Nuttige surfweer info:

Het surfweer van Zaterdag 14 september 2013

123 reacties

 1. Was het nog goed te doen tot een uur of tien in Zuid-Holland en Noord-Holland? De webcams zagen er ok uit.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/14mm21023693.jpg[/img]

 2. Net onverrichte zaken huiswaarts van wijkiki, zee was enorm rommelig geworden, met mijn longboard en noviciaat status een no-go…

 3. Hoorde net op radio dat strand Zandvoort bezaait ligt met dode krabben. Zu dit te maken hebben met fellen dinsdag melding van surfers in IJmuiden en daar onder met rode ogen, koorts, overgeven etc? Volgens Ingmar kwam dat door bagger werkzaamheden in sluizengebied Velzen? M.i. Kan riool overstort dit niet veroorzaken, toch?

 4. Was erg mooi vanmorgen tussen de seafoodcocktail tot de wind kwam wasll alone on the secret spot

 5. Wijjk Al Kud 11:00- 13:00 volgens mij heb ik KoreaFlyfisher afgelost 🙂

  Vannacht al hier, onbijtje, pak aan, water in, ideaal, stap me woonmobiel uit bam sta in ene in de uitlaatgassen van mijn aggregaat, de vewachte winddraaing had plaatsgevonden.Fietsie mee,Pier op. Water in. Gaaf , vechten knokken, draaien, golven links rechts onder boven, wasmachine, runs, uitputting, looie armen, licht uit, Schluss, herfst i luf it.

  Terug over de pier gelopen, wind was behoorlijk toe genomen, op t fietsie ging ff niet meer.

  Strand was Seagull”s Banquet en Krabjens’s en Scheermesjes Killing fields, her en daar 10cm dikke gelly laag dode beestjes. het geeft zeker te denken na de eerdere vevuilingsklachten, of ze hadden geen zin in de herfst.

  Stoked!

 6. Vanochtend van 9:30 tot 11 goed te doen bij Wijk! (voor mij dan) lekkere ritjes gemaakt met maar 4 man in het water. Tot de wind draaide en het 1 grote klotsbak werd… Maar mijn dag is goed 😉

 7. Net terug van Schev Zuid (14:00 tot 15:20 gesurft). Grote bakken out back…
  Lekker, beter dan verwacht!

 8. Zuid tussen 1 en 3 ,

  Hard werken, geen drukte, de herfst is begonnen
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-102.jpg[/img]

 9. Petten was leuk vanmorgen rond 8 uur. Borsthoog op de sets en enorm hol door de zuiden wind (side offshore/sideshore) en nw golven. Redelijk clean maar piekerig

 10. Zijn er al ervaringen van mensen die gedeeld kunnen worden over de HS hypto crypto en hoe die surft in NL? Ik wil ook wel zoon shapeje maar 750 euri voor een bord vind ik vrij veel.

 11. Leuk board maar check ook ‘The chili Bean’ van Fourth Surfboards.
  Stuk goedkoper, zelfde insteek! Te koop op MagicSeaWeed.

 12. bijna vier uur in het sop gelegen@ Cadzand echt helemaal naar de klote.
  maar het was een klotsbak met veel clows outs en af en toe een setje dikke bakken… lekker gespeeld!!

 13. Veel last van brandende ogen na sessie op de noord van 10:00 tot 12:00. Tot 11:00 was het oke, toen draaide de wind.

 14. Was van plan om naar zee te rijden maar als ik zo de webcam van Scheveningen zie en de windvoorspelling voor de komende uren bekijk denk ik dat ik me moeite ga besparen. Oogt nogal rommelig en toch ook nog een straffe windkracht 4.

