Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 31 Mei 2014

74 reacties

 1. Een klein beetje zeewind langs de westkust midden op de middag.
  Eind van de middag alweer minder. En in het noordwesten heel weinig wind.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05311112.jpg[/img]

  Texel al surfbaar?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05310757.jpg[/img]
  http://www.strandhotelnoordzeetexel.nl/webcam

 2. Het kan wel eens leuk worden vanavond!

  Zoon gaat zijn nieuwe ZomerRipcurlpakkie uitproberen!

  Om 1900 erin!

  Komt allen naar Wijki!

  Gezellie!

 3. @Tobias Bij surfschooltexel paal 17 liggen er 20 man in het water. Dikke pret!

 4. @Tobias ik denk dat het nog veel te ver weg is om het surfweer te weten…

  maar hoe word het het laatste weekend van juni..?

  thanks
  robin

 5. Naar het schijnt gaat het vergelijkbaarbaar worden met dat van 7 oktober 2015 😉

 6. @tobias, of iemand die het weet?
  Kan je bij windguru ook dagen terug kijken?
  hoor graag hoe en wat
  grt

 7. Hoi tobias, is morgenochtend vroeg miss vergelijkbaar met de voorspelling van donderdag? Dicht op de kant enz? Alleen niet die off shore wind, alleen er is nauwelijks wind.
  Hoor het heel graag

 8. Was het maar zo’n feest!
  Geen offshore en ook niet hol of krachtig. Wel surfbaar met longboard of hele dikke fish.

 9. Hey Tobias,
  Het valt mij al een paar weken op, maar vind toch wel dat een betalende klant ook feedback moet kunnen geven.
  Vat het niet verkeerd op, want je doet het ongetwijfeld beter dan ik en velen anderen.

  Vorig jaar heb ik een proefabbo gehad en als daar een alert in voor kwam…ooo dan kon je beter hemel en aarde bewegen om vrij te krijgen.
  Helemaal overtuigd van jouw kunnen, ben ik dus een betalende klant geworden.

  Nu weet ik niet of het je woordkeuze of mijn interpretaties zijn. Maar je sms’jes lijken de laatste tijd iet wat optimistisch over te komen. M.i. lijk je ook steeds gemakkelijker een ‘alert’ te geven, wanneer er weinig wind staat.

  Ja er zullen zat zijn die altijd tevreden zijn met je sms. Maar naar mijn idee ben je toch iets minder kritisch dan een jaar geleden.
  Het woord ‘surfbaar’ wordt wat makkelijk gebruikt. De woorden ‘ zo goed als flat’ en ‘alleen SUP’ mogen iets vaker terug komen in bijvoorbeeld de laatste twee voorspellingen.

  Vorig jaar kon ik blind vertrouwen op je sms en de laatste weken ben ik soms toch wat teleurgesteld het water uit gekomen.

 10. He, big ouwe zwetser dave,

  Ik weet niet wat je bedoeld met Texel ziet er weer lekker uit,het weer ziet er lekker uit,maar de golven is helemaal niks,kom net van de Badweg af,de golven zijn slap geen hoogte en totaal niet te surfen met een fish of een shortboard,net te surfen met een hele dikke sup.(maar ja dat ? ??????)

 11. Ik denk dat Tobias inspeelt op wat de groep wil , kniehoog en het ultieme dubbel over knie.
  het valt mij op dat zelfs de kleinste rimpel wordt opgehemeld.

 12. Als je dit weet kom je nog verder met de.info van surfweer. Ik heb er veel aan, maar Baseer je conclusies nooit op 1 bron.

 13. Ook vandaag wordt er weer gesurft. Maakt niet uit hoe of op welk board.. Als je verwachting te hoog is aan de hand van een surfalert en je komt teleurgesteld uit het water dan moet je wat aan je verwachtingen doen… er kan immers gesurft worden.. Het is wat het is en doe met de golven wat je op dat moment kan doen. Helaas kan ik vandaag niet maar als ik vrij had was ik gaan surfen. Voor degene die wel gaan.. Geniet!!

