Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 1 December 2013

127 reacties

 1. mooie woordspeling To;
  maar de wind heeft dan nog niet lang genoeg over het zeeoppervlak gevreeën……

 2. toch even beetje plezier gehad op de noord, verkeerde tij, onshore en somber weer maar wel wat oke golfjes tussendoor gehad, klein beetje stoked, snel pak drogen voor morgen 😉

 3. Rond 11 uur zag Domburg er nog wat choppy uit, maar schijn bedroog. De wind was alleen iets te aanwezig. Lijn en lekker metertje echte swell, goed voor lange ritten.
  Toen we eruit gingen (13.30) was het beter dan toen we er in gingen en het lijkt erop dat het nog steeds goed is.
  Hele fijne zondag zo.

 4. Wijk vanmorgen om 10 u had sporadisch wat lijn, maar kakte voornamelijk snel in, hoogte was ook ongeveer een klein metertje. Toch nog wel wat leuke ritjes gescoord, een lekker ochtendje dus!

 5. Toch was Petten behoorlijk lekker vandaag met opkomend, oké hoogte weinig wind en liep leuk. Hier in het noorden zeker de moeite waard dus…

 6. Foto is petten rond 14:00 en was lekker maar moest wel opletten voor de stroming vanwege de pieren die er liggen.

 7. Van half 2 tot iets na 4 bij Parnassia er in gedoken. Was erg leuk. Af en toe best hoge bakken.

 8. Wat denken jullie? Ik heb morgenochtend alleen wat tijd om erin te duiken in scheef, met laag – wordt dat wat? Hoop dat ik een voorproefje van morgenmiddag kan meepikken!

 9. Zandvoort was mooi vanmiddag even voor vloed. Veel piekjes en als je het mij vraagt stukken beter dan IJmuiden gisteren. Maar ja, niemand die mij iets vraagt. Ooit…. 😉

 10. Vanmorgen van 10 tot 13 uur een heerlijke sessie sessie gehad op Wijk. Lekker lange ritjes aan het begin. Later wat langer rondgedobberd tot de volgende fijne golf kwam en een hoop gezelligheid in de line-up. Ik vond het een topdag!

 11. Parnassia was tussen 12 en 14.30 prima te doen. Vooral op het moment dat het wat dichter bij het strand brak (hoog water) een paar fijne ritjes gemaakt! Op naar volgend weekend want morgen zit ik weer op mijn werk.

 12. Tussen 11:00 en 13:00 ook op Wijk gesurft. Hoogte zat er op de sets lekker in, maar wat meer lijn had geen kwaad gekund. Sluit me aan bij Daan dat na een lekker krachtige take off de power snel uit de golf wegvloeide. Lange ritten zaten er daardoor voor de minder geoefende surfer die bij deze condities na de bottom turn niet genoeg snelheid weet te behouden nauwelijks in. Toch lol gehad. Morgen helaas hele dag afspraken op kantoor.

 13. Meijendel was wel geinig vanmiddag, ik ga er morgen es kijken hoe het loopt….wel takke eind lopen

 14. Jullie zijn allemaal niet bang dat als je zegt waar het goed was er binnenkort 100 man op je spotje liggen?!

  Ik snap het niet meer….

 15. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2013-12-02-08-23-07.png[/img]

  dit belooft dat het alleen maar beter gaat worden straks
  on my way to …

 16. @@iedereen: lekker belangrijk, druk is het toch wel. Zandvoort of Wijk is nou niet een secret spot of zo…

 17. Voorverwarmde O Neill hooded heat 654 -check, O’Neill mutant 5 mm boots- check, Darkfin Thermals -check, verwarmde caravan met Jacuzzi en sauna- check,

  Ik ga het water niet in want….

  Mij te koud.

  Whuhahaha

 18. Hier begint het langzaam te komen! Zo maar eens dat pak aantrekken. Happy monday!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12023953.jpg[/img]

 19. Hoi Tobias of iemand anders! Zal scheveningen nog de moeite waard zijn na 2 uur? aangezien het dan al helemaal vloed is.. Moet uit Amsterdam komen dus zou fijn zijn om een voorspelling te hebben..

 20. Scheef N was idd niet best vanochtend (maar ja, er moet ook gewerkt worden). Ik ben het stipje rechts (van de twee) op de webcamshot van zeewebcamscheef. De visser op het havenhoofd vond toch nog dat ik te dichtbij lag!

