Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 3 Mei 2014

79 reacties

 1. Niet meer dan 1,5 meter swell, maar daar blijft voldoende van over door de niet al te lange periode. Verwacht golven van knie- tot heuphoog die het best te surfen zijn met
  Longboard, SUP en fishboards.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05023848.jpg[/img]

 2. Zaterdag 2 Mei 2014:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05020525.jpg[/img]

 3. De golven kwamen heel schuin op de pier te veel wind én onmogelijker golven wel een mooie zonsondergang

 4. Vrijdag 1 Mei:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/05025911.jpg[/img]

 5. @tobias word het morgen op texel ongeveer zoals op die foto? Zou heel erg fijn zijn:)

 6. Zandvoort lijkt vooral leuk voor de longboarders als ik het zo zie op de cam. Zou het vanmiddag nog met een fish moeten lukken? Denk dat shortboarden wel uitgesloten is vandaag.

 7. @PeterM. Je bedoelt zeker niet achterop de bagagedrager? 😉
  Maar ik ga vanmiddag vanuit Leiden naar Katwijk fietsen (voorkant board op stuur waar een handdoek omheen gewikkeld is en achterkant in hengsel rugtas), dus als je het aandurft kan je mee.

 8. Parnassia vanmorgen vroeg, kwart voor 7 tot half 9 verrassend leuk. Heuphoog. Clean. Prima te doen op fish.

 9. Kom er net uit bij noordwijk, vanaf 7uur ingelegen en was helemaal top! Wind begint iets aan te nemen!

 10. Wat is er gebeurd met die webcam op Wijk?
  Hij is al een paar weken schokkerig, fuzzy en traag.

 11. @ surfkabouter

  ik zit sinds kort met hetzelfde probleem….op de IPAD Air is er ineens helemaal geen beeld meer voor de webcam…en op de computer is het niet om aan te zien.

 12. Bloemendaal was weer heerlijk vanochtend. 07:15 erin, eerste uur echt te gek met goeie holle bakken af en toe, daarna werd het langzaam minder. 09:15 er weer uit.

  Dit was denk ik wel m’n beste golf, meter of 1½ misschien, mooie lefthander.

  Stoked!!

  [IMG]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/SUP262_zpsf17dfce0.jpg[/IMG]

 13. Okay, nog één poging dan…

  [URL=http://s212.photobucket.com/user/dirbee/media/SUP262_zpsf17dfce0.jpg.html]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/SUP262_zpsf17dfce0.jpg[/URL]

 14. Laatste x

  [img]http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/SUP262_zpsf17dfce0.jpg[/img]

 15. Cam van wijk doet het prima! Vroeger moesten we het doen mwt teletekst van de bbc 🙂 en als je wilt weten of er golven staan bel je toch ff met ozlines 😉

 16. W@Z 14:00 – 16:30. golven 60- 80cm enigzins rommelig, matige surf, golven braken wat krachteloos, beetje peddel work-out ,af en toe een leuk runnetje kunnen maken.

  Maar setting een 10-, zonnetje erbij , en verbazingwekkend lekker rustig tot doodstil, 5 en half (les) anderen hoogstens, dacht even dat er een Witte haaien alert verstuurd was die iedereen gelezen had behalve nous.

  Toch 8- overall ,

 17. Het allemaal wordt het zondag nog wat in Scheveningen?
  Moeten van ver komen!

  Gr. Robert

 18. Haaaiiii, Heerlijk gespeeld vanmorgen in Noordwijk(van 10:15 tot 11:45) golven waren wel anders nu het strand wordt opgespoten, moet ff een storm overheen…al met al zon ( en helaas werd die wind rond 11 niet minder) en gezelligheid dus ook lekker stookt 🙂
  P.s. Ff serieus vraagje…iedere keer als ik gesurfd heb ben ik daarna verkouden, lijkt me juist goed dat doe holtes worden schoongespoeld…iemand anders hier ook last van? Tips? Thanks!

 19. MV2 sessie van 11.15 tot 16.00. Behoorlijk brak nu.

  Het was niet heul heftig maar af en toe een lekkere bak er tussen. Voor de tweede helft van de sessie even een stukkie gelopen. Dat was het zeker waard.

  Waar zijn de zeehonden die vorig jaar MV2 zo vaak bezochten???

  Nu na bijna 5uur in de golven rozig en moe.

 20. @wijkagent

  Gefeliciteerd dat bij jou de WAZ cam het wel doet…er zijn al plenty opmerkingen over geweest van anderen dat er iets veranderd is waardoor het bij de minder gelukkigen het niet of veel slechter doet….geef even een constructieve oplossing of wat werkbare links ipv een “vroeger hadden wij dat ook niet” ” opmerking over ozlines bellen of teletekst kijken

 21. Die kleine van me heeft dr eerste surfles gehad bij aloha op de noord; die is knetter stoked!! mooie schuimrollers van 30 cm!!

 22. @webcam suggesties ?

