Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 16 Juni 2013

35 reacties

 1. Hij staat er nog steeds voor vrijdag. Mogelijk vrijdag zelfs al de eerste swells van dit laag, omdat het donderdag al begint met waaien.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08mm15021962.jpg[/img]

 2. Gisteren (zaterdag) tussen 13.00 en 15.00 bij MV2 (P2) er in: wind recht aanlandig. Was een goede workout om daar doorheen te komen. Eenmaal erdoor liepen er best hoge windgolven (soort hoge punters). Viel moeilijk op in te peddelen. Heb ongeveer 1.5 interessante rit gemaakt. 🙁

  Was heerlijk om in de zon en het water te liggen maar voor de golven hoefde het niet. Nu naar Ouddorp, eens kijken hoe het daar is…

 3. Zandmotor, sundag 16-6, niet zo als gisteren , de surf was beetje spelevaren bij strandslag2, maar mt zonnetje erbij lekkerrr ok.

  wel veeeeeels te crowded met 2 anderen toen ik wegging.

  oja en vr 2x zelfde speelse zeehond ontmoet.

 4. Ingamarrrrr, speelse zeehond? Geloof er niks van. Zeehonden zij praktisch blind en spelen nauwelijks met elkaar, laat staan met een surfer. Het zijn geen otters.

 5. @ aboslute novice: idem in BE gisteren. Praktisch geen kracht in de golven en ook moeilijk om in te peddelen. Was niet de moeite waard.

 6. Ouddorp om 10.15 was om te huilen. Stom, had ik niet aan gedacht maar dat strand ligt natuurlijk in de ‘schaduw’ van de bollen met een ZW ‘swell’. Enfin toen ik er even keek was het net an hoog genoeg voor lessen. Kinderlessen wel te verstaan…

  Ben in de auto gestapt en naar MV2 gereden. Dat was ook niet veel maar nog net genoeg om af en toe een ritje te maken. Lag er rond 11.00 in en toen was het nog op z’n best. Hoe later het werd, hoe minder.

  Maar zonnetje, beetje in de golven liggen, lekker toch? Daarna een lekker vaderdag lunch gedaan en met de kids op pad. Goeie zondag!

 7. @ Tim jawel hoor bij zandmotor zitten paar (hele grote en een kleintje) hele nieuwsgierige zeehonden als je er alleen ligt dan komen ze echt heel dicht bij en of springen vlak naast je ineens “uit” het water. Als je met groepje ligt houden ze meer afstand maar zwemmen soms wel een uur om je heen is als je alleen bent zelf best beetje scary 😉

 8. @Tobias: waarom staat er bij Bloemendaal en Zandvoort altijd oude data van 2011?
  Ik bedoel via de kaart bij surfweer.nl/spots
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-65.jpg[/img]

 9. zaterdagavond even staan kijken bij wijk.
  Genieten om te zien hoe mooi golfsurfers met de golven omgaan. Was ik wel aan toe na een dagje kiters/windsurfers zien ‘surfen’.

 10. Gisteravond van half acht tot half tien idd nog wel te longboarden op Langevelderslag. Klein maar fijn. Goede call tobias

 11. Roger that!

  Surfana was top!, bedankt Tobias voor de surfweerclinic zaterdag.
  Golven hadden meer lijn dan ik had verwacht alleen de stroming was zaterdag )meer dan zondag) killing. 3x per sessie van Bloemendaal naar Zandvoort gelopen, goede workout though.

 12. Hoi Tobias,
  Ik ben in portugal bij nazare opweg richting porto. Vandaag komt er volgens mij een lage drukgebied over ons hoofd. Kan jij mij vertellen waar ik de meest gedetailleerde kaarten kan vinden voor de wind? Windguru msw en surf-forecast lijken in dit geval te grove mesh te gebruiken. Bvd. Heb hier overigens een heerlijke week met gisteren een mooie sessie op supertubos. Portugal is echt een aanrader!

