Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 5 Juli 2014

50 reacties

 1. Het windveld met daarna wat golven komt pas rond 15 GMT = 17 uur onze tijd op onze kust te staan. Daarvoor is de
  wind te veel zuidelijk en niet hard genoeg. Lang duurt het niet en een uur voor zonsondergang neemt de wind al weer af.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07051011.jpg[/img]

 2. Ha Tobias nog last minste tips voor surf met kite? Afgaande op bovenstaande plasje zou WaZ meer kans op golven geven middag dan mv2, of maakt dat niet veel uit? Tx!

 3. Lange linker lachen wandjes de wind bleef wel aanhouden máár het waz superlekker bedankt t was spot on

 4. Goofy loves lefty´s !!

  Eigenlijk natuurlijk niet te doen vandaag op een sup, maar ik ben eigenwijs dus van 16:00 tot 19:00 gesupt bij de (windsurf) duindoorgang. Drie keer binnen een half uur van beginpunt tot voorbij P1 gestroomt, onderweg lekkere lefty bakken pakkend. Teruglopen en gewoon weer opnieuw beginnen. SUPER!!

 5. Excellent! 18.00-20.00, wat een super bakken op de derde bank, beetje wind, stroming, maar ow, wat goed gescoord. Top 5 van dit jaar voor mij!

 6. Vandaag liep het lekker in cadzand rond 7uur flink wat ritjes kunnen maken.

 7. Dankzij “jouw” extra windveld in de namiddag (de rest gaf afnemend) de beste wind nog kunnen meepakken in Zeeland.
  Alle info over de wind, die je in je surfweer-praatje geeft, wordt ten zeerste geapprecieerd!

 8. Lekker gesurfd op Schef vanmorgen. Setjes heup en soms wel schouderhoog. Stokend en voldaan naar huis. Nu nagenieten van de winst van gisteravond

 9. Lekker! Maar eh schouderhoog met deze golfhoogte, richting en periode?
  Of is die Wavepool al klaar 😉

 10. Lekker wezen windsurfen gisteren. Eindelijk weer eens westenwind (met zon).

 11. @ noord schouderhoog voor de AH Hamsters misschien? Heb ze niet kunnen ontdekken op de webcam vanmorgen?

 12. Off topic.
  Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben of iemand kennen met ervaring met het surfen met een kunstknie. Ik ben een dertiger met een volledig dooversleten knie. Ik principe ben ik rijp voor een kunstknie, maar volgens de artsen er te jong voor. Zo’n kunstknie wordt bij jongeren door het lichaam afgestoten zeggen ze. Wat de artsen mij vertelden is dat ik het tot mijn 60e rustig aan moet doen. Surfen en een heleboel andere dingen gaat niet meer. Wellicht ben ik niet de enige sportieveling met dit euvel?

 13. bij mij zei de chirurg dat ik waarschijnlijk een kunstknie moet over 10/20 jaar of wat. en dat ze me eigenlijk aanraadde te blijven doen wat ik doe (heel veel verschillende sporten) maar beter geen marathons (niet van plan ook) want met rust is de kans op die kunstknie redelijk hoog en met bewegen ook maar in het laatste geval doe en leef ik tenminste op de manier die bij me past.
  wel heb ik eerst veel fysio en nog steeds probeer ik min. 2x p week kracht(benen) te doen. maar surfen was mn doel in mn revalidatie en nu surf ik al zeker 5,5 jaar na mn operatie(!!). dus als je niet al te gekke dingen gaat doen kan je wellicht nog zeker jaren surfen… en anders met kunstknie surfen..
  desnoods bodysurfed of boogieboarden; maar das natuurlijk als het echt niet anders kan 😉
  succes!!

 14. Zo dat is klote man. Heb r geen ervaring mee. Misschien kun je een andere manier vinden om toch van de golven te kunnen genieten? Bodyboarden ofzo. Succes iig!

 15. @Paul: Wat is er juist versleten ? Indien Kraakbeen weg: dan Glucosamine en Chondrotine pillen slikken. Na 5weken komt er terug wat kraakbeen bij. Chondroitine smeert het gewricht.
  Meeste dokters geloven niet in Glucosamine en Chondroitine – maar bij mij helpt het wel.

