Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zaterdag 07 – 09 – 2013

120 reacties

 1. Waveforecast-modellen vandaag: (negeren dus…)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08mm28023456.jpg[/img]

 2. Vanmorgen heeeeeerlijk cleane golfjes gepakt om wakker te worden. Vanmiddag/vanavond dus nog maar een keertje, maar dan met mn fishie. Een mens wordt blij van dit soort voorspellingen!!! 🙂

 3. Nu op de maasvlakte gewoon geen golven.
  Tobias hoe kan dat zag op webcam van scheveningen wel surfbare golven.

 4. he waardan , golven op scheveningen zijn nu ook weg geloof ik, wie weet springen ze weer tot leven met het opkomend tij, wel laten weten he

 5. Ook niet bij de Maasvlakte Betonblokken? Zal te maken hebben met springtij, waarbij de Noordzee behoorlijk leegstroomt. Water komt net zo hard weer terug als het tij weer op komt straks.

 6. Toen om 12.00 de wind naar WZW draaide werden de golven een beetje gekilled, daarvoor was het erg mooi en de grootste van de set heuphoog. Hopen dat de boel zo meteen weer wat aangeduwd wordt
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_3867web.JPG[/img]

 7. Is het mogelijk om het ip adres van k.u.t. te achterhalen zodat hij geen toegang meer heeft tot deze site? Behoorlijk waardeloze, weinig constructieve en niet respectvolle reactie….

 8. Belgie is nu met hoogwater vooral platgeblazen door de zzw-wind.. kleine waardeloze golfjes, eventuele verbetering met aftrekkend tij en afvallende wind..?

 9. Nâh Wijk @ Zea pier Waz heel erg lekker 12;00 15:00 dus pcies met laagtij, hier en daar erg mooie lijnen, hoogte +- 80 CM met af en toe hoger, niet te druk, geen malloten, en voldoende respecto onderling, althans in mijn area around.

  Dr liep wel iemand met een kei van een hoofdwond duz mss verderop anders.

  Nu weet ik waarom een O’Neill heat … heet. Gevalletje “boiling in you’re own suit” in deze condities, money well spend, belooft goeds voor da winter.

 10. Na een korte blik op de zuid toch maar naar Scheef noord gegaan. Zeker geen spijt van gehad! Paar lange ritten kunnen scoren, stoked!

 11. Ik was om 10 uur in wijk, wilde even koffiedrinken voordat de Swell binnen zou komen. Ben maar meteen het water in gegaan. Damn wat lekker. Heup tot schouder. Clean en lijnen. Weinig man in het water. Om 12 uur eruit voor een broodje, daarna er weer in. Mwah, er was weinig van over tussen 12.30 en 14.30… Maar die sessie van 10 tot 12 maakt m’n week.

 12. na tijden eens geplanned erin vandaag op het uur nauwkeurig kwamen de rollertjes heuphoog + binnenrollen tussen 11.45 en 13.30 in scheveningen.

  zon heel weinig mensen en een enorm board onder m’n voeten. het was fun!

 13. Uur of 13:30 tot 17:00 op Wijk met de SUP.
  Na laag werd het écht lekker met mooie grote holle golven die helaas wel vaak close-out dichtsloegen. Druk, maar wel erg veel fuuuuuunnn..
  Stoked!

 14. @frans judorans: Vanaf 15:30 tot 17:30 slecht ontkaterwater. Kotsmisselijk het water uit. Wel lekkere ritjes!

 15. Die soepstengel. En hij vergeet te vermelden dat er zo veel mooi jongens in de line up lagen.. 😉

 16. Wijk van 14 tot 17 gewoon heel er lekker. Met name laatste gedeelte van 16.30 tot 17 uur reteclean en lekker bijna geen wind in de luwte van de pier. Genieten!

 17. Ouddorp was erg klein tussen 15:00 en 18:00u. Met shortboard niet te doen. Opvallend dat MV2 wel goed leek te zijn. Is daar een verklaring voor?

