Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 20 April 2013

84 reacties

 1. Kaartje met de windkracht 5 voor eind van de middag. Vooral voor België is de wind een probleem alhoewel het eind van de middag toch al niet meer te surfen zal zijn vanwege laag water daar.

  In de kop van Noord-Holland en regio Zandvoort/IJmuiden blijft de wind side-shore en heeft dus minder negatief effect op de kwaliteit van de golven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wind10mm26020843.jpg[/img]

 2. Net echt een top week achter de rug in Fuerteventura! Goede golven en niet duur! Top golven en barrels! Ben naar Otro Modo surf camp in Morro Jable geweest! Echt een aanrader! http://www.otro-modo-surfcamp.nl/
  Nu weer terug in NL hopen dat er snel goede golven zijn!

 3. Vanmorgen op Zuid was ok, golven goed headhigh maar jammer genoeg niet heeeel clean door wind en stroming. Prima sessie.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_1286web.JPG[/img]

 4. Top ochtend gehad, krachtig en redelijk clean. @anoniem. Tussen 9 en half11, maar het loopt de hele dag wel!

 5. Maasvlakte uurtje geleden:
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2013-04-20-11-36-20.png[/img]

 6. Domburg vanochtend was minder clean dan verwacht. En hoewel het rond 7 nog niets leek, kwamen er rond 10 wel leuke golfjes met kracht binnen.

 7. Voor de verandering eens naar Camperduin bij Schoorl gereden. Met net na laag water mooie right hands, maar hoe hoger hoe minder het werd.

  Beetje zelfde verhaal als Zandvoort, bij laag goed en mooie lijnen op 2e bank, bij hoog ruk.

  Leuke spot wel!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Bergen-20130420-00567.jpg[/img]

 8. Hee Tobias

  na een fijne dag vandaag ga ik morgen uiteraard ook t water weer in maar het is in sheef Rond1 hoogtij, is het dan verstandig om dan daarvoor in de ohtend dus te gaan of is het smiddags rond 2/3 ook nog prima te doen?

 9. Parnassia was tussen 10:00 en 12:30 niet geweldig in mijn beleving. De meeste golven wilden steeds net niet breken op de eerste bank, en de stroming was vrij sterk. Dit maakte het (voor mij) lastig de sporadisch brekende pieken goed te pakken. Ook leken de longboarders sterk in het voordeel met de aardige rollers die soms doorkwamen. De shorebreak was wel hoog maar klapte mij wat te hard dicht om me erin te wagen. Misschien had ik wat eerder moeten gaan, of naar de Maasvlakte moeten rijden…

 10. bergen was eindelijk weer is goed
  redelijk cleane golven mooie hoogte soms zelf head high en weinig stroming en dan ook nog eens een zonnetje er bij vanavond nog een keertje dr in denk

 11. Bredene was tof, maar ietwat koud! Tobias zat er weer knal op met zijn voorspelling.

 12. Van 8.15 tot uurtje of 10. Begon mooi, met dikke meter op de achterste bank. Door opkomend stopte de achterste bank te werken, dus dichterbij de kant op wat brekertjes aangepeddeld. Al met al een leuke sessie (maar best nog fris).

  Helemaal in mijn uppie gelegen, zag bij de auto dat er in Zv en bij Rapa Nui nog wel cluppies in lagen, maar leek niet topdruk.

 13. @ pannekoek zonder naam,

  Hahaha leuk geprobeerd. Helaas voor jou, ik kom je waarschijnlijk gewoon vergezellen..

 14. Bloemendaal van 10 tot 13 was niet heel wild..
  Bij Parnassia gekeken maar dat leek wijk wel, qua drukte …
  wieweet morgen weer ..

 15. Texel was weer top!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/SURF_01.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/SURF_04.jpg[/img]

 16. Van 11.30-13.30 op Langevelderslag erin geweest. Leuke golven met af en toe aardig wat hoogte en kracht! Het werd wel steeds winderiger en daarmee ook wat choppy. Eindelijk weer wat leuke swell dus stoked!!!

