Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 31 Augustus 2013

36 reacties

 1. De golfrichting voor dit weekend leek in eerste instantie iets te west/noordwestelijk te zijn, maar door wrijving maakt de swell een kleine draai in de Noordzee en veranderd van WNW naar NNW. Goed te zien aan de richtingen van de boeimetingen op dit moment:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08315246.jpg[/img]
  bron: http://cefasmapping.defra.gov.uk/Map

 2. Kom lekker naar Callantsoog om te surfen. 1 uurtje rijden vanaf amsterdam. No crowds, geen locals…;) just me en wat vrienden. Surfschool is geopend vanaf 930. Ben ik er niet dan lig ik zelf in t water. Info 0654260256

 3. Golvennnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!

  Mijn wetsuit is slablaadjes groen met zeehondûhzwart,
  en als je iemand over je heen voelt surfâh ben ik dat!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel652.JPG[/img]

 4. Zandvoort tussen 11:30 en 13:00 was leuk; voorproefje voor herfst surf met af en toe lekker lompe schouderhoge (?!) bakken. Stoked.

 5. was lekker. Achterin op de Noord iets verder bij het havenhoofd (lees: drukte) vandaan stonden dikke bakken. Wel rommelig, maar af en toe een lekker steile take off en soms ook flink gespoeld. Lekker zonnetje er bij. dus helemaal top!

 6. prima sessie op wijk van 14 tot 15:30 maar wel een hoop stroming. In een uur tijd van eerste parkeerplaats tot aloha afgedreven.

 7. MV2 (P2) begon rond 11.00 niet denderend maar trok later aan. Helaas moest ik er rond 13.15 uit en toen was het nog erg prima.

  Het is me weer opgevallen dat op P2 de golven echt anders binnenkomen dan op P1. Ik kan het niet zo goed verwoorden maar het lijkt wel alsof hier minder ‘bulten water’ binnen rollen als wel ‘diepe kuilen’. Hierdoor lijkt ligging van nog groter belang: lig je te ver naar achteren dan ontstaan die kuilen nog niet en kom je nauwelijks weg. LIg je verder naar voren dan trekken die kuilen de golffront ineens heel erg hol. Dus van relatief klein golfje naar dikke holle bak gaat heel snel.

  Dat is voor mijn beginnerboard ook niet ideaal. Toch een paar heerlijke ritten gemaakt. Stoked.

  (Hopelijk morgen weer)

 8. Nâh 1e sessie 11-12:00 hoogwater, volgde drukte advies dus achter Schoos het water in. Viel zwaar tegen, leash brak ook nog af. Een soort in de 1e ronde uitvallen met pech.

  2e sessie 13;30 -15:00 leash gehaald bij Hotzone , bij de Piel het water in, rechts de wedstrijden dus niet echt veel ruimte, desondanks op dat moment nog niet zo druk. kwam niet door de branding met Achtpunktzwei maar evenzogoed wel lekker paar runs kunnen machen. Achter de branding er een paar super runs zien maken. Gaaf.

  Opvallend veel Bics gezien vandaag

  And remember; dont take it to serious its all about the fun!

 9. Alweer een topdag met van die golven die alleen. Een Waveski waardig zijn hoog hol én hard yihaa

 10. Zou er maandag/dinsdag nog een stuk swell binnenkomen wat eerder in de week werd aangeduid als heel clean?

 11. Leash om mn been,leash om mn been,leash om mn been,pak golf sta op mn leash,pak golf verlies controle,spring eraf,land op mn board op mn rug en surf de hele rit uit achteruit met mn voeten in de lucht,spoeling spoeling..uiteindelijk geef ik het maar op,ga het water uit,en pak 3golven die in elkaar overvloeien tot aan de shorebreak,dikke tube en spring van mn boardje en loop nonchalant het water uit…
  De 3chinesen die foto’s van me maakten,denken nu dat ik meestersurfer ben..
  Maar ik weet wel beter..

 12. Voor het eerst weer eens wat golven kunnen pakken at scheveningen noord.
  Wel druk en ben goed heen en weer geklotst.
  Stoked!