Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 19 oktober 2013

39 reacties

 1. Midden in warme lucht (warme sector) vandaag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10194839b.jpg[/img]

 2. Een paar kleine cleane golfjes om van te genieten op deze zaterdag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10193045c.jpg[/img]

 3. Kl*te netten, deze krabjens leefden gisteren allemaal nog, met een scheermesjeschelp kreeg ik ze er niet uit, ben vanochtend terug gefietst met een tangetje om ze te bevrijden, maar helaas nu waren ze allemaal dood.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel12.JPG[/img]

 4. Off-topic vraagje: om surfers-ear te voorkomen wil ik mogelijk doppen aanschaffen. Ik surf alleen gemiddeld maar 1 of max 2 keer per maand (wel van plan om de hele winter door te gaan). Is dit dan alsnog nodig of kan ik ook met een product als ‘Eardrop’ en goed spoelen met zoet water na de surf een surfers-ear voorkomen?

 5. van 1 of 2x pmaand surfen krijg je echt geen surfersear , maar je kunt natuurlijk altijd oordopjes uit voorzorg in doen , kijk eens op earplugsonline, ik gebruik ze al jaren

 6. @VDZ,
  ik neem aan dat je een cap hebt. zal je zeker in het winter nodig hebben. dan zijn de doppen wel overbodig

 7. Met oordopjes in heb je het wel wat warmer (misschien placebo effect).
  Koop geen doc’s proplugs zijn veel te duur voor wat je krijgt. Oorpluggen laten gieten is een goede optie.
  Eventueel doc oorpluggen in us kopen rond de 7 dollar.
  Succes

 8. Thanks voor de reacties, hoef me dus geen zorgen te maken…

  Een cap ga ik binnenkort kopen. Maar dan komt er toch alsnog wel is water in je oor?

 9. @vdz ik surf gemiddeld 2x per maand in nl en in de winter altijd met cap. De dokter heeft bij mij vorig jaar beginnend surfers ear geconstateerd. Ik draag nu altijd doppen. Sorky doppen. Prima.

 10. Surf al twintig? Plus jaren in zee nog nooit was de zee zo smerig kan iemand mij vertellen wat the fuck is going on!??

 11. @vdz Cap houdt inderdaad meeste koude water wel uit je oor. Dit is eigenlijk het slechtste seizoen voor je oor, water tussen de 10 en 16 graden en nog geen cap. Surf nu een jaar of 20 en ben jaar of 4 geleden geopereerd, is nog best een dingetje; volledige narcose en dan boren ze je gehoorgang uit met een diamantboor.
  Dus vooral voorjaar en najaar oordopjes gebruiken, een goede cap beschermt heel aardig sowieso tegen de koude wind die ook een flink steentje bijdraagt aan surfersear.

 12. Thanks voor de info! Ga dan toch wel die Sorky doppen kopen, aangezien ik de komende tientallen jaren niet van plan ben te stoppen met surfen in Nederland…

  Hoop alleen niet dat het lullen in de line-up minder chill wordt…

 13. Nadat ik die reacties heb gelezen op VDZ begin ik me toch wel een klein beetje zorgen te maken.
  Heb eigenlijk nooit last van mij oren en net een artikel erover gelezen en ben nu sterk aan het overwegen om oordoppen te kopen.
  Ik surf eigenlijk altijd als er golven zijn, gemiddeld 2/3 keer per week.
  In de winter misschien iets minder maar sowieso elke week.
  Hmm…

 14. @ Jorg
  O ja welke? Op hun site staat dit
  Naast de standaard, universele oordoppen voor het zwemmen, is het ook mogelijk om op maat gemaakte oordoppen te laten maken. De prijs bedraagt € 36,95 per stuk (inclusief btw).
  Dus dat is bijna 80 euro voor een paar.

  Surf zelf altijd met ouderwetse was oordoppen, hoop geklooi en je gooi ze elke keer weer weg. Vallen ook wel is uit. Maar ze helpen wel goed.

 15. Heerlijke zondag middag sessie aan de cote d’opale :)). Was de moeite voor de trip !!! Zeker voldoende hoogte gemiddeld schouderhoog en ondanks strakke ZZW wind paar zeer mooie ritjes kunnen glijden. Make my weekend

 16. 15:00 – 17:00 uur van Zandvoort tot Parnassia gesurft. Niet verwacht dat het zo mooi zou zijn: 50 cm tot een meter, alles naar links en lange lijnen. Zoals voorspeld wel veel stroming en gelukkig op de terugweg een lift gescoord bij een erg lekker ding. Helaas geen kracht meer over na het surfen. Haha grapje haha.

 17. Haha, vlak naast dat schip heb ik met de zwager vanmiddag van 15.00 tot 16.00 gesurfd. We waren eerst in Wijk, maar daar was niets toen snel naar Petten.

 18. @kanaal
  Ik ga meestal surfen rond de caps bij zuid en zuidwestenwind. De golven zijn
  daar bij zuidenwind heel clean. Bij ZW en WZW is het daar bijna alleen te surfen
  aan cap gris-nez (La sirène), het is er wel druk. Wissant gaat ook wel bij ZW maar
  het best bij afgaand tij (2-3uur na hoogwater.

 19. Gisteren ook zeer leuke sessie gehad aan de Côte d’Opale. Beetje op goed geluk gereden vanwege de ZZW en niet 100% ZW maar de kaarten toonden swell die in het kanaal binnen kwam. Daar aangekomen helemaal geen spijt van de roadtrip en er stonden mooie schouderhoge golfjes. Met HW was het effe heftig maar met afgaand werd het beter en beter met heerlijke surf. Stoked

 20. Wauw lekker filmpje hoor. Had niet verwacht dat er zaterdag nog zulke mooie golven zouden staan. Ziet er beter (hoger) uit dan de golven die ik vrijdag op HvH had. Maar dat kan ook aan mij gelegen hebben…

 21. Ringel aka De Ringelaar aka Don Ringel aka Ringelbert aka El Ringelinho aka De Kassenkoning uit het Westland doet het weer!

 22. @Marf, dopjes worden geadviseerd bij water onder de 20 graden maar dit is natuurlijk slechts een richtlijn aangezien de wind ook een factor is.
  On topic, hier in het noorden lopen alweer leuke golfjes bij afgaand…