 15. Het ziet er nog prima uit, dus snel ontbijten en op weg naar Katwijk om de toenemende wind voor te blijven. Anders wordt het terug fietsen naar Leiden zo lastig…

 16. Hier in Koksijde is het om 08.00 bijna niks meer en wat er is, is rommelig. Groot verschil met gisterenavond.

 17. http://cefasmapping.defra.gov.uk/Map

  http://www.meetadviesdienst.nl/nl/water-en-weer_metingen_noordzee_3d-spectra-golven.htm

  http://www.meetnetvlaamsebanken.be/default.aspx?Page=Map

  http://www.bsh.de/de/Meeresdaten/Beobachtungen/Seegang/index.jsp

  http://www.hmcz.nl/applets/golfspectra/golfspectra.html

  http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/wigo_10.jpg

  http://www.ndbc.noaa.gov/maps/United_Kingdom.shtml

  Dit zijn zo’n beetje de alternatieven. Hoewel er waarschijnlijk nog wel een hele rij zijn op te noemen als je goed zoekt.

  Tip voor het webcamstaren: het getij komt uit het zuiden dus als je wilt weten hoe het straks wordt kun je het beste op de cam’s van Belgie/ Zeeland en zuidelijke Zuid-Holland kijken. En die zien er behoorlijk clean uit op dit moment.

 18. Net ff noord geplonst,wel ff lekker wakker worden,maar was niet veel soeps…alhoewel,eigenlijk was het behoorlijk ‘soeps’ met al die krabstukjes,jakkes..
  Gelukkig was het geen surimi,maar echte krab..en af en toe zaten er honderden meeuwen om me heen,van de soep te genieten..euwhhw…

 19. Lees net dat het over de hele wereld is,al die aangespoelde dode dieren,sommige mensen denken zelfs dat het met de reaktor in nuke-a-sushi te maken heeft…

 20. Thanks Tobias voor de links.
  Geen wind, een zonnetje, wat swell, aldus een heerlijke ochtend in Cadzand.

 21. Net van 9 tot 11 op de noord gelegen ten hoogte van de eerste golfbreker en daar was het heerlijk surfen. Soms net iets meer dan schouderhoog op de sets en best redelijk clean. Zonnetje er bij en mijn zondagmorgen had niet veel beter kunnen beginnen.

 22. Bedankt Tobias voor de info..en johny Utah ….ben maar ff Naar de zee gaan kijken was een lekkere swell stoked!

 23. Nog voor de nuttige tip van Tobias wat betreft webcamstaren toch besloten om te gaan. Het zonnetje scheen dus why not. En Hoek (helaas alleen via een omleiding te bereiken vanuit Utrecht) was zeker de moeite waard.

  Van 09:30 tot 11:00 was het hard werken om door de branding heen te komen. En het was een flink eind peddelen naar de line up. De vrij steile muren die daar braken waren meestal net iets out of my league. Toch paar korte ritjes kunnen scoren. Vanaf 11 uur werd het makkelijker om naar buiten te komen maar de hoogte en kracht ging er toen ook wat uit. En de wind trok aan, dus werd het rommeliger. Om 11:30 met rubberen armen het water uit.

 24. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2013-09-15 at 4.22.15 PM.png[/img]

 25. Zuid was lekker vanochtend vrij vroeg.
  Was beter dan het er vanaf de kant uitzag.
  Geen rare luchtjes of dooie beesten vanochtend gelukkig.
  Straks nog een uurtje aktie met het zeil erop als hopelijk de ergste drukte voorbij is, mooie herfst zo Top!!

 26. hurley pro on!! Mensen die lang weekend naar Hossegor willen gaan als het aan is? laatste weekend september of begin oktober….

 27. Toeoeoeoet!!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding 2013-09-15 om 18.01.55.png[/img]

 28. wat een heerlijke sessie, van half 1 tot 3 echt super bij wijk daarna alleen maar hoger alleen minder clean:( ik zeg elke week minstens drie keer dit?!

 29. Geen looien armen maar wel stoked door de Noord rond hoogwater vanmiddag! Lekkere hollandse golfjes:)

 30. @dries, als de finale in dat weekend loopt (27-30 september), wil ik graag gaan. In de gaten houden of de condities er goed uitzien!!

 31. Velsen noord was lachen van 13.30 tot 16.30.. Toen ik iemand met een capje zag surfen moest ik nog harder lachen

 32. Ouddorp liep lekker vandaag. Vanochtend om te golfsurfen en vanmiddag/ avond om te windsurfen. Topdag.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-106.jpg[/img]

 33. De Noord was bij de eerste golfbreker ook vlak voor donker nog fijn.

  Wat dode beesten betreft: er lag een overleden bruinvis op het strand…

 34. Zondagochtend toch maar even het water ingegaan te Zandvoort. Had in vakantie de illusie dat ik het surfen onder de knie aan het krijgen ben. Viel dat even tegen!