 17. Scheveningen Noord vanmorgen. Wie er vandaag niet vroeg genoeg bij was, had wind.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm21020857.jpg[/img]

 18. Vanmorgen idd heel leuk gesurfd op Scheef zuid, maar het was zeker geen head high. Ik schatte ze zelf op 0,5 m tot 1 m, hooguit heuphoogte.

 19. Net van vakantie. Was scheef nog leuk surfbaar??? En hoe ziet het er maandag/dinsdag uit???

 20. In Frankrijk laatst wel zonder cap en handschoentjes. En in 3/2 mm wetsuit. Heerlijk!

 21. avond sessie @ Cadzand was een zooitje het kwam van alle kanten. er zat wel hoogte in maar werd kapot geblazen door de wind weinig lijnen..toch een paar ritjes kunnen maken. hoop dat het morgen wat cleaner is

 22. Hier een ‘vaders’ die nog even moet wachten opdat vrouwlief thuiskomt van dr rondje hardlopen voor de RoPaRun. Kan vanaf 11.00 weg… ;-(

  Maasvlakte beetje OK? Iemand?

 23. Goh t ziet er nu nog niet heel goed uit… zorgt de wint nog voor grotere golven vanmiddag??

 24. Mv2 viel tegen gisteren met shortboard. Ik lag om 11:00 in t water en toen ging het nog wel maar t werd snel minder.

 25. Eyeball: hoek niet de moeite, golven breken niet, duizend suppers. Had beter kunnen blijven liggen. Gelukkig binnenkort naar Frankrijk!

 26. Vertrek zo vanuit Barendrecht (kom nou thuus vrouwtje!!!)

  Hoek is ook nog een optie. Ouddorp is zeker na hoogwater niet echt een optie (tenminste, in mijn beperkte ervaring).

 27. WaZ 9.00-10.30 No go,niet eens voor longboard…
  Wel een andere dude en een zeehond en zon!

 28. Right, I’m off. cya there! (of niet)

  Morgen(ochtend) mogelijk weer als de golven het toelaten…

 29. Zaterdag leuke surf op de Maasvlakte ondanks de drukte.

  Op de parkeerplaats (Laatste overgang) heb ik een paar Tribord Handsschoentjes gevonden. Wil je ze terug stuur effe berichtje

  jeroen_d10@hotmail.com

 30. Ouddorp nu best aardig. Niet hoog maar wel clean. Lijkt mij beter dan gisteren.
  Al aardig wat longboarders, SUP’ers en grommets in het water.
  Fotoos volgen..

 31. Beetje rommelig maar later mooie SUP en longboardlijntjes tussen 9-12 op Zuid
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_1293.JPG[/img]

 32. wijk aan zee was prima tussen 11-14, af en toe wachten voor de sets maar zeker heup hoog

 33. Tobias, volgende week donderdag tm dinsdag erop tijd om naar frankrijk of GB te rijden. Kun jij nog een sms wijden aan europa voor die periode? Wordt het de moeite waard om te gaan rijden of kunnen we net zo goed thuis blijven?
  Thnx

 34. Hier nog eentje die zich afvraagt waar het goed te doen is in frankrijk van donderdag tm dinsdag

 35. Goed het was het eerste dagje voor mij dit seizoen. En ik moest en zou mn nieuwe pakkie uitproberen… maar ik heb op MV2 genoten! Eerst verkeerd gelegen (bij reacreatie strand…) maar na een tip naar de laatste overgang gereden. Dat was beter.

  Kon iig nog een paar ritjes maken voordat het laatste beetje kracht er uit ging. Heerlijk om een nat pak gehaald te hebben!

  @Bejaarde: we moeten elkaar bijna wel gezien hebben…

 36. Wijk was idd lekker te doen, zonnetje erbij, heerlijk capie af. Voldaan! Kunnen we voor aankomende week nog wat verwachten?

 37. in Cadzand was het nog wat restjes pakken vandaag. capje af idd zonnetje toch wat ritjes kunnen scooren toch ff kunnen spelen!