 21. Nope, kom uit Utrecht, dus je zit wel in de goede richting. Maar ik ben dus niet de surfer waar je gister kennelijk een (meer dan?) gezellig gesprekje mee hebt gevoerd in de line up van Wijk 😉

  Het doet trouwens vooralsnog niet zo heel veel pijn om op kantoor de webcams te checken, al komt het (zoals verwacht) wel stukken cleaner en met veel meer lijn binnen dan gister. Had de golven wat hoger en holler verwacht. Maar komt misschien nog, en van bovenaf ziet het er toch altijd anders uit dan wanneer je erin ligt.

 22. @Dizzy79: Het was gewoon een gezellig gesprekje in de line up en daarna teruglopend naar de parkeerplaats 🙂 Niets spectaculairs, maar was leuk geweest als jij dat was geweest en aan de tijd dat je er in en er uit ging te zien, had dat zomaar kunnen zijn 😉

 23. zo slap als een washand, zoals ik zeg.. kijk maar hoeveel moeite iedereen heeft met het pakken van de golven!

 24. Noord was vanochtend vroeg idd erg slap maar toch wel clean en het werd zeker beter beter na de kering van het tij.
  Af en toe lekkere lijntjes en vooral niet druk met een mooi zonnetje op de rug dus goede start van de dag!!

 25. Swelletje was lekker te surfen met een langer boardje. Was wel even wachten totdat het hoog genoeg was en de heuveltjes over de zandbanken kwamen. Zonnetje dabei, voelt zeker niet aan als wintersurf:)

 26. Wijk @Pier 12:00 – 14:00 Eepisch was het, dat ik dit nog mag meemaken, woorden schieten mij te kort. Daarom wat foto”s van geloofsgenoten.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/foto 2.JPG[/img]

  Van die lange holle rollers

 27. Bloemendaal was van 12:00-13:00 echt superrr clean. Heerlijke ritten met longboard, en een paar goede wipeouts op de barrelende golfjes.

  Echt bizar om dan alleen in de lineup te liggen… zoveel goede golven die ongesurft blijven. Later kwam er gelukkig nog wat volk bij.

 28. Op de secret spot(de zuid)
  Was het vanaf 12uur ronduit prachtig!!!
  Vol zonder cappie! Happy happy joy joy!!
  Nou niet allemaal ineens in scheveningen gaan surfen!
  🙂

 29. NhN was oke. Op de juiste plek liepen er heel wat lekkere holle golfjes. Max schouderhoog maar met zonnetje erbij was het prima dagje.

  Cheers,
  L@rs

 30. Ik begin toch echt een hekel aan werk te krijgen nu ik de foto’s van vandaag heb gezien………….

 31. wijk was echt super lekker die smile krijg je er bij mij niet meer af,en ook op de foto zeg toetje op de taart ( ik met rode board )

 32. Even een bericht aan Soepstengel en de Zwager. Ik kon vanmiddag toch even weg van mijn werk.

 33. @dries: Ten zuiden van Katwijk, dus misschien al Wassenaar.

  Tubes waren mogelijk vandaag, alleen haalde ik de uitgang nooit 🙂

 34. @vinni superspotje daar….mooie ligging van het strand…keep up your good work… noordzee tubes moeilijk een uitgang te vinden, moet overhead daarvoor

 35. wie is zo vriendelijk geweest mij rode Takayama Noa Ka’oi 9’0 binnen te zetten op Wijk, weggepakt uit het surfrekje buiten bij Hui Nalu, links in gangetje v Timboektoe?
  Wijk was top btw: tot dat ik in het donker bij Hui Nalu kwam :-S
  Bel me ff svp! 0623346341 Chris

 36. @dries bedankt. ja, leuk spot. de grootte was wel ok, maar de zandbank daar is plots heel erg ondiep waardoor je meestal met een closeout eindigt.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/tube.jpg[/img]

 37. nee joh, overhead is echt niet nodig, bij een lekker shorebreakje kan het al. (kort maar krachtig dat dan weer wel)

 38. maasvlakte was wel oke gister
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_8586.JPG[/img]

 39. Eenzaam en alleen in Scheveningen. De ene na de andere cleane lijn, met te veel lege peaks om uit te kiezen..veel beter krijg ik het denk ik niet hier in Nederland.

