Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 16 Maart 2013

27 reacties

 1. Bij ons nu tussen de 4.4 en 6.6 graden. Aan de Atlantische oceaan alweer richting de 15 tot 17 graden. Cornwall 13 graden water. Ik zag een filmpje van vorige week voorbij komen waar werd gesurft zonder schoentjes!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm15019815.jpg[/img]

 2. Scheveningen niet veel soeps. Een paar kilometer naar het noorden al beter.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm29019817.jpg[/img]

  En vanochtend op wijk, het rijk voor jezelf alleen. Niet echt veel power, wel lekker clean.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/w09mm50019816.jpg[/img]

 3. Gisteren een bruinvis in de line-up van Domburg. Zie linksboven in de hoek op onderstaande foto. Niet gevaarlijk en zeer zeldzaam. Maar er zitten er momenteel veel langs de Nederlandse kust. Waarschijnlijk vanwege het goede voedsel dat nu te vinden is. Het stikt ook van de Zeehonden. Via via hoorde ik surfers die hun sessie moesten beëindigen vanwege het gevaar van zeehonden. Ik weet er het fijne niet van, maar hoor het graag!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/bruinvis.jpg[/img]

 4. Zeehonden worden alleen gevaarlijk als ze kleintjes hebben en je te dicht in de buurt komt.
  Voor de rest zijn het mooie nieuwsgierige dieren.

 5. Inderdaad het rijk alleen van 7 tot 8, en nog een hemels longboardrijk ook zeg! Daarna nog iemand, en (te)later nog een aantal.
  Half offshore en super mooie steile lijnen van dik heuphoog in de setjes. Na anderhalf uur was het opeens gedaan met de pret. Super begin van weekeinde!

 6. Geen surfreport maar dat-ie even blijft staan 🙂 Wat zou jullie advies zijn voor midden april: Marokko (veel onshore wind dan en mindere golven?) of een van de Canarische eilanden?

 7. Eilanden, pakken meer swell op. Soms is het erg rustig op de Oceaan in April. Qua wind is er niet veel verschil. Beide windgevoelig, alhoewel je op bijvoorbeeld Lanzarote wel een heel aantal spots hebt die weggedraaid liggen van de wind.

 8. Net nog het staartje van mooie golven in Wijk geroerd, helaas zat ik alleen maar peddelend aan te klooien! Toen het uitgedoofd was paar kleine strand ritjes gemaakt. Wel lekker stoked! Van 10:15 tot 12:45

 9. Wat denken jullie: straks als het weer hoog water wordt, komen de golven dan weer omhoog of is afgaand tij beter?
  Ik hoop er vanmiddag in Noordwijk voor het eerst dit jaar in te gaan.

 10. Jah! Daar ben ik ook nog niet helemaal achter, vlgnd week woensdag wil ik er bij Noordwijk in, maar tij loopt af van uur of 9 tot uur of 16:30 dacht ik…met opkomend tij ging het iig goed…
  Woensdag doodtij(Ff om te checken?) dus iig geen harde stroming met afgaand tij…:)

 11. petten van 13.00 – 15.00 was erg leuk. eerste uurtje het best, redelijk cleane schouder hoge golven, daarna werd het choppier door de diep gelegen banken.. maar wel lekker geshortboard.

 12. Petten van 17.30 – 18.30 liep lekker. Redelijk krachtige linkse bakken.
  Werd naarmate het einde wel choppie en nam af in kracht maar toch heerlijk onverwachtse sessie gehad!

 13. Petten van 16:00 – 17:30 briljant! Holle bakken met veel kracht en lange ritten. Dank voor je sms Tobias, spot-on!

 14. Gistermiddag toch nog ff het water ingegaan. Het was lekker om er weer in te liggen! Hoewel er best wat redelijke golven liepen, bakte ik er niets van. M’n schouders waren slappe hap en vandaag heb ik spierpijn. Toch lekker getraind 🙂 Woensdag wellicht een nieuwe kans!

 15. Aankomende woensdag en donderdag maar lekker longboarden als de voorspellingen zo blijven

 16. Op ZandMotâh zaten de golven aan de onderkant van het wateroppervlak,

  Nâh toen ging ik een stuk uit de kustlijn met mein 4m gummy haai speleh, en een paniek gelijk bij die wandelaars, jôh 🙂

 17. @ Tobi@s: Hoi Tobias weet je al iets meer over de voorspellingen voor as woensdag. ik moet namelijk altijd s maandags voor 16.00 uur doorgeven als ik ergens in de week verlof wil nemen. Zijn het nog altijd twee DIKKE Kruisen waart voor woensdag of beter andere keer verlof nemen om epic te surfen.