 38. Het was fantastisch vandaag in Noordwijk, mooie cleane lijntjes , van half 11 tot kwart voor 12 erin zonder cap(waaat een bevrijding!!) bakkie koffie en daarna nog een paar kleine golfjes gepakt, bruinvisje op bezoek, en een hoop gezelligheid met zon! Heerlijke zondag!

 39. zie nu wel dat ik naar de maasvlakte had moeten gaan vanmorgen … zag me zelf op scheef noord geen normale rit maken 🙁 geen nat pak dus vandaag

 40. @@Jacco

  Er staan er een paar op FB; SUP Nederland. Ik heb er maar een paar gemaakt

 41. wijk was tussen 9.30 en 11.00 heerlijk net voor de grote drukte en de wind die rond 11.30 er bij kwam daarna werd het wat minder clean maar nog steeds leuk . eindelijk weer eens lekkere golven
  gaat het nog wat worden deze week ???

 42. Weet iemand waar ik fotos kan vinden van de Surfrenzy wedstrijd?

  Mijn beginnend surfertje deed mee maar ik geen foto materiaal helaas en ik zoek me zoek op internet dudes!

  Iemand?

 43. Wow, mooie foto’s (zowel in als uit het water)! En duidelijk betere golven op Wijk dan op Parnassia afgelopen zaterdag…

 44. Zandvoort/ Parnassia mijden…Heeft mij ook al een paar nutteloze ritten vanuit Zwolle gekost om die ervaring op te doen.

 45. @bm Waar zou dat aan liggen? Gewoon geen goeie zandbanken? Parnassia ligt niet zo ver weg van Wijk dus ik kan me niet voorstellen dat condities als wind en periode nou zo anders zijn dan daar.

 46. condities verschillen veel met die van wijk daar ligt namelijk een hele lange pier die vaak stroming en wind tegen houdt en zorgt voor soms onverwachte mooie golven en de banken liggen veel verder uit elkaar maar als het flink waait uit nw is wijk vaak een klotsbak en parnasia weer veel stroming kortom er is veel verschil dus

 47. Mijn ervaring met Wijk is ook dat de lange pier de zuidwester wind afschermt en dat golven veel mooier lopen en iets weg hebben van een point break. Ook heeft Wijk weinig last van getijdeverschillen, in principe kan het altijd.

  Op andere plekken zoals bloemendaal/zandvoort is het getij belangrijk en breken golven altijd op verschillende plekken. Ook is er meer stroming omdat de zee “open” is.

 48. Zeg Tobias,

  Denk je dat er morgen nog wat te shortboarden/fishen valt? windguru voorspelt wel enige golfhoogte.

 49. misschien heb ik het mis ,,maar kan het zijn dat we deze week, woensdag ofzo N swell krijgen van die storing tussen ijsland en noorwegen ?en mooi clean met die hogedruk die er aan komt i hope soo!!

 50. zijn er mensen die al in regio asturias zijn gaan surfen in de zomer en spots kunnen aanraden? Ziet er een mooie streek uit met veel potentieel

  Grtz

 51. Ik heb altijd een beetje moeite om een nieuw surfweerbericht te schrijven als het slecht nieuws betreft.

  Die ZW wind wil ook niet echt meehelpen. Het waait vannacht wat, maar morgen is het alweer verkeken. Golven zijn in het midden en noorden misschien nog net leswaardig. Daar ga je niets mee kunnen op een shortboard. Longboarders zouden misschien nog wel weg komen op de juiste tijd en juiste plaats.

  Maar zal het zo nog eens proberen met de nieuwe weerkaart rond 20:30u.

 52. die storing bij ijsland gaat volgens mij niks opleveren. gaat precies de verkeerde kant op. en het is te ver

 53. @Mark&Luca

  Dank voor de toelichting. Weer wat wijzer geworden. Volgende keer bij wat meer wind toch misschien de crowds bij Wijk voor lief nemen dan. Want met een lege line up zonder brekende golven schiet je ook niet veel op.