Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 15 Juni 2014

74 reacties

 1. Vanochtend op Zandvoort: nauwelijks wind en de lijntjes waren fijntjes.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06155208-1.jpg[/img]

 2. Maandag weer (veel) meer wind op de Noordzee. Dat gaat hoge golven geven dinsdag!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06153220.jpg[/img]

 3. Is wat ver vooruit… Maar hoe zit het weekend van 28 juni eruit?? 😉 Thanks

 4. Nu al stoked voor dinsdag. Hele dag vrij. Misschien het shortboardje maar weer eens pakken:)

 5. Vanmiddag van 4-6 gesurfd op Zandvoort, Werd best goed met opkomend water, met af en toe wat flinke bakken er tussen. Ondanks de stevige wind was er wel wat lijn te vinden in de golven. Lekkere sessie na een lange flatness!!!

 6. de Zuid: met opkomend,(16.16-18.30) lekkere drops, veel met name korte ritjes…..maar mocht de pret niet drukken, heerlijk zonnetje erbij maar wel weer takke druk!

 7. Wijk was Bagger gister!

  Teveel wind en weinig kracht in golven met laag Tij!

  Op naar Portugal, Stoked!

 8. Wijk was top gister 06:00h-07:45h, lekkere golven geen wind. Je momenten kiezen, en soms vroeg opstaan als het er voor nodig is.

 9. Nog iets eerder opstaan…..tussen 04:30 en 06:00 was wijk gewoon echt leuk

 10. Aargh als iemand nog een baan zoekt stel ik een mobiele kinderopvangcamper bij de best werkende surfspot van de dag voor. Dat zou de papadag behoorlijk upgraden!

  Iemand?

 11. Sluit ik mij helemaal bij aan! Er moeten toch wel een paar leuke jonge surfchicks te vinden zijn die tussen het studeren en surfen door surfpappa’s een mooie (surf)sessie willen bezorgen door het kleine grut dat nog te jong is om zelf te surfen een paar uurtjes bezig te houden.

 12. Zijn er meer die de surfcheck app hebben en niet meer de seconden en cm’s kunnen zien? Heb nu surfholland (app) maar weer niet of die beetje betrouwbaar is..

 13. Hoho, @Jojo, het gaat wat rolbevestigend toe hier: ‘Surfchicks’ die op ’t kroost passen, terwijl de ‘Surfdick’ lekker gaat soppen of suppen.. Wat dacht je van een daddycool-pool?
  Overigens, de vroegopstaanders in Wijk gisteren: Respect! Die hadden de stoke ook helemaal verdiend. Zelf rolde ik van bed op board rond 11:00. Even leuk, maar daarna volledige blow-down. Ik ga mijn wekker weer ’s zetten!
  Iedereen surfZ deze week!
  Elwin.

 14. @jojo ha ha bij ons heet die opvang gewoon jeugdles. Gisteren ook gewoon dochter in deels, pappa lekker surfen (wel vanaf 6 jaar met zwemdiploma natuurlijk). Wat een top surfweekend was het trouwens, lekker!!!!!!!

 15. @surfkaravaan
  Thanks voor de leuke les Robert, me dochter
  vond het geweldig! Over paar jaartjes liggen we samen in de line-up:)

 16. @jojo: Topidee!! ik ben ervoor. Papadag met een surfalert zuigt.

  We hebben helemaal geen surfchicks nodig voor de oppas, maar een paar deerntjes die niet van surfen houden maar wel van kids. Kunnen de surfchicks lekker mee het water in. 😉

 17. Swelltoename gaat als een straaljager nu. Oppas regelen voor morgen!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06162703.jpg[/img]

 18. haha, wij (mn surfchick surft namelijk ook) hebben het hierover ook ook al zo vaak gehad! maar de surf-alert-mobiele-oppas-chick hebben wij nog niet gevonden helaas!
  @ Elwin (idd rolbevestigend Elwin; “chick” ; je wilt na het harlekijntje in A’dam nooit meer een vent als oppas en daar sluit mijn eigen chick zich bij aan..)

 19. Morgen gaat de wekker om 4:00 .. nou goed, 4:30 .. met wat snoozen. maar de dawnpatrol WAZ gaat zeker gebeuren! fun allen!

 20. Overweeg ook om me wekker morgen vroeg te zetten. Vraag me alleen af of het veel veschil gaat maken met de rest van de dag met betrekking tot de wind. Is de ochtend windstil?

 21. Ochtend licht offshore zoals duidelijk te zien op alle mogelijke sites, links en voorspellingen.
  Maar ook 95% kans op 5bft NNO.

 22. Vandaag ga ik Mountenbike in Bergen aan Zee en dan neem ik mijn surfplank mee. Ik kan maar 1 dag sporten en dat kost mij 6 dagen ziekte. Ik weet dat iedereen er ziek van word van hoelaat is het goed in ………… om ………….. voor mij is het gewoon erg belangrijk om te weten. Vooral omdat ik de omstandigheden daar niet zo goed ken als in Scheveningen.