 18. @Hans, misschien omdat de swell een andere richting dan doorgaans had? Misschien zat er meer west in de swell?

 19. Momenteel weekje vakantie Mimizan plage…wie kan en zou mij kunnen vertellen wat hier de beste momenten zouden kunnen zijn? (Laag water, hoog water? )
  Alvast bedankt…

 20. Heerlijk twee sessies gedaan vandaag, 5 uur fun! Tweede sessie op een gegeven moment naast het strekdammetje gaan liggen en het bankje daar van vroeger werkte opens erg goed! Super lekkere golven kwamen daar binnen! Ook een realxte sfeer in het water vandaag en op het laatst met een klein groepje achter elkaar golven pakken en daarna werd het toch echt te donker. Wat een zonsondergang ook, magisch!

 21. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/7-9-13 wijk .jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/7-9-13 wijk 2.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/7-9-13 wijk 3 .jpg[/img]

  wijk was niet heel speciaal vandaag, af en toe zat er een lekker setje tussen, nu wachten op begin volgende week!

 22. @ Frans sjudorans: Ja! En hij liet z’n lul weer zien. (gisteravond stond ie ermee te flashen namelijk).

 23. Zaterdag van 16:00 tot 17:30 viel Zandvoort (@Rapa Nui) voor mij een beetje tegen (wat cleanheid betreft); ik had op Facebook een foto van een super cleane golf op Scheveningen (die ochtend) gezien, maar daar haalde Zandvoort het bij lange na niet bij op de tijd dat ik erin lag.

 24. Heup tot schouder gisteren, wel lekker, niet epic, wel
  Paar mooie shots van Brendan Bank te Zandvoort
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-98.jpg[/img]

 25. Halleluja, op windguru zeggen ze 3.6m voor dinsdag avond! Maar met de wind zal het niet te doen zijn waarschijnlijk?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/halleluja.png[/img]

 26. @h@nck wo en do lijken op wguru dan een heel stuk prettiger, hoogte, relatief weinig wind en aardige periode. Hopen dat t een beetje uitkomt…

 27. Om het te leren, en paddlefit te blijven?

  Vandaag inimini golfjes, nu op wijk:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm31023543.jpg[/img]

 28. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_0091.JPG[/img]

  Ondertussen bij ticket2surf Portugal 🙂

 29. Vandaag komt er geen nieuwe swell meer door en gaat het vanmiddag een heel klein beetje waaien uit het westen (of zuidwesten). Prima om het te leren en te lessen voor de beginners, vooral tot een uur of twee voordat de wind opkomt.

  Maandag meer van hetzelfde. Geen nieuwe swell, wel meer wind uit het zuidwesten. Maar harder dan windkracht 4 wordt het niet en dat geeft dus geen nieuwe branding.

  Vanaf Dinsdag gaat het dan gebeuren. Gedurende de dag wordt het steeds wat meer, maar het mooiste moment zit echter in de nacht naar woensdag als de wind naar een meer sideshore richting draait (noord). Helaas surfen wij niet in het donker.

  Woensdag en donderdag minder wind en goed te doen. Woensdag komt er weer meer hogedrukinvloed waardoor het weer weer een beetje opknapt. Zal ff wennen zijn een ander weertype!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/dwd11mm50023550.jpg[/img]

 30. @ penguino : Da gaat zowiezo beter te doen zijn denk ik ook. En 2 keer hoogwater op één dag.

  Zou wel cool zijn als er iemand met een SUP dinsdag avond probeert achter de golven te geraken met 70 km/h wind en 3.6m hoogte 😀

 31. @ Mike : Als je daar zou wonen ga je idd niet snel naar nederland komen. We hebben ook goede dagen,aleen zijn die evenveel als in frankrijk de slechte dagen 🙂

 32. Coole vid: fijn SUp-meneertje trouwens op 2:00… effe schijnbeweging maken alsof ie zn board ervoor gaat gooien.

  MV2 was gisteren tussen 14.00 en 16.30 wel OK. Begon erg klein dus richting blokken gelopen. Daar was het vrij piekerig maar helemaal achterin toch nog iets van lijn. Veel stroming ook trouwens. Toen de wind er rond 15.00 in kwam werd het rommeliger en ging de lijn er daar ook uit. Gelukkig ging het toen bij de strandopgang beter lopen, met een stuk meer kracht ook!

