Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 15 December 2013

29 reacties

 1. Ook op Noordwijk lijkt het me prima te surfen vanaf nu. Beetje stroming op de koop toenemen..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12151130.jpg[/img]

 2. Scheveningen gezellig druk, maar niemand die iets meer vooraan, op de juiste plek met de brekende golven ligt.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12155349.jpg[/img]

 3. Was er even voor de webcamshot uit op de Noord, denk dat iedereen daar nog ligt omdat het een half uur eerder nog erg mooi brak daar!

  Dus, van eerste licht tot half 10 iig mooie lijn, hoogte en kracht op de plek waar het clubje ligt.

  Wel iets te melden voor surfriders foundation: STANK! heb in jaren niet zo’n stink geroken op scheef, vlagen riool en rotte vis wisselden elkaar af.
  op een gegeven moment brandende huid in het gezicht (enige open huid), nee, geen brandende ogen door wind en spray en nee niet de koude wind, het was niet koud. Het brandende gevoel is vergelijkbaar met het gevoel van (hydraulische) olie op je huid die je te laat hebt weggepoetst (maar dat ruikt anders).

  Kon op de foundation website zo snel niet iets van een meldpunt vinden (die er volgens mij wel was ooit), ik wil er graag even een melding van maken voor de statistieken!

 4. @ surepuc
  De wind en golven komen uit ZW: ik zou dus lekker naar Ijmuiden rijden want daar lig je heerlijk vol in de wind en klots alles tegen de pier aan. Niet van die irritante lijnen dus zoals in Wijk….

 5. @surepuc

  De Swell komt uit het Noorden en wind uit het zuid zuidwesten!

  De Pier is 2 kilometer lang!

  Waar ga je dan erin?

 6. Idd mega stank op de Noord. Dacht eerst ook aan rioollucht maar ik denk dat er iets (groots) ligt te rotten tussen de blokken. Hopelijk morgen niet ziek
  Golven waren trouwens niet de moeite tussen 10:30 en 12:00. Dus de late uitslapers hebben goed gegokt…

 7. @spook:

  Vond het zelf idd ook abnormaal stinken. Brandende huid gelukkig geen last van, maar hou ons op de hoogte als je nog ergens last van krijgt.

  Eerste indruk is overigens dat er sinds de storm erg veel afval/wier/helmgras etc op het strand en tussen de blokken terecht is gekomen. Dat ligt nu allemaal te ontbinden wat de stank zou kunnen verklaren. Een brandende huid niet, dus als er meer mensen zijn die hier last van hebben gehad: Let us know!

  We zijn bezig met een nieuwe website daarop komen features zoals een makkelijke meldknop terecht. Tot die tijd, mail naar: Tijmen @ surfriderfoundation.nl of meld het op facebook:
  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland

  p.s. Vond de golven prima de moeite waard met het klassieke longboard

 8. Haha leuk die1e foto van (Jop) Scheef, nou piepers begin maar weer over indroppen hoor 😉

  Dropt er 1 in op de andere die indropt op weer een andere die ook weer indropt.

 9. Uiteindelijk was het nog heerlijk surfen bij Wijk. 3,5 uur er in gelegen en een aantal hele fijne golfjes weten te pakken.

 10. Piepers en indroppen? Die regels zijn er niet voor niets hoor. Indroppen is gewoon gevaarlijk en moet je niet doen. Daarbij komt dat het rete-irritant is als iemand voor je indropt. Zelfs meepeddelen kan een mooie lijn al verpesten.

 11. @surfrider foundation

  Thanx, ik mail mn surfweerbericht er wel even naar het emailadres toe.
  Dacht zelf ook aan rottende planten/dieren, de dagen na de storm nogal wat schelp-/schaaldieren en planten aangespoeld gezien, voelde ook hele hopen ervan onder mn voeten onder water. Alleen die rioolachtige vlagen leken dan weer niet zo op rottingslucht.

  Het branderige gevoel is over de dag langzaam weggetrokken, weet ook niet of het ermee te maken had, ben wel aan het schilderen thuis, maar toch vreemd dat ik er dan een dag later en net tijdens surfen last van krijg, en dan alleen in mn gezicht.

  Los daarvan zoals al gezegd wat betrefd surf een erg lekkere sessie vanochtend, minder clean dan later op de dag, maar wel hoger en langere ritten.

 12. Parnassia was een beetje rommelig van 10.00 tot 12.00. Nog wel wat aardig leuke golven gereden en vooral lang gelopen en hard gepeddeld. Ook genoten van de zachte temperatuur.

 13. Een dag eerder bij de pier in hing er ook al een aardige vis/schaaldier stank die in vlagen voorbij kwam.
  Klinkt minder heftig dan gisteren. Voornamelijk rottingslucht.
  Geen riool.

 14. Snap al dat commentaar over indroppen, drukte, rushhour enz niet echt.
  Lag er gisteren tussen en de sfeer was goed en relaxed. Als je elkaar een ritje gunt gaat het prima.

 15. Ik ben het weekend een Xcel 5 mm Maat M handschoen (blauwe binnenkant) verloren in de buurt van surfshop Aloha, Scheveningen. Iemand deze toevallig gevonden? Thn