiden van het eerste piertje dus al ga ik recht voor de vereniging windsurfen en nog ruim ten noorden van de Vissershavenweg (dus ruim over de helft van het stuk havenhoofd – 1e piertje) dan gaan sommige afgedreven golfsurfers nog flippen. Het is makkelijker om alleen met een golfsurfboardje een eindje te lopen dan met je hele windsurftroep dus ga dan zelf ergens anders surfen. De nieuwe trap over de boulevard helpt ook niet echt. Die komt uit tussen de Waterreus en Jump Team. Dus ik zou zeggen laat dat stuk nou maar voor de windsurfers als het waait. In het buitenland golfsurfen ze niet eens als het zo hard sideshore waait dus dat krampachtige gedoe in kniehoge golfjes moet je ook niet echt willen als je niet tegen de stroom in kan peddelen lijkt mij.

  O ja, ik windsurf 30 jaar op Scheveningen en golfsurfen doe ik alweer een jaartje of 25.

  Doewie

 37. ik vind gewoon kiters eigen stuk strand moeten hebben bij wijk aan zee ruimte genoeg gisteren in wijk weer golfsurfers en windsurfers door elkaar kan gewoon niet gevaarlijke toestanden wil je niet voelen zhon windsurfboard tegen je aan heb ooit al keer in huntingbeach usa mee gemaakt bodyboarder vol op mijn kreeg en daar zijn de golven nog even groter wilder en dat voelde ik wel even doe nu alle 3 de sporten skateboarding bmx en golfsurfen nu al 15 jaar maar doe het aleen voor de fun

 38. Ze droppen gewoon vanuit de lucht op je en soms moet je zelfs bukken! foto tijdens NK surf in WAZ afgelopen weekeinde.

  Als je toch de hele tijd bezig moet zijn of je wel gezien wordt ben je toch niet lekker aan het surfen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/P1110963.JPG[/img]

 39. hoi tobias,

  als ik kijk naar de webcam op Wijk aan zee zit er daar redelijk hoogte in. Hoe verder naar het Zuiden hoe kleiner op de webcams, en Hoek van Holland lijkt echt super klein. Is er een kans dat het vanavond of morgenochtend vroeg beter is op Hoek van holland / maasvlakte?

 40. Ga toch weg met dat zelf verzonnen prutskaartje! Verleg dan ook even de vereniging Jump Team als je toch bezig bent. En splits de wind- en kitesurfers ook nog even.

 41. Swell lijkt wat op te pikken, best leuke sessie net op Noord.
  Onshore maar er komt af en toe zeker wel wat leuks door.

  Kiters, surfers, windsurfers, kanoërs en wat we nog meer hebben rond dobberen en vliegen, geniet van de zee en houd oog contact. je ziet vaak al lang van te voren of iemand een beetje controle over zijn spullen heeft.

  Er zijn zat spots waar het minder druk is maar de mooiste golfen zitten toch vaak redelijk bij elkaar in de buurt waar de beste banken zijn dus iedereen wil daar liggen.
  Vermijd de weekends een beetje op de WAZ en Scheef als het even kan en houdt elkaar en je spullen heel, mahalo!

 42. ja zijn die juppen die willen surfen allemaal lopen met de duurste boards spullen bakken er niks van meeste weten er echt niks van af van de swell golven tubes echte surfers leven simpel oude auto of busje zo doe ik dat ik kom nog op plekken waar nog niet zo verpest is op die surfspots zal je mij nooit tegen komen tussen die juppen erge me dood er aan is allemaal zo nichen gedrag gay gedrag bij die spots zal de tijd wel zijn die surfers op die spots weten niet wat simpel leven is zijn verwend allemaal heb er ook niks mee die spots groot voordeel wens jullie succes met uitvechten op het water

 43. @ degene die alleen maar met @ditdus post:

