Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 8 Juni 2013

17 reacties

 1. Maandag een iets langere fetch over de Noordzee met ruim 1 meter hoge golven. Vanwege de noordelijke richting blijft hier vaak minder dan 1 meter van over, maar swell is het nu wel. Zondag is hier al iets van merkbaar.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/maandagwindenzee.jpg[/img]

 2. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm46021788.jpg[/img]

  Verder vooruit kun je beter niet kijken. Volgende week woensdag een vlakke drukverdeling boven de Noordzee. Geen wind, geen golven. Het lagedrukgebied op de Oceaan blijft daar liggen en dat geeft in de regel alleen golven in landen die direct aan de Oceaan grenzen.

 3. Tobias, ivm planning om evt vroeg op te staan heb ik een vraag,

  Kun je iets over de windkracht vertellen morgenochtend?

  Je hebt het over ” iets cleanere golven” dan ga ik er vanuit dat er een winddrop is omdat de wind in de namiddag weer aantrekt toch?

  Dan kan ik een betere beslissing nemen ivm planning?

  Kun je specifieker zijn wat wind betreft voor morgenochtend eerste licht?

  Bedankt alvast!

 4. Zoek en gij zult vinden

  Windfinder – Wind- & weersvoorspellingen en -berichten
  nl.windfinder.com/forecasts/

 5. Scheveningen zuid 16.00 tot 17.30 (onverwacht?) goed te surfen. Ondanks (of dankzij) keiharde wind liepen er gewoon lijntjes.

 6. Sta te kijken bij mv2. Knetterende wind (sideshore), lijkt wel iets van lijn in te zitten maar dan volle bak close outs. Vanwege N wind icm afgaand tij denk ik dat gert ook nog eens stroomt als een dolle (?). Alleen kiters nu hier. Ga morgenochtend wel het water in.

 7. Deze no zijn gewoon super te surfen omdat er geen diepe lage depressies in de Noordzee liggen anders was er geen doorkomen aan!!! Zoals Tobias zegt ontstaan deze golven dode wind en niet door swell maar ze zijn wel zalig om te surfen met lijn zaaaalig!!!

 8. Novice wij waren er rond een uur of 1. Voertaal was duits n modus van vervoer kites. Van kijken kreeg ik al n gezandstraalde bakkus. Maar met kind n vrouw n hond op slufter uit de wind gaan liggen. Next time better

 9. Net tussen 6.45 en 8.15 op MV2 wat golven geprobeerd te pakken. Het begon nog redelijk OK maar wel slap maar dat werd eigenlijk al gauw nauwelijks surfbaar. Raar want toen ik er enigzins gefrustreerd (ik was per slot van rekening om 5.30 op mn vrije zondag opgestaan) uit kwam, leek het op het oog nog niet eens zo slecht…

  Helemaal rechts tegen de blokken liep het nog het krachtigst maar daar was bijna niet door te komen (overal brekers en tegen de stroming in). Verderop was het mushy slappe hap.

  Hmmm, nu maar hopen op wat positieve berichten van vanmiddag: dan trek ik er misschien nog op uit. (De scheef cam ziet er nog niet eens zo slecht uit…)

 10. In België was het een wasbak, er naar een half uurtje uit geweest door de stroming. Een paar spots afgereden maar niets echt goed tegen gevonden