 16. Die pillen hielpen inderdaad. Maar nu is slijtage te erg. 20 Jaar geleden meniscus 2x doorgescheurd en later verwijderd. Half jaar geleden weer geopereerd om knie schoon te maken en laatste kraakbeen verwijderd. Op knieen zitten en flipperen is ook te pijnlijk, dus geen waveskieen, bodyboarden en SUP. Dus daarom wil ik de ervaringen weten van een jong iemand met een kunstknie die surft. Kans is klein, maar ik probeer het hierbij toch maar. Anders zal ik het proefkonijn zijn voor anderen. Kom ik er volgend jaar op terug…

 17. @Paul: ik heb momenteel veel last van mn knieen (agv hypermobiliteit en wat pech met skien en skateboarden), dus voel met je mee… Ik kan je helaas niet direct helpen.

  Wel hoorde een maat van me precies hetzelfde als jij: je knieen zijn verrot en dat gaat nooit meer goed komen. Bij hem was zijn kraakbeen een gatenkaas… Echter een behandeling in Belgie (die hier in NL niet gedaan wordt) heeft hem zover geholpen dat hij weer pijnvrij schaatst en skiet (en niet zo’n beetje ook).

  Mijn advies is daarom vooral: uitzoeken wat er nu precies mankeert (dat weet je wrs wel) en dan ook de minder reguliere circuits af, waarbij Belgie een eerste stop zou zijn!

  Ik wens je iig veel succes en hopelijk toch ook beterschap.

 18. (Raar, dat laatste bericht van je zag ik daarnet echt niet… Hopelijk vind je toch een weg!)

 19. Bij waveskien zit je toch niet op je knieën?
  Dat zou met verrotte knieën toch wel moeten kunnen lijkt me.

 20. Leuk filmpje Dirk!
  Golven liepen heel mooi op Wijk, en het water was glashelder.
  Was echt een cadeautje.

 21. Te gek
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG-20120723-WA006.jpg[/img]

 22. @Paul: een vriend (België) van me (44jaar) heeft iets laten inspuiten in zijn knieën omdat er geen kraakbeen meer was. Daarvoor mocht hij er een paar maand niet meer op steunen totdat er voldoende kraakbeen gevormd was. Dus een tijd rolstoel, dan met krukken gaan en uiteindelijk zal hij terug tennis spelen.

 23. Hoe wordt woensdag?
  En kan ik ook beter in de avond gaan omdat dan de wind misschien gaat liggen ofzo?

 24. Naast waveski bestaan er ook de zogenaamde surfshoes’s, verschil is dat je in een gesloten kuip zit, drie vinnetjes eronder en gaan,……

  Afgelopen zaterdag nog een top sessie!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-207.jpg[/img]

 25. Ik weet het, Windguru is niet de meest betrouwbare golfhoogtebron. Maar daar lijkt het erop dat het deze week alleen woensdag qua hoogte interessant wordt, en misschien donderdagochtend. Of zou vrijdag ook nog een staartje fatsoenlijke Noordswell meekrijgen? Zou gezien werk- en gezinsverplichtingen mooi zijn.

 26. Een off topic vraagje. laatst moest ik wat herstellingen doen aan een board, maar toen ik men reparatiesetje uithaalde zag ik dat er wat brokjes gevormd waren in de epoxy hars. Ik heb het gewoon gebruikt toen ( goed geroerd zodat er geen zichtbare brokjes meer in zaten )

  Nu mijn vraag, zal deze herstelling goed zijn of moet ik er toch nog eens met verse epoxy over gaan ? Het ziet er wel goed uitg

  Grz

 27. Als ik de windvoorspellingen zie wordt ik wel erg vrolijk!!
  @Dizzy79
  De swell komt helemaal vanaf de hoogte van lapland, heb fus het idee dat dit donderdag ook bog wel wat leuks opleverd 😀

 28. Is die Alwin Kluit(fotograaf in het water scheveningen) ook eigenaar van Zeewebcamscheveningen?

  Dan staat zeewebcamscheveningen bij deze op de BOYCOT lijst. Wat een eikel