Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 21 December 2013

51 reacties

 1. In de nacht naar zondag trekt er een storm over de Noordzee. Het bijna paarse gebiedje is windkracht 10, een zware storm dus al. Mocht de richting iets meer west of noordwest zijn aan de linkerkant van dit stormveld, dan kan dat zondag nog wel eens voor een verassing zorgen. Maar toch zal het zondag vooral de wind zijn die voor golven zorgt.En dat blijft maandag en dinsdag ook nog zo.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12201943.jpg[/img]

 2. Wat een activiteit in the North Atlantic !

  [img]https://www.fnmoc.navy.mil/wxmap_cgi/cgi-bin/wxmap_single.cgi?area=ww3_europe2&dtg=2013122018&prod=swlwvht&tau=012[/img]

  Volgens deze voorspelling zelfs even swell boven de 48 ft

 3. Mooie setjes op de cam af en toe in Scheveningen Noord; maar waarom loopt wijk nou weer niet? Is dat echt die fractie off shore? De swell richting zou wel beter moeten zijn toch? Of gewoon kwestie van de cams? Eyeball wijk iemand?

 4. Vanochtend op wijk gewindsurfd en dat wa top!!…. Dikke lijnen en achterin 2-3m omslaande beukers dus ja wijk was zeker goed vandaag alleen niet voor het golfsurfboard….:)

 5. Dankzij Arjan Bloem warme oren!!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC_0568.jpg[/img]

 6. Prima smurf Wijk, 15:00 – 17:00 , 1e sessie wat verder van de pier af, dus stuk terug lopen vw wind. 2e sessie pal achter de pier , daar iets langer wachten op setjes mooie golven. Als ze kwamen , verbazend clean en lang.

 7. Gisteren af en toe mooie setjes gehad in Knokke, vooral lekker clean!
  Geduld is een schoone deugd…

 8. Lees voortaan maar niet meer waar ik surf, ik heb nu het keiharde bewijs van het bestaan van de geheimzinnige Surf- Local -illuminatie, die er zelfs niet voor schromen mij persoonlijk te benaderen en 1 van de eerste rechten van de mens te betwisten, te weten: vrijheid van menings uiting.

  Ik kies eieren voor mijn surf-geld, my surflips are sealed, voor ik op volle zee opgeblazen word door een M-40 kleefmijn of zomaar mysterieus overboord val en verdwijn a la Natalie Wood.

  Laatste verzetsdaad: Koopt Darkfins thermals !!!!

 9. Wijk was vanmorgen erg fijn en het vroeg opstaan (5:30) meer dan waard. Na het eerste uur veel golven kunnen pakken en leuke ritjes kunnen maken. Weinig golfsurfers gezien, wel veel wind- en kitesurfers.

 10. @hassybassy:
  Haha,je weet wat NSA betekend he, national surfing association..
  Dus pas op wat je schrijft op internet..

 11. vandaag surfje gedaan @ cadzand 2 tot 4. was niet zo goed als gister …er kwam pas hoogte in rond hoog water..weel wind en een klotsbak ..

 12. Kan iemand advies geven hoe ik deze ding kan fixen? Wat je nu ziet is de noodoplossing.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ding2.JPG[/img]

 13. ondertussen in france… belharra
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-143.jpg[/img]

 14. Hans er staan heel veel ding repairs vids op internet. Maar zou t gewoon netjes schuren en fixen met fiberglas. Kan met resin maar heb t laatst met zo’n tube gedaan. Volgorde; schuren, resin, fiberglass, weer resin er overheen en even met een oude bankpas er overheen om t egaal te krijgen voordat t hard wordt. Scheelt je schuurwerk. Als laatste met hele fijne korrel schuren, bijv 400 of meer. Je kan evt met epoxy een poly boardje fixen maar doe dit nooit andersom. Maar waarsch heb je gewoon poly custom plankje. repair kitjes en tubes zijn te halen in de surfshops. Leuk om zelf te doen!

 15. @snes, thnx voor de snelle reactie. Het is wel een epoxy board. Webber the one slx. Adviseer je nog om eerst weg te snijden of alleen de noodoplossing verwijderen?

 16. Als ik Google op fiberglass resin repair kit zie ik ook erg veel bij niet-surfgerelateerde shops. Is dat ook goed spul? Ik zou bijvoorbeeld bij de gamma kunnen kijken.

 17. @ Martinus

  Wauww, hoe stoked kom je dan van het water af als je dat hebt overleefd, ik zou denk ik 6-dagen en nachten alleen maar over die golf praten.

  of van stookness mijn board op de P laten liggen en wegrijden.

 18. Epoxy boards kun je alleen met epoxyhars repareren. De epoxyhars die algemeen verkrijgbaar is vergeelt meestal, ik zou alleen surfboard-epoxyhars gebruiken. QuickFix is een epoxyhars dat hard
  wordt door uv-licht. (voor 9.95 euro bij blue-tomato.com) Het glasweefsel (fibreglass) dat gebruikt wordt is altijd 125gm kwaliteit. Dit kun je gelijk waar kopen.

 19. Geen ervaring met gamma of poly service vwb epoxy. Volgens mij kan epoxy sneller dan poly wat geel uitslaan Zou voor materiaal van de surfshop gaan, is ook online te bestellen. Extra wegsnijden als t nodig is om de crack mooi schoon te krijgen. Wat korealyfisher oppert is ook een optie want die dingdoc is erg goed.

 20. Niet die troep uit een tube gebruiken.
  Gewoon zelf fixen, het best is helemaal open maken al de losse foam eruit halen, randen schuren en vervolgens opvullen ( kleine stukjes fiberglass mixrn met je resin werkt goed, werkt als een soort van pasta. Dat laten drogen en dan fiberglass leggen.
  2 laagjes zal goed zijn. Vervolgens goed schuren en klaar.
  Als je dit niet wilt doen idd even langs dingdoctor gaan.

 21. Als je het zelf repareert zou ik alleen de noodoplossing verwijderen. Alleen loszittende stukjes
  fibreglass verwijderen. Op youtube staan er veel filmpjes hoe een surfboard gemaakt wordt, een reparatie volgt dezelfde werkwijze. (glassing en hotcoat)

 22. Ik gebruik altijd Solarez om mijn epoxyboardjes te herstellen. Ben ik tot nu toe erg tevreden van. Je ziet natuurlijk wel altijd waar je hersteld hebt (wordt doorschijnend/kleurloos), maar dat maakt mij persoonlijk niets uit.

 23. Dingdoctor levert goed werk maar deze keer geen tijd om board te droppen en afhalen in scheef. 4 januari ga ik naar Marokko en ik kan ‘m ook gelijk daar laten fixen. Of ik ga voor die tijd zelf nog hobyen.. Alle tips zijn erg bruikbaar. Bedankt.

 24. Hans dan lekker wat videos checken en zelf doen joh. Gebruik handschoentjes en niet bang zijn om even goed te schuren. Je lijkt een mooie ronde deuk te hebben, leg er inderdaad maar 2 matjes fiber op, des te meer nu je dicht bij je fcs plug zit. Netjes werken en als je epoxy resin gaat mengen; pas op dat het niet je fcs plug in loopt. Mocht het nou wel je in je schroefje komen; zet er dan snel een fcs key in anders krijg je m er moeilijk/niet meer uit. succes!