Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 14 April 2012

38 reacties

 1. goed bericht over egmond, van 12:00 tot 13:30 was zeer okay! daarna ook nog zo tezien.. hele strand met 2 surfers en zeehond 😀 later kwamen er nog 2 dudes bij…
  was wel een viswedstrijd aan de gang waar je langzaam heen dreef als je er rechts van lag. overall topdag!

 2. Vanochtend lekkere sessie gehad op de noord. Alleen een side-bite van mn Wombat verloren…
  Mocht iemand hem met laag tij nog tegenkomen? Let me know, Thanx!

 3. @ WSL – Wat een waanzinnig coole fotoos! Surf art.

  Wijk was weer verbazend lekker van 12.00 – 15.30 .. de wind was nog nauwelijks aanwezig en de golfjes hadden best nog kracht/hoogte met afgaand tij. Zonnetje en niet al te druk, Topdag!

 4. @ Thomas – Dat was wel een heel kort filmpje, die van die kabouters in ’n duikboot (daar moest ik meteen aan denken..)

 5. @helicopter!: kudos voor het filmpje! ziet er cool uit..

  ..en wat een fijne golven :O

 6. Wijk aan Zee was verrassend goed tussen 13:00 en 15:00uur. Leuke heuphoge (soms schouder) golven met af en toe kekker veel kracht door de uitstroom naar eb. Mooi weer en water weer wat warmer dusss lkr! Helicopter film is echt super tof juist, waarom zijn er op dit forum altijd zoveel zeikerds?

 7. Ik vond Wijk zo rond 14:00 zelfs lekkerder dan in de ochtend rond 10:30. Meer kracht en meer setjes achter elkaar. Later op de middag werd het wel wat rommeliger, zoals T. al had voorspeld. De lijn was eruit. Met zonnetje erbij en voor het eerst zonder cap (wat bij een spoelsessie nog wel wat aan de frisse kant was) was het wat mij betreft een uitstekend dagje.

 8. Ik weet niet hoelaat jij op ter heijde was maar rond half 3 begon het daar geweldig op te schonen, golven werden hoger en regelmatiger en werd uiteindelijk nog redelijk clean, daarvoor was het inderdaad bagger maar laag water heeft zn werk uitstekend gedaan daar.

 9. zorgt de wind morgen in domburg voor veel stroming? beter met laag gaan?

  dank voor de tips!!

 10. Ik zou zeker niet met laag gaan. Je hebt juist de stroming van vloed nodig die tegen de windrichting in gaat! Overigens kan surfen met laag water wel op Domburg, maar dat is een hele holle golf, direct op het zand. En je wilt je nek niet breken neem ik aan.

 11. Heerlijk dagje voor surf! Ook de fotografen houden surfweer in de gaten voor het beste moment voor de beste plaatjes! Thanks!

  Alle foto’s zijn te vinden op: http://www.tacky.nl/surf/imagecollection/?id=17534

  [img]http://www.tacky.nl/m/201204/494076.jpg[/img]
  [img]http://www.tacky.nl/m/201204/494086.jpg[/img]
  [img]http://www.tacky.nl/m/201204/494087.jpg[/img]

 12. Vanmorgen rond elf uur was het niet veel in Noordwijk. Door de on-shore wind braken de golven niet lekker, maar toen de wind wat afnam werd het ineens erg goed te doen! Helaas heb ik nog niet genoeg conditie opgebouwd om veel langer dan een uur te paddelen… @ Helicopter: Vette beelden zeg! Is het ook mogelijk om lager te vliegen of is dat te riskant?

 13. Van 18.00 tot 19.30 op Domburg gelegen. Het was niet clean of groot, maar er zat wat kracht achter en het was gewoon fantastisch om er weer in te liggen na een tijd ziek te zijn geweest! Hoera 🙂

  @Helicopter: Superleuk filmpje!!

 14. Even off-topic; Kan je je op een of andere manier abonneren op die ‘swell’ magazine? Op de site vind ik enkel de geuploade versies.

 15. off topic en wellicht overbodig. maar tot as dinsdag kan je voor een prikkie een ticket boeken naar biarritz. zo kost een retourticket in juni slechts 80 euro en een huurauto heb je vanaf ongeveer 250 (anderhalve week). net een vakantie geboekt naar seignosse via biarritz met gezin (vrouw, kind 3 jaar en ik) voor maar 1000 inclusief auto. goedkope (surf)vakantie in deze crisistijden 🙂

 16. @Helicopter: Vette beelden, zag dat ding de hele tijd over ons heen razen, iedereen zei al, daar moet een cam onder gehangen worden… Maar die hing er al dus! Nice!

 17. @bert De Swell is een gratis magazine me vaste afhaal punten. Je kan er altijd eentje op komen halen bij ons in de surfschool in Ouddorp. Grtz!