 40. maar .. Mark word ook weer ingedropt ..
  Die fotoos geven n beetje mijn mindere kantje van de middag weer..
  Veel rare indrop acties voorbij zien komen …

 41. Indroppen? Hij surft toch al lang terwijl die gast achter hem nog niet eens in de golf zit…

 42. Rekkie van de hui? Dan zal een lid van die club hebben gedacht je te helpen?! Maar je bent geen lid neem ik aan?

 43. Gaat er niet om wie eerste staat, degene op kortere witte board ligt dichter bij de piek. Dat mark dan al surf is niet van belang.
  Het gaat om de voorrangsregel.
  Vergelijk het eens met een voorrangweg:
  Als gegene die op de voorrangsweg aankomt moet remmen of uitwijken omdat er iemand voorrang neemt is degene die voorrang neemt fout ook al is hij al op de voorrangsweg als de ander aankomt.
  Maar blijft lastig, je bent op zoveel aan het letten tijdens take-off.

  Redelijk lekker gesurft vandaag, vond het vrij slap breken op de spot waar ik was. Weer was top en af en toe lekkere golf.

 44. op Wijk liepen er vandaag veel golven waar je van beide kanten vanaf kon, dat maakte het af en toe wat onoverzichtelijk: neemt hij hem nou links of rechts? die shortboarder op de foto ging missch wel rechtsaf.. anyways, epic sessie gehad daar van 1330 till dark…. topdaggie…

 45. Jezus! Wat een gelul allemaal over fucking indroppen! Ken die hele mark niet, maar is op die twee fotos de enige die op dat moment lekker op zn plankie staat op een gied stukkie golf. Was toch gewoon een mooie dag en iedereen die in het water lag mag happy zijn. Deel je golven, gun elkaar wat en kap met dat gezeik. We zitten niet meer in de zandbak!

 46. Op een dag als deze mag iedereen gerust bij mij indroppen..
  Allemaal prachtig.. sjagerijnen heb je er altijd bij..

 47. Wijki was inderdaad vaag, met die soort kruizende sets .. shiftend naar de kust toe .. Met af entoe echt een heele mooie dikke set.
  En ik zeg .. beetje communiceren helpt ook.
  Heb vandaag best veel A-frames gepakt.. de een links, de ander rechts.
  gewoon even vragen/roepen.. “ga je links? ik rechts..” geregeld.

 48. slap was het ca. 13:00-14:30 waardoor met name veel shortboarders veel golven misten (inclusief deze) maar tegelijkertijd zaten er ook lekkere (mini-)barrels bij met ook af en toe hogere lange golven met goeie wanden (en die pakten ik gelukkig nou net weer wel een aantal x hèhè)
  en als je twijfelt..check de foto’s maar ff van Pim hierboven!!

 49. Tobias, ivm een fout bij nummer behouden kan ik de komende week geen sms meer ontvuangen. Kan je de smsjes mailen / whatsappen? 🙂 jorgdevisser@gmail

 50. Oii waarom wordt mijn bericht verwijderd? Het is toch geen spam ofzo? Probeer alleen maar te helpen, las laatst een aantal berichten over mensen die een 2ehands wetsuit wilden kopen, dus kan het dan beter hierop knallen dan hem op marktplaats zetten, waar niemand hem ziet toch?

 51. Dus als iemand interesse heeft in een gebruikte Ripcurl Corefireskin 5.3, stuur ff een berichtje.

 52. Het is geen gelul of gezeik. als je dat vind dan heb je blijkbaar lak aan de regels.
  Heeft ook niets te maken met iemand een golf gunnen, dat is iets anders. Als iemand op mij indropt wordt ik niet boos, ben zelf ook beginnend beginner geweest en heb ook zelf ook bij anderen per ongeluk ingedropt.
  Ben blij dat de persoon mij dan (meestal) vertelde hoe het werkte. Kan namelijk nogal voor gevaarlijke situaties zorgen als je indropt bij iemand vooral in het buitenland bij “serieuzere” golven. Het is alleen maar handig als je de regels kent en ze probeert te respecteren.

