Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 23 Februari 2014

31 reacties

 1. Groot contrast met Scheveningen:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02231316.jpg[/img]

  Maar op Wijk meer naar rechts kan de branding wel iets beter binnen komen:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02231630.jpg[/img]

 2. Was lekker gisteren bij de duindoorgang waar ik normaal windsurf.
  Iets te veel wind om echt relaxed te suppen, maar net te weinig om lekker te windsurfen. En de lijnen? nou, die stonden er wel..

 3. Zou het dan toch gebeuren?? Eeehm, nee. Volgend jaar beter!!

  (Nu ik dit heb gezegd komt er binnen 2 weken een noorderstorm, let maar op 😉 )

 4. Als je van longboarden houdt en van zuid west swells dan was dit de beste winter ooit! Is er dan helemaal niemand het hier mee eens??
  Lees te veel negativiteit over deze milde top ‘winter’.

 5. @@anonymous:
  Vergeet niet,een echte nederlander moet 15minuten per dag klagen,anders worden ze ziek.. ben zelf geen nederlander,want klaag te weinig en heb deze winter heerlijk warm gelongboard… al ben ik ook meer van de noordswell.

 6. Ja bedoelde op texel waar kan je het leukst surfen. Bij paal 17 of zijn er nog meer goede plekken

 7. Paal 12 t/m 21 zijn allemaal goed te doen. Met strekdammen beter met laagwater. Zonder strekdammen kan allebei, maar mooier met opkomend en hoog natuurlijk.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02245615.jpg[/img]

 8. Tde beste spots voor laag tij zijn 12 tm 17. Voor hoog tij 18 tot voorbij 21. Texel kan alle swells goed hebben en de banken liggen goed zodat de golven zich mooi vormen. Van12 tm 17 wel oppassen voor strekdammen maar daarna heb je er volgens mij geen last meer van. Btw. Texel was goed te doen vandaag op fish.

 9. @@anonymous ben het met je eens! tis een prima longboard winter. Gister zelfs verrast op wijk door de kwaliteit van de golven en afgelopen januari ergens op een zondag (volgens mij 12 januari) zat een perfect door Tobias voorspelde noord swell die zowel op long- als shortboard super was inclusief zonnetje. Is alweer te lang geleden en wil idd meer van die dagen, maar om nu te gaan klagen…zeker niet met deze temperaturen.

 10. Liep vandaag langs strand op texel bij paal 17 en hoger maar zie eigenlijk nooit veel surfers. Word er veel gesurft op texel

 11. Deze winter meer kunnen surfen dan voorgaande jaren. En dat zijn er best veel! Misschien woon je in het verkeerde land of check je de golven op het IJsselmeer? Er zijn best mooie dagen geweest in de winter van 2013/2014 maar het blijft Nederland alles in het juiste perspectief! Rest my case.

 12. Mn vrienden en ik liggen er zowat altijd in op 20. Zomers op 17 met allemaal andere locals dus er word redelijk wat gesurft op texel

 13. Nu het toch flat is, Tobias klopt het dat je wordpress voor deze website gebruikt? En zo ja, ondervind je veel beperkingen? Daarmee bedoel ik dan dat je een bepaalde lay-out of features wilt, maar niet kunt creeeren met wordpress.

 14. Komen nog wel een paar golven. Ben net een nieuw surfweer aan het schrijven. Wat betreft WordPress: ik heb de site al sinds november 2008 op dit CMS draaien en ben tot op heden nog geen beperkingen tegen gekomen. Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuwe site met wat extra features dus wellicht moet dat nog komen.

 15. Anonimous heeft gelijk. Ja als shortboarder in zuid Holland baal ik gewoon van die ZW-prut! Alleen scheveningen noord surfbaar. Met de hele provincie op de noord! hele winter geen goede dag gehad met golven uit het noorden zonder wind. In tegenstelling tot de zomer/herfst en lente. Al die gasten die deze waarheid niet kunnen handelen zijn longboarders of suppers. Raar dat altijd wordt gezegd dat de winter zo goed is in Nederland terwijl de mooiste dagen steevast in andere jaargetijden vallen.

  He lekker! Even klagen inderdaad! Gelukkig zie ik zaterdag wat leuks uit w-nw aankomen.

  Later

 16. Ja als shortboarder in zuid Holland baal ik gewoon van die ZW-prut! Alleen scheveningen noord surfbaar. Met de hele provincie op de noord! hele winter geen goede dag gehad met golven uit het noorden zonder wind. In tegenstelling tot de zomer/herfst en lente. Al die gasten die deze waarheid niet kunnen handelen zijn longboarders of suppers. Raar dat altijd wordt gezegd dat de winter zo goed is in Nederland terwijl de mooiste dagen steevast in andere jaargetijden vallen.

  He lekker! Even klagen inderdaad! Gelukkig zie ik zaterdag wat leuks uit w-nw aankomen.

  Later