Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 8 Februari 2014

35 reacties

 1. In de laatste run draait de wind eind van de middag weer iets naar zuid. Dit zou mooi side-off-offshore kunnen geven en het blijft tot donker toe voldoende laagwater.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02084029.jpg[/img]

 2. Windkaart voor zondag-ochtend 10:00 uur. Een spot met ZW 9. Elders stormachtig, windkracht 8.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02081041.jpg[/img]

 3. Wel fijn dat er veel wordt verteld over het ‘surfweer’ of kunnen we het beter omschrijven als een uitleg over hoe het gaat waaien dit weekend. Lees namelijk niks over golfhoogtes etc etc

 4. Het is erg lastig praten over golfhootes die langs onze eigen kust ontstaat. Wat wel belangrijk is is dat hij het heeft over de richting en kracht van de wind. Zo is het vandaag offshore maar niet zo hoog en morgen meer dode shore en hardere wind . Dit is hele belangrijke informatie over de qualiteit van de golven. Die gedetailleerde golfhoogtes zijn alleen echt goed te voorspellen bij NW ters denk ik.

 5. @windwindwind wees blij dat er wind en dus golven zijn…. Er zijn genoeg websites waar je last minute de golfhoogte kunt checken. Ik weet het niet, maar ik lees in de test voldoende aanwijzingen voor het goede moment vandaag! Go for it

 6. Wijk aan zee was vanochtend met hoog echt helemaal epic!! Op een windsurfplank dan wel hahaha
  Er lagen 4 golfsurfers in die het volgens mij ook naar hun zin hadden maar damm wat een perfectie voor ons kwa golfrijden!!! 1,-2m holle lange lijnen … Veel harde turns en zo nu en dan een aireal…..:)

 7. @ Wind wind wind
  Iedereen kan de golfhoogte voorspellingen en-of de actuele golfgegevens checken. Dit gaat echter over de golfhoogtes op zee, en die vertellen nog bitter weinig over de kwaliteit en de hoogte van de golven die op de stranden binnenrollen.
  Gegevens over windsnelheid en richting , ligging van de spot , de getijden enz zijn ook noodzakelijk voor een goede voorspelling.
  En daarvoor moet je dus juist hier zijn .

 8. Gisteren kiters en surfers united op danger beach, dikke golven 🙂
  Al stoked voor morgen !!!! Whoop whoop

 9. Het staat je vrij om zelf de analyses te doen! Informatie genoeg op het internet, lees en zoek een beetje op, praat met mensen, en je zal snel leren je eigen conclusies trekken. Je mag je beide handjes kussen dat iemand als Tobias bijna dagelijks gratis een informatiebom post! Je kan natuurlijk ook gewoon altijd op magic seaweed vertrouwen…;)

 10. O ja, naast wind ook veel neerslag. Dit is morgen rond 13u. Flinke buien met af en toe een klap onweer. Golfhoogte is in ieder wel goed op niveau 😉

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02082242.jpg[/img]

 11. Net even bij HvH gekeken. Had mn board bij maar ben er uiteindelijk niet in gegaan: snoeiharde schuin aflandige wind, geen andere surfers, en flinke close outs. Leek me geen ideale combinatie voor de 3e keer surfen dit jaar…

  Waarschijnlijk lig ik er morgenochtend op Scheef N in

 12. Wijk 08:30 tot 10:30 de storm getrotseerd. In het begin met twee man, vanaf ongeveer 10:00 werd het ineens behoorlijk druk nog. Door aardig wat schuim ploeteren om achterin te komen, al kwamen de golven aardig in sets waardoor het met een beetje timing en stevig doorpeddelen best te doen was. En het havenhoofd trok ook behoorlijk naar buiten. Wel letten op afdrijven in de line up dus. De bakken hadden mooie hoogte en kracht, en waren soms verbazingwekkend clean. Met afstand mijn lekkerste en langste shortboardrit tot nog toe gemaakt. Uberstoked!