 13. dag iedereen,

  dit is wel off topic …

  volgend weekend gaan we met 4 man richting scheveningen.
  kan iemand mij helpen met een toffe jeugdherberg of hotelletje?

  Greetz

 14. ..Maar iemand ervaring met Posca Markers op een surfboard zonder
  blanke lak eroverheen…Wil geen lak gebruiken ivm. gewicht..

  Oftewel, blijft dit zitten met de zon erop en zoutwater?

  En ja..hier is dit forum niet voor..maar mensen op YouTube reageren weinig tot niet;-)

 15. Ga naar FAST surf dorp daar kan je of werken voor en overnachting of gewoon per nacht betalen moet je ff op hun site kijken hoe duur dat dan is
  echt leuke plek met leuke mensen ook vaak muziek optredens s’avonds en andere events en het licht direct aan het strand dus je hoeft maar weinig te lopen echt een aanrader

 16. Hi Tobias,

  Verwacht je vanavond nog wat golfjes? Ik keek net op de KNMI website en het lijkt er op dat er nauwelijks wind zal zijn.

 17. LEES!!!!

  ”Maandag wordt de wind noordoost, maar pas in de avond geeft dat een beetje branding in Zeeland en België. Elders blijft het flat of is het net leswaardig.”

 18. Het toegevoegde gewicht van blanke lak is verwaarloosbaar. Kijk maar naar het gewicht van de spuitbus, en de kleine hoeveelheid die je daarvan gebruikt. Ik heb alle blanks van mijn custom boards gespoten en met acrylverf gedaan, voegt bijna geen gewicht toe.

  Succes met je design!

 19. Surfana was zeker super! Waaaat een gezelligheid!
  Helaas heb ik je surfweerclinic zondag gemist:( maar het surfje op dat moment was wel ff top!
  Haha;)
  Voor een tweede keer erin gegaan en dat was wat idd minder, golven minder hoogte, heb op het laatst nog 1 leuk ritje gescored en dat maakte die sessie wel weer ok.

  Groetjessss!

 20. @ Tim, ik zou zeggen, ga het zelf eens ondervinden, Zandmotor wat verder naar de punt van het schiereiland waar het doodstil is, ik heb het nu 2x meegemaakt vlakbij duikt ie op, als hij je ziet, dan spetteren met zijn de flappers, 1 keer een trimmer erbij die het ook zag en die zei dat ie zelfs in golven meedook 1 meter naast me. (om het goede voorbeeld te geven)
  klinkt een beetje Jacques Cousteau, maar waar. Heb er hier auk meerdere meldingen over gezien

  @Flatser zelfde ervaringen dus, zondag was het de grote, vorige keer kleintje, ik had nu mijn schoenen niet aan, en dacht als ie mijn voeten nou aanziet voor 2 grote witvissen? (mt 45) 🙂 maar ik geloof dat het gewoon spelen is, alhoewel ik zijn vissenverslindtandjes wel respecteer.

 21. Dat van die zeehond klopt als een bus. 2 weken geleden dook er een op bij mij, ee kleintje. Meerdere malen kwam hij in de buurt om mij te bekijken. Echt tof! Toen er meer surfers het water in gingen, hield hij het voor gezien.

 22. ha dus toch zo krijg je je afwerking zo strak gewoon blanke lak oh jullie willen echt niet weten hoe lang ik heb zitten kutten jongens. Maar dacht al zo iets naja ben nu wel redelijk goed in strakke hotcoats van epoxy

 23. Dat ziet er nog heel behoorlijk uit voor een platte dag!

  [img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1003129_482466631840071_1148846440_n.jpg[/img]

  @ Maasvlakte II rond 08:45 uur
  Bron: FB

 24. Ik heb afgelopen vrijdag ook de / een zeehond gezien bij de zandmotor, we waren met 3 man in het water en hij kwam op zo’n 20 meter afstand. echt heel erg cool. Maar pasop ze kunnen lelijk bijten, alhoewel een gezonde zeehond je nooit zo dicht bij laat komen.