  Kom maar op met die surfreports!

 14. Wij zijn altijd zeer tevreden met de alerts en smsjes. Ik zie het ook als goede aanvulling op andere bronnen, waardoor je een mooi totaal plaatje krijgt. maar door tijdnood gebruik ik vaak alleen de sms , nog nooit een keer gehad dat ik dacht het klopt niet.

  Mocht het wel eens onverhoopt gebeuren, naja het weer/zee is veranderlijk, ben
  1155 x zonder tijdverlies spot on geweest, dan maar een keertje niet 🙂

  Pakken nu hun hun langste extended version 17,6 longboard vr kleine golfjes.

 15. Kleine golfjes? Gewoon goed timen denk ik.
  Vanochtend 7 uur WAZ er in met de verwachting “ankle-snappers”. Was toch gemiddeld kniehoog en na een half uurtje was het teruggaand tij op gang en werd het gemiddelde tijdelijk heuphoog. Lekkah… en met goede timing toch best lekkere ritjes gescoord tot aan het strand. Dit in combi met lekker zacht ochtendzonnetje, eerste twee uur de hele plas voor mezelf, en wederom bezoek van een (dit keer grooote) zeehond maakte het een erg relaxte sessie.

  Toegegeven, ik stond wel op m’n 10″ SUP.. Ghe ghe ghe
  http://www.supweer.nl ? Bring it on!!!

  Nee hoor, de SMS-alert service heerst.

 16. Wellicht heeft de kloppendheid van de sms ook wat te maken met waar je je bevind. Ik surf zelf rond twee gebieden:

  1. westland -maasvlakte, hier verbaast het me vaak hoe bizar punctueel en kloppend de sms vaak is. Ik heb bijna geen tijdgebondenheid dus ga zo goed als altijd rond de sms tijden. Ik kijk continu de webcams, ben vaak wat eerder of blijf er langer in en ik zit in een grote whatsapp groep met andere surfers uit Rotterdam. Ik weet dus echt vrij zeker dat de sms tijden bijna altijd echt de beste momenten van de dag zijn.

  2. West Zeeuws-Vlaanderen. Hier valt elke ground swell / swell zonder wind altijd dik tegen. Dus altijd minder dan de sms zegt. De zeebodem is gewoon te ondiep daar dus je weet zeker dat er buiten hoogwater niet gescoord gaat worden. Tenzij er een flinke portie wind staat.

  Een beetje eigen denk werk over waar je surft is wel op z’n plaats… Als je verwacht alleen alerts te krijgen als het overhead en clean is had je nu al zowat twee jaar geen alert gehad… We zijn tenslotte in Nederland. Ik blijf het een gunstig middel vinden, gewoon een goeie reminder. Op deze manier weet je in elk geval zeker dat je geen goeie surf sessie gaat missen omdat je het niet wist! Daar gaat het toch om?

 17. Er stond steeds bij dat t “klein” zou zijn. Kan me herinneren dat er zelfs bij stond dat t “opkomend nodig had om surfbaar te worden”. Als je ook andere bronnen raadpleegd kun je zelf ook zien dat t maar 0,4-0,5 mtr hoog is. Als je alleen alerts boven de mtr zou krijgen had je afgelopen tijd weinig sms gehad ja. Maar de alerts waren steeds terrecht, klein maar fijne golven , precies zoals erin stond….

 18. Tobias, wij vinden het fantastisch dat je voor dit geld ons zulke goede voorspellingen kan geven! Soms is het wat meer, soms wat minder, maar in grote (en kleine ;)) lijnen klopt het advies gewoon. Keep up the good work!

 19. @Badweg (Texel)

  Bij paal 17 liggen ze er toch al weer uren in met shorboard… weet niet waar jij op wacht met dit weer?

