Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 21 november 2015

98 reacties

 1. Zal zo snel weer cleaner worden nu de wind naar offshore gedraaid is. Dat is het voordeel van Nederland. In het buitenland kan het soms een halve dag duren voordat het clean is nadat de wind is weggevallen.

 2. Hee Tobias,

  De berichtposttijd op het forum ligt zo te zien een uur in te toekomst.
  Fijne surf vandaag!

 3. Hirlam (DMI) had dus toch gelijk van de week (over de ligging van de kern deze zaterdagochtend) 🙂

 4. Net gesurfd in Domburg met first light. Enorme bommen, maar wel moeilijk achter komen omdat de stroom deels naar de kant stond. Het bleef stevig waaien en hard regenen. De wind gaat hier pas rond de middag liggen verwacht ik

 5. @torti, je ziet toch hopelijk wel de verschillen tussen vandaag en zondag aan onze kust?
  In België staat er vanmiddag tot 40 knopen terwijl dat er zondag slechts 15 zijn. De korte winddip in de kern van de storm natuurlijk uitgezonderd.
  Links vandaag later op de dag, rechts de wind voor zondag:

 6. De windkracht 7 is al gearriveerd op Texel. Het heeft nu geen zin meer om naar de kust te rijden, hoewel het nog 1,5 uur kan duren voordat de wind overal doorkomt.

 7. Gistermiddag Schee-N best heftig eigenlijk.

  Tevens een wat ongelukkige boardschamp met een lid van de brandweer/reddingsbrigade die daar ook met hun boards oefenden.

  Finbox schade 🙁 op naar Ron Slotboom 🙂

  In die zin deden ze wel hun werk ik ben uit het water gekegeld 🙂
  En oh begint er iemand te roepen schuld, schuld dan zeg ik, kan gebeuren heel soms gebeurt het wel eens dat je elkaar lichtelijk raakt, ik heb het overigens nog nooit eerder meegemaakt, laten we zeggen dat het aan de idioot sterke (bekende) lw stroming aldaar lag.

 8. om uur posten dat sochtonds toch wel het beste moment is vandaag… haha, lekker dan.

 9. Wauw, dat was inene wel ff heel goed in zandvoort. Zonnetje, clean en hoog. Toen de donkere wolken met wind kwamen was het ook echt wel weer klaar. Maar een uur lang echt lekker kunnen surfen. Goed begin van de zaterdag!

 10. @lekkere voorspelling

  Ik las hem ook laat. Maar ben als een idioot naar Zandvoort gereden. Heb er 45 min over gedaan om te lezen, vriend ophalen en in de line up te liggen.

  Zandvoort omschreven: holy shit.

  Heb er iets meer dan een uurtje in gelegen voor dat de wind er vol in kwam. Maar was genieten

 11. Van 10 tot 12.
  Surfbaar maar net niet clean genoeg. Veel dichtvallende wanden.
  Wel n lekkere hoogte.

  Koud hier in nederland!

 12. Wijk 9:45-12:00 – Zonnetje, klein offshore briesje (in het begin), flinke workout om buiten te komen. Drie keer was scheepsrecht :).
  Verbaas me beetje over de reacties m.b.t. de ‘late berichtgeving’, op basis van zowel het Deens model als het nieuwe Hirlam model konden we gisteravond al zien dat er tussen 9:00 en 12:00 in Noord Holland redelijk weinig wind zou staan. Hoe het écht uitpakt weet je met dit soort korte windonderbrekingen toch vaak pas als je erin ligt. In vergelijking met de rest van dit weekend was het moment vanmorgen de beste kans op redelijke surf.

 13. IJmuiden vlakbij de pier was intens fijn vanmorgen! Zonnetje, lange tijd nagenoeg windstil en fijne mensen in het water.

 14. All by myself @ dishoek !!! Zelfs daar vette bakken en met afgaand werd het serieus steiler en met het draaien van de wind kwam de offshore spray er nig op !!! Top sessie

 15. Mede-surferss. Maandag ben ik in de buurt van wijk aan zee. Kan helaas me plank niet meenemen maar is het mogelijk om daar ergens 1 te huren ? Alvast bedankt!

