Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 1 februari 2013

74 reacties

 1. Op zee blijft het gewoon goed waaien morgen de hele dag. Waarschijnlijk zal het op het strand ook wel ietsjes meer zijn dan nu in de verwachting staat, dus een kleine 6 bft.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01311959.jpg[/img]

 2. Wat is er eigenlijk aan de hand met het weer, Tobias?

  Geen winter, de atlantische die zowat elke week ontploft, weinig N swell op onze noordzee.

  Dit is mijn eerste winter dat ik surf maar had toch andere verhalen gehoord over de winterswells op onze zee.
  Hoe is deze winter in vergelijking met andere winters, qua surf hier?

 3. Het is in ieder geval wel gezellig in het water. Aan het eind van de middag meer wind en waarschijnlijk ook hogere golven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02011713.jpg[/img]

  Die winterswells zijn inderdaad ver te zoeken, maar dit is puur natuurlijke variatie in het weer. We hebben vijf winters op rij gehad met goede schaatscondities. De kans daarop was hetzelfde als in een keer Yatzee gooien. Ik denk dat we nu meer afwisseling krijgen met de ene keer meer noordswell en de andere keer meer zuid. De kans dat je twee keer achterelkaar ineens Yatzee gooit is namelijk kleiner dan een keer. Niets aan de hand met het weer dus eigenlijk.

 4. Meer geduld dus….

  Ben echt eens benieuwd wat er te verwachten valt als zo’n dikke winterswell onze noordzee optrekt !!

 5. Vanmorgen (8:00 – 10:00) bij Wijk erin gelegen met een 6’5. Normaal longboard ik altijd, maar dit was de tweede sessie op een shortboard en ik heb een paar golven kunnen pakken… al zagen de golven er heerlijk uit om te longboarden (ik had meer hoogte verwacht) overigens!

 6. Die 2 broers met die circuscaravan zijn gisteren bij Marina Seaport IJmuiden aangehouden, leek wel Amerikaanse serie met 18 man gemaskerd arrestatie team, Ze hadden ook een schip daar. Volgens omstanders hadden ze iets te maken met drugssmokkel.

 7. Lekkere surf gescoord in Cadzand. De wind werd perfect rond hoog water wat minder en stond licht offshore. De hoogte was beter dan verwacht. Ook in Domburg liep het lekker zo te zien. Stoked!

 8. Good surf in Cadzand 🙂 lekkere golven, offshore breeze en zonnetje. Happy, tired but stoooooooked !

 9. @Danny; Damn, als ik had geweten dat Domburg nog zo goed ging worden vandaag was ik ook nog wel gekomen. Niemand in het water?

  Kan het morgen nog wat ‘shortboardbaar’ worden daar Tobias?

 10. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/P1000972.JPG[/img]

  Dit is een foto van het strand in kaikoura waar we laatst gesurft hebben en wild kampeerden. We hebben ong 2 maanden gewerkt en met dat geld trekken we weer verder. Hier in Gisborne krijgen we ergens kost en inwoon in ruil voor wat te helpen in het huishouden, best relax allemaal. Gewoon ergens aankomen en rondzoeken naar een plaats, zo doen we dat al een paar maanden…
  Heb ook een gopro bij maar gebruik hem niet zoveel want anders kijken alle locals hier meteen raar op, en goed zijn ze hier wel. Kleine actie op http://www.youtube.com/watch?v=LtIYAhNO3JE

 11. en voor diegenen die echt bewijs willen, kan je altijd is naar de foto’s op onze blog kijken die we bijhouden voor familie en vrienden op http://www.maiteben.reislogger.nl

  Foto’s van die barrel op wainui zal ik later posten want die heb ik nog niet getrokken 🙂 maar google het gerust even…

  Voor de rest is NZ een absolute aanrader! Empty line-ups, immer vriendelijke locals, geen beesten in zee of op land die dodelijk zijn en een goeie spot is hier nooit ver weg als je weet dat je op een paar uur van de oost naar de westkust kunt rijden. Doen zou ik zeggen!!