 23. Hej, ik surf nu ongeveer 2 jaar.
  Heb sinds kort een nieuwe board maar ik zet mijn voet niet op mijn tailpad als ik opsta, maar iets er voor.. want als ik mijn voet op mijn tailpad zet heb ik het gevoel dat ik snelheid minder.. ? is dit raar? en kan ik hier iets aan doen of ?

  surf een 7’1, (of ligt het er gewoon aan dat ik nog een aardig groot board heb) ?

  thanks!

 24. Kan er voorzichtig al iets over vrijdag en zaterdag gezegd worden?
  Volgens Windguru valt de wind hier grotendeels weg en de 5 dagen forecast van Anasuria voorspelt nog altijd swell uit noordelijke richting.

  Surf sms van Tobias werkt perfect voor mij, maar ik wil graag een weekendje plannen bij goede omstandigheden. Tja, surfverslaving en Limburg is lastig….

 25. Kan aan veel zaken liggen. Onder andere aan golfkwaliteit of gewichtsverdeling.
  Wat je kan proberen is toch met je achterste voet op tailpad te gaan staan maar je gewicht vooral op je voorste voet te houden. Zorg wel dat je voorste voet ver genoeg naar voren op je board staat. Hierdoor meeste gewicht in miden van board tijdens takeoff / down de line. Hierdoor zou je genoeg snelheid moeten kunnen maken Tijdens turns kan je je gewicht meer naar achterste voet verplaatsen. Succes

 26. Is niet raar, 7’1 is gewoon best groot. Maar niet te veel zorgen over maken, en schuifelen met die voetjes wanneer je echt op je tail moet staan(grote golven en turns). Iig je tailpad is niet heilig ofzo, het is meer een indicatie waar je staat en hulpmiddel voor extra druk op je tail wanneer nodig.

 27. kan er ook dinsdagavond nog goed gesurft worden?
  kan er niet geraken in de ochtend 🙁

 28. ja maar als ik mijn voet op mijn tailpad zet en mijn voorste veel naar voren sta ik echt niet lekker, maar ik ga het proberen! thanks iig!

 29. Je bedoelt het hofnarretje….en ik denk er net zo over…misschien voelt mn vriendin er iets voor om prof oppasser te worden…

 30. Als je verder lekker surft niet druk om maken en tailpad er af halen misschien? Heel ver hoeft je voet ook niet naar voren, maar als je merkt dat je te veel afremt meer gewicht naar voorste voet verplaatsen. Blijf ook goed laag met je lichaam. Surf ze!

 31. Dinsdagavond staat er weer bijna een windkracht 6. En natuurlijk kan er ook dan gesurft worden, maar heb je wel ook wind in de haren..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/06160657.jpg[/img]
  ok wind

 32. Hoe staat het met de wind morgenochtend.
  Laten we zeggen rond een uur of 7/8 s’ochtends.

 33. Heeft er ooit iemand gesurft in de Edisonbaai? Dat is aan de zuidzijde van de maasmond bij de maasvlakte. Misschien dat het met een harde WNW wind erg leuk kan zijn daar, gezien de ligging. Ik lees wel op google dat mensen er recreatief hebben gedoken dus ik denk niet dat het verboden gebied is.

 34. Goede sessie vanmiddag gehad op Langevelderslag. Morgenochtend gaan we voor de 2de. Hopelijk gaat de wind een beetje liggen. Stoked!!!!

 35. kan iemand die surf-a-lurt uit de luch halen??
  binnen een half uur aan tijd van 3 naar 30 mensen!!
  wat een kut leven.. 😉

 36. Scheef zuid was wel mooi net! Goed hoogte, en liep wel mooi bij het havenhoofd.

 37. Gisteren avond op LVS was goed!…. Vanochtend van 6:30-7:15 was top!!! Dikke holle rollers en weinig wind
  Na een 30min was ik helemaal naar de klote van het terug peddelen over de zandbank…:)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-194.jpg[/img]

  Foto is van gisteren (backside)

 38. Nog eentje van gisteren…:)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-195.jpg[/img]

 39. Gisterenavond was leuk surfen op Scheef Zuid als je op de juiste plek lag met een beetje volume in je board. Geen spijt van.

 40. @scheefZ

  Ik lag er bij het eerste licht in en toen was het nog rommelig, maar naarmate het later werd, werd het steeds beter. Tussen half 6 en 7 was het erg lekker, met eerst achterin dikke bakken en later dichter aan de kant steile holle jetsers. Lekker begin van de dag.

 41. Deze morgen al heel wat meer hoogte in de golven dan de voorbije dagen. Straks met hoogwater zeker shortboard sessie in Oostende !

 42. Begon klein & clean, tussen 6:30 en 7:30 liep het best leuk. Had wel spijt dat ik m’n longboard niet mee had.

 43. hoe is het nu in scheveningen? de moeite waard om te gaan? zie niemand op de webcam nl