  Er zijn wel wettelijke regels en dat kaartje is niet zelf verzonnen. Google maar op ‘overzichtskaart golfbrekers scheveningen’ en download het pdf document (dan zie je dat deze van gemeente DH af komt). Daarnaast zijn alle regels heel mooi terug te lezen op http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/'s-Gravenhage/16299.html

  Het is niet bedoeld om kiters/windsurfers te pesten, het geldt voor beide kanten. Tuurlijk is de zee voor iedereen, en laten we inderdaad ons plezier niet bederven door de enkeling die schijt heeft aan alles, maar hoe meer awareness er is en men ook echt elkaar erop aan kán spreken (ipv een grote bek krijgen als je het doet – helaas niks anders), dan komen we een stuk verder. Waar het dus om draait: heb respect!

 44. ik lees de discussie en denk in eerste instantie valt allemaal wel mee de kans op ongevallen tussen de drie verschillende watersporters. echter toh weer dit weekend veel ongelukken met kietsurfers, waarvan 1 zelf met een dodelijke afloop in zeeland. r.i.p
  kortom toch allemaaal wel oppassen voor elkaar!

 45. III.

  te bepalen dat, in de periode van 1 juni t/m 31 augustus en op 1 januari, de onder punt I. bedoelde bevoegdheid slechts geldt:

  tussen de golfbrekers 23 en 24, kitesurflesgebied;

  tussen de golfbrekers 24 en 25, wind- enkitesurfen;

  tussen de golfbrekers 35 en 36, golfsurfen;

  250 meter aan weerszijden van de golfbreker 37, kitesurfles;

  tussen het noordelijk havenhoofd en golfbreker 42, golfsurfen en individueel kanoen;

  tussen golfbreker 39 en het zuidelijk havenhoofd (“de Zuid”);

  tussen golfbreker 42 en een punt gelegen op 250 meter ten noordoosten daarvan (t/o de vuurtoren en monument “de Naald”), wind- en kitesurfen;

  link voor dat kaartje op de website van den haag :

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.denhaag.nl%2Fweb%2Ffile%3Fuuid%3Dcb14496d-f400-43eb-b47a-12921467de99%26owner%3Df24b498f-b228-458a-a9ad-fbb8dc1d4b8b&ei=YGvIUe7YOMuOswaBh4CwDg&usg=AFQjCNG2J02BjQnIaQlloXkzV3uTn6PXeQ&sig2=lQdebig81HulnfNqt3O66Q&bvm=bv.48293060,d.Yms

 46. mel je scrijft respect voor elkaar is ver te zoeken ik begin er niet meer aan iedereen heeft een grote mond surfers zijn niet relax zijn opgefokt tegenwoordig wat ik merk oeps wees eerlijk kan nog geen hallo meer van af asos nee 15 jaar geleden han niemand van golfsurfen gehoord de historie er van weten ze niet moet je eerst in surf musuem in huntington zijn geweest de leefstijl dan kunnen we praten ik praat niet met juppen en surfers moeten niet zo gay zijn beetje miselijk van

 47. Hey!!
  Noordwijk was tof! ! 1600 erin tot 17:30, meter tot af en toe schouderhoog,
  niet heel veel golven gereden maar genoeg voor mij, ik bedoel voor een ‘kook’ doe ik het best leuk al zeg ik het zelf haha 🙂
  Adiosssss!!!

 48. kan beter surfen dan yannic de jager maar ik doe het niet voor het geld yannic wel die wil in de media staan ik never

 49. @ felt
  “ik praat niet met juppen en surfers moeten niet zo gay zijn beetje miselijk van”. Wat bedoel je eigenlijk met dat “gay zijn”?

  Wijk aan Zee was net genieten man!! bij vlagen hele leuke take offs! Niet heel lange golven. Weer eens lekker zware paddles naar buiten gehad (jahaaa het is niet zo zwaar als wat jullie allemaal in het buitenland hebben meegemaakt). Ook wel wat kracht in de waves. De hoogte (1m+) en de kracht waren voor mij een zeer positieve verassing!