 16. Neopreen handschoentjes gevonden op de parkeerplaats.
  Ben je hem kwijt? Plaats even een beschrijving en je naam (zoek ik je wel op op facebook?) Kan je ze binnenkort weer ophalen

 17. scheef noord was ook epic. Dikke holle faces. wel veel close outs er tussen, maar een van de mooiste dagen van het jaar voor mij. Hopen dat er morgen nog wat overblijft.

 18. hvh vanmorgen weer geen surfers..wij lagen er natuurlijk weer in..stelletje forum surfers,kom ook een keer lekker surfen als er wel dikke golven zijn..en plaats wat minder berichten over de toffe surf avonturen met heuphoge golven termen als holle bakken cleane zuigers zijn dan niet van toepassing….

 19. Was weer een goede fata! Ondanks ik geen surf sms heb kan ik wel raden dat er een alert voor Maasvlakte uitging…….

 20. Helemaal mee eens mate. Heel dik gesurft van 10-12. Achterin ouderwetse bakken (regio Noordwijk). Daarnaast ook erg clean en zero stroming. Ook hier niemand erin, hoogstens een paar zeehonden die genoten van de pret. Voor de “forum” surfers zijn dit DE dagen om je skills flink te verbeteren. Ik zou zeggen, ga er dan ook voor.

  Geef mij maar meer van dit soort dagen. Heerlijk 2 uur knallen en met heel veel voldoening retour naar huis.

  Goed begin van een nieuwe week.

 21. Ijmuiden. Tobias je call was spot on! Begon echt heel goed,(alert was bijna een understatement) laatste uurtje van de window doofde het langzaam uit. Erg genoten!

 22. Ijmuiden van 10.30 tot 1300 was gewoon top, er was zon, er was een regenboog, er waren lijnen, er was een zeehond en er was gezelligheid. Het was goed in IJmuiden. Daarna teveel wind.

 23. Je zat zeker te diep in de barrel om anderen te kunnen zien? Vanmorgen heerlijk gesurft op hoek met n paar man. Eerst kijken dan lullen!

 24. Cadzand was de shit vanmorgen!!!!!!! dikke 2m rond 9uur was het windstil en begon licht offshore te draaien het bleef doorlopen tot midtij (13:00) rete clean en brak perfect.STOKED! zondagje..om 13:30 knalde er een bui over met zware windstoten/hagel en was het feestje klaar in cadzandropes

 25. schitterend, windguru geeft morgenvroeg onshore en redelijk windstil, windfinder geeft lichte offshore en msw oostende geeft 30 knopen onshore, dus morgenvroeg kan epic worden of worst session ever, hoe kan dat die kaarten zoveel verschillen, tobias?

 26. en ook swell kaartjes van FNMOC geven zondag avond 9 feet ter hoogte van de anasuria, groene kleur, terwijl de boeimetingen op anasuia voor de moment 1.20 meter geven, sweet, verklaring waar het mis gaat????

 27. Het ging helemaal af vanmorgen in vn secret spot waz moeilijk te bereiken na lang proberen eindelijk achter de branding zeer hoge wanden gereden gigategek

 28. Ouddorp van 9:30-12:30 offshore, hoge bakken met bijna niemand in t water. Een van mn beste sessies in t jaar.

 29. Domburg deze ochtend prima (het noorden leek me wel beter als ik zo het beeldmateriaal zie), had meer surfers verwacht. Rond de middag shorebreak surf daarna wisselvallig met af en toe een set.

  Winter is coming 🙂 = aanzienlijk kouder

 30. Oostende 10:00 tot 12:00

  2m hoogte maar redelijk rommelig. Leuke hagelbuitjes ook.

  Op het einde draaide de wind zelfs naar side-off. Toch geen potten gebroken.

 31. Geen foto’s van de Zuid? Ik zag iemand met een pro-camera staan. Leuke dag! Twee gebroken boards gezien. De voorste helft van de roze/oranje Nev staat naast de blokken.

 32. Waarom was het zo extreem druk op MV2 gisteren???

  Ongekend, het leek wel of er touringcars werden uitgeladen. Een complete invasie. Dat terwijl ik hier lees dat andere spots in de omgeving ook super waren en helemaal leeg.

  NOGMAALS DE OPROEP, GA NIET ALLEMAAL BIJ ELKAAR LIGGEN!

  Wij waren juist een stuk doorgelopen naar het noorden en precies voor ons neus komen dan 5 anderen uitgepedeld, terwijl we net golven willen pakken. Het stroomde hard dus ga dan gewoon 50 m verderop het water in.

