Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 14 Juli 2013

36 reacties

 1. A12 geeft toch een mooi stijging nu. Swell zou moeten toenemen bij de golvende twee hoogwaters. De eerste is later vandaag en de tweede pas morgen-ochtend.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/a1214juli.jpg[/img]

 2. Is deze stijging voldoende om een leuke sessie te hebben met een dikke fish vanavond voor hoogwater of blijft het bij pure beginnersgolven?

 3. Ik vrees dat je beter een dikke fish op de bbq kan gooien, Misschien op de wadden net surfbaar maar zie het lang de westkust niet gebeuren vandaag. .Boeien in de gaten blijven houden zou ik zeggen

 4. Ik werd eind van de ochtend / begin van de middag uitgelachen door een zeehond op MV2. Paar ieniemienieritjes gemaakt op de mini-malibu bij de blokken, maar surfen mocht het niet heten.

 5. Ja geen probleem, had een tripple. niks bij betaald geen schade en andere ongein

 6. Longboard, zonder extra betalen, zolang totale gewicht plus bagage niet boven 30 a 35 kg uitkomt is het geen probleem. Eten vond ik trouwens ook verbazend goed.

 7. En mooie vriendelijke stewardessen! Singapore airlines altijd +veel! Maar beter zeg je niet op Singapore airport op de vraag van de ‘vriendelijke’ douanier waarom je boardbag zo groot is dat het ‘a gun’ is.. Viel niet zo goed..

 8. Betty of iemand anders nog leuke camping tips in de buurt van lacaneau? Vertrek woensdag die kant op voor drie weken! O/

 9. Je moet even kijken voor die campaign in Le Porge.
  Ligt op ong. 20 minuten rijden vanaf Lacanau maar een stuk rustiger en net zulke goeie surf!

  Lekker dicht bij de Super U voor goedkope boodschappen!

 10. Thx voor de tip! Ik kom uit op camping La Grigne. Ziet er inderdaad mooi uit!

  Hebben mensen nog meer tips voor rustige campings en goede surf? thx alvast!

 11. Toch nog heerlijk gesmurft op die A12 piek van gisteren inderdaad. Op dik longboard vanochtend redelijk vroeg. Liep een uurtje erg mooi, geen wind en prachtig weer. Uur voor hw was het afgelopen met de pret, te veel water.
  Blijft genieten als het zo clean is en mooi loopt.

 12. Ik zou bij lacaneau wel voor een wat duurdere camping gaan ipv budget.
  Vorig jaar tien ik er was heb ik ook veel slechte verhalen gehoord (en gelukkig niet meegemaakt) van bendes uit Bordeaux die een dagje gingen shoppen bij toeristen…

 13. Sorry maar even off-topic…:

  Kan iemand mij laten weten hoe ik van de Aloha webcam een opname kan maken – zoals ik hier op Surfweer wel eens zie. Heb van alles geprobeerd maar kom er niet uit…ik werk met een IMAC

  Bedankt alvast

 14. Een screenshot van een deel van het scherm maken

  1. Druk op het toetsenbord op Command-Shift-4 en sleep de aanwijzer om het gewenste gebied aan te geven.
  2. Houd de muisknop ingedrukt en laat de toetsen los.

  3. Als u klaar bent om de screenshot te maken, laat u de muisknop los.
  4. Er wordt een screenshot gemaakt en als bestand opgeslagen op het bureaublad.

  Via http://www.java.com/nl/download/faq/screenshot_mac.xml Kijk even of het klopt wat er staat. Ik zit zelf op windows 8’1 momenteel en heb dus geen idee of het werkt?

 15. Wij zaten op de camping “Le Paradis” in Carcans.
  http://www.campingleparadis-carcans.com/
  Was nog wel een aardige camping, ook al stond daar ook de politie een paar keer voor de deur omdat er iets was gebeurd.

  Ik ga nu al zo ongeveer 15jaar naar Frankrijk maar zulke slechte campings als bij Lacaneau ben ik nog niet tegen gekomen..

  Campings zonder slagbomen bijvoorbeeld, niet dat dat een must is maar het geeft je iig een lekkerder gevoel.

  Onze buren zaten eerst ook op een andere camping maar toen de politie met een 10man sterk met getrokken pistolen de camping op waren gekomen gingen ze toch maar even verder kijken.. Toen vertelde de politie dus ook van dat Bordeaux bende verhaal.

  Maar jah, soms heb je gewoon pech.

  Maar we kwamen ook als de municipal camping in Le Porge. Dat was volgens mij wel een leuke camping, iig vlak aan het strand gelegen maar wel erg groot. Op het moment dat wij er aankwamen was het jammer genoeg al “Complet”

  Dacht dat het deze was:
  https://plus.google.com/103865310263077736777/about?gl=nl&hl=nl

 16. Weet iemand een leuk surfbaar pkekje in noord Frankrijk dit weekend? Iemand ervaring met de golven daar?

 17. Geen swell, maar wel een straffe Noordooster. Wie weet geeft dat de enige golf van Frankrijk. Geen ervaring mee en ik denk eerlijk gezegd dat je hetzelfde effect krijgt als bij ons met een ZW 5-6 bft. Net aan te surfen zonder enige kracht.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm57022661.jpg[/img]

 18. Daar is het laag bij Groenland/Canada dat vanaf morgen swell gaat aanmaken voor Spanje/Frankrijk/Portugal. Het duurt alleen wel een dag of 3 a 4 voordat deze golven daar op de stranden arriveren.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm11022667.jpg[/img]

 19. Gisterochtend verrassend mooie lijntjes en zeker leuk te longboarden hier op Ouddorp, was niet (in ieder geval niet door mij) verwacht!!

  Vanmorgen (dinsdag) zijn de lijntjes nog wel mooi maar is het echt kaboutermaat. denk niet echt surfbaar. Wel super relaxed weer (geen wind + zon) om een rondje te gaan SUP’ pen…..

 20. is windguru kapot (totaal geen geen golfinfo) of is dat mijn computer? ik weet dat het (nu) niet veel is maar – – – – – t/m volgende wwek dinsdag is wel heeeel triest!!!

 21. Zeewebcam, op de ipad gaat het perfect alleen persoonlijk zou ik de webcam/beeld iets hoger zetten.

 22. @haring, u vraagt wij draaien. @Frans Sjudorans als het goed is doet hij het ook op jou oude mob nu..