 20. De SMS is vaak top maar ik ben het wel eens met een lichte inflatie vd SMS de laatste tijd. Vooral afgelopen donderdag was een voorbeeld. En soms kan ook de natuur toch onverwacht roet in het eten gooien en het is natuurlijk geen exacte wetenschap. Maar volgens mij is de alert juist bedoeld als het echt goed is dus met een zekere marge ingebouwd).

  En volgens mij wil de feedback gever ook niet meteen zijn geld terug maar wel zijn mening geven om de SMS te verbeteren. En ik neem aan dat Tobias zijn systeem alleen maar wil verbeteren dus ik zou de feedback vooral ter harte nemen. Normaal gesproken betekende een alert golven die shortboard-able (dat kan dus ook heuphoog/borsthoog zijn maar dan wel met een goede push) en je zou dan voortaan ook alerts voor verschillende categorieen kunnen geven zoals 1. Longboard/dikke fish en 2. Shortboards. Enfin, hopende een positieve bijdrage te hebben geleverd duim ik nu weer voor (alert-waardige) surf want dat kan wel weer even duren.

 21. @nino: ik woon in Barendrecht en surf geregeld dezelfde spots als jij (blijkbaar). Waarschijnlijk zijn we elkaar in het water al eens tegengekomen… Hoe dan ook, tzt aan die whatsapp groep worden toegevoegd lijkt me top. Hoe herken ik je, dan spreek ik je even aan?

  PS het heeft helaas geen haast want ik heb vanmiddag mijn knie waarschijnlijk serieus vern€ukt met skateboarden dus verwacht er minimaal een paar weken uit te liggen; hopelijk niet langer…

 22. Klein clean(offshore wind) metertje vind ik in NL best alert-waardig trouwens. (zoals afgelopen donderdag dus…)
  Staat dan ook duidelijk beschreven dat de alert vooral is omdat het zo clean is. Niet zozeer omdat het nou zo extreem dikke swell is.
  Vind de sms-en juist nog gedetailleerder en uitgebreider worden dan eerst.

  Ik vind de sms service sowieso een superfijne dienst aangezien je er je eigen voorspellingen mee kunt vergelijken. Vaak kun je door die twee zaken met elkaar te vergelijken het mooiste moment vaak goed bepalen en hoef je nooit meer een lekkere sessie mis te lopen.

  En een beetje optimisme is als surfer in NL toch wel nodig… 🙂
  Hopelijk ben je zelf ook gewoon in staat om te bepalen of het voor jou de moeite waard is of niet….

  Tobias, bedankt!

 23. Was prima te doen op Domburg vanmiddag
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-191.jpg[/img]

 24. PS voor deze ‘beginner/ intermediate’ (geen idee waar ik me nu bevind) zijn de surfweer SMS-jes een geschenk uit de hemel! Keep on keeping on Tobias!

 25. wat een lekker dagje in scheef voor de juniors! prima setjes het bleef doorkomen van vroeg tot laat iedereen stoked

 26. Ben ook zeer tevreden met de sms tobias! Maar een enkele keer gehad dat ie niet spot on was 😉

 27. Wat uurtjes in het water @ cadzand gedobberd, onverwachts lekkerder dan verwacht. Mooie lijntjes die goed longboard, malibubaar waren.

 28. Westland klein maar fijn en goed te doen met longboard of Fish. Toen ik het strand op dacht ik WTF lijkt Scheef wel, zo druk in het water. Bleek 10 jarig bestaan van een vereniging uit Utrecht die met zijn allen kwamen surfen op de break waar ik meestal surf:-). Maar goed de zee is groot genoeg en de goede surfers deden hun ding toch wel. slalom tussen de minder goede surfers;-) Prima longboard dagje.

 29. Waarom trachten vissers te vissen in de shorebreak waar dieperin een tiental surfers en SUPpers in het water plonsen en surfen ? Ik vermoed dat vissen shorebreak, plonsende Surfers/SUPpers en zwarte grote dieren die in het water vallen niet leuk vinden.

