Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 20 december 2014

55 reacties

 1. Door de opzet komen zelfs de laagwaters bijna niet meer onder N.A.P. uit. Gelukkig is het net doodtij geweest.

 2. Lekkere klotsbak op de Noord net met afgaand. Af en toe toch wel lange ritten.

  Vraagje:

  Iemand recent ervaring met surfboards bij Ryanair? Ik vlieg binnenkort naar Marokko en heb een “large Sports Article” bijgeboekt. Kan ik dan met zo’n triple longboardbag aankomen?

 3. Jaar of twer ook naar marroc geweest met ryanair. Buiten het feit om dat het er warm was in het vliegtuig en de beenruimte gelijk is aan de ruimte achterin een smart geen klachten. Had ook een groot sport article. Had wel een reisboardbag met twee planken en daar omheen goedkope piepschuim platen 4cm van dr bouwmarkt. Maar dat doe ik altijd.

  Wel hoorde ik verhalen dat het niet altijd netjes gaat eenmaal daar aangekomen. En eigenlijk iedereen had wel iets van ren extra laag in hun boardbag (bijv. Een normale boardbag om het boardje en dan in de travelbag)

 4. Anybody knows best place to go tomorrow? In belgium? Ill drive from venlo or roermond passing through eindhoven unfortunately only have one place in a car for a shortboarder i could pass also through tilburg.

 5. Place to be zondag is Biscarosse Frankrijk Steve. Als je toch gaat sturen, trap dan even door die kant uit ! 🙂

 6. @Maroc ea

  Ik ga pas in februari.

  Als ik ga vliegen pak ik de rails van mijn boards in met dat buizen-isolatieschuim en prop ik er wat wetsuits omheen. Werkt prima.

 7. Let op t gewicht van je boardbag, in januari nr marokko geweest vanaf eindhoven en was t max gewicht 20kg ipv 30 (geloof ik) vanaf shiphol.
  Ook op Agadir op de terugweg werd dat gecontroleerd, mensen die 22kg in hun normale bagage hadden moesten er 2kg uithalen…

  veel plezier!!

  Richard

 8. Net terug van een HvH sessie tussen 9.30 en 11.00.

  Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Af en toe hoge bakken (schouderhoog+) maar vaak maar matig opgelijnd. Soms zat er dan ineens weer een beauty tussen. En de kracht van die dingen varieerde nogal. Over het algemeen mushy meuk maar heel soms dan ineens die peeler. Ik had dan ook echt moeite met de juiste plek te vinden.

  Paar redelijke ritjes gemaakt maar eigenlijk te weinig voor de hoeveelheid moeite. Ach, ik heb er weer in gelegen. Kan nooit kwaad 🙂

  PS om de een of andere reden vond ik het een stuk kouder dan vorige week!

 9. Scheveningen Noord 8:30-10:30 – eigenlijk wel een beetje zoals Mike hierboven schetst. Maar op een longboard pak je dan prima je golven, dus ik heb me goed vermaakt. Ondanks de ‘beschutting’ van de pier was de wind wel een medespeler, die kreeg nog wel eens vat op de 9 foot bij een bocht naar rechts.
  Maar ik vond het boven gemiddeld vandaag en het was allemaal relaxed in the lineup. Stoked!

 10. Mooei ritten gereden het waz eventjes heel mooi rond elf uur secret spot ging af ook paar surfers en kiters gepaseerd yihaaa

 11. De drukte nam rond elf uur / half twaalf behoorlijk af in Scheveningen. Ik lag iets verder van de haven af. Meer wind, maar rustiger en dus meer golven kunnen pakken dan wanneer ik tussen de horde was gaan liggen. En inderdaad, soms heerlijke ritjes en soms een take off, een bocht en weg was de golf.

 12. Net voor zonsopgang was het best op Petten . Wel erg piekerig maar goed overhead bij vlagen. Hoogte nam af rond half 10.

 13. Dacht zomaar laat ik eens bij Ijmuiden gaan, en dach toen laat ik toch maar niet het water in gaan. Bak westwind .

 14. had niet verwacht dat er uberhaupt wat te surfen viel,dus ik vond het gewoon een topdag op scheveningen… de kinderhand is snel gevuld.

 15. oostende was magisch tot rond 11 uur . Erna stak de wind op , maar was het nog steeds erg leuk 🙂

  morgen nog ein maal

 16. Stond rond 10 uur op het strand van Wijk. Hoogte viel tegen en geen lijn, ben maar naar huis gereden. Ik hoop dat het aan het eind van de week beter wordt.

 17. @ propro een beetje verder in BB was het ook magisch en lekker clean !!! de windzak ging richting zee bij het inpeddelen (rond half 10) , lekker offshore!!! Bij het uitpeddelen met HW (rond 12.30) was de wind ind komen opzetten en was het al meer sideshore & side onshore en meer stromin !!! Ik vond het met Mid tij ook beter en leuke lijnen

 18. Klopt het dat de laatste sms die ik heb van de 19 is? Daar werd voor vanochtend nog een alert genoemd, maar sinds toen heb ik er niets meer over gehoord?

 19. Nou dit Surfweer is prut!

  Tobias waar blijven die mooie Grote cleane Oostenwind Bakken met een temperatuurtje van 1 tot 10 graden!

  Mooi winterzonnetje erbij!

  Ik stel de rest uit en wacht op die paar,hoop ik, mooie Manicday,s!

  En komen er zeker!

  Stoked!

 20. @The bodhi

  Ik had de indruk dat er met midtij meer stroming was ( richting nederland ) , eens hoog tij naderde was er wat stroming richting frankrijk , maar niet echt veel.

  straks BB even checken en hopelijk nog een sessie , de wind zou iets meer offshore moeten staan als gisteren, mini barel time 🙂

 21. Zou je wel denken, ik gokte op een longboardabel kruisbestuiving met hogere NW-swell tov lagere ZW windgolven, plus spiekte ik even bij het strand binnenhaven, maar mijn beste spotkeuze was het niet, alhoewel ik zocht een stille spot, dat was wel weer geslaagd en wie dares wins.

  Tevens stond de wind veel meer West dan verwacht op dat tijdstip zodat Wijk voor mij ook geen optie was.