Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 13 Juli 2013

16 reacties

 1. De wind boven de Noordzee vanmiddag 14:00 uur. In het rood omcirkelde gebied zou er net voldoende wind moeten staan voor de aanmaak van een nieuwe kleine noordswell die zondag arriveert.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/201309_26_20.png[/img]

 2. Tobias, denk je dat ik chiller kan surfen op me 6’2 als ik naar petten ga inplaats van scheveningen as zondag? Ik zie namelijk op MSW dat het ies aangenamer lijkt in Petten.

 3. Met een 6’2 lijkt het me vooral chillen en niet surfen…
  Golfhoogte is daar gewoon niet hoog genoeg voor. Scheveningen of Petten geen verschil.

 4. Tussen 9:30 en 10:00 nog even gelachen op Scheveningen zuid met longboard op de ‘ankle snappers’ 🙂 …daarna werd het echt zo goed als flat.

 5. Ik ga volgende week voor een weekje richting Frankrijk.. MSW voorspelling voor woensdag zegt 1.2m 12 sec sideshore.. gaat hem niet worden dus ?

 6. Ik denk dat jij verkeerd gekeken hebt.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm23022535.jpg[/img]

  De eerste rij is een soort berekende golfhoogte. Daarbij lijkt het alsof ze de verschillende swells die rechts staan bij elkaar op tellen. Zo werkt het helaas niet. 0,4 m + 0,3 m is inderdaad 0,7 meter. Echter de ene heeft wel een goede periode en de andere niet (slechts 5 seconden).

 7. Zit nu in Frankrijk. Super mooi weer, maar de golven zijn om te huilen. Afgelopen 3 dagen 20 cm max. En zo te lezen wordt het deze vakantie weinig surfen maar meer chillen op het strand.

 8. Tobias,
  Waarschijnlijk vragen een heleboel mensen zich t af maar wordt er na volgende week nog wat golven verwacht in frankrijk?
  Ik was van plan volgende week vrijdag te vertrekken maar tot dusver zijn de berichten tm volgend weekend bedroevend… Enig idee wat het daarna vt zal doen?

 9. Niet te ver vooruit willen kijken. In de avondruns van vandaag zien we voor a.s. dinsdag/woensdag alweer een kleine depressie op de Oceaan bij Groenland.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm43022548.jpg[/img]

  Oke, het is niet veel en hij is niet groot maar aan het einde van de week zouden er toch een paar setjes met heuphoge golven moeten binnenrollen van dit laag. Helaas zijn dit wel de mooiste twee weerkaarten. Andere weermodellen laten een minder sterk lagedrukgebied zien.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm37022559.jpg[/img]

 10. Toch maar even mijn weekje Portugal uitstellen tot Augustus!

  By the way, ff offtopic als de Moderator het niet erg vindt! en voor diegene die willen afreizen richting Portugal en hun vakantie willen combineren me een Surffestival!

  Van 19 tot 28 Juli vindt er op Santa Cruz Beach,Torres Vedras,Portugal het Ocean Spirit Festival http://www.oceanspirit.pt
  plaats!
  Dit is het grootste SurfsportFestival in Europa wat betreft Surfdiciplines oa
  Surf, Longboard,SUP, Kite, Kayaksurf, Skimboard en WaveskiSurfen!

  In de laatstgenoemde Dicipline vindt er intergraal het Wereldkampioenschap Waveskisurfen 2013 plaats van 22 tot 26 Juli.Daar kun je de Wereldtoppers aan het werk zien en dus spektakel gegarandeerd met hoge Aerials met Re-Entry!

  In de Avonden veel muziek en feesten!

  Greetzz
  Bertski!

 11. Tja, en dan maar hopen dat Neptunes niet in slaap valt!

  Je moet toch wel goede weersvoorspellers om je heen hebben als je zo een groot Evenenment durft te organiseren!

  Ik kan er helaas niet bij zijn!

  Stoked!

 12. Volgens de voorspelling zou het vandaag iets hoger zijn dan gisteren. Voorlopig is het flat in Scheveningen. Komt daar vandaag nog verandering in?