Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 1 September 2013

79 reacties

 1. Leash om mn been,leash om mn been,leash om mn been,pak golf sta op mn leash,pak golf verlies controle,spring eraf,land op mn board op mn rug en surf de hele rit uit achteruit met mn voeten in de lucht,spoeling spoeling..uiteindelijk geef ik het maar op,ga het water uit,en pak 3golven die in elkaar overvloeien tot aan de shorebreak,dikke tube en spring van mn boardje en loop nonchalant het water uit…
  De 3chinesen die foto’s van me maakten,denken nu dat ik meestersurfer ben..
  Maar ik weet wel beter..

 2. MV2 (P2) was een buine rommelige klotsbak. Af en toe dikke krullers maar op de een of andere manier kon ik er vandaag niet lekker in komen. Weliswaar een paar redelijke ritten gemaakt maar toch. Begin wel meer en meer met het bochtenwerk te spelen. Kannie wachten tot ik op mn Holanda boardje mag stappen (en waarschijnlijk van verbazing er direct weer vanaf vallen… x1000).

 3. Gistermiddag:
  [img]https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1236321_592815210771439_526654295_n.jpg[/img]

  Gisteravond:
  [img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1150875_592392347480392_1130612677_n.jpg[/img]

 4. Wüst ik was bijna door de branding werd ik achteruit metot ik eindelijk los kon maken werd ik nog steeds meegesleurd eindelijk boven water was ik al bijna op het strand wat the f het was evengoed geweldig daarná nog een paar grote golven gereden yihaaegesleurd onder water zooi lang

 5. Joah lekker dagje..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_1790.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_1774.jpg[/img]

 6. @Sjaak, wat een heerlijk manier om m’n werkdag te beginnen.
  Topfilm van hoog niveau die de essentie van het surfen mooi weergeeft.
  TE GEK!!

 7. Nu met bijlage…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20130901_longboard_Parnassia_web.jpeg[/img]

 8. @sylvain; mooie pics. Ik was ook bij dit groepje aan het surfen op een witte 7s superfish wetsuit geheel zwart. Toevallig ook een plaatje waar ik op sta?

  Gr frits

 9. Wil straks nog even lekker surfen maar wijk ziet er niet best uit op de cam, is het ergens anders wat beter of is het momenteel overal een schuimbak?

 10. Als dit ook daadwerkelijk gebeurt dan is de wind vanavond zo goed als weg en zou het wel eens leuk kunnen worden….:)

 11. @ Dave:
  hoe laat was jij op de Zuid voor die foto’s? Ik was smorgens tussen 09:00 en 10:30u maar heb helaas geen fotograaf gezien. Was wel effe lekker surfen overigens (met Longboard). Je moest snel wezen, maar snel pakken betekende wel lange ritjes.

 12. Ik wil misschien naar Zandvoort gaan, vanaf Amsterdam.. is het goed dan? was gisteren, toen was het zeer rommelig

 13. misschien vanavond nog even de plomp in. Het ziet er nu wel aardig lekker uit op de webcam. Kijken wat daar later vandaag nog van over is.

 14. @Dirbee1971, ken je de makers van dat vidje? Ik geef je comment wel ff door anders, altijd leuk om dat soort dingen te horen!

 15. Net terug van een sessie van 11.00 tot 13.30 op MV2. P1 was een totaal slagveld van overal piekende schuimbakken. Erg rommelig dus. P2 was niet veel beter maar dat werd toch mn keuze. Ook rommelig maar zo mogelijk ietjes meer lijn er in. Wel af en toe heule dikke bakken. Overigens stond er een flinke bak stroming, vooral in de geultjes voor het strand!

  Vandaag iets meer vanaf de achterkant van mn board gesurft en dat merk je meteen: veel meer controle en stuurmogelijkheid. Dat wil ik wel eens ervaren onder minder klotsbakkerige condities. Vanavond misschien of anders morgenochtend ‘dawnpatrol’?

 16. @Rachel: Nee, ken ze niet, maar ben zelf amateur film-maker/liefhebber en was/ben gewoon onder de indruk.
  Zit heel veel aandacht en liefde in. lekker warm gevoel 🙂

 17. @Sjaak, Classic, back in the days…
  Leuk verhaal man
  @ on topic, hier in het Hoge Noorden lopen er vandaag voor de 3e dag op rij redelijk dikke golven.