 12. Ik had nog een voreg ochtend dip moeten doen op Sccheef, geloof ik! Helaas nu geen mogelijkheid meer ivm andere afspraken. Gisteren tussen10 – 12u was best lekker…

 13. De wind is vandaag toch zuid ipv onshore? Wel lekker zonnetje! Jaat; vette trip hoor, zeker kaikoura is onvergetelijk. En wat die dodelijke beesten betreft; die zitten er helaas wel (in het water) maarja wat doe je er aan..

 14. Noordwijk gister middag rond 4
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-162.jpg[/img]

 15. Scheveningen was lekker rond 12 uur, vooral als je een board met wat volume had.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/foto (1).JPG[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/foto (2).JPG[/img]

 16. slappe hap……
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/scheveningen (1).jpg[/img]

 17. @ Jaat… tussen Gisborne en de eerste afslag van het wainui is er een weg die lijd naar sponge bay, van hier af kun je aan je rechter kant het eiland zien met een mooie linkse pointbreak die erg goed en hoog kan lopen met zuiderswell. Met laag water kun je naar dat eiland toe lopen of er door de baai naartoe peddelen. Heb er zelf nog nooit gesurft, maar heb via via wel gehoord dat het er sick is.. doe je auto daar wel goed op slot want ze stelen daar behoorlijk.

 18. @jaat, check vlakbij Gisborne de Mahia peninsula. Daar vind je aantal worlclass reefbreaks en zelfs nog een paar beachies, misschien ben je er al geweest ander zeker checken

 19. Noordwijk was vandaag heerlijk! Echt af en toe golven van een dikke meter, en…ik kan t nog!!! Mooie golf gescored (ja t was er maar 1 jah) dacht dat ik het niet meer kon na 3 maanden niks gedaan te hebben. Enkeltje deed ook geen zeer (nu wel na een pokke end terug gelopen te hebben, stond flinke stroming) zonnetje scheen, heerlijk! Nu stoked met pootje omhoog op t bankie 🙂

 20. Beste allen, ik ben van plan om met mn meissie van de zomer vier weken naar noord- oost australie te gaan. Zij surft niet. Dus we willen een camper huren en surfen combineren met reizen. Goeie keus? Iemand ervaringen met spots, camperhuur, goedkope tickets, plekken die je gezien moet hebben.etc. Etc.?

 21. @Surf Australie
  Let er in ieder geval op hoe noordelijk je gaat. Agnes Water is de laatste plaats waar je kunt surfen voordat je bij het Great Barrier Reef aankomt. Dit rif houdt de swell weg van de kustlijn. Ik zou het voor de surf bij de Sunshine Coast en Gold Coast houden, dan heb je al zo’n 1000km kustlijn te pakken.
  Verder…koop een Lonely Planet ofzo! Daarin staan alle antwoorden waarnaar je op zoek bent 🙂

  Oh ja, vandaag was weer genieten aan de kust!
  [img]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/1604980_223147994536090_672823312_n.jpg[/img]

  http://www.facebook.com/JopHermans.Photography

 22. Dankje voor de info.ga zeker lonely planet kopen. Heb t gevoel dat het daar wel erg crowded is. Heb jij ervaringen met wat minder drukke spots?

 23. @ surf Australië en andere reizende surfers.
  Ga naar Wannasurf.com. Hier staat een omschrijving van heel erg veel spots wereldwijd die je in pdf kan dowloaden voor op je smartphone. Ook kan je een gpx.file downloaden en die laden in een gps app zoals everytrail. Dan heb je in één keer alle spots op de map staan van je smartphone. Echt super fijn met reizen. Ik heb zo een week door Portugal gereden en alle spots zijn goed te vinden.