  Wat de wijkagent bedoelt is dat je het zelf maar moet proberen uit te zoeken – luie donder.
  Vroeger waren er geen camera’s, maar lag iedereen die wel de moeite nam het uit te zoeken toch in het water.
  “Natte webcam-generatie”

 23. Vrijdagnacht wakker gebleven, eerste licht erin met de fish op de Noord in NH 😉
  Eerst rommel maar al binnen een kwartier kwam daar verandering en lijnde de boel mooi uit door het opkomende tij. Maximaal borsthoog op de sets.
  Hop met zn drieen, opkomend zonnetje en een NO windje..

 24. is de hoogte morgenochtend vergelijkbaar met vandaag? of minder?

  vandaag prima dagje gehad, geen spectaculaire golven maar toch wat lekkere ritjes gemaakt:)

 25. @ falcao

  Waar slaat dat nou op om te gaan schelden op dit forum ? Ik ben in 1981 begonnen met surfen en heb het tot de komst van mobieltjes en internet al die jaren zelf uit moeten zoeken…..ik ben dan ook heel erg vaak voor lul naar het strand gereden…..noem mij dus alsjeblieft geen luie donder.

  Ik…en een aantal anderen hebben door iets van de laatste dagen gewoon een slechtere of helemaal geen mogelikheid meer om de webcam terug te vinden.

  Heb al dagen van alles geprobeerd en kom er niet uit…stom he ….ja joh…we zijn blijkbaar niet allemaal even slim…

  Als ik dan om hulp vraag van mensen die het wel lukt en blijkbaar wel kunnen vinden behoor ik ineens tot de “natte webcam generatie”

  Vraag eens bij jezelf af waarom je mensen die gewoon om advies vragen liever afzeikt dan even op pad te helppen….volgens mij kom je dan iets heel lelijks in jezelf tegen

 26. @sabine. Komt in zee bij mij altijd veel los. Daarna lekker schoon!

  Webcam doet t ook bij mij op pc slecht en niet meer op mobiel. Erg jammer!
  Jammer ook die rare en arrogante/onvriendelijke reacties op mensen die dit melden. Is misschien gewoon negatieve aandacht vragerij…

  Heb meteotraining gevolgd, maar = veel milieu vriendelijker om niet steeds in auto nr Wijk te rijden!! Nieuwkomende surfers kan je toch niet tegen gaan.
  Je eigen sjagrijn daarover wel !!!

 27. @ erica… Bij mij komt er dus helemaal niks ‘los’ das t rare… Toch maar ff lang de dok…

 28. Dark Fin thermal ervarings verslag:

  Hoewel de materiaal keuze zeker niet optimaal is tov reguliere handschoenen, dik latex, met een thermal laagje. Ben ik toch wel positief over deze handschoenen, zeker met een langer board kan je sneller indraaien en accellereren als het nodig is. Met een shortboard is dat voordeel er niet. De isolerende werking is tegen de verwachting in zeer goed, aantrekken niet echt makkelijk, maar met een beetje siliconen spray goed te doen.

  Alvorens dat negatieve deel forummer hier met de alomwetende surfwijsheid in pacht tegen alles wat nieuw en anders is weer begint te zeiken over de schouderklachten. Kan ik zeggen dat argument was en is gelul, met gespreide vingers is het oppervlakte niet veel groter dan een 5mm lobster + een lobster heeft altijd een bepaald volume met de dark fin kan je dat nog varieren.

  Prijs technisch is er geen voordeel, ten tijde dat ik ze bestelde waren ze niet in Europa te krijgen dus met verzendkosten erbij kom je op +_ 43 euro. Ongeveer hetzelfde wat je kwijt bent voor een paar goede reguliere 5mm’s .

  Oordeel is redelijk positief.

  Zelf blijf ik ze zeker gebruiken, ook al omdat je er een geweldige Man van Atlantis impersonatie en Nanoe Nanoe gebaar mee kan maken.:-)

 29. Damn, man van Atlantis en Mork & Mindy…
  Talking ‘bout my generation!

 30. Lekker al die discussies en niemand die echt antwoord op de vraag. Ga naat http://www.surfweer.nl/webcams en ziek die van wijk aan zee op. Onder het (meestal zwart beeld) staan nog een paar linkjes voor apple en android, kan je de webcam iig op je telefoon bekijken. De feed werkt bij mij prima.

  Andere vraag:

  Tobias,
  Voorheen kreeg je de actuele golfinfo gewoon te zien boven de webcam, dat is helaas niet zo. Nu staat er wel weer een handige link bij de webcam links:’actuele golfinformatie’
  Welk meetpunt moet ik aflezen om die van wijk@zee enigszins in te kunnen schatten? Het gaat om deze informatie: http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens

  Alvast bedankt

 31. Bij actuele golfgegevens die van IJ geul munitiestort pakken. Zeeland maasvlakte beter die van europlatform. Webcam wijk kan ik helaas niet veel aan verbeteren. Ligt bij provider en natuurlijk aan je eigen device..