 53. ok hoe dan ook thx timavis voor je bijval want of die foto zie je maar een momentopname die eerste foto zit ik al vanaf de achterste bank in en is de afstand tussen mij en het witte board behoorlijk groot hij ging rechts en kwam in het schuim ik naar links naar mijn idee en die van hem was er dan ook geen probleem.
  en waar de piek van de golf was is ook niet altijd even duidelijk.
  op de 2de foto zie ik alleen maar een andere surfer die probeert in de golf te peddelen .snap niet helemaal het probleem. ik probeer altijd met andere rekenig te houden en hou het graag gezellig .

  waarschijnlijk is het geneuzel over indroppen van de gene die er niet bij waren vandaag?

  maar ieder geval super bedankt voor die foto’s

 54. Goed bezig hoor mark! Als je al halverwegen het kruispunt bent ga je er over het algemeen ook niet van uit dat de auto op de voorrangsweg die later aankomt alsnog doorgast. Voorrang geven en nemen dus 😉
  Dikke vette surf gehad op Noordwijk met twee vrienden en lekker partywaves gesurft 😀

 55. onverwacht lekkere surf @ phuket ! het zou normaal flat zijn in deze tijd , maar door veel activiteit rond sumatra komt er toch een cleane glassy golfjes binnen rollen van een dikke meter. gister soms een dikke uitschieter. tis wel ff wachten op een setje maar tis goed vol te houden in t water hier.. stoked! en verbrand 🙂

 56. @Circus HassyBassy: Wat bedoel je met 3 x bellen? (zal wel aan het tijdstip van de dag liggen, of aan m’n haarkleur… maar ik vat ‘m niet)

 57. hopelijk is het surfbaar op scheveningen straks met opkomend. wat denk jij tobias? is het de moeite waard om ff 2 uur te skippen van werk?

 58. !!!!! gelul over indroppen!!!!

  Ik begrijp niet waar dit gezeik over gaat,

  A. Golven waren erg lange lijnen op sommige lijnen zag je vaak wel 3 of viertal take off’s , soms dichtbij elkaar, soms niet, no zweet, spectaculair gezicht en nul problemo’s , er waren bijna geen pieken. Fun for every one.

  B. Mark lag soms wat verder in de line up, wachte gewoon op het juiste moment, en pakte gewoon zijn golf. cq stond vaak al als anderen nog aan pop uppen waren.

  Ik vond het niet nodig te reageren, snot voor de neus gelul, 1 iemand begint te zeiken, was je erbij, nee. lul dan niet.

  Ik heb wel 30 foto’s gemaakt deze weergaven gewoon het mooiste de sfeer op dat moment. En bij foto 1 dacht ik zelf, lijkt het net of ze met zijn 3en op die mevrouw Surfbetty afrazen, wat in werkelijkheid ook niet zo was.

  Groets de fotograaf van het Circus.

  @ Hanne Vergelijkbare naambordjes zie je veel in Amsterdam bij studenten woningen. etc. ik legde de vervolg link alvast, Babbeltje bij het surfen, uit eten, seks, samenwonen. 🙂 (dodelijk ,… een grap uitleggen 🙁 )

 59. @ Circus hassybassy

  Kira is een hele lange lijn, Snappers is een hele lange lijn, Mundaka is een hele lange lijn. Is het daar dan ook gewoon om dan maar op afstanden golven te pakken? Nee

  Het maakt niet uit of een golf lang is of niet, als iemand makkelijk de sectie kan halen is het gewoon indroppen als je ook de golf pakt
  Het maakt niet uit of hij eerder staat als iemand anders. Wat als de andere persoon gewoon wat later wil staan om dan een hele stijle drop te maken. Dan wordt er dus gewoon op hem ingedropped.

  @mark, hij ging mischien wel naar rechts, maar alles in z’n houding zegt dat hij naar links wilt. En waarschijnlijk alleen naar rechts ging omdat jij hebt ingedropped en hij geen ander keus had.

  Dus jullie kunnen met allemaal smoesjes blijven komen, maar het is gewoon indroppen en niet netjes

 60. gewoon met zijn allen de indropper blokkeren zodat hij op jullie spot geen golf meer kreegt en gefrustreerd ergens anders heen verkast. Werkt beter dan (verbaal) geweld.

  Máár niet iedere rode plank is Mark 😉

 61. Als iemand meer dan 1 keer op je indropt gewoon bij zn boardje pakken en wegduwen, opgelost probleem.

 62. pffff zucht wordt wel vermoeiend dit suffe commentaar,lees nog maar eens wat hassebassie hier boven schrijft .
  bovendien heb ik al in heel wat line ups gelegen in het buitenland ,ook op plekken die berucht zijn maar ik heb altijd respect gehad en gegeven en nooit problemen gehad . en als er mensen zijn die nog iets kwijt willen …. ik ben vaak te vinden op wijk en ben gewoon aanspreekbaar en verschuil me niet achter een vaag synoniem want iemand bashe via een website is voor lafbekken.