 24. @Surf Australië
  Australie heeft een kustlijn van 25.000 km en er wonen maar 22 miljoen mensen en die surfen echt niet allemaal. Tenzij je naar bekende plekken als Byron Bay, Noosa Heads of Coolangetta gaat dan is het inderdaad altijd druk, maar ook een toffe ervaring omdat dit dé plekken zijn in Oz! Ideaal om te hebben is een auto/campervan, heb je ontelbare spots voor het uitkiezen 🙂

 25. Wijk was top gister tussen 13/15uur!
  Zuidenwind maakte de leuke lijnen holler en cleaner!

  Hoe meer naar rechts hoe hoger het was!

  Verbazing alom dat ik 3 en half uur in eenstuk in het water kon liggen in een 4/3 pak! en is me nog niet gelukt de afgelopen 12 jaar in februari, Amazing!

  Tussen 16/17.30uur zakte het in maar vanaf 18 uur ging af naast de Pier!

  Ben daar ff wezen kijken naar de strijd tussen Suppers en Longboarders die een behoorlijk lang trajekt in de golven konden volgen tot in de hoek helemaal!

  Superstoked voor de hele week!

 26. Flat vandaag. Later nieuw weerbericht. Komt wel wat aan deze week.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02032549.jpg[/img]

 27. De poep was aan dit weekend. Toen de hoogte toenam hebben we ons verlies moeten nemen (zie foto als het lukt met uploaden). Niet geschikt voor deze jongens. Pfff wat een hoogte. Oh ja en de zwager rook eens niet naar glasbak.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-165.jpg[/img]

 28. Geniale foto!

  Nu het weer flat is, is er vast en zeker tijd voor vakantievragen:
  Ik ben rond eind maart voor 2 weken op Bali en ben van plan rond Kuta te verblijven en met een scootertje naar de surf te rijden.

  Tips voor leuk / betaalbaar verblijf voor 2? Is reserveren nodig?

 29. @ Surf Australië
  Kon vorig jaar een paar dagen aan het werk vastplakken in Sydney.
  Naar Crescent Head gereden met een campertje, Point Plomer was te gek. Crescent Head veel surfers in het water maar bij Point Plomer met een paar man maar. Dolfijnen, pelicanen, lekker rustig plekkie daar.
  Moet echt een keer terug naar Australië.

  Overzicht van een hoop camperverhuur.
  http://www.cheapcampers.nl/bestemmingen/australie/
  Zelf bij Jucy geboekt. Cheap en ok.
  Wicked campers is ook een budget rental.

  Have fun. Mooi genoeg daar ook al je niet surft.

 30. Brittany France ook wel Bretagne.. 😉 Finistere en Cote D’armor. Vrijdag surfspots Moulin la rive, Pors ar ville, Locquirec. Aanrader. Net voor westerstorm heel lekker.
  Zaterdag in de luwte voor de westerstorm, offshore wind en hele goede condities. Beachbreak Trestraou, helaas veel closeout. Weinig lijn, wel mooie dikke cleane golven. Pointbreak Pors Nevez, hele mooie right. Helaas tussen rotsen en niet met opkomend vast komen zitten. Stad Perros Guirec. Vanaf de middag steeds hogere golven van ruim 5 meter zien binnen rollen en fijn een pilsje gedaan in de wagen.
  Zondag doorgereden naar Cap Frehel. lekkere swell. 20 seconde periode, 1,8 meter en heel veel kracht. Jammer van de rotsen. De zwager zal er nooit meer surfen na zijn bijna dood ervaring en had t al niet zo op die dingen. Concreet genoeg.. 😉

 31. @ Anonymous, Bretagne zijn we geweest (in het Engels ook wel Brittany genoemd). Brittannië zou kunnen verwijzen naar het Verenigd Koninkrijk, dat is hier echter niet bedoeld. Dan had het ook meer voor de hand gelegen om Groot-Brittannië op te schrijven. Maar scherp opgemerkt.

