Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 17 November 2013

62 reacties

 1. Golfrichting is toch enigszins onze kant op. Hopelijk valt het niet tegen en is het lekker spartelen straks.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11170729.jpg[/img]

 2. Tobias denk je dat het nog op een metertje uitgaat komen vandaag wAnt das toch wel minimaal voor mij voor een leuke sessie?

 3. Ja was ik ookal bang voor…. Ik kom supersnel weg met dat ding maar ook dat board kent zijn grenzen…..:)

 4. Heeft er hier iemand toevallig ervaring met hayden shape boardjes? (Hypto of shred)
  Of is er een boardshop waar ik er 1 kan testen of het bevalt?

  Alvast bedankt

 5. Net ff gesurft op petten (6’0 viper) was goed te doen, wel hard werken op een shortboard, hoogste setjes heup hoog (lang wachten) en werd steeds strakker. Wellicht dat het om een uur of 14:00 met de getij push nog even een half uurtje echt leuk wordt.

 6. Hoe mooi is dat, een Noordzee die wacht met golven tot iedereen wakker is of de kerk uit komt, althans in de N helft.

 7. @ ik surf nu net een maandje met de shled 5.10 . Erg chill boardje super snel. Keertje proberen kan alleen woon/ surf ik alleen op ameland.

 8. en anders heeft iemand misschien een site waar ik niet al te duur een kap, handschoentjes en schoenen kan kopen?

 9. Ben toch eigenwijs ff naar LVS gereden maar het kwam gewoon net die 49cm extra golf tekort voor een topsessie en nu was het niks haha wel clean

 10. Small, clean – longboard
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen shot 2013-11-18 at 12.46.59 AM.png[/img]

 11. Op een 5’11 fish was het toch prima te doen. Michel, was je er bij lvs wel met opkomend? ik zat natuurlijk wel een stuk noordelijker…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2013-11-17-15-35-53.png[/img]

 12. Tnx weer Tobias! Het was op Texel (paal9) leuk spelen met een Fish rond laagwater. Regelmatig setjes tussen knie en heuphoog. Misschien was het noorden van het eiland hoger geweest, maar niet gecheckt.

 13. @jip: vanuit eigen ervaring zeg ik: niet doen. Het werkt niet ivm ritsen, opbolling door wateropname, etc. Dat duikmateriaal is niet gemaakt om zo in te bewegen als met surfen.

 14. @tobias ja ik was er 2uur voor hoog en het brak achterin hoger maar te slap (dat is de valkuil van lvs met hoogwater) en voorin kon ik er wel opkomen met 5.8 alleen kon net geen snelheid maken doordat ik net dat extra beetje hoogte miste…. Het was echt 50cm clean ass hell

 15. WaZ van 13 tot 16 was mooi clean. Leuke lijnen pakken met een longboard.

  De surfweer sms had het weer bij het juiste eind!

 16. Waz was vanaf 14:30 inderdaad klein (kniehoog) en clean. Vond het tussen 15:30 en 16:30 het lekkerst. Toen braken de golfjes het best op mijn privébank tussen dorp en de eerste parking. Daarna bleef er alleen nog mini-shorebreak over tot donker.

 17. Ik was vandaag op Wijk en heb een capje gevonden van O’Neill, maat XL. Denk dat het er al langer dan vandaag lag. Wie o wie??

 18. Dat denk ik ook, Henk!

  Swell begint nu binnen te lopen op de boeien niet ver van ons vandaan.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11180023.jpg[/img]

 19. oef, strakke film Danny. Danny kan jij een keer een foto uploaden van jouw mouthpiece. Ik heb er zelf 1 maar die zit niet lekker. Cheers

 20. @Lisette – Hay .. is het een beany, soort muts van neopreen
  ..die ben ik verloren paar dagen geleden.

 21. Mooie shots Danny. Wel totaal andere golven dan op de Maasvlakte die vrijdag. Waar het in Domburg zo te zien vooral goeie Hollandsche schuivers waren, krulde op de vlakte de een na de andere holle golf richting cleane perfectie. Zijn daar trouwens al meer beelden van online gekomen? De telelens die op de rippende surfers stond gericht beloofde namelijk veel goeds.

 22. thanks allemaal!

  @ roy: ik gebruik de floatable backdoor in m’n mond, heb er wel een stukje afgeknipt omdat ik niet zo’n grote mond heb 😉

  @dizzy79: ons plan was eerst om ook naar de vlakte te gaan ja, maar sochtends was Domburg ook nog clean dus besloten toch maar ’thuis’ te blijven, helaas kwam met hoogwater de wind weer terug..

 23. Zou Pascal niet beter af zijn met een korter en breder plankje in die condities? Nu ziet het er uit alsof hij zijn turns maar net haalt, kan er niet vanaf of doorheen knallen met snelheid. Wat reed hij die dag Danny? Filmpje is trouwens voor dagelijks gebruik toppie! Thanks.

 24. O, maar ik (vrouw) surf ook nog lekker mee hoor in mijn 5.4! Vorige week 2 dagen. Morgen en donderdag zal ik ook weer van de partij zijn in Zandvoort. Ik kan het nog niet maar er komt een dag dat ik sta!

 25. Welke keuze: naar het Zuiden voor hogere golven met stevige Onshore wind of naar het Noorden voor kleinere golven en meer Cross onshore wind. wa denk jij Tobias? Ik denk da golven in NH iets meer lijn hebben dan de grote bakken in ZW?

 26. Waar wou je gaan? Golfhoogtes zijn nog niet echt wat je zou verwachten bij de windkracht 6 uit NW die er nu waait. In het zuiden is het overigens altijd cleaner, omdat er een meer organiserend effect is van de ondieper gelegen banken voor de kust. Ik zou niet per definitie naar het noorden rijden voor cleanere golven, omdat die daar ook niet te vinden zullen zijn. Wel lijkt er meer hoogte onderweg te zijn vanuit het noorden:

  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/spec_j61.jpg[/img]

  Ik wacht nog even de 6utc runs af die rond het middaguur binnenkomen voor het uitschrijven van een nieuw bericht. Er zit nog zoveel onzekerheid over de komende dagen. Nu ligt het er namelijk voor donderdag een stuk minder gunstig voor met de harde NNW wind boven Engeland i.p.v. boven de Noordzee volgens GFS. Hirlam DMI ziet er wel goed uit met het windveld langs de Engelse oostkust woensdagmiddag:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11194815.jpg[/img]

 27. Was twijfelen Oostende of dombi?? Dacht alleen om meer naar noorden te rijden omdat wind daar nie pal onshore is? In het uiterste zuiden is de ligging meer zw georiënteerd waardoor het meer onshore is, daardoor dacht ik dat er hierdoor minder lijn in de golven te vinden zou zijn. Maar het blijft natuurlijk een NW 6 BFT he, goed voor de aanmaak van golven maar nie voor de meest cleane 🙂

 28. @azijnzeikerd
  Volgens mij is dat boardje van Pascal breed en kort zat.

  @Danny: heel vet filmpje.
  Introotje ook super met sfeer en omgeving shots. Is weer eens wat anders dan al die GoKook filmpjes waar men vaak alleen maar in de snufferd van de rijder zit te kijken.
  (de Gopro filmpjes van jou en sommige anderen die ook kunnen surfen uitgezonderd. De angle die jij kiest met je Gopro is nog wel ok)

  Mooi werk, man

 29. @Danny: kun je eens wat meer uitleg geven over je mouthpiece? Heb je deze zelf gemaakt? En heb je een foto oid? Ik ben heel benieuwd hiernaar!