  Dat terwijl een strand dichterbij (MV2 tweede parking) geen golven, geen shorebreak en geen surfers/SUPpers had.
  Zij enkele van die vissers echt zo dom ? Of hebben ze er plezier in ons te pesten? vandaag nog meegemaakt dat ze extra lijnen uitzetten op 70m van hun eerste plaats om hun gebied af te bakenen.

 30. Ik deel je feedback volkomen.
  Geld terug ga ik niet vragen.
  maarrr..

  Ook ik krijg soms het gevoel (woonachtig te Scheveningen) dat de ‘alert’status veel te makkelijk wordt gegeven.
  Als de boeien op tilt slaan en de swell op ramkoers ligt graag(!!) een alert maar als er een kansje bestaat op golfjes van 1m dan noem ik dat hooguit leuk voor je Longboard,SUP,fish of evt shortboardable maar alertwaardig lijkt me dat wat overdreven..
  Graag de alerts voor vrijwel zekere goede condities en anders graag wat afgezwakter en’ kans op leuke golven ‘ gebruiken svp.

  Dank

 31. Vissers gooien inderdaad graag lijntjes uit op de plek waar wij naar achter peddelen. Hoorde ze wel eens klagen over ‘de zwarte kwallen plaag’. Achja wij irriteren ons 2sec.en zijn weer afgeleid door een mooie set, zij irriteren zich continue 🙂

 32. Gisteren van 15:15 – 17:15 bij Bloemendaal gelongboard; ik reed erheen met de gedachte dat het waarschijnlijk niets zou worden, maar het was daardoor onverwacht goed; heuphoog, met regelmaat mooie lijn en een heerlijk zonnetje; prima voor de enthousiaste longboarder! Er lag ook een Austaliër in uit Perth en ook hij vermaakte zich prima op de 7’6 NSP van de surfschool in zijn boardshorts.

  Wat betreft de SMS; voor de startende surfer vind ik het ideaal en raad ik het van harte aan; op het goede moment surfen is gewoon grotere kans op meer golven pakken (en dus sneller leren).
  Uiteindelijke leer je de SMS gaandeweg interpreteren voor je surfspot / niveau / surfstyl (longboard/shortboard); zo zijn de alerts inderdaad meer afgestemd op shortboarders, maar als je in de SMS leest dat het geen alert is maar 1m clean… dan weet je als longboarder ook genoeg.

  Happiness = Reality – Expectations

  (Maar ik moet zeggen dat ik vooralsnog nooit spijt heb gehad dat ik gesurft heb… al vielen de condities tegen.)

  Tobias, ik hoop dat je deze service nog lang voor ons blijft aanbieden!

 33. Heb je nog meer foto’s gemaakt? Kan ik die ergens terug vinden? Grappig om jezelf ineens terug te zien op een foto…

 34. @tobias

  nou ik heb me ook aangemeld hoor! een keer rijden voor niks kost me ook al 5 euro dus wat is nou die 5 euro per maand.

 35. Ik ben ook zeer tevreden met de sms, al denk ik wel vaak dat ik niet helemaal bij de doelgroep hoor van de sms. Ik ben toch een avond en weekendsurfer omdat ik niet heel makkelijk even een ochtend of middag vrij kan nemen.

  Ik denk ook dat er met mij nog meer mensen zijn die echte afterworksurfers zijn.

  Wellicht dat je met behulp van een poll ofzo kan achterhalen wat nu de meeste surfers nodig hebben in een sms, Ik wil graag bijvoorbeeld liever weten of het savonds ook nog te doen is in plaats van een alert op woensdagmiddag 12 uur. Nu noem je dat ook wel vaak in de sms dus ik kan er prima mee omgaan, maar ik ben altijd wel benieuwd hoeveel surfers er overdag gaan en hoeveel surfers er echte avonds/weekend surfers zijn.

