Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 6 Oktober 2012

15 reacties

 1. Ja wrijf het er nog maar even in Tobias…..
  Mijn vakantie eindigt precies maandagochtend!…… 🙁
  Hoopte op een mooie afsluiter morgen…

 2. zou domburg morgen wat surfbaars geven voor shortboard? superclean hoeft niet, enkel kracht en beetje hoogte

 3. Lieve mensen,

  Stel filmpjes op youtube nu eens beschikbaar voor mobiele apparaten 🙂

 4. ewoutb: “indroppen is mijn roeping, liefst 20x op 1 filmpje, behalve op ulu, daar ben ik alleen maar tot het water gelopen, ja dat rif met laagtij he”

 5. Zaterdagavond – boven mijn verwachting – lekker gesurfd bij Wijk aan Zee. Zag er vanuit het dorp niet best uit, maar een stukje naast de pier was het best fijn. Goed voorspeld weer door Tobias (waarvoor dank).

  De surfsessie heeft nog wel een vraag geleid. Misschien dat iemand hier hem kan beantwoorden. Onthou: het was Wijk aan Zee op een aardige Nederlandse surfdag, dus meer dan genoeg golven om te pakken en geen hele duidelijke piek of lijn.

  Ik lag wat dieper in de line up en zag schuin van achteren het volgende tafereel. Surfer A peddelt aan op een golf, zit op de piek en gaat staan. Surfer B, ligt metertje of 2 dichterbij de kant en iets rechts van Surfer A, peddelt ook aan en inmiddels lijkt de piek van de golf meer naar rechts te zijn. Surfer A roept om surfer B te waarschuwen en leunt naar links, surfer B zet zijn take-off door. Beide surfers staan en surfen op maximaal een halve meter van elkaar. Het gaat allemaal goed maar zorgt wel voor wat irritatie. Surfer B claimt dat het zijn golf was omdat hij dichterbij de piek lag, surfer A zegt terecht dat hij al op de golf zat.

  Vraag is: wie had nu voorrang? Surfer A die al op de golf zat of surfer B die (misschien) iets meer op de piek lag?

 6. De gene die als eerste staat en dus surft heeft altijd voorrang.

  Stel: Surfer A surft een golf, maakt snelheid om bij de piek weg te komen om een cutback te maken. Op het moment dat hij een stukje van de piek weg is peddelt surfer B voor dezelfde golf net naast de piek en dropt in. Surfer B is dus dichter bij de piek. Maar hij heeft natuurlijk geen voorrang.

  Als die meneer die de golf claimde gelijk heeft dan zou dat betekenen dat je nooit bij de piek kan weg surfen omdat anders iemand anders er met de golf vandoor zou gaan.

  Regels toepassen ligt erg aan de situatie, probeer vooral veilig te surfen en gun vooral andere mensen een golf.