 18. valt belgie morgen uit de boot? heeft iemand daar zicht op? alsook hoe het da afgelopen dagen was?

  groeten brecht

 19. Belgie was leuk vandaag. Heuphoge golven die in relatief mooie lijnen binnenliepen. Met dat zomers zonnetje was het afgemaakt. Zeeland en België zullen wel nog iets meepikken morgen met hoog water. Verwacht er ook niet te veel van

 20. @Dirbee1971 oh echt? Tof…nou zeker een mooie docu, Roos is er zeer trots op(en de rest ook natuurlijk) en ik surf nog niet heel lang in Noordwijk maar dat warme gevoel ken ik, ik voel me er helemaal thuis, mn tweede thuis zeg maar daaro:)

 21. België was van 12-14 exact hoe Loungin69 het vertelt. Derde dag op rij bingo!
  En dank aan Tobias voor de aanhoudende aandacht voor België in de surfweerberichten. Wordt erg geapprecieerd door de zuiderburen :-)!

 22. Wijk was een van de grotere/hoogste klotsbakken van afgelopen jaar ..
  Met eind opkomend en hoogwater .. paar zeer dikke jokkels gereden, paar diep gaande spoelbeurten gehad.. wel voldoenend dagje, en het overleeft.

 23. oej oej, we gaan morgenavond toch proberen bij blankenberge, is het niets dan moeten we uit miserie iets drinken in de beachclub … :p

 24. Beste mensen,

  Even off topic…

  Iemand ervaring met south point surfboards?

  Heb een mooi epoxy boardje gezien fish 6,6.

  Bedankt voor je reactie!

 25. LVS was top vanavond!!!…. Van afstand lijkt het vaak een klots bak maar als je erin ligt is toch helemaal top!!….. 1,5m holle kneiters! Het ging soms nog maar net mijn horsepill van 18:30-20:30 heerlijk gesurfd

 26. Beste Kees,

  Als je toch voor een pop-out epoxy board wil gaan zou ik de Randy French soulfish nemen (ook 6’6) van tufflite/surftech. Ik wil de mijne best verkopen maar dat is onmogelijk na alle repairs van de afgelopen 8 jaar. Ondanks dat het tufflite is, gister en vandaag weer erg fijn op gesurft. Ga nu toch wel snel op zoek naar een polyester vervanging………

 27. Scheef Zuid was lekker surfen in de avond, beetje jammer alleen dat een stel boeven het nodig vond om m’n telefoon, tas, portemonnee en bril uit m’n auto te jatten door het slot te forceren. Zo wordt surfen een dure hobby..

  Bah 🙁

 28. heerlijke avond sessie gehad! het was niet heel hoog maar redelijk clean en mooie lange lijnen,,,toch weer lekker stoked!

 29. Die gasten lopen er gewoon op daar, ze hebben je al in de smiezen lang voor je het water in bent, tijd dat de rollen eens omgedraaid worden.

 30. Ik heb morgen de hele dag vrij, waar en op welke tijd kan ik het beste gaan surfen? Ik dacht zelf aan opkomend tij op Hoek? (Heb beschikking over fish en longboard)

 31. @Martijn

  Terheijde gaat altijd los om 09:11, maar alleen als je met een fishboard erin ligt….noob

 32. @Menno
  tsja, barbie en haar familie zijn weer terug van vakantie dus dan is het oppassen geblazen op de zuid. Zou maar eens goed opletten de volgende keer dat ze op TV is of haar schijtende handtas genaamd gucchi niet met je bril op loopt.

 33. Mja, het is gebeurt tussen 18:45 en 20:30. Ik heb een groene Daewoo Matiz (hahaha ja) en stond op het midden van de parkeerplaats onder een lantaarnpaal.

  @hazard LOL 🙂

 34. Is het mogelijk om nog langere termijn voorspelling te doen vanaf donderdag?

  Dank je Tobias!

 35. inderdaad een van de dikste klorts van de afgelopen tijd op wijk en ik werd ook zwaar gespoeld maar soms ook lange ritten stuiterrend naar beneden knallen twas eigenlijk maar net (niet)
  te doen met een longboard …..

 36. Tegen beter weten in en fatamorgana’s

  Tegen beter weten in toch vanochtend vroeg richting MV2 gereden. De webcams gaven nog zwart beeld dus ik had geen idee of er nog golven stonden. De SMS van Tobias deed gisteren wel anders vermoeden maar ja, anders lig je toch maar in je nest te ronken. Time for some surf.

