Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 17 Mei 2014

29 reacties

 1. Noordoosten wind (thermiek en achtergrondstroming) & het juist getij.
  Dat kan een boeiende zondagnamiddag worden voor de surfers met windskills.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05173017.jpg[/img]

 2. Na donderdag weer swell uit het noorden de Noordzee in. Het weekend zou wel eens
  een positieve call kunnen zijn voor een van de events in Nederland en/of België.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05172725.jpg[/img]

 3. Off-topic.

  Als ik naar de canaries wil in deze tijd van het jaar (crowds, wind, consitentie, etc.), wat is dan de beste keuze qua eiland? Een beetje rust en vriendin wil ook op het strand kunnen liggen.

  Iemand ervaring en willing to share?

 4. @Kanari => What EddyC says 😉

  Voor golfsurfen is de Noord Kust van Fuerteventura erg goed. Corralejo is een leuk dorpje waar genoeg te zien/doen is. Er zijn hier twee soorten mensen.

  1: zij die voor de zon komen en niet verder kijken dan het zwembad
  2: Surfers!

  Wel even een auto huren om bij alle spots te kunnen komen.

 5. De wind was niet voldoende om fatsoenlijk te kitesurfen. Wellicht dat het met lightwind gear net te doen was. Kwam niet boven de 11 knopen op Vrouwenpolder. Was eerder 9.

 6. Net terug uit Fuerteventura.
  Erg goed gehad, lekker weer, relaxte sfeer maar (helaas) weinig tot geen golven. Vrienden die er wonen gaven ook aan dat deze periode (mei tot met september) niet de meest beste is om te golfsurfen. Voor kite- en windsurfen wel alle mogelijkheden. Wind voldoende!

  Verder is Fuerte echt een aanrader!!

 7. Je moet zoals overal maar net mazzel hebben met de swell. Komende week is het in ieder geval zeer hoog daar op die Eilanden. Zelf alleen op Lanzarote geweest en dat was heel erg relaxed. Veel stranden en empty line-ups als je wat moeite deed en wou lopen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05180038.jpg[/img]

 8. Om even aan te sluiten. Wat denken jullie van tenerife (playa las americas) in juli? Als ik kijk naar wat er zoal op internet staat kan het heel wat slechter? Of niet?!

 9. On topic: Tobias, de eerste zin is in flagrante strijd met de laatste twee zinnen van het verslag. Niks op de radar maar wrl een call voor surfwefstrijden?

 10. @el cotillo is te druk. Ik denk dat tobias met ‘de radar’ de bovenste boeien in de noordzee (anasuria) tot de kust (europlatform) als de swell echter in de zee boven het verenigd koningkrijk ligt en het vrijwel zeker is dat dat de noordzee inkomt is er toch een positieve call voor wedstrijden, zelfs als er niks op de radar staat.

 11. Daar bedoel ik inderdaad de boeien mee zoals https://surfweer.nl/spectra of http://cefasmapping.defra.gov.uk/Map of http://www.ndbc.noaa.gov/maps/United_Kingdom.shtml

  Als daar swell loopt dan weet je dat die hier binnen een dag ook in enige vorm zou moeten verschijnen. Dit gaat dus over de korte termijn.

  De lange termijn geeft aanleiding om de calls voor eventuele surfwedstrijden goed in de gaten te houden. Het noordelijke stormveld, dat nu boven de oceaan ligt, verschuift later deze week meer richting de Noordzee:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/N2014-05-19 09_22_14.jpg[/img]

 12. Erg triest nieuws. Voor veel mensen maakte hij lekkere boards in Nederland. Onze eigenwijze humoristische Franse vriend is helaas vannacht overleden. Na een strijd tegen een ziekte. Ik zal je missen.

  ARNO AKA ABEZAT SURFBOARDS R.I.P.

 13. Lanzarote heeft als voordeel dat er bij alle windrichtingen wel spots met (side) off shore wind te vinden is en als je ter hoogte van famara gaat zitten, zijn de meeste spots binnen een uur rijden. (niet alle spots hebben ook een mooi strand voor de vriendin…)

 14. Kun je misschien uitleggen hoe ’t komt dat Windguru voor de donderdag (en de dagen erna) amper iets aangeeft terwijl jij kan herleiden dat er mogelijk golven komen door wind?

  Weet dat er een verschil is tussen de kaarten die jij gebruikt en WG, maar dan zou WG toch iets moeten aangeven? Is nu nagenoeg flat..

  Thanks in advance!

 15. Soms moet je even bij de overburen kijken om wijs te worden uit windguru.

  United Kingdom – Scarborough:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05193607.jpg[/img]

  Het zijn slechts punten op de kaarten die je opvraagt. Ik kijk gewoon naar het hele overzicht en dat kan alleen op de kaarten. Dan zie je tenminste alles wat de Noordzee inloopt.

 16. Tip voor Fuerte:

  Plaatsje Lajares. Rustig dorpje met voornamelijk surfers en locals vanwaar je in 10 min aan de west, oost en noordkust bent met de auto (Hertz verhuurt roof racks). Overnacht bij La Laguna, super relaxt. De eigenaar Harald is een surfer en weet waar je moet zijn.

  Corralejo is vreselijk toeristisch.

  De vlucht vanuit NL is echter even afzien met een bejaardenhuisgeur waar je onpasselijk van wordt…

 17. @ all y’all, nogal blij met de tips! Sluit aan bij de verwachting! Dank is groot!

 18. Ik ga minimaal 1x per jaar naar Corralejo en dit is absoluut toeristisch en druk, maar met surfers valt het mee. Ik ga juist naar deze plek vanwege mevrouw de vriendin en het avondprogramma (je wilt toch ook wat buien het water)!! Bijna alles is vanuit Corralejo is met een uur te benaderen het probleem is, je moet weten waar het is! Je kan kiezen uit rif, strand of rots bodem…
  Vuistregel voor de golven daar mei – september laag 1.5 m.

  groot voordeel, geen invloed van getijden en vaak zijn er zowel linkse als rechtse golven 😉
  Kijk deze link voor spots e.d.
  http://www.surf-vakanties.nl/surfbestemmingen/europa/fuerteventura/

 19. @T, afgelopen week voor de derde keer bij Harold geweest in la laguna. Inderdaad zeer relaxt en echt een aanrader. Wanneer ben jij er geweest?

 20. Lekker om te oefenen op je sup vn
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_0181-1.jpg[/img]