  Helaas moest ik rond 16.30 naar huis…

 33. Gewoon een wc papiertje tussen je go pro en de case doen, heb de anti fog inserts zelf maar gebruik ze eigenlijk nooit!

  @Girus van de week zal ik weer een paar nieuwe posten 😉

 34. jajajajajaja eindelijke sizey surf van de week ipv al dat kabbelende kontwater! (wel prima om nat worden overigens) Nu al zin in!

  Cheers,
  L@rs

 35. @North sea warriors .. super filmpje!!
  Hoe heb je die gopro achterop gedaan? Ziet er tegek uit!

 36. @Aboslute_Novice, gelukkig was het een bekende van ons.

  @Thijs, goeie tip! Zal ik de volgende keer proberen!

  @Tim Avis, dat is helaas een geheimpje! 🙂

  Like ons ook even op FB voor meer filmpjes/fotos!

 37. GFS, WRF etc. komen idd altijd met de meest horrorachtige scenario’s. Gelukkig is er altijd een model (ECMWF) dat realistisch blijft (alhoewel een storm altijd nog kan komen). Ik verwacht dinsdag een groot deel van de dag slechts 5bft pal onshore. In de avond trekt de wind aan, maar het is ook al weer erg vroeg donker. Kans op 7bft rond zonsondergang is wel aanwezig. Hieronder windkaartje van 5 uur in de middag. Oogt in mijn ogen een stuk realistischer dan GFS.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm13023557.jpg[/img]

 38. Whaaaaa!!! Gisteravond was te gek, van 19:30 tot net na zonsondergang mn nieuwe boardje uitgeprobeerd op golfjes van een metertje en ging heel goed, zelfs al een echt ritje gemaakt voor de eerste x op dit board…zonsondergang was zooo fantastisch, geen wolkjes aan de horizon…toen ie weg was waren de golven ook zga weg…echt zoooooo STOKED!! Mèèèn!!!

 39. Ziet er goed uit To,… bias
  Leuk filmpje Tim,… Avis
  Lekker Sto…. ked Rachel 🙂
  Onderstaand verwachting laat zien dat de hoogste swell zuidelijk de kust raakt
  Bron: MSW
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel-7.JPG[/img]

 40. Leuke bron, maar vooral bruikbaar langs Magic Open Ocean Beachbreaks en niet voor onze kleine Noordzee. Beter gebruik je een kaartje van de Denen, de Duitsers, de Zweden, de Noren, de Belgen, Britten of de Nederlanders. Hieronder bijvoorbeeld eentje van DWD model (duits) voor dinsdag. Jetzt geht los!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22mm27023558.jpg[/img]
  Bron: Vorhersagekarten Nordsee

 41. Ah ok, Is het eigenlijk zeldzaam,uniek dat een lage drukgebied zo in het midden van de Noordzee komt te liggen, althans t/o van Nederland, To-bi-as ?

 42. In dit door “Mamoet Zwaartransport” gesponsorde scenario, hebben wij altijd dikke Oceaan swell, moeten de Britten dikke winterjassen kopen, en duurt een tripje Calais- Dover veel langer.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ja2.gif[/img]

 43. Iemand die zou kunnen helpen me te zeggen wanneer het best zou zijn om te gaan woensdag in Belgie?

 44. @Nicholas: in het algemeen kun je het beste gaan als er golven staan, maar Belie is altijd een geval apart.