 36. Oprechte goed gemeende feedback geven = goed

  Feedback geven en publiek op een gratis forum wat iemand z’n enige manier is om nieuwe gebruikers te werven = onbeschoft

  Maar zo was het vast niet bedoeld

 37. En toch heb ik me net aangemeld voor de sms.

  Ivm met werk en gezin ben ik ook zo’n avond/weekend surfer. Maar goede golven houden geen rekening met het young-daddy ritme vrees ik.

 38. @tobias goed dat je weer wat nieuwe klanten hebt, heeft mijn berichtje je toch weer wat opgeleverd.
  Ik vraag me alleen af of ze het doorhadden dat ik het over de rest had die aan het ophemelen was en niet over jou.
  Ooit liet ik een engelsman die niet surfte peddelen op mijn plankie, hij kwam het water uit en vertelde trots dat de golven ruim overhead waren. hij wist alleen niet dat je moest gaan staan om te meten.

 39. Ik heb een windsurfplank gevonden
  Zou ik hier een surfboard van kunnen maken? Of. Niet?

 40. Je kan het vast proberen, maar ik kan me niet echt voorstellen dat dat makkelijk gaat zijn en of je er behoorlijk mee kan surfen:D

 41. Eigenlijk is de feedback heel netjes gegeven.
  Het is objectief, er worden tips en tops gegeven, het is niet een persoonlijke aanval en er wordt duidelijk aangegeven dat het zo op iemand over komt en niet gemeld dat het een feit is.

  Echt onbeschoft kan je het niet noemen dus. Ik denk dat er de beste bedoelingen achter zitten.

  Misschien kan het een bijdrage leveren aan het verbeteren van kwaliteit en dus meer klanten opleveren:D Tobias doet het al goed, moet je je voorstellen als het nog kritischer/beter gaat worden :O

  Aan Tobias wat hij er mee doet. Feedback krijgen betekend namelijk niet dat je verplicht bent om de tips op te volgen. Wel kan je het meenemen en bedenken of je de feedback op een andere manier nuttig voor je kan maken:D

  Kijk iig al weer uit naar een mooie swell:D

 42. @Co: Aangezien dit met afstand de grootste golfsurfsite is van Nederland en hele volksstammen zijn aangemeld bij de sms service (met alle gevolgen vandien voor de spots die op dat moment worden aangewezen), moet er ook wat kritiek kunnen worden geuit. Ik geloof niet dat er direct een tekort aan klanten gaat ontstaan bij een kritische toon.

 43. Er is plek voor de vin (maar 1tje). En voor de leash. Ook lijkt de plank erg op een longboard. En denk ik dat er mee surfen wel gaat.

 44. windsurf plank is te dik en te log om te sufen
  en ik zou de rails ook eens checken en de onderkand die zijn toch meestal wat anders dan bij een golfsurf board..en echt comfortabel lijkt het me ook niet met die uitsparing van de mast (dat gat)onder je buik..have fun :-/

 45. Oftewel, als je er iets mee wilt doen: board pellen, schuim herstellen, opnieuw shapen, glassen en klaar ik Klara!

 46. Zelfbouw: met PU foam muur-isolatie platen (60cm x 250cm 5cm of 6cm dik ) heb je betaalbaar basis materiaal (18-19Eur/stuk).

  Voor een SUP koop je 3 platen waarvan je 1 doorzaagt en de helften door middel van tand en groef aan de beide andere delen vastkleven. Daarna beide lagen op mekaar lijmen in een scoop-rocker tafel (flink wat gewicht erop leggen).

 47. @Nino, Je hebt het over een whatsapp groep voor surfers uit Rotterdam. Woon nu zelf sinds januari ook in Rotterdam en zou graag in contact komen met wat andere surfers. Zou ik bij zo’n whatsapp groep kunnen aansluiten?