  Dus op naar de Maasvlakte. De rit er naar toe was druk en als je dan stuiterend in de auto zit, hopend op golven, kun je file niet gebruiken. Enfin, later dan gepland toch aan zee aangekomen (ca 7.00) bleek de voorspelling van Tobias redelijk raak: de golven waren op.

  Toch maar voor de vorm mn pak aangetrokken en het water in. Op de buitenste banken rolde het soms nog wat. En anders kniehoge shorebreak.

  Eerst natuurlijk goed kijken vanaf de parkeerplaats waar het het mooiste leek te zijn. Daar naartoe gepeddeld. En toen was het tijd voor de fatamorgana’s. Telkens zag ik ‘een stukje verderop’ een mooie break. Maar daar aangekomen was het weg en zag ik weer een stukje verderop een mooie (alles is relatief) break. Enzovoort. Uiteindelijk ben ik zo via de achterste banken vanaf de blokken naar de strandopgang gepeddeld en zeker wel 4 of 5 golfjes gepakt die weer even snel verdwenen als de opkwamen. Om 8.30 het water uit.

  Meh.

  Maar… een werkdag beginnen met je bakkes in het zilte nat is nooit een straf. Nu dan maar hard aan de slag.

 37. @ Menno: das inderdaad erg vervelend.
  @ @Menno: een alarm had niet geholpen denk ik: ik bedoel: als je in het water ligt….
  Overigens vanmorgen heerlijk gesurft op Scheef Noord tussen 07:00u en 08:00u. Rustige en clean en lange ritten!

 38. Na reeds 16 jaar de zuidwest kust van Europa afgeschuimd te hebben ga ik deze winter eens proberen de voorspellingen van Italy of Middelandse zee (Marseille) te volgen. Iemand ervaring hiermee Varazze, Levanto enz.

  Heb Through Europe en op MSW al mooie filmpjes en foto’s van gezien. Dus lage drukgebieden in Middellandse zee eens in t oog houden. heeft er al een surfer van BENELUX daar een sessie gedaan???

 39. Betreffende de inbraak in de auto van Menno:
  dan toch voortaan weer op het fietsje. Ik ga ook vaak met de auto, want dan kun je meerdere boards meenemen. Lekker handig. Maar bij kans op braak….

 40. Gisteravond lekker gesurft op Ter Heijde. De wind viel aardig weg. Had je beter na je werk kunnen gaan dude! Dikke bakken af en toe, een tot twee turns mogelijk op een golf. Dikke spray kunnen zetten. Stoked!

 41. @ Italy:

  Het schijnt dat als het in Nederland uit het noord-oosten waait (in de winter zeer koud) dat het dan goed surfen is op de Middellandse Zee. Daar ligt dan vaak een goed lagedrukgebied. Zelf nooit gesurft daar, maar deze informatie vond ik nuttig om te onthouden.

  Live the Search

 42. Zodra ze een poging doen en er een alarm gaat loeien wat totaan de Cantina te horen is dan schrikt dat meestal wel af!

  Meestal proberen ze het dus niet en kiezen ze een andere auto.

 43. @ Silversurfer: het zou gaan om een winter super shorttrip 2,3 dagen vliegtuig in, enkele dagen swell en mooi weer oppikken en terug naar de koude noordzee !!!! Zag vorig seizoen filmpjes van Tim Boal & Aritz Aranburu in die gebieden. Is eens iets anders als winter sessie in landes, Zarautz of Canarische gebieden

 44. @Menno: balen, in het vervolg zo min mogelijk meenemen, alleen wat cash geld en eventueel ID, geen portemonnee, geen mobiel (en anders in elk geval uitzetten, zodat ze niet bv wifi/bluetooth zoeksignaal kunnen detecteren en liefst ergens opbergen waar ze ‘m niet snel vinden).
  Last but not least: standaard je dashboardkastje leeg en open, alles open en bloot zodat ze kunnen zien dat er niks waardevols in de auto ligt.

  PS: Gisteren LVS na 19u was te doen, nog redelijk hoge bakken, niet al te veel wind, maar helaas ook weinig lijn… Hopelijk blijft er vanavond nog wat over qua deining.

 45. hier een pic van gisterenavond, waarschijnlijk was ik degene die gisteravond stond te fotograferen. Ben benieuw of het nu echt gezellg was daar.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ivooosterbaan (Medium).jpg[/img]