 32. @ Superjuul

  @ Tobias

  Dank je Superjuul voor een normaal antwoord op de vraag van veel mensen over de problemen van de laatste tijd met de webcam…

  Ik heb natuurlijk allang geprobeerd er via de link die jij aangeeft bij te komen maar op de PC en Imac wordt het beeld dan heel vreemd / vaag en schokkend…maar het lijkt nog wel op de oude webcam

  Ik zie dan idd die links voor Iphone etc etc staan !

  Als je via de Ipad op diezelfde Surfweer link klikt dan krijg je de melding “bewerking kan niet voltooid worden”

  Je komt dan dus helemaal niet eens meer bij die links voor Iphone ed.

  Ook wanneer je op de APP “Live HD webcam” klikt – dan kom je tegenwoordig ineens op Surfweer.nl en niet meer bij de webcam ???

  Ik heb geen Iphone maar er zijn mensen die daar blijkbaar hetzelfde probleem hebben…

  TOBIAS: zou jij even kunnen laten weten wat er veranderd is en hoe dit opgelost kan worden…

  Natuurlijk kan ik ook op teletekst en buienradar kijken of ozlines bellen maar jouw webcam was toch wel even heel wat fijner en makkelijker !

  Bedankt alvast !

 33. Bedankt Tobias – de webcam doet het weer….op alle devices !

 34. ik dacht dat deze site er was om elkaar op de hoogte te houden van “de surf” en of het goed was ergens, maar begint er meer op een afzeiken te lijken kom op mensen hou het positief !!

 35. Ik ben dit moment niet in de gelegenheid om goed te modereren, maar volgende week zal er weer wat meer gelet worden op het surf kakakter (reports) van de comments. Tot dan is het dus even afzien. .

 36. De Noord was zonnig , rustig en relaxed vanochtend vroeg
  Wel klein maar heuphoge krachtige uitschieters en lijntjes…
  En Duitsers ;)!

 37. Was top vanmorgen in Zandvoort. Heerlijke cleane golfjes in mooie setjes. Totally stoked!

 38. Eiballetjuh wijk
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-125.jpg[/img]

 39. MV2 was vanmiddag na een stukkie wandelen helemaal te gek: lag er alleen in met af en toe heup – borsthoog en super clean! Wooohooo…. stooooooooked

 40. @BWD: ik weet het niet maar de grafiekjes op 3D golfspectra lijken momenteel behoorlijk in te kakken. Op basis daarvan zou ik verwachten dat er morgen nog wat kniehoog staat, niet veel meer. Ik hou mn hart iig niet vast voor morgen maar Tobias weet hier veul meer van dan ik.

 41. Was klein maar clean en zeer zeker vermakelijk vanochtend in Zandvoort. Weinig wind, veel zon, zéér weinig anderen (uiteindelijk was ik alleen). Op de set zelfs wat langere ritjes! Weliswaar op minimal maar mooie manier om de zondag te starten!

 42. @absolute mike. Thx, dan kijk ik morgen ochtend wel ofhet de moeite is. Zou wel fijn zijn want vandaag kon ik helaas niet

 43. prachtige dag in scheef, festival op het fast dorp en tussen 11 en 16 uur kwamen er best wat lijntjes door knie- heuphoog.

 44. ik heb de webcam van scheef hele dag bekeken en er lagen wat longboarders in die helemaal niks pakte zo laag was het..

 45. @mike Hoe laat was je er dan? En waar heb je gelegen zo te horen heb ik toch nog wat gemist

 46. @Button: P6 en dan een stukkie lopen! Er lagen direct voor de strandopgang een paar surfers en SUP-ers. Waar ik lag: niemand!

 47. Verkeerde cam gekeken…inderdaad ‘wat longboarders’ maar er werden flink wat ritjes gemaakt…

 48. @penguin. Was dat bij Spot tussen 11 en 12?
  Zag daar iemand gaan en vroeg me af hoe die zoveel vaart kon genereren op zulke kleine golfjes. Roodwit board?

 49. @Tobias of iemand anders die het ook weet. ik be benieuwd waar dat kaartje vandaan komt die helemaal bovenin staat. staat bij het eerste bericht van tobias. anybody knows? thx

 50. Ongeveer een uur nadat Hassy zijn eyball maakte (die ik ff gemist had toen ik uit Utrecht wegreed) ging ik er met een longboard in op Wijk bunker. Het was eigenlijk te klein om er nog wat van te maken, maar ja als je er toch bent…

  Paar ieniminie ritjes gepakt die heeeeel diep door de knieen nog ergens op leken. Zelfs nog een heel stuk richting de pier gelopen in de hoop dat de banken daar nog wat meer van het restswelletje zouden maken, maar dat viel helaas tegen. Enige voordeel was: had de hele line up van Wijk voor mezelf, op één andere surfer na die net als ik hoopte dat het richting hoog nog wat op zou pakken. Het tegendeel was waar. Rond 18:00 was er niks meer om op te surfen en werd zelfs de shorebreak zo plat als een dubbeltje.

 51. Nee helaas, mijn minimal is wit/grijs (blauw randje), maar dat roodwitte board heb ik ook wel eens voorbij zien sjeezen. Desalniettemin was het leuk!