  (wat is surfen toch een belachelijk moeilijke sport)
  😀

 35. @DepriPeew
  Kom kom, nou niet opgeven… Al was dat een mindere sesh je leert ALTIJD wel iets, ’tis idd niet makkelijk maar als het eenmaal lukt hier in die NL klotsbak geeft ’t echt zo’n vette kick!! Haha! dus GO GO GO!!!

  (ik dacht, mischien helpen een paar positieve woorden je weer een beetje stoked te krijgen;-))

 36. @Dirbee1971: Nice, we zagen je al in ’t water dobberen…

  Toevallig nog een blonde chica vastgelegd? Ze meende (hoopte?) dat je haar had gefilmd tijdens “the best wave/ride ever” 😉

 37. Wijk vandaag 11.00 tot 12.00 was heel zwaar kwam er niet door de eerste breek en een maal er door heen 1 golf gepakt en toen weer ploeteren nu heb ik best wel wat peddelpower maar dit was voor mij in iederegeval teveel van het goede voor het eerst in 10 jaar kwam ik er niet meer door heen :_((((

 38. Wiki Wijkio 12:00 -13:30,

  Too much for me, en mijn 8.2, hoopte op kleine herhaling van gister, dwz ietispietsie luwte van de pier, now way, volle bak golven, stroming en wind in je gezicht, sessie van gisteren nog in de armen, dan maar noodgedwongen spelevaren in de branding, wat eermatig aanvoelt als pielepoelen in het kinderbadje.

  Verderop keigoeie local thrilling runs zien doen en kiters keihoge jumps zien maken, daar kan ik ook van genieten.

  Prima weekend Wijkio (2-1) hiermee afgesloten.

 39. (Ogenschijnlijk?) een enorm verschil op de webcams van Wijk en Scheef. Waar Wijk een onneembare vesting van klotsend schuim lijkt, zie ik op Scheveningen een branding waar doorheen te peddelen lijkt en waar zelfs wat lijn in de surfbare bakken te ontdekken is. Is dit vertekening op de webcam of zijn de condities op Scheveningen echt zoveel beter op het moment? Kwestie van getij?

 40. @Guy: Twee momenten zijn vreemderwijze gewoon van de Gopro verdwenen (waarschijnlijk gewoon stom niet aan staan). Het thumbs-up moment was er een… Sorry

  @Snelle Henkie: Ik meen (dacht) dat blonde chicka op 0:43 langs komt (helaas had ik niet haar hele ritje erop staan).

  Volgende x toch maar het risico nemen en een vééél betere camere meenemen. Dan gaan we pas lachuh

  😉

 41. De jongens (en meisjes?) achterin zijn lekker aan het rippen daar achterin op Scheef. Voorin ook trouwens. Leuk om ff te volgen zo op een saaie dag op kantoor.

 42. Goed gedaan!

  Ik vind scheveningen een van de meest gevaarlijke spots waar ik heb gesurft, je filmpje laat mooi zien waarom.

 43. @Michiel

  in Cadzand heb je een mooie spot met laag water en ZW
  rechts van de gele toren in zee heb je een (haventje/piet) daar heb je een groen paaltje daar moet je rechts liggen ..ook wel bekent als Danger beach! (pas op voor die pier als het wat hoger water is!! ) have fun!

 44. Je hebt mijn dag/humeur weer goed gemaakt. Thanks a million.
  Als ik je ooit een golf mag gunnen…

  HappyPeew (The surfer formerly known as DepriPeew)

 45. Jesus! zonde. En ook zoveel dode krabben…is dat toeval denken jullie of is het water echt aan het vervuilen?

 46. Allemachtig wat een vinvisbeest, je zal er maar tegenaan peddelen, of het zien als hij/zij nog stuk verder in water drijft, je schrikt je heeelemaal wezenloos.