 33. Was goed om te zien dat de jongens van het surf benelux team de golven deelden met minderde surfhelden en de locals ……NOT .

 34. Heerlijk die flatness op de maandagochtend. Gelukkig gister heerlijk gesurft van 10:00 tot 12:00.

  Mazzzzzzzzel

  P.S Maazflakte boys, ontspan een beetje. 😉

 35. Gisteren was de windforecast gewoon niet te doen. Aan de andere kant van de maasmonding was het door de zuidelijke wind eigenlijk beter. Maar toch nog genoeg moois gezien. Lange ritten ook!

 36. Om 07:30 ready to go in Zandvoort, maar naarmate het licht werd werd het ook steeds duidelijker

  Ik denk dat glassy-clean metertje had gekund als de swell wat minder NNO was geweest. Nu het ook nog inzakte en de kust amper schampte bleef er weinig van over op die achterste bank. dus lekker thee gedronken en gewacht en maar weer omgedraaid.

  had ik vanochtend op de boeien gekeken (of iets kunnen zien op de cam) dan was ik was in bed blijven liggen!

 37. Nog effe over gister man wat was dat heftig die gast in het groene pak uurof elf secret spot !dat ging maar net goed wat een golf was dat !

 38. Men – O – Men dat is een lekkere foto. Hoelaat was dit? Lekkere wandje om te rippen.

  xxx kelli sleeter

 39. Ja zag je me Waveskidiver!
  Heftig hė!

  Als een speer ging ik👽!

  Maar?

  Wat is er nou secret aan wijk aan zee pier waar half nederland Surft?

 40. @glassy_clean_1meter? Tobias had ook aangegeven “Swell is NNO dus komt best binnen in ZW regio & Wadden.”, die swell-richting is gewoon niet ideaal voor de kustligging van NH.
  Wijk 10:30-12:30 – prima longboarden in ’t zonnetje. Tegen het einde van mijn sessie kakte het achterin in en bleef de shorebreak over voor de liefhebbers.

 41. Domburg van 10 tot 12
  Zon, offshore, alleen en 1 meter swell met een paar uitschieters
  Heerlijk!

 42. Over secret spots gesproken. Surft er nog wel eens iemand ergens langs de zandmotor. Vroegah toen ie er net lag was t echt mooi. Op google maps zie ik wel wat interessante vormen in de kustlijn die een mooie break zouden kunnen vormen, maar ik hoor er nooit meer iemand over.

  NB. graag alleen serieuze reacties (druk wordt het er toch niet omdat de meeste het te ver lopen vinden)

 43. Ss ?Nou die is dus op een plek waar de golf valt ver in zee op speciale dagen zoals gister en gister ging die af yihaaa !

 44. Wijk 13:30 16:00, primzadeluxe. een 2e hassie Stewart 10. uitgeprobeerd, topboard gelijk verliefd & lekkere sessie. (board=blijvertje)

  2 a 3 andere surferds ,surferdesses en wat supperds. ongekend.

 45. Morgen nog iets over van al dat moois ?wat ik#*((ck weer gemist heb ? Ga uit pure wanhoop maar gewoon een beetje dobbere denk ik

 46. Zandmotor loopt stuk minder dan paar jaar geleden veel rommelige banken die ervoor zorgen dat je precies juiste moment getij nodig hebt. Stukje verder lopen is wel redelijk consistent en pakt swell uit noord/noordwesten beter op maar dan lig je wel helemaal alleen… 😉 op die killer zeehond van 700 pond na dan…;-)

 47. Heeft iemand mn Quick handschoentjes gevonden op Wijk zaterdag.
  Denk dat ze van de auto zijn gewaait… tewijl ik wegreed.

  Thanks

 48. Oh ja! Helemaal niet aan gedacht dat ik hier ook een verloren voorwerp kan melden zoals Waz Handschoenen.

  Een tijdje geleden al ben ik mijn mouwloze hooded vest (zoiets van 1,5 of 2mm dik neopreen met titanium aan de binnenkant) van het merk Maui Magic kwijtgeraakt. Hoogstwaarschijnlijk op/voor de parkeerplaats bij Wijk aan Zee, de Noordpier. Ik mis hem vooral nu met de kou ontzettend. Als iemand hem heeft gevonden hoor ik dat heel graag!

  Alvast bedankt.