 45. Vrees enkel dat in de ochtend het water te laag gaat staan, misschien beter om in de namiddag met hoogwater te gaan?

 46. hey, kan het zijn dat de swellkaartjes van FNMOC veranderd zijn of met wachtwoord ofzo, want geraak er niet meer op……

 47. @ nicholas, waar ga je heen?

  blankenberge heeft bvb rond 16u hoogwater wat betekend dat ik zou gaan rond 13u. jammergenoeg moet er gewerkt worden dus zal het dinsdagavond worden of woensdagavond(avond = 18.30).

  men moge mij corrigeren wanneer ik crap verkoop 🙂

 48. Hebben jullie dat ook?….. Ik ben zenuwachtig voor morgen en dinsdag…..:) blijf maar kijken op de weerkaartjes hahaha

 49. Veel succes dinsdagavond met een L drukgebied laag in noordzee en pieken tot 27 knopen !! Ik ga ht houden op een donderag heel vroeg en avond sessie.

 50. Hi kan iemand me vertelle welk de beste dag, tijd, locatie en spot aan de Belgische kant van de Noordzee zal zijn om een golfje mee te pikken.

  Thanks

 51. @ Joe

  Donderdag 19 september. 17:51 uur. In Dunkerque, links van het havenhoofd ter hoogte van de 2e gele prullenbak vanaf de souvenierszaak. Daar verwacht ik de allermooiste golven 4EvAHHH

  not.

 52. Hi J misschien moet je maar lekker in je gele prullenbak blijven zitten;) En dank je ik heb de sms dienst al.

  En h@nck het is gewoon overal goed dank je wel.

 53. Jaat das super! Woensdag ochtend ook moment van weinig wind

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/weinig wind.png[/img]

 54. @Northsea Warriors: gaaf filmpje. Ook nog een optie is de GoPro Headstrap. Deze met een touwtje aan m’n natpak gemaakt en het werkt goed. Alleen bij de grotere spoelbeurten schuift het ding wat ongelukkig over je hoofd maar bij een eenvoudige duckdive blijft deze aardig zitten.

  Hier m’n Lacanau creatie:
  http://www.youtube.com/watch?v=9uXMOx8_IFM

  Woensdagochtend dus pré-werk dawnpatrol…?!

 55. Is het met een paar weken surfervaring morgen te doen? Wat is de laatste voorspelling echt boven de 2 meter?

 56. Ik sla morgen over, voor ik me leegpeddel, en op de mooiste dag 2 betonnen armen heb, woensdag word het.

  Kan ook niet, ben wel eigen baas, maar zelfs dan nog verplichtingen.

  En oh ja wij nemen altijd mooie surfmeisjes aan.

  Bel: 06 2509……. 🙂

  Iedereen al een beetje voorgestoked?

 57. Voorspellingen veranderen toch nog een beetje tussen goede condities en perfecte condities voor woensdag. Koers van het laagje wisselt met iedere modelrun. Wel al voorgestoked dus. 😀

 58. Je kan het proberen, begin van de middag is miss nog wel te doen. Eind van de dag wordt echt hoooog, ik weet ook niet of ik er dan in ga hoor, heb geen zin in een gesnapt board voor woensdag, hehe.

 59. Fuck!!! De mooie dag (met potentieel offshore) is dus verschoven van Do. Ochtend naar Wo. Ochtend.. Precies Donderdag vrij.. fml

 60. @Perry

  Dat zijn zo de signalen die ik krijg hier, (en voor wind voorspellingen geloof ik windguru meestal wel)

 61. Ok thanks, windguru chekc ik idd ook. Maar zie soms door de verschillende kaarten door het water de zee niet meer…

 62. Gaat er vanmiddag/-avond, morgen of donderdag nog iemand vanuit Amstelveen (Uilenstede) richting de golven toevallig?

 63. WETSUIT VERGISSING… Iemand heeft donderdagavond (12-9) mijn oude Billabong (donker groen maat L) wetsuit meegenomen ipv zijn eigen, mooiere, wet suit… het licht was stuk in de ruimte van Oz lines aan Wijk aan zee. Wie o wie? mijn tel nummer 06 41273031 , Luuk (Amsterdam Oost/ Indische buurt) greetz