 47. @Bruyntje

  ja denk het wel?!
  chille sfeer daar,, morgen zullen er nog wel wat dudes liggen. rond 6..als het zo als vanavond is ,,zeker de moeite waard!

 48. gister in Noordwijk van half 11 tot half 1, 2 mooie ritjes down the line , back en frontside…lalala moest ik ff met jullie delen ( mn vent surft niet…en snapt mijn ‘stoke’ ook niet, vandaar hahaha:)

 49. zondagochtend tussen 09u20 en 12u30 was het super in Oostende, België. Na het bekijken van het filmpje van @Atze was het bij ons precies veel cleaner! Pas tegen 12u kickte die onshore in.
  Was echt zo stoked! Stiekem nog steeds aan het nagenieten 🙂

 50. Tjees, is er nu alweer een dode walvis aangespoeld? (Of begrijp ik het verkeerd?) Weet iemand hoe vaak dat ‘vroegah’ voorkwam? ik heb namelijk zelf het gevoel dat er normaliter maar eenmaal per decennium een walvis aanspoelde in deze contreien, en dit zou dan alweer de derde zijn in twee jaar? Something is fk’ing them up!

  Tegen degene die opmerkte: zijn onze zeeen dan echt aan het vervuilen? Ja, dat zijn ze echt.

  Ziehier bijvoorbeeld een javaanse golf:

  [img]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/08/17/article-2396076-1B55CBCE000005DC-54_964x642.jpg[/img]

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2396076/Surfs–filled-rubbish-Shocking-picture-shows-Indonesias-famous-surfer-gliding-trash-filled-wave.html

  En als je wilt weten waar t allemaal drijft:
  http://visual.ly/seas-plastic

  En dat is dan nog “alleen” maar de rotzooi die door individuen overboord word gegooid. Over wat bedrijven zoal uithalen (voornamelijk in de tweede en derde wereld) heb ik het nog niet eens…

 51. Danger beach, de laagwater spot @ Cadzand

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Danger Beach.jpg[/img]

 52. @ julie

  wanneer is het het best om in oostende te surfen? hoogwater?laagwater?

  waarschijnlijk recht voor het fort?

  en is daar een cam in de buurt?

  groeten, brecht

 53. Gaat die windafname/offshore nog op tijd komen vanavond?
  Op DMI ziet het er namelijk uit alsof het pas na zonsondergang gaat gebeuren…
  En er bij zonsopkomst alweer een verse portie wind staat.

  Maar misschien dat iemand daar een betere/andere kijk op heeft?

 54. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Pinquins_scheveingen.jpg[/img]

  Wie niet waagt wie niet wint, zo toch maar even een nat pak halen!
  Zin in, zin in. Krabben ik lust jullie rauw 😉

 55. Los van Danny’s fotografisch talent, alsnog Domburg. Cadzand loopt maar heeeel zelden enigzins fatsoenlijk bij laagwater. Het moet al flink stormen wil er iets van hoogte doorkomen tot op het strand!

 56. Goede site, Liskov. Ben die site even aan het doorlezen en het eerste wat ik deed was het aantal strandingen van walvisachtigen per jaar bekijken (dit is dus inclusief bruinvissen, die vrij veel aanspoelen in Nederland) En ja, dat is dus inderdaad (schrikbarend) gestegen..

  Van ruwweg 20 per jaar (met een paar jaren getallen onder de tien in de zestiger jaren) naar ruwweg 40 per jaar in de tachtiger jaren, naar gemiddeld 500 (VIJF. HONDERD. per jaar. GEMIDDELD. 880 in 2011 alleen) in de jaren nul.

  Ik ben benieuwd of men ook een idee heeft wat dit veroorzaakt…
  (ik heb een idee. Wij zijn het, die dat veroorzaken. Ik weet alleen niet hoe.)

 57. Hallo
  Vandaag zijn mijn gloednieuwe longboard en shortboard gestolen.

  Het longboard is een fourth bearman pro 9’0
  Het shortboard is een groen/geel Des sawyer 5’10 twinfin
  Als jullie een van deze boards ergens bij toeval tegenkomen zou je dan mij een mailtje willen sturen? Blvanduijn@gmail.com
  Alvast bedankt
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/bearman.jpeg[/img]