 32. @ J

  Met oud-en-nieuw nog in Bali geweest. Eerste nacht reserveren is wel aan te bevelen, als je aankomt zul je best gaar zijn 😉 Op Poppies lane 1 en 2 zitten veel hostels & resorts en ontelbaar surfshops en scooter rentals.
  Verder is het persoonlijk wat je trekt, ikzelf was na 10 jaar terug op Bali en in Kuta, en vond Kuta erg op Salou of Benidorm lijken en zeer teleurstellend en veel te commercieel. Je kunt beter in de buurt van Padang Padang of Uluwatu of Nusa Dua iets zoeken als je op je scooter rond rijdt, maar nogmaals het blijft natuurlijk persoonlijk!

  Succes en veel plezier in ieder geval, de surf is wel echt top!

 33. Pfff……iets te roekeloos om zonder kennis van de break het water in te rennen bij Cap Frehel en dikke bakken te pakken, maar de stoke won van het verstand 🙂

 34. Magical ancle breakers
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2014-02-03 at 4.38.20 PM.png[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2014-02-03 at 4.38.32 PM.png[/img]

 35. @Australie surf:
  Voor plekken die niet druk zijn en wel heel mooi/leuk:
  – Yamba
  – Broomshead
  – Mooloolaba

 36. Om GPS data bij Wannasurf te downloaden lijk je een account nodig te hebben. Echter, als ik me wil registreren krijg ik het bericht:

  You are not authorized to view this page!
  You need to log in.

  Heeft iemand anders hier ook problemen mee? Of beter nog, de oplossing?

 37. @ @Hans

  Account aanmaken op wannasurf is volledig gratis en je krijgt er nooit spam mail van. Eens ingelogd kan je perfect alles downloaden.

 38. Aha, maar nu heb ik het door, je kan inderdaad op dit moment niet meer registreren als nieuwe user.. Even afwachten zeker..

 39. Super bedankt voor de info…heb t gevoel dat het van te voren goed plannen is waar je wilt surfen en wat je wil zien.. Iemand ervaring met binnenlandse vluchten?

 40. Canggu zeker chill en veel beter dan Kuta of legian, seminyak
  stormriderssurfcamp is ook echt relax. Het huis heet Raja Ombak zit midden tussen de rijdtveldjes en is zit dichtbij en paar goede surfspots.

 41. @ Surf Australie: je kunt in binnenlands voor een paar tientjes al vliegen met Tiger Air, prima te doen.

  Neem wel een hele grote zak geld mee want het is duuuuuuuuuuur daar (op binnenlandse vluchten na dan ;-))

 42. @J, Canggu zeker een aanrader, zelf bij Ombak Bagus geweest, erg relaxed bij een Nederlands gezin en een paar minuutjes van het strand met de scooter. Het is wel echt een homestay, dus geen fancy hotel ofzo, maar hierdoor ook een stuk goedkoper!
  Kuta is echt een shithole, mooi als je dom wilt gaan zuipen, maar een stuk minder als je dat niet zo nodig hoeft!

 43. Ben inderdaad niet op zoek naar luxe maar budgetprijs.
  De homestay Ombak Bagus ziet er interessant uit! In Canggu zelf is ook nog wel iets te beleven aan restaurants etc of moet je daarvoor weer terug richting het zuiden?

 44. In Canggu zitten veel restaurantjes en ook supermarkten, alles zit in de buurt en wijst zich vanzelf

 45. Canggu is best klein, en Ombak Bagus zit er zelfs iets buiten. Maar in Bali zijn de afstanden relatief klein, dus op de scooter ben je overal zo. Op 5 minuten zit Echo beach, chille restaurantjes met uitzicht op reef break, Seminyak is 20 min volgens mij, Kuta 30 min ofzo (alweer 2 jaar geleden dat ik er was).
  Weet niet of je het al bedacht had, maar scooter is wel een must op Bali… Ben zelf ook vanuit Canggu naar Uluwatu en Padang Padang geweest, maar is wel ietsjes verder.